Frisk Tuva, måla & bebis

Nu ser Tuva ut som vanligt igen, en del småskorpor kvar men nu har hon gjort bort kopporna. Hon har haft två återhämtningardagar nu, varit trött och sovit en hel del. I förrgår la jag henne 19.20 och hon sov till 10.15 dagen efter, lite slutkörd tjej. Men till veckan får hon äntligen börja på förskolan igen. Springa och leka av sig med alla barnen = vila och "hinna-fixa-massa-saker" för mig. Jag ska måla både vardagsrummet och Tuvas rum hade jag tänkt. Vardagsrummet fick nytt valnötsgolv för några dagar sen så nu fattas bara färgen på väggarna och att vi bestämmer vilken fondtapet vi vill ha. Och Tuvas rum ska få en roligare färg, fattar egentligen inte varför jag målade hennes två fondväggar rosa! Nä, Tuva är ingen rosa brud hon ska ha något mer färgstarkt, tänker dock inte avslöja vad jag tänkt förrän det är klart;)  Känner mig skittaggad på att göra om hemma igen, och särskilt nu innan bebis kommer:) 68 dagar kvar till beräknad födelse, gick in i vecka 31 igår och nu börjar lillprutten därinne vara hyffsat stor (vilket både syns och känns!)

Vecka 31

Vattkoppor del 2

Nu har Tuvas vattkoppor börjat torka så snart ska väl plågan vara över. Hon har rejält många i ansiktet, nån nästan inne i ögat (usch!). Idag har hon fått vara feberfri och det märks att det är påväg åt rätt håll nu men det mesta tar emot ändå. Men vem kan klandra henne då hon har haft rätt mycket feber de senaste dagarna, sovit dåligt och inte velat äta pga vattkoppor i munnen, hon har med andra ord haft all rätt till det och fått bli lite extra ompysslad av mamma och pappa:)

Idag har vi börjat röja i vardagsrummet och spacklat första vändan på dom hål som fanns i väggen, så imorgon blir det färg- och golvköp. DÅ ska det arbetas! Vi ska passa Rasmus mellan 11-12 då Sandra ska tatuera sig och sen ska hon sköta Tuva så att vi kan slita till 110 procent!

Funderar på att koka mig lite te nu...sen känns det som att sängen inte är allt för långt borta.

Tuva Prickigkorv

Igår upptäckte vi ett fåtal prickar på Tuva, och min första tanke var vattkoppor (då hon vistades tillsammans med en vattkoppig faster Elin för två veckor sen). Och visst är det vattkoppor hon har fått, och dom är betydligt fler idag. Vi hoppas att det inte kommer några fler men som tur är så verkar dom inte störa henne. Så vill ni låta er barn göra bort vattkopporna så vet ni var smittan finns;)

Prickigkorven

Idag går jag in i vecka 30, känns skönt att ha nått det strecket nu. Nu får vi se om 30+ veckorna går fort eller sakta (jag skulle nog tippa på det sistnämnda, iaf för mig). Det känns då att det börjar bli mindre och mindre plats därinne för plutten, det känns rätt rejält nu när han vrider, vänder och rör på sig;)

Nu ska jag kika runt och bli inspirerad till vårat vardagsrum som vi har tänkt ta tag i, äntligen!

Dagisbesök

Nu på förmiddan har jag och Tuva varit och hälsat på på hennes dagis. Hon har ju inte varit där på hela sommaren så det känns mest rättvist mot henne att hon får komma in i det lite innan vi lämnar henne helt igen. Det gick då bara bra, hon har dolat på på baksidan, hade lite koll på vart jag var då och då men jag tror inte att det kommer att bli några problem hon känner sig nog rätt trygg där. Hon ska börja vara där 15 timmar i veckan från och med nästa vecka, då får jag chans att vila kroppen några timmar och hon får leka:)

Nu sover rosenknoppen och när hon vaknar bär det av till stan. Ska träffa Therese, vilket var evigheter sen, vi ska äta lunch och bara umgås:)

Solstrålen:)

Aktivitet efter aktivitet, här ska inte sittas stilla en sekund;)

Vagnen

Är jättenöjd över vagnen och den är verkligen i kanonskick, som ny! Lätt och smidig att köra och väger tametusan mindre än Tuvas Emmaljunga schabrak! Fick en fråga om vad det är för vagn vi har köpt och det är en Carena Double Swing + en liggdel till plutten:) Den är brun med svarta detaljer, superfin!


Tisdag

Nu har vagnen kommit! Ska fara på busstationen och hämta ut den snart:) Är spänd och förväntansfull över hur den ser ut i verkligheten och hur den känns att köra. Har iallafall bara hört bra saker om den, jag menar en syskonvagn är ju en syskonvagn och kanske inte fullt lika smal och smidig som en vanlig men vi får se, har då hört att den ska vara lättstyrd:)

Sen bär det vidare mot bebissniff;) Ska umgås med Elina ikväll vilket alltid är lika mysigt! Tuva kommer mest troligt att vilja gosa med lillskrutten hela tiden om jag känner henne rätt:)