Lördag

Ikväll är min lilla stortjej hos farmor och övernattar. Hon hade verkligen sett fram emot att få fara dit och mysa med alla. Robin har varit i Norsjö hela dan och fixat med bilen, och jag och lilleman är här på morön. Imorgon blir det att sy gardiner, en kappa till köket, en till "kontoret" och en liten rackare till hallen, som jag förövrigt pimpade upp i förrgår (för den nyfikne så kommer bilder kommer sen).

Nu står Robinsonfinal på schemat. Ha en mysig kväll allihopa!



Potträning

Nu har vi börjat potträna Tuva lite smått och med en skeptisk liten tjej så är mutorna många. Det mutas med klistermärken, glass, godis, frukt, mackor osv, detta endast för att hon ska inse att pottan inte är något farligt. Det verkar som att det funkar ganska bra, hon är inte alltid så sugen på att sitta på den men hon gör det iallafall, och de senaste två dagarna har det då kommit 3-4 gånger per dag när hon suttit på den. Inhandlade även några småtrosor i förrgår som hon fick inviga igår och hon var riktigt nöjd över att ha trosor precis som mamma! Och blöjan ville hon inte ha på sig under en ganska lång tid. Dock så glömde vi bort att hon inte hade någon blöja under middagen och efter, så då oturades det lite på golvet, men vad gör det:) Övning ger färdighet!



"Nu kommer det!"


Bye bye pengar!

Ångest! Jahapp, då var alla räkningar betalda! Är så jäkla sugen på hus nu att det är helt sjukt! Både för att få något helt eget och för att få ner månadskostnaderna väsentligt! Vi betalar typ det dubbla nu i jämförelse om vi hade haft ett hus, så bara tanken på det ger en ångest varje månad det är dags att betala alla jäkla lappar!

Nu ska Tuva snart på dagis och vi ska nog å handla golv i samma veva (om jag lyckas slita upp mannen i huset vill säga, som är rätt knäckt efter veckans långa arbetsdagar).

Innedag

Usch så trist att titta ut genom fönstret idag! Blä! Men eftersom vädret verkar ha bestämt sig för att det blir en innedag idag så får man väl passa på att mysa lite extra med barnen. Skulle även behöva städa men vi får se hur det blir med den biten. Robin kommer iallafall hem i eftermiddag och påbörjar då sin ledigvecka vilket känns skönt! Vi ska försöka ta tag i golvläggandet i hall och kök så vi får en mer enhetlig nedervåning tillslut.

Nu ska jag slita mig för det ska både ammas och bytas bajsblöjor nu;)

Djupa andetag..

Igår tog jag och Elina (+3 av 4 barn) en liten runda här på torpet. Vi gjorde några stopp, myrorna, jacks och till sist coop bygg då jag fick för mig att måla om fondväggen i köket (vilket Robin inte har någon aning om än). En färg inhandlades och jag kom igång med målandet kring halv sex, kände att jag inte orkade vänta tills Tuva hade lagt sig vilket jag bittert skulle få ångra såklart! Jag var nästan klar med första varvet då hon kom fram till mig och sa något i stil med: "Oj mamma, Tuva har färg på fingrarna!" Tänkte satan också nu har hon varit och kladdat i färgburken som jag bad henne att låta bli. Jag klättrar ner för pallen och går in i tvättstugan för att se efter hur illa det är, och till min stora förvåning så ser jag inte burken någonstans. Vart fan är den? JO, den har min kära lilla tös försökt placera i mitt vita vitrinskåp som stod på högkant därinne, och självklart så hade jag bara lagt locket löst ovanpå burken (korkad som man är!) så nu kan ju kanske räkna ut hur den här sagan slutar?! Alldeles rätt, den hade vält omkull och ungefär 1,5 liter färg prydde mitt fina skåp! Behöver jag säga att jag blev aningens upprörd och lite lätt förbenad? Lyckades iallafall rädda det mesta av färgen och vitrinskåpet plockades isär och spolades av i duschen. Efter en hel del extra jobb, pussar och kramar från en skamsen Tuva (som garanterat bara ville vara snäll och hjälpa till) och ett färgvarv till så känns allt mycket bättre, och visst har man lärt sig en läxa!


Bilderna är tagna efter mitt snabba räddningsförsök.
Men försök tänka er den första bilden med 5 cm lager färg!

Ge mig färg!

Blev stan idag igen, med mor och syster. Köpte en jeansskjorta och ett par lackleggins, det blev inget till barnen idag vilket är helt otroligt då jag alltid tycker att man kommer hem med kläder till dom när man egentligen är ute efter nått till en själv.

Ikväll ska jag se Robinson annars vet jag inte vad som händer, inte så mycket skulle jag tro. Är skitsugen på att sola då jag håller på att kräkas varje gång jag ser mitt vita nylle i spegeln. Det är ju trots allt ett bra tag sen sist, typ 1,5 år då jag och Elina var på Teneriffa!

Kommentarer

Igår när Tuva var på dagis passade jag på att gå in till stan å träffa Malin. Det var evigheter sen vi hittade på nått så det var mysigt att luncha och kika runt lite :)
Jag har upptäckt att när man går med barnvagn på stan är det nästan omöjligt att inte få kommentarer. Visst att folk kollar ner i vagnen och åh-ar sig men igår var det en lite gammal tant som kom fram. Hon kollade på Leon ganska bedrövat när jag bar honom inne på Vintergatan med uppknäppt overall och utan mössa. Hon sa någonting i stil med: "Men oj oj oj lilla vän, inte har du väl honom ute sådär utan någonting på huvudet?" Självklart inte, det är ju -18 ute men när man är inne i affärerna blir det ganska varmt, särskilt när han ligger i en åkpåse mestadels av tiden. Hade det inte varit för att hon var så gammal och söt så hade jag blivit irriterad. Klart att folk menar väl men vad fan, man är väl inte helt bakom flötet?

Har städat bort lite här hemma nu på morgonen och just kommit ut ur duschen så nu blir det frukost, magen kurrar! Fast om jag känner min son rätt så får han nog sin frukost före mig. Sen blir det kanske en prommis med Bea och Thea om dom inte skulle på stan, och ikväll kalasmiddag hos mammpapp.

Jo, vi lever!

Det är bara att konstatera att jag inte hör till dom som är flitiga bloggarna. Jag menar snittar man ett inlägg per månad så är det inte så konstigt att besökarna inte strömmar in. Jag ska verkligen försöka bli bättre nu, det är bara det att tiden är knapp, och när tiden väl finns, ja då finns inte orken! Men nu när man har börjat få kläm på livet som dubbel småbarnsförälder så kanske det går bättre.

Vad har hänt sen sist då? Jo Leon har börjat kommunicera med omvärlden genom sitt underbara leende och gulliga jollrande. Och Tuva blir bara duktigare och duktigare på att prata och uttrycka sina känslor i ord. Hon älskar verkligen sin lillebror och det påpekar hon ofta, och det går inte en dag utan att hon ligger och myser med honom och berättar hur söt han är och hur glad hon är för att han har kommit ut ur mammas mage;)

Just nu sitter jag och drömmer mig bort, vill verkligen har ett hus, en villa alltså. Det är så sjukt dyrt att bo här där vi bor och vi har insett att vi måste göra nått åt den saken. Ska börja med att lägga till hemnet.se som startsida.