För ovanlighetens skull!

Sliter mig i håret av ilska pga försäkringskassan, för ovanlighetens skull! Loggade in på internetbanken imorse för att betala räkningar och där fanns hela 16kr! Jag kunde inte ens se att en utbetalning skulle ske, vilket man brukar kunna se minst en dag före så nu har jag ringt och skällt lite på dom, för ovanlighetens skull då! Ingen visste vad som hade blivit fel men dom skulle åtgärda det så fort som möjligt. Detta eviga krångel!

Flitig?

Inte allt för flitigt bloggande från min sida de senaste dagarna men då har vi varit borta en del också. Vi har bland annat spenderat två nätter hos familjen Stenberg-Nyqvist och jag och Elina var då hurtiga och åkte inlines från Balderskolan till Skelleftehamn, plus lite till, så drygt 2 mil och det var skithärligt!
Igår var jag på stan med mammsen på jakt efter gympaskor. Jag promenerar ju rätt mycket och mina benhinnor har börjat säga ifrån och tycker inte det är klokt att gå i superplatta skor, så min fina mamma stod för skorna jag hittade:) Jag invigde dom idag och det var rena drömmen!! Sen kom Robin in till stan med barnen och då fick jag ett par svarta jeans av han, kanske blir det premiär på fredag då det ska grillas, mysas och partas utan barn, första gången båda ska sova borta samtidigt och andra gången totalt som lillgubben sover borta. Jag kan inte hjälpa att få lite ångest när man ska lämna bort båda men samtidigt vet jag att det kommer att vara skönt att bara behöva bry mig om mig själv en kväll för omväxlingsskull. Dom kommer att ha så mysigt hos momme och moffe:)

Inbyggd väckarklocka

Solen är underbar, oftast, dock inte när man har en liten tjej som vaknar före ottan pga den! Bara att vänja sig för nu verkar Tuva ha en inbyggd väckarklocka som ringer vid 7 snåret. Trots att jag är trött så känner jag mig ganska utvilad ändå. Leon somnade tidigare än vanligt igår, strax efter 21 och vaknade inte förrän 6.30 för att äta imorse och sen somnade han om, och Tuva sov hela natten i sin egen säng så jag har fått sova ostört och sluppit trängas med dom små trollen:)

Undra vad som händer idag? Känns iallafall som att det kommer att bli en bra dag!

Blää

Idag är inte den bästa dagen på länge..
Blääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääää.

Har iallafall gått med barnen till mammpapp där jag sitter nu. Ska nog ut igen i det fina vädret och se om dagen blir bättre.

Gäääsp!

Shit vad jag är trött! Har i och för sig varit det hela dagen, eller ända sen igår om jag tänker efter. Har suttit och slumrat till i soffan lite till och från nu så jag ska ta och göra mig klar och bege mig i säng! Imorgon är det iallafall min tur för sovmorgon, sweeeeeet!
Sleep tight!

Sunshine!


Aj!

Igår var jag tillbaka till tandläkaren för att fixa mina tänder för andra gången! Lagade ju två tänder för två månader och ända sen det gjordes har jag haft ondare än innan och det har bara blivit värre med tiden, det har ilat när jag ätit/druckit kallt och varmt och jag har inte kunnat tugga på den sidan av munnen överhuvudtaget. Så igår fick dom borra upp all lagning, plus lite till, och göra om allt. Spruträdd som man är så skippade jag bedövning även denna gång, jag låg och tryckte in naglarna i händerna istället! Känner mig lite smått förbannad på tandläkaren som lagade sist, känns som att han bara slarvade igenom lagningen och inte tog bort allt som behövdes, och jag kan säga att det tog emot att behöva gå dit igen för att göra om samma sak! Nu känns det iallafall som att det är rejält gjort så nu hoppas jag att det ska vara bra.

Idag blir lillskorven hela 5 månader! Herregud! Han är hur gó och glad som helst och tumlar runt på golvet. Nu har han börjat kunna förflytta sig lite åt alla håll och kanter och han kämpar med att dra upp knäna och ska ställa sig på fötterna, vilket lyckas många gånger! Storkillen:)
Nu har jag börjat byta ut varannat mål mot ersättning för nu går det inte att amma busen längre. Är det inte nog  snabbt flöde i tissen så hugger han! Och det gör ONT! 



Hjärtegryn med risgryn!

Sjuka barn

Jag har två små sjuka barn. Leons historia har ni ju hört, plus att han åkt på riktigt jobbig slem/rethosta nu. Och Tuvas näsa har börjat rinna och hennes hosta låter lite kruppaktig, det gillas inte, hoppas det inte blir värre! Inatt har vi övernattat på Morön. Robin var sugen på att spela in musik igår så vi bestämde oss för att åka hit för lite lugn och ro;) Leon skrek som en stucken gris mellan 00-00.30 igår sen knoppade han in, antagligen då alvedonen började verka. Han verkade ha jätteont nånstans, svårt att veta var dock. Öronen? Man tänker ju att penicillinet borde motverka det.. Tänderna? Ja det kan tänkas, säkert någon ny på gång. Tanken med dagen är en tripp ner till stan för att möta syrran efter 13, hon ska då vara min personliga stylist. Robin tyckte att jag skulle unna mig själv nya kläder för pengarna jag sålde mammakläderna för så jag hoppas att jag hittar nått.


Solen nästa!

VILKET VÄDER! Idag står utevistelse på schemat såklart, men vad det blir för slags sådan är ännu inte bestämt. Nu hoppas jag innerligt att detta håller i sig så att snön hinner smälta bort! Är kräkless på den!
Nu på morgonen har Oili varit här och provat mammakläder och hon hittade en del som passade. Perfekt att dom kommer till användning av någon annan istället för att ligga i en låda på vinden:)

Nu väntar solen!



...and here we go again

Leon har varit skrikig och grinig i några dagar nu, mest kvälls tid, och idag när vi var och badade med Tuva så hade han varit hysterisk i nästan två timmar. Mamma tyckte det lät som han hade ont när han skrek och gav en alvedon och då somnade han nästan direkt. När vi kom tillbaka från badet (där vi förövrigt hade jättekul) ringde jag vårdcentralen men där var tiderna slut, sen sjukvårdsrådgivningen men dom kunde inte göra annat än att hänvisa mig till akuten efter kl 17, vilket inte kändes lockande då klockan inte ens var 15, plus kötiden som brukar vara där! Men mamma ringde på sitt jobb och vi fick komma dit direkt (perfekt med en mamma som jobbar på mb vårdcentral). Eftersom att han inte verkade ha ont i magen och med tanke på hur mycket problem Tuva ha haft med sina öron så kikade doktorn i dom direkt, och visst var det så, han har öroninflammation! Lillstackarn, men samtidigt skönt att veta vad det är och att vi nu kan kurera han så det onda försvinner. 3 doser om dagen, och det smakar riktigt äckelpäckel, han gillar det inte, men redan efter bara en dos tycker jag att han verkar gladare så jag hoppas att det redan börjat verka och att det blir en lugn kväll för oss alla.
Nu ska jag se klart Upp med Tuva och sen ska hon nattas. Trevligt fredagsmys på er!

Uppe i "ottan"

Leon vaknade redan strax före halv 7 och ville inte somna om, och det förstår väl jag då han hade en rejäl laddning stinkivink i blöjan! Han hade inte bajsat på 2-3 dagar och det märktes att han hade lite ont igår kväll, men nu är han nöjd och glad men kommer nog snart att knoppa in igen då han vanligtvis brukar sova till kring 9. Jag har då hunnit raka benen nu på morron inför badhusvistelsen nu på dan. Jag och Robin ska fara och bada med Tuva och Leon ska vara med mamma som turligt nog har kortdag idag och slutar vid 12. Ska bli mysigt att fara iväg bara vi tre då vi inte gjort något tillsammans med bara Tuva sen Leon föddes:)
Tuva var så söt när hon kom ner för trappen imorse, hon är ju van att jag alltid brukar ligga bredvid henne när hon vaknar men nu har jag gått ner med Leon ett par gånger innan, och idag sa hon: "Mamma, du går alltid ner utan mig!" Hehe!

Är föresten stolt över mig själv, jag som brukar äta godis i snitt varje dag har inte ätit en enda på 4 dagar! Nä nu börjar lillgubben vara trött, han är inte så nöjd:P

Inte 100

Lillgubben är inte helt 100. Igår kväll var han jättegnällig och hade svårt att komma sig till ro när det var sängdags. Han gnällde, skrek och grinade om vart annat och inget dög, inte ens tissen! Men efter någon timme så lyckades jag lugna ner honom och då somnade han vaggandes i min famn. Och imorse vaknade han redan före halv 7 och var missnöjd. Han har blivit jättesnorig under natten och kunde in andas genom näsan och kunde därmed inte äta. Men efter lite saltlösning och rengöring av näsan så gick det bättre. Det rinner ganska rejält i snoken och han verkar allmänt slut, lite feber har han men inte jättemycket men nyss somnade han helt utslagen på täcket på golvet och det händer inte ofta!

Nu ska vi klä oss för Tuva har dagis idag och då ska jag passa på med en långpromenad.


Utslagen krigare!

Majskrokar

Idag på förmiddan följde jag och barnen med Paulina och hennes småttingar till Knuten. For främst dit för Tuvas skull, så att hon skulle få leka av sig lite, och i en annan miljö för omväxlings skull, men det var rätt trevligt för min del också. När dom stängde kl 12 så gick vi in till stan och hämtade ut paketet med Tuvas baddräkt som hade kommit och sen gick vi hem igen. Nu har jag ganska precis hunnit stöka bort efter maten och Leon sover så jag och Tuva ska mysa en stund innan sängdax. Leon fick testa majskrokar för första gången idag till middan och det gillade han! Han blev dock riktigt sur när han inte fick in dom i munnen, men med lite assistans så löste det sig;) Det är skönt när man kan börja ha honom sittandes vid bordet när vi andra ska äta, såna gånger är majskrokar en smash hit, man ska väl bara hålla lite räkning på hur många man matar i dom så dom inte blir förstoppade!



Smaskens!

This day

Idag har Tuva varit på dagis mellan 9-14. Jag passade på att gå en promenad direkt och det tog inte lång tid innan jag fick sällskap. Mötte Paulina med barnen och deras granne, alltid roligare att gå tillsammans med någon! Sen gjorde jag en pannkaka till middagen och kastade i mig lite lunch.
Efter jag hämtat Tuva käkade vi lite mellis och sen gick vi ut med Linn, Edwin och lilla Maya. Storbarnen hoppade i vattenpölar och klättrade i snöhögar, Tuva var dock inte i sitt esse, det mesta tog emot men Edwin var som en solstråle!
Har just läst och nattat Tuva så nu blir det Halv åtta hos mig och lite senare Desperata! Äntligen en vanlig tv-vecka utan CSI-maraton!

Trevlig kväll!


Mystrollen!

Filmkvällen

Det var riktigt mysigt igår. Upp var lite seg i början men sen blev den både spännande, sorglig och rolig! Tycker den är helt klart se värd. När filmen var slut och Tuva krypit i säng så fortsatte vi med Trubbel i paradiset. Den handlar om fyra par som reser till paradisön Eden på semester. Ett av paren funderar på skilsmässa och ska ta hjälp av öns relationsterapi medan de andra bara har tänkt roa sig, men de ha dock missförstått att deltagandet i resortens terapisessioner inte är frivilligt. I huvudrollerna se man bl a Vince Vaughn och svenska Malin Åkerman. Rätt okej film, inte den bästa jag sett direkt men det funkade.


Upp

Nu blir det mys med Upp och lite gott i soffan. Tuva sitter med en klubba i handen och ett godishalsband runt halsen så hon är ganska nöjd;) Hoppas filmen lever upp till mina förväntningar.



Vikt och längd

Jag hade tippat på att Leon skulle väga dryga 10kg, typ 10,5 eller nått men det verkar som att även han har stannat av lite, vilket är skönt då han inte är lätt att bära på. Men närmare 10-gränsen kan man nog inte komma, han väger 9990g och är hela 70,5cm lång. Denna vikt och längd motsvarar lite mer är Tuva då hon var 8 månader så då förstår ni att han är större än en medel 4,5 månads bebis! Góbullen:)
Nu ska jag klä mig så jag kan åka och hämta Tuva hos farmor Kerstin där hon har sovit inatt. Igår spenderade vi kvällen hos Elina och Krille med kortspel och gott, och vi kom inte hem förrän 02.30, så lite mör är man idag trots att Leon lät mig sova till 09.40;)
Glad påsk!

Mamma & Tuva-mys:)

Igår eftermiddag åkte jag och Tuva på badhuset för lite egentid med varandra:) Det var jättemysigt och roligt och Tuva var jättenöjd! Dessutom var det knappt någon där så från början var vi helt ensamma i barnpoolen och helt ensamma i multipoolen hela tiden, snacka om skönt! Från och med nu ska jag och Tuva göra någonting bara vi förhoppningsvis en gång i veckan! Det här är det första vi har gjort bara vi sen Leon föddes, förutom att handla på affären men det är som inte riktigt samma sak. Leon fick vara med mammpapp och syrran eftersom att Robin kom hem från jobbet först tidigt imorse, och han hade varit snäll som han oftast är. Jag tror att Tuva får vara ledig idag också, så hon får följa på stan och luncha med Therese, men först ska vi upp på mammas jobb och väga å mäta Leon. Skulle egentligen på bvc idag kl. 13 men det var så missanpassad tid idag så det blir lättare att åka upp dit då vi redan är på Morön.

Nu ska jag fixa lite saker medan lillkillen fortfarande sover.