Inför dopet

Nu hoppas jag att allt är fixat inför dopet imorgon. Leon har fått nya kläder (som jag förvisso inte har provat på honom än), fixat kakor (som jag inte bakat själv) och sen kan jag inte komma på något mer. Farmor Kerstin har iallafall varit snäll och ambitiös nog att baka bullar, så med lite tur kanske det kompenserar upp för mina butiksköpta kakor. Kände rent att jag inte orkade baka efter allt febrande och kräkande i huset så det får helt enkelt duga. Och dom goda smörgåstårtorna från Brinken lär ju mätta många magar så jag hoppas och tror att folket inte kommer att svälta ihjäl:)

Kom på att jag inte alls är klar med allt. Måste tömma digital- och videokamera (som båda är smockfulla) och sen tvätta lite kläder...sen är jag NOG klar.

Badhusbesök och premiär

Efter att ha spenderat de senaste 5 dagarna hemma så tyckte Robin att det var dags att hitta på något, så vi begav oss till Edda för att bada. Tuva var supereggad trots att klockan var så mycket som 18.30 när vi kom dit. Hon och Robin badade medan jag och Leon tittade på, till en början iallafall, sen tyckte vi att Leon skulle få bada lite han också, och vilken succé den premiären blev! Han blev alldeles lugn och lycklig den lilla stund han fick flyta omkring i poolen, kanske tänkte han tillbaka på den lugna guppande tiden i magen?;P Och Tuva hon var vildare än vanligt. Hon kastade sig från kanten ner i vattnet, och ett antal av gångerna resulterade i en kallsup men hon tog sig upp själv, skakade av sig och fortsatte i samma tempo, till vår stora förvåning. Tidigare har hon fått panik och börjat gråta hysteriskt, men inte idag! Så JA, det var ett lyckat badhusbesök:)


Älskade barn!


Kreativitet?

Nu sitter jag, Tuva och Leon och ser på Nicke Nyfiken en stund innan det är dags att gå till dagis. Undra vad jag ska  passa på att göra idag? Känner för att göra något kreativt här hemma iallafall. Imorgon är mamma ledig så då hade jag tänkt fara dit och plantera om lite blommor, då kanske man skulle ha varit iväg och köpt lite nya krukor idag:P Jag återkommer väl senare med vad jag har lyckats åstadkomma!

Kort variant

Det verkar som att det är en kort variant av magsjuka vi har drabbats av. Tuva mådde ju bara dåligt i en dag och det gjorde jag och Sandra också (som hon lyckades smitta). Har bara lite ont i magen och huvudet idag, igår var jag knappt  människa, låg i soffan hela dagen. Tror inte det händer så mycket idag, just nu känns det som att jag bara vill vila mig i form. Är dock sugen på att fortsätta fixa här hemma men jag tror jag sparar det till imorgon då Tuva ska på dagis.

Smittad!

Nog fasen skulle jag åka dit! Har mått illa sen frukosten imorse och inte kunnat äta på hela dagen förrän nu ikväll så jag nästan fick i mig 1/4 pizza. Och till råga på allt så har jag såklart feber också. Jag som i princip aldrig brukar bli sjuk! Imorgon ska jag iallafall må bra igen, så det så! Håll tummarna åt mig!

Gladskit!

Hur gó är inte denna gladskit?! Här ligger han glad och nöjd på favoritstället, kan livet bli bättre så säg;)


Update

Inget mer kräk, än så länge iallafall. Det första hon frågade efter när hon vaknade var då frukost så nu har hon ätit en filtallrik som inte har kommit upp än. Så vi håller tummarna för att det är över, åtminstone för hennes del. Hoppas bara att Leon slipper.



Varning - Magstarkt!

Nu är det strax sovtajm, har plockat bort lite så det inte ska se ut som ett hellhole imorgon när man vaknar. Eftermiddan/kvällen har varit minst sagt händelserik då Tuva har spytt ett x antal gånger, och två av gångerna i soffan! Sweet! Även puffen, snutten, tiger, en kudde, ett täcke, Tuvas kläder, Robins kläder och golvet x1000 har träffats av Tuvas uppkast! Nä men det är synd om henne, hon blev alldeles skärrad varje gång stackarn. Hon spydde med jämna mellanrum hela kvällen men sen hon somnade vid 21 så har hon varken spytt eller vaknat en enda gång (peppar peppar, ta i trä!) så man kan ju alltid hålla tummarna för att det inte kommer mer.

Nu väntar sängen, sleep tight!


Förvisad från soffan till puffen!

Lördag

Idag har vi varit hos Sandra, Peter och Rasmus, pratat och fikat och sen blev vi även bjudna på middag! Har varit och tvärhandlat så nu sitter vi och myser i soffan och Tuva käkar lite lördagsgodis. Imorgon far Robin och jobbar igen (han kom hem 03 inatt) och Tuva ska till farmor och sova över så det blir bara jag och lilleman hemma imorgon. Får  se om jag ska ta tag i panelmålandet imorgon kväll eller om det blir på måndag, är iallafall skitsugen på att få det gjort! Kom på att jag måste baka till veckan också, Leons dop är ju nästa söndag och man måste ju ha nått mer än smörgåstårta att bjuda på.

Nä nu ska jag mysa med Tuva innan det är sängdags för henne:)

Omväxling förnöjer!

Nu är jag inne i ett målar-il igen! Har målat vardagsrummet igen (var ju trots allt 5 månader sen sist), nu är det bländande vitt! Kändes så svårt att få in nån härlig färg när väggarna var beigea. Till veckan blir det att måla träpanelen i hallen och trappen som i nuläget är vitgul! Urk! Så då har jag det jag gör, kanske får låna bort barnen så att det går lite fortare:)

En tripp till...

Det blir mest troligt en tripp till IKEA med Sandra inom kort, och min lista är rätt lång! Vi får se hur långt pengarna räcker men jag är iallafall i full gång med att förbereda här hemma;)

Drömmer

Nu har Robin just lämnat stugan för att åka iväg och jobba. Båda barnen sover för tillfället så jag sitter och tittar på möbler och inredningsprylar och drömmer mig bort till ett hus! Kan inte bara vårat drömhus komma ut på hemnet nu? Usch vad jag vill flytta!

Igår blev det tacomiddag hos Elina och Krille och sen bara chill. Vi kom hem därifrån imorse kring 10 (det är en tradition att sova över hos varandra då vi inte är bäst på att komma oss i säng:P) Idag kommer mest troligt Therese på besök och ikväll ville syrran komma hit å sova:)



Tungklumpen

Sprutorna gick bra och grabben växer(!), han väger nu 9105g! För er som undrar hur det går till så kan jag bara säga "morfargener" och grädde i tissarna! Men han följer sin kurva och längden ökar i samma takt som vikten, 66.5cm, och han mår framförallt bra vilket är huvudsaken!:)


Vart tog min "lilla" bebis vägen?

Aj!

Har varit och lagat mina två tänder idag. Eftersom jag hatar sprutor så valde jag att avstå bedövningen, det kändes när dom borrade kan jag säga men det gick bra! Nu sitter vi hos Sandra, ska hjälpa henne att bygga ihop sängen efter helgens ikeatripp.
Ikväll vet jag inte vad som händer, det återstår att se. Imorgon ska iallafall Leon vaccineras, huvva:P

!

Glömde ju skriva att gobullen blir 3 månader idag!:)


Snö i all ära

Tuva älskar snö! Visst tycker hon det är kul att åka bob och busa i den men inte lika mycket som hon älskar att äta den!  Fick hon så skulle hon käka det dagarna i ända och jag kan inte påstå att det hjälper med att skrämma henne om mask i magen, nej nej hon trycker bara i sig mer:P




Dagen efter

Det känns inte som dagen efter för mig, kanske kan bero på att jag nästan kände mig helt nykter när vi kom hem inatt. Vi var några tjejer hos Terran som tjattrade och hade trevligt och sen drog vi ut på Station vid 00. Träffade några bekanta ansikten som jag inte sett på länge, vilket alltid är kul, men annars så var det inte mega kul. Helt klart godkänt men såhär i efterhand så hade jag hellre stannat hos Therese hela kvällen. Hur som helst, när det stängde så började jag och Elina traska hemåt, det kändes att man bara hade nylonstrumpor kan jag säga! Väl hemma tog jag en varm dusch och sen kastade jag mig i sängen. Robin bjöd på frukost på sängen (hör å häpna!) innan han for till Bygdsiljum för att åka bräda. Nu hade jag tänkt gå ut med Tuva en liten stund innan lillskorven kommer hem:)


Godnatt

Har varit hemma ikväll och barnen har skött sig exemplariskt, vilket jag tackar för! Båda ligger och sover i sina egna sängar så jag ska passa på att bre ut mig i storsängen innan någon vaknar, och innan Robin kommer hem:P

Godnatt.

Mina lyckopiller


Hål?!

Idag har jag varit hos tandläkaren, alltid lika trevligt eller så inte. Hon skrapade tandsten i sinne och det gör så förbannat ont plus att hon upptäckte två hål! 2 hål?! Har fasen inte haft hål i tänderna på säkert 6-7 år, så nu blir det tillbaka dit på tisdag till veckan för att laga dom! Jippi! Tur att jag har försäkring iallafall så jag slipper betala!

Robin ska mest troligt på party ikväll så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på med barnen, antingen så blir vi bara hemma eller så kanske vi hälsar på moröfolket, vi får se. Imorgon blir det som sagt stan direkt på morgon med Elizabaisa och sen hem till mig för att göra oss klara och därefter vidare till Therese:) Ser väl om jag träffar några bekanta ansikten ute imorgon!


Kvällen

Ikväll är det mycket på tv, oj oj oj! Halv åtta hos mig är som vanligt ett måste och även Glee, och så börjar ju den nya serien Vampire Diaries som verkar spännande! Tur att man har en inspelningsbar boxer, hur skulle det annars gå?:P Robin är och åker bräda ikväll, är nog nått år sen sist så han var riktigt taggad! Själv så ska jag gå ner och roa min son som just har vaknat efter ca 3,5 timmes sömn, så han är lagom utvilad nu när Tuva just har lagt sig:P

Trevlig tv-kväll på er!

Gymmet

Nu har Leon äntligen börjat gilla att ligga i babygymmet. Man ser verkligen hur han kämpar för att styra händerna dit han vill, och visst lyckas han ibland:) Tuva älskade verkligen babygymmet när hon var liten, hon kunde ligga där hur länge som helst men nu nöjer hon sig med att visa lillebror hur det ska gå till!



Taggad!

Nu börjar jag vara riktigt taggad inför lördagens bravader. Först blir det en sväng på stan då Elina kanske ska hitta sig något att ha på sig och sen blir det hem till mig och göra sig klar för att sedan dra vidare till Terran där kvällen ska inledas. Jag ser verkligen fram emot det, det kommer att bli jättetrevligt! Visst har jag fortfarande lite ångest över att lämna bort Leon för första gången men jag försöker att tänka lite "egoistiskt", att en kväll utan båda barnen kan jag väl förtjäna och det är ju inte direkt så att dom lider av det. Tuva ska ha myskväll med pappa Robin och Leon ska sova hos mormor och morfar själv för första gången:)

Ikväll kommer Robin hem och då blir det förhoppningsvis bara mys. Ska iallafall se andra avsnittet av Vinterspelen som var ganska lustigt! Vi får se om vi ska fortsätta att vara kreativa och stöka på här hemma nu när han är ledig i en vecka, jag återkommer om det.

Hemmadag

Bara hemma idag. Vi väntar på att Elina ska sluta skolan så vi kan gå och möta henne och Milo som ska övernatta här. Det blir andra dagen i rad som Elina sover här, hon gillar mig så mycket ;P Har faktiskt varit duktig och bokat tid för dop idag, minnet har sviktat angående det i veckor. Men nu är det gjort och då var det bara inbjudan som saknas! 

Nej här kan jag inte sitta längre än dom 5 min det har tagit att begära föräldrapenning och skriva detta extremt innehållsrika inlägg, barnen kallar!

Morgonmys i sängen

Igårkväll innan Tuva la sig hade vi lovat henne päron idag på morgon om hon var duktig och somnade. Hon vaknade tidigare än vanligt, strax före 8, och det första hon sa var "Mamma, jag vill ha päron!", så då var det ju bara att gå ner och skala ett såklart:P


Dödstrött!

Idag blev det en sväng på Leos, var väl typ femte gången vi var där sen dom öppnade. Kanske skulle man ha satsat på ett årskort direkt? Tuva hade roligt som vanligt och sprang runt som en tok som vanligt:P Nu ikväll har vi bara tagit det lugnt och snart blir det sängen för mig, är dödstrött!

Sleep tight!


Sotare?

Just nu står jag och Elina inne på toan och tränar inför nästa helg, vi försöker nämligen få kläm på det här med sotade ögon och det går faktiskt över förväntan! Detta tack vare ett klipp på youtube som går igenom sotningen steg för steg, det tackar vi för. Ser ni några svartmålade spöken ute nästa helg så kanske det är vi, men förhoppningsvis inte;P

Dammsugaren

Nu är övervåningen väl dammsugad vill jag lova och detta tackvare dess lugnande effekt på Leon. Han somnade i babysittern direkt jag startade den och så fort jag stängde av den blev han gnällig, så då startade jag den givetvis igen och då somnade han om. Och så har det hållit på i drygt en timme nu så den har stått på svag effekt undertiden jag har hängt tvätt och plockat undan här uppe ;)


PÅ  /  AV


Nya inköp

Det blev några köp idag iallafall, två bodies och ett par byxor till Leon, ett par jeans till Tuva och en tshirt och lite krimskrams till mig. Hittade dock inga skor men nu sen jag kom hem har jag beställt två par från skopunkten.se som jag hoppas ska passa och överensstämma med bilderna. Det blev ett par boots och ett par "finare skor", ca 550kr för båda inkl. frakt, helt okej om ni frågar mig. Ska ju på utgångspremiär om två helger och jag är riktigt nervös! Det ska bli jättekul samtidigt som det känns lite konstigt bara av blotta tanken att vara utan Leon för första gången en hel kväll! Har börjat trappa ner lite på amningen nu iallafall, är väl tredje dagen nu som jag har börjat byta ut varannat mål till ersättning. Tänker inte skriva en lång historia och försvara mig mot dom som tycker att man ska amma ett visst antal månader om man har mjölk utan jag tänker kort och gott bara säga att det är vad som känns bäst för mig just nu och att matandet kan vara minst lika mysigt även om man ger från flaska.

Nu ska jag gå ner och fixa lite käk till mig och Tuvis, vi får se vad jag hittar på för kulinariskt idag. Host!

Stan

Nu ska Tuva snart lämnas på dagis och då ska jag och Elina traska in till stan med småkillarna. Elina ska kika en tväris och sen bege sig hemåt för att plugga och då ska jag träffa Terran och umgås med henne ett tag:) Den ständigt växande Leon behöver mer kläder så vi får se om det blir några fynd.

Det tar sig

Golvet i korridoren blev nästan klart igår, lite finlir kvar som Robin får ta tag i efter sin jobbarvecka som startade idag. Vi har besök av Elina och Milo sen igår och ända fram till imorgon, det gillas:) Just nu sover dom tre skruttarna och vi passar på att fräscha till oss och vila en sekund.

Lillhallen

Igår fick lillhallen äntligen nytt golv, och vilken skillnad det blev! Idag är det "korridorens" tur att få sig en makeover med ett laminatgolv i valnöt (samma som i vardagsrummet) och i sin om tid ska även köket läggas om till samma och skapa den där helheten på nedervåningen som jag drömt om så länge!

Här kommer några pics..

På den sista bilden kan ni se det snygga golvet som låg där innan.
Yummie!