Helgen,

Igår gjorde jag och Tuva som planerat en sväng med mammsen, först in till stan och sen till Solbacken. Tuva hann bli så trött innan vi kom oss iväg så då tog vi stan först så att det skulle bli lättare för henne att sova. Mormor, som alltid skämmer bort oss på stan, köpte och bjöd på allt! Tuva fick en ny tshirt,en jeansklänning, två par strumpbyxor och en kofta, sen bjöd hon på lunch/fikat och sen väl uppe på Solbacken så fick jag några nya blommor och krukor :) Så jag var hem och hämtade alla min blommor igår åsså planterade vi om dom på kvällen. Krukorna var smockfulla med mina svärmorstungor  (har endast såna och garderobsblommor eftersom att jag har allt annat än gröna fingrar!) så nu slipper dom trängas i krukorna, plus att det blev över en sisådär 5-6 blommor som nu tappert står och väntar på några krukor att få bosätta sig i!

Från idag till imorgon ska vi vara djur- och husvakter här på Morön, då mammpapp och syster är i Källan i Åmliden och njuter av god mat, bubbelpoolsdopp och annat lyx! Vi ska iallafall också äta gott, har tagit fram en fläskfilé som jag tänkte trolla med sen. Nu ska jag passa på och duscha medan Tuva fortfarande sover. Trevlig helg :)


 Zamiacalla, även kallad garderobsblomma.
Nästintill omöjlig att ta död på.
Perfekt för mig med andra ord!

1,5 år sen sist!

Det har gått kanon idag också och jag är faktiskt lite förvånad att dessa tre arbetsdagar (=mina första tre arbetsdagar på ca 1,5 år!) har gått så bra som dom har gjort. Det har inte känts jobbigt överhuvudtaget, eller ja lite konstigt att inte hinna träffa Tuva lika mycket som man är van men annars så har det bara varit roligt och rätt skönt. Imorgon är jag iallafall ledig och då ska Tuva få vara ledig från dagis så att vi kan mysa! Vi ska göra en sväng med mormor, först på Solbacken för att kolla om lite nya blommor och sen intill stan :)

Nu ska jag sooooova, har redan slumrat i soffan ett tag. Det tar på krafterna att vara på tre olika förskolor tre heldagar i rad, särskilt när man inte har kommit in i det riktigt! Men det ska nog bli lättare med tiden :) Sovgott!

Pass nr 2,

Det har gått lika bra att jobba idag :) Har fått fler dagar också till veckan, ska jobba mån, ons, tors, fre :P Sååå det verkar rulla på rätt bra, hoppas att jag orkar hålla upp det tempot bara!

Nu ska jag fixa lite kvällsfika innan Grey's börjar :)

Arbetspass nr 1,

Oj så kul jag har haft idag! Det har varit så skönt att få jobba och barnen och personalen på Stackrönnan var hur goa som helst! Imorgon ska jag vara på Morön och på torsdag på Sjungande dalen :) Hoppas att det fortsätter att rulla på så! Nu ska jag se klart The Mentalist sen blir det en snabbdusch och sen bums i säng.

Helomvändning!

Snacka om att den här dagen fick en helomvändning, till det bättre som tur var! Morgonen började med att Skanska-killen borrade ett litet hål under diskbänken ända ner i betongen för att se om det hade kommit fukt dit ner, och det hade det såklart. Då fortsatte han att riva golvet för att se om det hade spridit sig så nu ser man ner till betongen ända från diskmaskinen till spisen! Lyckligtvis så hade det inte spridit sig, utan det var bara en sk lokal vattenskada. Vicevärden, som förövrigt är helt fantastisk, ringde mig när jag var på stan senare idag när dom hade fastställt vad som skulle göras osv, och till vår glada förvåning så skulle han stå för ALLT! Puuuuh, då kunde jag andas för första gången på hela dan! Jag är så oerhört tacksam att jag vet inte vad jag ska göra, nått måste vi köpa till han iallafall! Vilken pärla!
Så nu får det se ut hur det vill i köket för ett litet tag, det rör mig inte i ryggen! Nu får vi leva med lite nivåskillnad på golvet och att handdiska i 1-2 veckor, men vem bryr sig :)

Det var inte den enda goda nyheten för dagen. Jag var och skrev in mig på personalpoolen på barnomsorgen idag och jag fick jobb direkt! Ska jobba hela dan imorgon och på onsdag, oj vad jag är glad! Det ska bli såå kul :)


Före:                    Efter:
     

Vilken dag!

Har haft lite vattenläckage i köket idag, därav dagens tidigare inlägg. Orkar inte berätta hela historien men kortfattat kan jag iallafall säga att snälla Dennis kom hit och hjälpte oss med allt som hör kranar och rör till. Nu är det tätt vill jag lova! Dock så fick vi bryta upp endel av golvet (tur att det bara är laminat clickgolv) eftersom det hade runnit in vatten under. På måndag kommer iallafall någon hit och ska mäta fuktigheten för att se så att det inte har trängt igenom vatten någonstans, så förhoppningsvis slipper vi betala en dyr vattenskadefaktura. Snälla be för oss!

Nu orkar jag inte tänka mer på det där, har fan haft ont i magen hela dan...
nu ska jag njuta av min ensamhet, med en sambo på vift och en sovande liten Törnrosa på övervåningen, nu ska jag se Twilight för X gången, men den är lika bra vaaarje gång!



ÅÅÅÅÅÅÅH!!!

Jävla skit!!! Vi har ALLTID lika tur! (jävligt ironisk!)

Prima ballerina,

Igår var ingen rolig dag, hade nog åkt på nån liten släng av magsjuka men idag mår jag prima, tack å lov! Tuva kräktes ju rätt mycket en natt för några dar sen så jag måste ju ha lyckats samlat på mig några basilusker, men jag slapp iallafall kräkas... (ni förstår nog vad jag menar). Tuva lyckades visst även smitta Martina, som låg och kräktes halva dan igår, usch hoppas att hon mår bättre idag.

Nu är iallafall Tuva på dagis fram till 13.45 så jag ska passa på att städa och tvätta lite härhemma, och vila såklart :P Hoppas att jag får hem mitt belastningsregister idag så att jag kan fara och skriva in mig på barnomsorgen senast imorgon, då ska jag även passa på att lämna in arbetssökningsblanketten och mitt CV på Frösunda.


Tuva har kul i badkaret åt en busig Kiwi :)


Melodifestivalen,

I fredags bestämde jag och Elina oss för att vi skulle hitta på något tillsammans, ensamma, dvs utan två små söta barn för det händer typ aldrig, vet faktiskt inte om det har hänt? Hur som helst, vi gick på stan med barnen på dan och kom fram till att vi skulle gå på bio och sen efter den fara hem till Elinas folktomma lägenhet (eftersom att Krille då låg på sjukhuset och opererade blindtarmen). Precis när vi hade bestämt oss för att "så fick kvällen bli" så ringde Elinas söta pappa och sa att han hade två biljetter till fredagens genrep av Melodifestivalen, självklart tackade vi ja till dem, bio kan man ju ändå se när som helst. Vi började röra oss hem mot oss och lämnade Tuva med Robin, jag snabbplockade ihop nå kläder och sen begav vi oss till Bergsbyn och lämnade William med sin mormor och morfar. Därefter var det gärnet hem, snabbduschar, klädbyte, exclusiv middag i form av yoghurt med müsli och hårdmackor (snabbmat med andra ord) :P Sen var det raka rör mot sjukhuset för en snabbvisit hos Krille som då låg på uppvaket efter operationen. Efter en löparrunda i sjukhuslabyrintens alla gångar så hittade vi tillslut rätt och kom fram till en ganska omtumlad Krille i smärta. Det kändes så dumt när vi for efter bara 10 min, han såg så ensam ut, men vi var tvungna om vi skulle hinna innan showen började, trodde vi iallafall. När vi kom in i arenan och hade fått hänga av oss jackorna så väntade en kö som inte rörde sig snabbare än en flock sniglar, och på något vänster så kom vi in bland dom sista trots att vi stod i mitten från början? Sen kom nästan irritationsmoment, vart fan var våra platser? Det var inte utmärkt någonting och det stod inte heller någon där man kom in som kunde vägleda en, dåligt tyckte vi! Tillslut hittade vi en ordningsvakt som visade oss till våra platser. Vi hamnade med ett stort och entusiastiskt gäng utvecklingsstörda, dom var så söta och exalterade :)
Efter alla bidrag var framförda så kände vi att det var lika bra att börja röra på sig, kändes som onödigt på något sätt att se vem som blev lottad till vinst, plus att vi skulle hinna på Karamelltåget innan dom stängde :P Påväg ut så fick vi varsin gratis-korv-kupong, så vi slinkade in på Statoil och utnyttjade den innan vi gick vidare till bilen. Humorn var på topp kan jag säga, innan vi hann lämna stan hade vi skrattat tills vi grät två gånger ;)
Våra storartade planer om en uppekväll med massa godis och film till minst 02 gick dock i stöpet, vi slocknade i soffan redan före 00, haha så kan de gå!

Underbara barn!


Mina tvillingar :)

Stora Tuva & lilla Thea :)

Busungarna Edwin & Tuva :)

.

Jag tänker på dig,
varje dag,
varje timme,
varje minut,
varje sekund,
hela tiden.

Jag älskar dig min vän, min syster, min själsfrände.
Du klarar det här, var stark.