Lillstumpan 1 år!

Tuva tackar för alla gratulationer och hon var supernöjd över sin dag! Det har varit fullt hus här i afton och Tuva var så slut att hon somnade direkt alla hade farit hem, kl 19.40! Hon som dom senaste kvällarna inte har somnat förrän 22-23, och ikväll UTAN välling dessutom! Fast det är klart, hon hade nog en hel del tårta och kakor i magen så hon var nog rätt nöjd med det :P
Hon har fått så många fina presenter idag, bla. en bobbycar, en pulka, en leksakstelefon, en jättefin jeansklänning & en stickad kofta, en nattlampa, en "spelande/talande kakburk" med olika formade klossar (någon som fattar? :P), en vintermössa, stapelburkar osv. Behöver jag säga att det är lite trängre i radhuset nu än vad det var igår? Och ändå har inte alla varit här, hej å hå! :P


Mmm, ännu mer tårta!

Födelsedagsmorgon,

Ni skulle ha sett Tuva oslagbara min när vi kom in och sjöng för henne imorse (det finns självklart på film)! Hon bara stod och gapade och tittade på presenterna och hennes lilla morgontårta. Det är nog Tuva bästa morgon hittills skulle jag tippa ;) Nu sover hon lunch och jag ska nog ta och göra klart tårtorna så att allt är klart innan kl 17 då främmandet kommer.


Tänk att den här tiden för ett år sen då hade vattnet ganska just gått och vi var uppe på bb. Nu återstod bara 6 tim och 21 min värkarbete och 29 min krystvärkar innan Tuva kom till världen :)

Kalasförberedelser,

Idag har det bakats chokladbollar, tårtor och slagits in paket! Tuva tyckte att det var kul att vara med på tårtbaket, eller ska jag säga att slickepotten med grädde var det som fångade hennes intresse? :P Nu är allting iallafall förberett inför imorgon, bara tårtorna som ska dekoreras med diverse saker innan familjerna kommer och grattar våran lilla skrutt :) Nä nu ska jag sova, ska ju upp och sjunga tidigt imorgon :)


Ååh vad jag älskar dig sötnos!

Dan före...

inte doppare dan men Tuvas allra första födelsedag! Oj oj oj! Tänk att den här dagen för ett år sen så hade jag inte en aning om att jag skulle bli mamma dagen efter, Tuva gav mig ju inte direkt några hintar på att det började vara trångt och tråkigt därinne så jag fattade som inte vad som hände när hon väl satt igång :P Minns att den här dagen, förra året då, var jag hos barnmorskan på runtinkontroll och sen for jag en sväng förbi mitt gamla jobb, ica, och pratade med en kollega. Hon frågade vilketr datum det var jag var beräknad och jag svarade suckande: "4 december.." för det kändes verkligen som en evighet bort, och jag tillade även att den lilla parveln därinne verkade vilja stanna förevigt eftersom att det inte fanns några tecken på att den ville komma ut. När jag sen kom hem så bestämde vi oss för att klä julgranen så att det skulle vara klart inför bebisnedsläpp (fick det visst att låta enkelt där) och tur var väl det för annars hade vi ju inte hunnit :)
Skulle kunna sitta här och skriva i timmar, jag blir så nostalgisk, men jag har inte riktigt tid nu. Här ska bakas och donas inför imorgon så det är bäst att sätta igång (men ni kan ju vänta er fler liknande inlägg)!


Vem hade kunnat tro att våran lilla bustuva låg och grodde härinne? :)

Dop,

Idag är det dop för lilla Thea som står på schemat, så om en timme ska vi befinna oss i Ursvikens kyrka för att bevittna det ;) Ska bli spännande att se hur Tuva sköter sig därinne, hon och William lär ju busa på med varann :P Sötungarna! Nä nu måste jag göra mig klar, tjing!

Filmtips på morgonkvisten,

Har varit vaken sen kvart över 5 då Robin for på jobbet och jag upptäckte att Tuva hade något trevligt i blöjan. Var tvungen att väcka stackarn och byta (och sen dess har det bytts tre såna blöjor till, inte bra i magen med andra ord). Efter det fick hon välling och vi hade mys i soffan, Tuva somnade rätt fort men jag fastnade i en film, en helt underbar film, Stardust. Jag spelade in den i lördags för att jag har alltid velat se den men aldrig gjort och den var SÅ bra. Har ni inte sett den så se den! Jag blev helt kär :)


Feber :(

Lillgumman har blivit jättesjuk idag, nu ikväll har febern bara stigit så hon har varit jättetrött och ledsen :( Nu sover hon iallafall, sen en timme tillbaka, hoppas att hon får sova inatt och inte vakna var och varannan timme så att febern förhoppningsvis försvinner. Hon har varit jättedålig i magen hela dan också, undra om det kan vara tänder på gång kanske, det återstår ju att se. Det är så jobbigt när hon är sjuk, jobbigt att se henne så ledsen, vi får hoppas att alvedonen biter bra på henne så att hon mår bättre imorgon.

Myssugen,

Åh, är så trött idag och har sån mvärk, vill bara mysa och gosa med Tuvis hela dan! Problemet är ju bara att hon är sugen på att vara lite mer fartig än vad jag är :P Trots att hon är förkyld och hostar rejält! Det blir iallafall en prommis till Coop efter lunch, lite friskluft är ju alltid välbehövligt men blöjorna som ska inhandlas är desto behövligare!
Åh vad det kliar i mina fingrar nu, vill bara börja köpa Tuvas presenter nu och förbereda inför kalaset, är ju trots allt BARA 10 DAGAR KVAR! Tror att jag ska kika runt lite på familjeliv efter roliga tårtor att baka :)



Min stora mystjej!

Söndag,

Åh nu vill jag att det ska vara löning, först och främst för att vi börjar vara rätt fattiga nu pga överhandling, och sen för att kunna köpa Tuvas presenter och alla julklappar :) Vi har redan köpt några och det känns så skönt att vi vet exakt vad vi ska köpa till alla iår, då slipper man förhoppningsvis den där stressen och för att inte tala om sista-minuten-handligen!

Igår kom Elina hit och höll oss sällskap i soffan. Det var längesen sist så det var kul :) Som vanligt var huvudämnena hus och barn, haha :P

Idag kommer Kerstin & co. hit en stund. Vi ska ut och promenixa och sen förbi en sväng och se hur Denise och Joel börjar få det i sitt nya radhus (ca 50m från oss). Har ju inte sett Denise sen i somras så hon lär ju vara större än sist med tanke på att det bara är drygt två månader kvar tills hon ska ha, myys!

Envis som en åsna,

Ikväll hade vi en envis liten Tuva, det tog mig 2,5 timme att få henne till att somna, pust. Då Robin är hos sin mamma ett tag ikväll så fick jag snällt finna mig i detta och hålla modet uppe helt enkelt. Men envisast vinner och nu sover hon sött som den lilla rosenknopp hon är :) Tror faktiskt att det börjar vara dags för mig också, det är ändå så dött framför datorn så jag ska nog lägga mig i sängen och kryssa tills jag somnar.

Sweet dreams.


Ikväll var det jag.

Likvärdigt?

Min promenadversion om broarna runt i solsken var bara att glömma. 10 min innan avfärd upptäckte jag att det hade börjat droppa lite lätt på andra sidan fönstret, suck! Jag och Linn tänkte därför att det kanske var bäst att bara gå här på anderstorp, så så blev det, tyvärr så började det ju inte regna mindre direkt. Men men, broarna runt  i solsken eller anderstorp runt i spöregn är väl ganska likvärdiga? Eller så inte!

Nu sitter jag helt soppblöt i soffan och fryser från topp till tå medans Tuva fortfarande sover gott (och torrt) i vagnen! Fusk :P


Mammas guldhjärta!


Hur kan vi har skapat en så fantastiskt fin liten varelse? Den frågan kommer jag nog att ställa mig livet ut för det är så otroligt svårt att förstå att hon kommer från oss, från vår kärlek. Hon är det bästa vi har och det kommer hon alltid att vara. Gränslös kärlek är vad det är, och den växer mer och mer för var dag som går.

Himmelriket,

ja nästan iallafall. Idag utnyttjade jag äntligen mitt presentkort på Vila Hudvård som jag fick i julklapp förra året, 60 min ansiktsbehandling. Mmm, gudomligt! Det skulle man göra oftare...OM det inte var så snuskigt dyrt vill säga. Men nog känner man sig fräsch alltid efter rengöring, peeling, brynplock, portömning, mask osv, snacka om att huden i ansiktet andas! :)

Just nu väntar jag på att ugnen ska göra klart min pannkaka så att vi kan äta, jag och Tuva alltså, Robin for iväg för bowling för ett litet tag sen (hans nya hobby) så vi få helt enkelt klara oss själva idag. Sen blir det lite bus och lek fram till 20 då Tuvaluva ska göras klar för sängen. Hon har faktiskt somnat i sin egen säng tre kvällar i rad nu (peppar peppar), visseligen sitter jag bredvid sängen och lägger ner henne dom X antal gånger hon försöker ställa sig upp men tillslut så orkar hon inte längre och knoppar in :P Men bara på tre kvällar har det blivit stor förbättring, från att ha måstat lägga ner henne minst 40 ggr första kvällen till bara 6 igår tycker jag är helt otroligt! :) Våran duktiga tjej som fyller 1 ÅR om bara 16 dagar!



Full rulle i lekparken :)

Helgen,

Då var helgen över. I lördags var vi ju som sagt barnvakt åt Elin och det gick jättebra, vet inte om jag kan kalla det barnvakt då hon var till mer hjälp med Tuva än vad vi hjälpte henne :P Vi käkade iallafall tacos, var och discobowlade, hyrde film och tryckte gott. Sandra och Peter var med på dom två sistnämnda grejerna så det var kul, trots att jag kom SIST i bowlingen!
Jag sov med Elin i soffan, då hon brukar ha svårt för att sova borta men det gick så bra så, inga tårar eller ens en fråga efter mamma och pappa, vi är proffs :P Hur som helst, när vi vaknade åt vi frukost och såg två filmer innan vi begav oss till Tomtelandet, på Blomsterlandet. Vi hade ju så snällt lovat henne att vi skulle fara dit dagen innan men då hade dom hunnit stänga så det var bara att bege sig dit :P Jag tycker att det är rätt mysigt där, synd bara att det är så jäkla litet nu jämfört med vad det var förr.

Efter tomtebesöket skjutsade jag hem henne och sen for jag och köpte en liten farsdagspresent åt pappsen min som jag hade tänkt fara å lämna innan jag for hem men då ringde Robin och sa att han var tvungen att fara på jobbet direkt så det var bara att köra hem. Jag och Tuva fick dock skjuts dit innan han for vidare till jobbet så jag hann gratta pappa, vi sov dessutom över där för Robin och Björn skulle spela in musik efter hans extremt "långa" arbetspass, så vi tänkte att det skulle bli mer sömn där :P
Vi fick skjuts hem av morfar Nille på lunchen och sen vi kom hem har vi hunnit städa lite och snart bär det iväg till Coop eller Maxi för påfyllning av skafferi, kyl och frys, och sen får vi se vad kvällen erbjuder :)



Tuva och tokfaster ;)

Tack!

Tack för alla svar, kul å veta att det finns folk som läser, det motiverar till att fortsätta :) Den största anledningen till att jag inte skriver lika flitigt nu är, som ni säkert förstår, Tuva. Hon är ju stortjej nu och springer runt och busar dagarna i ända så det gäller att hänga med i svängarna :P Men det är SÅ mysigt och SÅ roligt för hon är så himla gó och glad hela tiden! Hon lär sig nya saker hela tiden, just nu är hon jätteangelägen att lära sig vad allt heter, hon pekar på alla saker och vill att man ska säga vad det är och sen när man frågar vart lampan, klockan, tvn, hunden, bollen osv är så pekar hon på rätt sak och säger "Dä!", man kan ju inte bli annat än stolt! :)

Ikväll kommer Tuvas yngsta faster hit och ska mysa med oss och sova över, det kommer att vara uppskattat!


Våran lilla bängelmaja :P

Lägga ner?

Känner verkligen ingen motivation till att skriva i bloggen längre, men å andra sidan så verkar den ju inte vara speciellt beläst så man kanske ska ta och lägga ner? Nä, men det är skönt att skriva av sig ibland så den får nog leva ett tag till iallafall. Vem/vilka (om det nu ens är så många) är det som läser här? Skulle vara kul å veta :)


Pepparkaksmys i soffan :)

Graviditetslista,

När fick du reda på att du var gravid? I mars 2007.
Blev det en chock? Vi hade ju inte skyddat oss på drygt ett år och jag hade gått över typ 11 veckor med mensen plus att jag var yr hela tiden och mådde dåligt, trots allt detta kom beskedet som en chock. Haha, det låter ganska knasigt men det var som svårt att förstå att det verkligen var på riktigt. En otrolig känsla!
Hur gammal var du? Jag var 19, hann fylla 20 två månader innan hon kom.
Hade du mycket halsbränna? Ingen alls.
Spydde du mycket? Mådde rätt dåligt fram till vecka 15 men spydde bara ett fåtal gånger.
Hade du mycket foglossning? Nej igen alls.
Har du fått bristningar? Några pyttesmå ofärgade just under naveln och en hel del på brösten då dom växte ett X antal storlekar.
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Jag trodde hela tiden att det var en flicka trots att nästan alla andra trodde pojke.
Gick du över tiden? Nej, hon kom prick en vecka innan BF :)
Födde du för tidigt? ^
Hur var förlossningen? Den var helt fantastisk! Allt rullade på precis som det skulle hela tiden, det stod aldrig stilla. Efter ca 13 timmars värkarbete och 29 min krystande så kom våran fina lilla Tuva till oss :)
Blev du sydd? Dom lagade till två små bristningar.
Dragen med sugklocka? Nej.
Hur många var inne i förlossningsrummet? I slutet var dom två, våran barnmorska och en barnmorskestuderande.
Hade du någon nära med dig? Robin såklart!
Vilket BB födde du på? Skellefteå.
Hur stor var bebisen? 51 cm lång och vägde 3600 g.
Vad fick den heta? Tuva Johanna.

Usch vad jobbigt...

Gud vad jobbigt det kändes att sätta sig vid datorn å skriva...jag har ju några dagar att ta igen men det blir bara en kort sammanfattning.
I fredags blev det lite partande för min del. Hela förmiddan gick åt till att leta kläder på stan tillsammans med Elina och hennes syster Amanda, och det blev en del välbehövliga fynd faktiskt. Sen hem för att hämta lite övernattningssaker åt Tuva och därefter vidare till momme och moffe där Tuva spenderade natten.
Skjutsade Robin till Skelleftehamn där han skulle starta sitt partajande, hämtade upp Elina, for hem till mig, åt lite nudlar, färgade hennes hår, gjorde oss klara, hämtade Therese och sen satte vi igång. Pimplade drinkar, åt chips och tittade på Idol, sen fick vi lite mer sällskap, pratade, lyssnade på musik och sen vid 00-tiden begav vi oss ut på Balzac. Tyckte att det var lite för lite folk men jag hade ändå riktigt kul. Jag och Elina dansade och sjöng (läs:skrek) så att jag inte hade någon röst kvar sen...inte så smart med tanke på att jag var och fortfarande är förkyld :P
Hur som helst så fick jag skjuts hem till mammpapp ett litet tag efter att Balzac stängde. Robin hade tänkt sova hos en kompis och jag vill absolut inte sova själv så då blev det så, och det kändes mysigare att få vakna upp i samma hus som Tuvaluva (efter en välbehövlig sovmorgon) :) Fick dock veta att Robin och Björn hade ändrat sig och farit hem till oss och sovit iallafall, haha, men det var mysigare att vakna upp till Tuvas glada tjut ;)
Så jag och lillgumman spenderade hela dagen på Morön ända tills Robin var nog körduglig och kom och hämtade Tuva vid 19. Dom skulle ha en "far-och-dotter-myskväll" då jag sov över en natt till på Morön eftersom att jag och mamma skulle iväg så tidigt dagen efter - Ikea ni vet :P
Hittade iallafall allt jag skulle ha och lyckades bränna pengar som vanligt men å andra sidan så var det bara saker som vi "måste" ha, okej några grejer kanske inte platsar på den listan men det mesta.

Nä nu orkar jag inte skriva mer, nu ska vi sova. Godnatt :)