070831

Igår kväll for vi till Kerstin & Tomas nya stuga i Risböle. Det var egentligen bara meningen att vi skulle dit en kort sväng bara för att kolla hur den såg ut, men det blev fort sent och mörkt så vi sov över där. Det var jättemysigt och stugan är jättefin, betydligt finare och fräschare än vad jag hade trott, så dit blir det att fara ofta :-) Vi åkte därifrån mitt på dan idag och då for vi direkt till ByggMax för att titta på golv till barnrummet. Vi hittade ett jättefint klickgolv i ek till kanonpris, så det köpte vi. Pappa ska komma hit till veckan så då får vi se om vi hinner börja tapetsera, sen när det är gjort är det bara att lägga golvet. Det kommer att bli såå bra :-) Näe, nu ska jag tvärpacka ihop lite saker sen ska vi bege oss mot Norsjö!

-Sofia

070828

Nu är äntligen älsklingen hemma :-) Det var så mysigt att somna i hans famn igår, känns som att det var evigheter sen sist. Idag har vi varit på stan med Bea & Kim en sväng, och oj vad Robin har shoppat! :-P Men han var faktiskt i behov av det han köpte.
Vi for även en sväng upp till Solbacken, och nu har vi äntligen beställt barnvagnen :-) Gud vad jag har väntat på den här dagen. Det känns så skönt att det är gjort och jag är jättenöjd med den. Helt plötsligt började allt kännas ännu mer äkta än vad det redan gjorde!
Nä, nu ska jag inte sitta här och skriva längre när jag kan lägga mig i soffan och mysa med älsklingen istället :-)

-Sofia

070827

Idag händer det många bra saker! För det första så kommer Robin hem, nog för att det lär bli senare inatt men han kommer åtminstonde hem :-) För det andra så är det föräldrautbildning och för det tredje så börjar nedräkningen idag! Det är nämligen exakt 100 dagar kvar nu tills lillhjärtat ska komma ut till oss :-) <3


070826

Idag är en typisk söndag. En dag då man inte gör något speciellt alls, bara slappar framför tvn. Nog för att jag hade suttit framför tvn även om det hade varit fredag med tanke på att sjukampens andra och sista dag var idag. Och man måste ju vara med och heja fram Carolina Klüft även fast hon vann VM-guldet med hästlängder i år. Gud vad bra hon är!
Jag har faktiskt varit ute och rört på mig lite idag ändå. Jag och Martina tog en cykeltur till Ö&B och tillbaka, men mycket mer än så har jag inte gjort. Snart blir det nog att värma upp tacoresterna från igår, det kändes gott och framförallt enkelt! :-)

-Sofia

070825

Regn, regn, regn - nu får det vara nog, det har ju regnat hela natten! Jag och Martina som skulle ta en cykeltur ner på stan idag, det får väl blir en busstur istället då, suck. Nog för att jag är rätt less på stan, har varit där två dagar i rad nu, men jag lovade att jag skulle tvärfölja henne ner så det tänker jag göra. Man vet aldrig, det kanske blir nått fynd idag iallafall :-P
---
kl. 15.07,
Och fynd det blev det! Jag hittade en skitsöt tunika/klänning på MQ för 349:-. Det känns som att man måste passa på när man lix hittar nått som magen ryms och kan växa i, utbudet på mammakläder är ju inte direkt stort. Men nu får det vara färdigshoppat för ett tag, jag är mer sugen på att köpa saker till lägenheten, och det blir mest troligt en IKEA sväng snart igen :-)
---
kl. 20.10,
Idag blev det tacos på menyn, och gott var det. Sen har jag bara legat på soffan och slappat framför tvn. Såg världens sjukaste dokumentär på 3an, "Jag ångrar mitt barn", hur kan man ens säga så? Usch, jag kände bara hur förbannad jag blev när jag tittade men jag kunde inte slita mig. Föräldrarna var hemska! Och deras tankar och åsikter var fan ännu hemskare! x-[
Det blir nog att se Shrek 2 ikväll, nog för att jag har sett den en miljon gånger, men den är så bra! ;-)

-Sofia

070824

Imorse tog jag lite sovmorgon. Jag hade inte ställt någon väckare så jag vaknade av mig själv halv 10, fortfarande trött men jag kände att det var dax att kliva upp. Sen så drog jag bara på mig några slarvkläder + gummistövlarna och gick ut för att klippa gräsmattan. Pappa hade klippt halva gården igår så det var inte så mycket kvar. Efter det hoppade jag in i duschen och gjorde mig klar. Sen bar det av till stan, med Therese och Jenny Eriksson :-) Det var år och dar sen jag träffade dom så det var mysigt att umgås ett tag. Nu känner jag mig rätt slut, det känns att benen har lite mer att bära på än för några månader sen, så ikväll blir det bara en myskväll framför tvn med Martina.
3 dagar kvar nu, tills Robin kommer hem - gud vad jag saknar honom!<3

-Sofia

070823

Usch, inatt har jag haft en sån där jobbig mardröm om Robin igen. Vaknade upp av att jag låg och grät floder. När jag hade lugnat ner mig lyckades jag somna om en stund och sen blev jag väckt av att Robin ringde, och det var skönt. Jag drömmer så kopiöst mycket just nu, mer än någonsin, och det är inge kul när dom där hemska mardrömmarna torterar mig nätterna långa. Men tydligen är det rätt vanligt, har hört många andra som hade det likadant under deras graviditeter, och det beror väl på allt överflöd av hormoner. Man drömmer om det man är livrädd ska hända, för det sista man vill är ju att bli lämnad, och särskilt nu när man behöver stöd och kärlek som mest, så känner iallafall jag. Men men, trots att det är jobbigt så är det ju bara en dröm, så egentligen borde man skratta sig lycklig när man vaknar upp och inser att inget av det man drömt är sant.
---
kl. 17.06,
Idag har jag varit en sväng på stan med Bea, och det resulterade i en ny tröja. Hittade den på H&M's mammaavdelning så det finns gott om plats för magen att växa i den :-) Vi kollade även en hel del på babykläder, och det finns ju hur mycket fint som helst. Tänk att jag inte har köpt en enda sak, det är helt otroligt, men snart blir det nog ändring på det för nu kan jag snart inte hålla mig längre ;-) Efter stan begav jag mig till Medle. Mormor skulle vara barnvakt där idag, och det är bara att passa på att träffa henne när hon är i stan för en gångs skull.
Sen ikväll har jag tänkt köra en sväng till hamn. Ska kolla hur snyggt det blev i Bea & Kims badrum, tvärkika in hos Elina & Krille och hämta några saker hemma.

-Sofia

070822

Idag är det dax för en rutinkontroll hos BM igen, ska vara där kl. två, och kära mamma som var tvungen att ta ut flextid från jobbet ska följa med. Från och med idag ska vi börja mäta magen för att se hur mycket den växer mellan gångerna, ska bli spännande :-) Sen efteråt har jag tänkt dra med mig mammsen och kolla på tapeter. Vi måste hitta några till barnrummet snart så att vi blir klara nångång. Jag uppdaterar sen hur allt har gått!

---
kl. 18.40,
Allt gick bara bra på kontrollen. Alla värden var bra och jag hade gått upp 1 kilo sen förra gången för fem veckor sen. Det var tydligen inte speciellt mycket men inget farligt eller onormalt, och det är huvudsaken. Mamma tror inte att jag kommer att bli speciellt stor, och jag låg faktiskt lite under medel på kurvan när hon mätade magen, men även det var helt ofarligt, hon sa att huvudsaken är att barnet följer sin egen kurva så det kändes skönt. Hjärtljuden lät alldeles utmärkta idag också, 153 slag/minut, vilket räknas som "höga", och enligt någon myt så brukar flickor ha högre än pojkar, så vi får väl se om det blir en liten tjeja som jag tror :-)
Tapetletandet gick desto sämre, jag har så himla svårt att bestämma mig för vilken färg jag vill ha. Och jag vill ju inte köpa ett par som Robin inte har sett och godkänt, det skulle kännas fel, men vi måste som sagt bestämma oss snart.

-Sofia


Välkommen!

Välkommen till min nya blogg! Tack vare min kära syster så har den fått ett nytt utseende
och jag ska verkligen bli bättre på att skriva i den hädanefter.

-Sofia