Vecka 27

Barnet

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.


Vikt 1 kg.


Källa:
www.vardguiden.se


New arrival

Igår var jag så spänd och nervös att jag höll på att gå i bitar. Jag fick uppdateringar under hela dagen (vilket jag tackar för) och när det var dags att åka in då visste jag inte vad jag skulle ta mig till. Har vaknat 1000 gånger inatt och kastat mig på telefonen i rädsla om att jag missat något, men så tidigt tidigt imorse fick jag det efterlängtade samtalet: "Nu är han här!". Elina och Krilles andra lilla stjärna har äntligen kommit, William har äntligen fått sin lillebror, som vi alla har väntat och längtat!:D

Jag kan inte säga GRATTIS nog många gånger, är så himla glad för eran skull!

100 days to go!

Idag är det 100 dagar kvar till beräknad födelse för Tuvas lillebror (känns fortfarande konstigt att säga för tänk OM det skulle vara en tjej, men skulle det vara så så är hon minst lika välkommer såklart)! Har varit hos barnmorskan idag och allt var bra med pyret, jag hade dock lite lågt blodvärde så det bli järntabletter för min del. Och magen är ganska exakt lika stor som den var med Tuva, yttepytte lite större bara.

Nu är babyskydd inhandlat, en jättefin från blocket, känns värdare att köpa en begagnad då man endast förlorar någon hundralapp när man ska sälja den, till skillnad från att köpa en ny som förlorar nästan uppemot halva värdet på ett år. Och en vagn är ringd på idag så den skickas förhoppningsvis på fredag. Gud vad man kan spara pengar genom att fynda på blocket, och fina grejer är det dessutom:)

Nu ska jag busa med Tuvis:)

Vecka 26

Har gått in i vecka 26 idag och just idag kan jag inte svara på om jag tycker att det är mycket eller lite. Vissa dagar känns det som att tiden har flygit fram och andra dagar känns det som att det är en evighet kvar till lillpyret ska komma till oss. Vi längtar hur mycket som helst och Tuva är så söt när hon ska "Smörja bebis", dvs. kleta in min mage i hudlotion, och hon är även i full gång att byta blöjor på sin docka. Om man bara kunde veta hur mycket hon förstår kring detta, hon säger ju att lillebror ligger i mammas mage men jag tror ändå inte att hon förstår så mycket. Det blir spännande att se hur hon reagerar när tiden väl är inne för nedsläpp;) (Visst lät det enkelt?)



                
v.26, bebis nr 2                      v.26, Tuva

Host! Host!

Japp då har man åkt på en härlig förkylning med rejäl hosta och ont i halsen, najs! Alltid lika underbart med hosta som känns som att den river upp hela halsen. Och idag har näsan börjat rinna också så idag ryker väl smaksinnet, alltid lika kul att äta när man inte känner någon smak. Haha, fröken negativ. Nä men det  går ju över men för tillfället är det inte kul, hoppas att det känns bättre imorgon, jobbar 13-21 då.

Idag ska jag in till stan å lämna några papper till chefen och sen skicka några till FK. Har nämligen blivit sjukskriven med 25% så nu ska jag bara jobba 50% resten av sommaren. Känns bättre att få ta det lite lugnare och orka med hela sommaren istället för att krascha totalt. Som ni säkert förstår så är det graviditetsrelaterade problem som är orsaken, inga jag vill dra upp här men ONDA det är dom, tur att dom försvinner när lillpyret kommer:)

Städdag - på tiden!

Idag har jag lekt äkta hemmafru. Har städat hela huset, vilket inkluderar dammsugat, dammtorkat och skurat, och utöver det har jag dessutom tvättat, rensat avlopp och lagat middag! Känner mig skitduktig, kan säga att det var på tiden att göra alla dessa saker och det har faktiskt inte ens känts särsklit jobbigt, mer skönt snarare.

Nu ska jag och Robin mysa ner oss i soffan framför en film och lite gott innan jag ska krypa till kojs:)

Efterlysning!

Finns det någon vänlig själv därute med en Akta Graco bilbarnstol till salu? Vi är ute efter en till plutten i magen, en med bas denna gång då vi blev jäkligt less på att spänna Tuvas stol ut och in varje gång man skulle någonstans! Har du en eller känner du någon som har en så hör gärna av dig i så fall:)

Sötnöt!

Mamma älskar dig!