Svårt att förstå,

Nu såhär efter 4 underbara månader med Tuva har jag fortfarande svårt att förstå att jag är mamma, eller vad det ordet egentligen innebär. Det är svårt, nästintill omöjligt, att förstå att jag är hennes allt (och Robin också förstås). Den som alltid ska finnas där för henne, vara hennes stöttepelare i livet, det är svårt att förstå men det betyder inte att det inte känns helt underbart, för det gör det verkligen. Att få följa med på Tuvas resa genom livet är den största och mest värdefulla gåvan man kan tänka sig, och jag ska göra mitt allra bästa för att den resan ska bli så bra som möjligt.

Mamma älskar dig!

image28
Det var inte längesen du var såhär liten, hjärtat mitt.

4 månader,

image29
Min lilla bebistjej håller på att bli stor!
4 månader idag! :-)

Pappamys,

image30

        

Promenad, muffins & tacos,

Denna dag började, som den gjorde igår och som den kommer att börja imorgon, med en morgonprommis med Elina (och barnen såklart!). Det är så härligt att komma sig ut i friska luften när man vaknar, man piggnar som till och mår så bra av den. När vi sen kom in så bakade vi både hallonmuffins och choklad-kokosmuffins (egna mixer) och dom blev faktiskt jättegoda, särskilt hallon! Sen blev det gemensam middag, tacos (för ovanlighetensskull när vi lagar tillsammans, men det är ju enkelt och såå gott!) och efter den så var Robin tvungen att fara och jobba :-/ Men det blev ett ganska kort pass idag, han kom typ hem för 40 min sen så nu ska vi snart mysa framför en film (eller jag ska rättare sagt göra ett tappert försök att se en hel film för en gångs skull! Dvs, inte somna!)

Måste föresten bara säga att jag såg Juno igår, eller jag och Elina hade börjat se den för ett tag sen men inte orkat fullfölja den, men igår så, och den var hur bra som helst! Antar att det är jag som är seg och att alla redan har sett den men den är verkligen ett måste att se. Lite egen, rolig, fin och sorglig på samma gång och framförallt INTE förutsägbar!

Pusshej!

Tuva som talar,

Hejhej, som ni säkert har läst så mår jag inte riktigt 100 idag heller men med lite mat och vila så ska det nog ge med sig snart. Igår var vi ju hos min gammelmormor i Missenträsk (mitt första besök där btw) och det var även min kusin Edwin. Eftersom att han är så megasnäll så hade han tagit med sig en massa roliga saker till mig, dvs saker som han kände sig för stor för nu. Det var ett helt berg med leksaker och en såndär jättehäftig och smart Bumbostol. Den kan jag sitta i alldeles själv eftersom att jag har blivit så stark i nacken, men mamma och pappa måste se upp för när jag blir less på att sitta i den så spänner jag hela kroppen och försöker trycka mig ur (vilket jag säkert skulle lyckas med om dom inte stoppade mig), men tur är väl det annars hade jag nog gjort mig illa.
Idag har jag suttit i stolen och käkat Mangopuré, och eftersom att jag fortfarande är nybörjare på det området så vet jag inte riktigt vad jag ska göra med det när mamma proppar in det i munnen. Smaken är rätt god men konsistensen är jag inte direkt van vid så jag spottar ut det mesta, men förgäves för mamma fångar bara upp det på skeden och proppar in det igen. Aja, det är väl lika bra att vänja sig :-P

              
Leksaksberget                     Bumbostolen
  

                
          Gott med puré?         Näe, fingrarna är godare

Over and out! /Tuvis ;-)

Fortsättning; feber,

Lillgumman har sovit lite oroligt inatt, vaknat lite då och då och varit ledsen. Har säkert haft ont i kroppen, svettats/frysit, drömt otäcka drömmar osv, stackars liten. Febern är iallafall lite lägre idag, senast jag kollade låg den på 37,8, hoppas att den är påväg att försvinna och att den inte bara var lägre för att hon nästan just hade vaknat när jag tog den (det brukar ju vara så ibland, tyvärr!). Hon har varit lite gnällig nu på förmiddan, gnällig och jättetrött men inte kunnat/velat sova, och jag har inte fått lämna henne ens i två sekunder utan att hon har börjat gråta. Men nu har hon iallafall äntligen fått somna, hoppas att hon får sova bort det onda nu.

image52
Böjbar topp och klar på 10 sek - Enkelt, snabbt och smärtfritt!

Feber,

Stackars lillgumman har feber! Vi tyckte att hon kändes varm idag när vi var hos min mormor, och mycket riktigt, hon hade 38,4 så hon har varit rätt spak idag :-/ Känns skönt att vi har kommit oss hem, nu ska vi bara ta det lungt och se till att Tuva blir frisk.

image37
Hämtar nya krafter hos pappa

19 mars,

Måste börja med att säga "Grattis grattis!" till världens bästa bror som fyller 27 år idag! :-)

Idag har vi varit ute på en promenad i solskenet tillammans med familjen Stenberg-Nyqvist. Robin skulle till sjukgymnasten så vi gick med han dit sen mötte vi upp han när han var klar. Tuva var lagom glad mot slutet, eh nej! Men med lite mat i magen när vi kom hem så sken hon som en sol igen, sötungen!
Nu har vi, eller jag iallfall, just ätit, och idag blev det blomkåls- och broccoligratäng med lite ostkorv till. Det blev mumsigt, bara lite för mycket "sås" i gratängen, men då vet jag det till nästa gång.

Ikväll blir det självklart att se Grey's, det äger! :-)

Ny,

image38

   
Tuvaluvan :-P

Aftonbladet.se

Usch, det hugger i magen på en när man vaknar på morgonen och detta är det första man läser!
Hur kan en människa göra så?!

Aftonbladet.se

Missbildat spädbarn - hyllat som en gud.


Utan Tuva,

Idag har jag varit ifrån Tuva fyra timmar i sträck, fyra rätt jobbiga timmar, saknade henne som en tok där jag satt i frisörstolen! Hon blev jätteglad när jag kom tillbaka, sötungen min! Och så till resultatet, jag ville ju få bort mina risiga toppar och korta min extremt lång lugg, dubbelcheck! Sen så ville jag ju bli ljusare, vilket jag blev, men jag ville bli ännu ljusare, typ blond igen nu till sommaren, men jag vet ju att man inte kan bli det direkt för då skulle håret må skit och förmodligen lossna pga. alla starka ämnen i blekmedlet, så det blev att göra ljusa slingor över hela håret till att börja med. Jag ska givetvis fortsätta i min jakt på det blonda håret, men som sagt, man måste ta ett steg i taget.

Ikväll kommer världens-mest-olycksdrabbade-lillasyster hit och gör mig och Tuva sällskap. Vi ska väl bara mysa framför tvn med gott och ha det allmänt mysigt men det är absolut inget fel med det, tvärtom!

Oändlig lycka,

image42
OÄNDLIG KÄRLEK!

Tänker på er...

Jag tänker på er hela tiden och jag beklagar verkligen sorgen. Förstår att det måste kännas fruktansvärt, och även om det inte hjälper att jag säger det här så kommer turen till er igen, förhoppningsvis inom en snar framtid.

I förmiddags var jag och Tuva en sväng på Ica Maxi. Det var lite kris med blöjor åsså behövde vi lite mat hit hem. Vi var där en sväng i förrgår också och då hade jag köpt färdigblandad modersmjölksersättning i tetrapak och givetvis så hade jag lyckats plocka en som redan hade gått ut. Den var bäst-före 19/2 men det var inga problem att byta in den mot en ny idag (trots bortkastat kvitto). Imorgon ska ju farmor Kerstin vara barnvakt en stund när jag ska till frissan och snygga till mig (vilket behövs!), och då är det perfekt att det finns ersättning. Även fast jag bara blir borta kanske 2,5 timme så känns det lite småjobbigt, inte för att jag inte litar på Kerstin, tvärtom, men för att jag aldrig har varit ifrån lillgumman så länge förr. Men det kommer att gå bra, plus att det nog bara är nyttigt med lite "egentid" ibland.

image71

Min!

image43
TUVA ser bestämd (=megasöt) ut! :-)

Ute i slasket,

På förmiddan var jag och Tuvis ute på en långpromenad i det sköna, dock slaskiga, vädret (gissa om jag var soppblöt om fötterna när vi kom hem!). Vi gick bort mot Ursviken och i var ute i ca 1,5 timme. Det är så skönt att få i sig lite friskluft och Tuva sover så bra ute! På tal om det, hon har sovit i sin säng FYRA NÄTTER I RAD nu! Så det verkar som att det går bra för henne att sova utan mamma. Hon somnar fortfarande ätandes på mig, sen bär vi henne till spjälsängen, men så länge hon sover själv är vi jättenöjda! :-) (Nog för att det är mysigt att sova med henne ibland men man sover bättre själv.)

Ikväll börjar en ny jobbarvecka för Robin så han ligger och sover än. Jag och Tuva ska till mammpapp när han far på jobbet för vi ska lämna in bilen på service imorgon kl. 07.00 så det känns som smartast. Och stackars lillasyster Martina som bröt båda handlederna på lovet, åkandes på min snowboard! Hon har då inget flyt, olycka efter olycka :-S



    
      
Slask!                                Mys!

Dopet,

Dopet gick jättebra igår. Tuva var jättesnäll och på slutet var hon så söt för hon somnade när vi stod därframme! Fikat efteråt var också toppen, kul att nästan alla kunde komma (alla utom min mormor som låg i flunsan:-/ ) Tuva fick en massa superfina presenter, det tackar vi för, och inte en enda dubblett?!

Trött liten gullunge :-)

Igår blev vi bjudna på hemmagjord pizza hos Elina och Krille, mums! Tack för det, vi hade nog inte haft ork att göra någon mat alls (det tog på krafterna att ha dop)! Sen blev det Melodifestivalen, men jag tyckte att gårdagens program var så tjatigt, skittrist att höra samma låt flera gången under samma program. Efter att ha sett Sibel och Nordman gå vidare (haha det var så härligt att se Carolas förlorarmin!) så såg vi Irene Huss - Tatuerad Torso och den var hur bra som helst, den rekommenderas att se! Och sist men inte minst så började vi se Juno men det blev så sent så vi få avsluta den en annan dag/kväll, men av det vi hann se så verkar den jättebra!

Nä nu ska jag göra mig lite frukost och gosa med Tuva sen var jag sugen på en prommis. Men ååh, nu ser jag ju att det blötsnöar ute!! Hoppas det slutar snart!

Sötnosar,

image47

Sådan far, såndan dotter ;-)

080307

Igår somnade Tuva i soffan vid 00-tiden (lillstackarn var jättetrött och jag hade inte insett att klockan var så mycket som den var). När hon hade somnat in helt och hållet så bar jag henne till hennes egen säng och där sov hon ända till 06.00 imorse! Min duktiga lilla gumma! :-D Hoppas att hon kan börja sova där nu!

Idag tjuvar jag lite tvättid med Elina. Ingen av oss har särskilt mycket att tvätta så det ska nog gå snabbt! Började ha slut underkläder så det var lite kris!

Blir nog en liten stansväng idag, måste bla. köpa ett rosa sidenband till dopklänningen, sen ska jag nog lämna tillbaka skjortklänningen jag köpte, vi får se.

Nu hör jag Tuva ligga och prata i sovrummet så nu ska jag gå och mysa med henne innan vi ska ner i tvättstugan igen.

Mockarutor,

image48

Det blev Mockarutor, enkelt och supergott!

080306

Idag är en jobbig dag. Vi vaknade vid 9-tiden och såg att Robins pappa hade ringt två gånger så Robin ringde upp och fick veta att hans farfar gick bort tidigt imorse. Det kom som en chock, visst var han lite dålig men ingen hade trott att han skulle gå bort redan nu. Robin är helt knäckt, han ligger bara i sängen...
Robin for ändå och tatuerade sig i stan imorse så då passade jag och Sandra på  att ta en prommis i det milda vädret. Sandra var förstås också ledsen, vilket är helt självklart för det är alltid jobbigt när någon i ens närhet går bort. Vi var ute och gick i två timmar och Tuva sov hela tiden vilket var skönt för då kunde vi prata "ostört".

Nu ska jag leka lite med lillstumpan sen hade jag tänkt baka en långpannekaka till dopet
(+ lite extra att gluffsa i sig härhemma)


Tuva-gör-bilder,

                      
                                           
          Tuva smakar päron           Tuva leker i babygymmet         Tuva myser i vagnen

                   
Tuva sover i bärselen                Tuva sitter i soffan

En händelserik dag,

Idag klev vi upp i tid (eller Robin klev upp i tid, jag och Tuva har börjat bli morgonpigga) och for med farmor Kerstin och lillfaster Elin till Ica Maxi. Nu har vi handlat allt till smörgåstårtorna så nu överlåter vi resten av jobbet till Tomas som sagt. Jag måste kanske funderar på att baka något imorgon, man måste ju ha nått sött och sliskigt till kaffet efter tårtbiten ;-)

Idag har vi även fått upp dom vita lackhyllorna i vardagsrummet och det blev jättebra! Jag hade köpt tre stycken men vi satt bara upp två, det räckte tycker vi så vi får se om vi hittar något annat ställe att sätta den sista på. Jag var ju föresten duktig och moterade ihop den vita byrån i hallen igår (riktigt stolt!) och som tur var så kom Elina över en sväng och roade Tuva i slutet då hon började bli lite grinig pga för lite uppmärksamhet av mamma :-P Ska försöka vara duktig och ta några bilder på det vi har satt upp, ni ser väl om det dyker upp imorgon eller inte.

Idag har jag provat laga en ny maträtt, Ädel köttfärspaj, och den var faktiskt helt okej! Sen så var det meningen att vi skulle ha myskväll ikväll men det gick ju som det gick = jag somnade före kl.22 (jäkla skit), sen så vaknade jag förstås för ett litet tag sen och var pigg men jag måste sova snart så att jag är pigg imorgon för då blir det nya tag.

Just ja, jag höll på att glömma! Idag tjuvstartade vi lite, Tuva fick smaka lite Katrinplommonpuré. Hon var så söt för ibörjan visste hon inte riktigt vad hon skulle göra med det, konsistensen är ju inte direkt den hon är van med :-P Men hon såg faktiskt ut att gilla det, trots många roliga och söta miner som självklart finns fångade på videokameran :-D

Slutligen måste jag bara säga att utan min lilla familj är jag ingenting. Robin och Tuva, jag älskar er mer än ni anar!


image58

Tuva äter Katrinplommonpuré med en lustig min

Shoppingmani!

Att det ska vara så svårt att hålla sig från att köpa saker?! Jag var ju nyss på Ikea och brände en hel del pengar men ändå kunde jag inte hålla mig från att köpa en massa saker på min korta stantur idag! Det blev två prydnadskuddar, en mörklila och en skogsgrön som skulle matcha till den randiga jag köpte på Ikea, en tvålpump och ett tandborstglas i beige, en vit skjortklänning (som jag funderar på att ha på Tuvas dop på lördag), ett svart midjeskärp och slutligen ett par pumps! Där rök en tusenlapp, fort var det gjort!

Nu har Robin äntligen ledigvecka, imorgon blir det att handla till smörgåstårtorna som Tomas ska göra (dom är gudomligt goda!) åsså kommer prästen på eftermiddan och ska gå igenom dopet med oss. Vi får väl se om jag lyckas få med mig Robin på Maxi imorgon på förmiddan eller om det bara blir jag, Tuva och Kerstin som far :-P


image59
Kuddfodral 99:-, Ikea

080301

Oj vilken bra dag det var igår på Ikea. Det var inte speciellt mycket folk, Tuva var supersnäll och jag hittade massor ;-P Jag shoppade för över 5 000 kr, men det är ju så det ska vara när man väl är där! Jag köpte en massa fina och bra saker så jag är kanonnöjd!

Just nu ligger Tuvisen och sover I SIN EGEN SÄNG! Helt otroligt ;-) Oj nu kommer Malin så nu ska jag umgås. Ikväll blir det Mello och gott! :-)