Utmanad!

Hej å hå, då var man utmanad av den fyndiga och otroligt roliga bloggskriverskan Lollo, vi får väl se hur jag klarar mig i jämförelse med henne!

Reglerna är följande:

  • Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
  • Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
  • Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
1. Jag har aldrig provat att varken röka eller snusa.
2. Innan jag flyttade ihop med Robin hade jag bott i samma söta rosa hus hela mitt liv.
3. Under min skoltid hade jag vid en tidpunkt en hemlig relation med en klasskompis (nu blev ni allt nyfikna va? ;P)
4. Jag har en hund (hos mammpapp) som är döpt efter en frukt.
5. Jag är en kratta på att sjunga men ändå kan jag inte låta bli.
6. Ända sen jag var liten och såg Skönheten&Odjuret på bio har jag varit livrädd för odjuret och inte klarat av att se filmen   utan att blunda.
7. Jag överväger starkt på att fylla ut mina utsugna bröst (!).

Nu ska jag ge 7 andra möjligheten att blotta sina liv för bloggsverige. Malin, Bea, Elina, Syster Martina, Linn, Sandra L och Sandra J :)

Tripp nr 3,

Fick börja dagen med en lång, skön och framförallt välbehövlig sovmorgon. Sov ända till 12 så det är inte så konstigt att den här dagen har känts kort, är ju van att vakna mellan 7-8. Efter att Tuva sovit och ätit lunch så klädde vi på oss och gick ut. Det blev en sväng till Coop där vi bla köpte ett par galonbyxor till Tuva och sen en sväng förbi Coop Bygg och köpte väggfärg till toan. När vi kom hem igen så tog Robin bilen till Färg och Tapet och köpte färg till golvet som också ska målas därinne, så ikväll har gubben min fortsatt med spacklandet så nån dag framöver ska vi nog kunna börja med målandet.

Och nu över till rubriken, det blir en tredje Ikeasväng för mig till helgen, ja tro det eller ej :P Mamma kom förbi igår och ville ha en kompis med sig dit på söndag och jag var inte seg på att haka på som ni kanske förstår! Nä men det försvann ju en massa grejer för mamma sist vi var där, hon skickade ju deras grejer med hemleverans men en hel kasse kom bort plus att hon hade fått med sig fel hyllor till mormors badrumsskåp så... men det blir en mysig mor-och-dotter-dag :)

Idag blev förövrigt Tuva 11 månader, bara en månad kvar nu till den stora dagen nu! :)


Gullrumpan! :)

Heldag på stan,

Igår blev det en låång stansväng. Jag och Tuva tog bussen in (pga det ostadiga vädret) vid 11 och då mötte vi upp Elina och Wille. Sen strosade vi runt där ända till 16 då Krille hämtade dem och Robin egentligen skulle hämta oss men han ville också gå en stund så det var bara att stå ut ett tag till. Dagen resulterade iallafall i ett par baggyjeans och vinterhandskar till Tuva, två gröna krukor till köket och lite lunch, sen när Robin kom köpte han ett par nya skor och även jag fick ett par, ett par ljusa stövlar med lite lägre skaft från Wedins :)

Ikväll blir det chillkväll med familjen Stenberg-Nyqvist. Antar att grabbarna ska cubasea så jag och Elina får roa oss själva när barnen har somnat, som vanligt :P

Nu ska jag sätta på lite kaffe för Tuvas tokfarfar är påväg. Mysig helg på er allihopa!

Skickligt eller klantigt?

Aj aj! Idag påväg till Coop lyckades jag med något riktigt skickligt, eller klantigt, avgör själva. Jag och Linn bara gick och pratade och vips så hade jag trampat in en spik i foten! Den gick igenom sulan och ända in i min häl! Okej det blev inget djupt köttsår direkt men ont gjorde det! Fattar inte hur jag lyckades trampa in den?!

Nä gud vilket tråkigt och innehållsfattigt inlägg, får väl slänga in en bild på Tuva så det blir lite roligare ;)


Så kan det gå när man ska vara snäll och hjälpa mamma att
plocka ur diskmaskinen :P

Kan man bli annat än glad?!


Onej! :)

Heja mig!

Nu har jag äntligen tagit tummen ur och lämnat in både min jobbansökan hos handikapp OCH Tuvas förskoleplatsansökan, heja heja! Så nu är det bara att vänta å se, dom skulle höra av sig om Tuvas plats senast i början på december och för min egen del så håller jag bara tummarna för att dom hör av sig och vill träffa mig.

Just nu leker Robin rörmokare, vi ska ju ta bort badkaret och flytta tvättstugan till uppetoan och därmed få ett extra "förråd" till alla verktyg, städgrejer etc. Vi hade ju tänkt att ha såna saker i förrådet ute på gården men vi har kommit fram till att göra det till en mysig gäststuga istället. Och beträffande badkaret så finns det några alternativ: vi får helt enkelt ta med Tuva till badhuset oftare, och hon får passa på att bada när hon är hos momme och moffe :P Nä men det löser sig nog, hittills har vi inte använt det en enda gång så det känns bättre att nyttja utrymmet det tar till något annat.

Ikväll blir det att hjälpa systeryster med att inreda rummet med alla ikeagrejer som vi köpte sist vi var iväg, skojsigt :) Ha en mysig kväll allihopa.

Lite sömn,

Usch så trött jag är, har knappt fått sova 5 sammanhängande timmar. Tuva sover inte bra nu, träningsvärk i småbenen kombinerat med en förkylning som har täppt igen hela lillnäsan, inte så konstigt med andra ord. Nu har vi snart varit vakna i en timme men hennes ögon ser trötta ut så hon ska nog snart knoppa in igen. Idag vet jag inte vad som händer, Robin ska snart iväg på jobbet, ska jobba dag idag, vet inte om jag och Tuva ska gå in en sväng till stan för hon skulle ha haft lite nya kläder...men vi får se.

Gääsp.


Hon går!

Ja ni läser rätt, Tuva går! Och hon är jätteduktig på det! Hon har ju som varit på g ett ganska bra tag nu men de senaste veckorna har hon som fegat ner sig lite så vi tänkte att det var nog ett tag bort iallafall. Men så igår, hux flux så gick hon! Och det ser ut som att hon har gjort det ett tag för hon är himla stadig och kan stanna och sen fortsätta gå också! Hon är så duktig våran lilla älskling! :D

Måste även påpeka att jag och Elina också är duktiga för att vi har målat vårat kontor! Första varvet igår och andra idag, tack för hjälpen :) Så nu ikväll har Robin satt upp alla lister och efter det städade jag ur och sen fick skrivbordet och det äntligen hamna på sin plats :)



:)

Måste börja med att säga grattis en av mina finaste vänner! Tack för den underbara nyheten :)


Nu till något helt annat. Igår började vi med kontoret, Robin spacklade väggarna och la in klickgolvet så idag blir det att köpa färg och börja måla. Målet är såklart att bli klara idag och det hoppas jag att vi hinner :)
Igår kom Malin hit och vi hade myskväll :) Vi pratade, såg på film och drömde oss bort till The Rasmus konserter ;) Vi vill så gärna fara och se dom i januari när dom spelar i Göteborg men kruxet är att hitta ett så billigt sätt som möjligt att ta sig dit, någon som vet?

Nä nu ska jag ta och göra mig klar för dagen, vi har ju lite att göra. Perfekt att det regnar just idag då man ändå ska vara inne.


Tisdag,

Idag har det också varit rätt "fullt upp". Imorse sålda vi iväg Bmwn, sen bar det av till banken för att öppna ett nytt gemensamt konto (till mat osv) med ett kort åt oss var. Efter det en sväng förbi Beijer och köpte fönsterbrädor till nedervåningen (oj så underbart med blommor i fönstren!), sen till Kerstin för att lämna av Tuva, vidare till Nyhamn för att hjälpa Sandra och Peter lite och jag lyckades givetvis vara klumpig som vanligt! Skulle spika fast lite "nät" till en del till hundgården och lyckades då skära upp knogen på fingret. Heja mig! Utan att märka det så känner jag hur något rinner efter fingret...ja blod. Trodde dock att det bara var ett litet skrapsår men nej nej fingret gick att "fläka upp" på mitten. Great! Har inte speciellt ont, är bara lite stelt och uppsvällt! Hur som helst, efter det for vi tillbaka till Kerstin och åt middag sen bar det hem igen för att sätta upp fönsterbrädorna och mysa. Nu ligger Tuva med oss i soffan och sover. Lillgumman sover lite oroligt nu på nätterna, det kryper i benen på henne och hon ligger och sparkar vilt omkring sig. Stackarn har nog träningsvärk av allt stapplande på småbenen men det går nog över snart :)

Nu väntar snart sängen och några timmars välbehövlig sömn. Godnatt.


Lyxigt kvällsmys i soffan :)

En mysig dag,

För ni som undrar hur det gick för mig på ikea kan jag meddela att jag iallafall försökte att inte spendera alla 800kr jag hade fått meen det gick ju som det gick som ni säkert redan har listat ut :-P Jag kom hem med en en ny skiva till soffbordet (eftersom att den jag och Robin kom hem med för drygt en vecka sen var skadad), en matta till vardagsrummet, förvaringslådor till bokhyllan, en taklampa, två bordslampor, gardinknoppar, växter, krukor och en hel del mysiga ljus :) För er som tror att jag är less på ikea nu har fel. Tror seriöst inte att jag kan bli det. Jag skulle kunna vara där en gång i veckan och bara plocka en massa småsaker, det enda jobbiga är den nästan tre timmar långa bilresan dit, utan den hade jag varit äkta stammis!

Idag for vi iallafall och bowlade vid lunch, jag och mina två hjärtan. Jag gick segrande efter tre serier då jag hade skrapat ihop lite mer poäng än Robin, skitstolt såklart men han spelade ju lite mer vågat än mig, med skruvar och sånt :P Efter det gick vi en liten prommis förbi Mio, Coop osv, sen bar det av till Nyhamn för att kika på Sandra och Peters nyköpta hus. Ett jättefint hus med mycket potential och en gigantisk gård! Dom har det dom gör men det kommer att bli jättefint! :)

Nu ikväll har vi bara lekt och busat, och sen Tuva knoppade in vid 21 så har jag och Robin bara myst framför tvn :) Jag tror att det börjar vara dags för sängen snart, känner att ögonen är lite tyngre än vanligt. Imorgon får vi sålt BMWn, a.k.a våran andra-bil som vi inte har så stor användning av, så det känns skönt. Tror även det blir att köpa fönsterbrädor eftersom att detta hus helt saknar sådana, vilket gör det rätt svårt för mig att pryda våra fönster med vackra blommor och dylikt! Nu ska jag kolla mejlen och sen sova, godnatt.

Favorit i repris,

Idag känns det bättre, fortfarande lite irriterad över tvn såklart men det kunde ju ha varit värre, det är ju trots allt bara en sak. Just nu sitter jag vid mammpapps datorn, jag och Tuva ska sova här i natt eftersom att vi ska följa mammsen och Martina på Ikea imorgon :) Haha ja jag vet, IGEN :P Men imorgon är det fokuserat på Martina, hon har gjort om i sitt rum och behöver nya möbler och annat smått och gott. Självklart så kommer jag inte att komma hem tomhänt, det GÅR INTE, helt omöjligt. Kan väl inte påstå att bankkontot är så tätt nu när vi redan har varit i Haparanda en gång den här månaden men igår fick jag sålt två hyllor, så där kom det in 100kr extra, och idag for även bordet, så 200kr till där :) Och som om inte det vore nog så fick jag 500kr av världens sötaste mormor, i efterskottspresent! Kunde inte komma mer lägligt :) Jag skriver väl imorgon när vi kommer hem vad det har blivit av mina pengar, ska dock inte handla för allt, eller försöka iallafall ;)

Arg och irriterad!

Är för tillfället på jäkligt dåligt humör! Igår pajjade tvn, bara sådär! Så idag ringde jag till Onoff för att höra vad som skulle hända nu och då sa dom att jag skulle ringa till LG (eftersom att det är en sån tv förstås), så jag ringer och väntar och väntar och väntar, så tillslut efter 20 min så svara en tjej men tydligen så hör hon inte mig av någon konstig anledning och lägger därför på! Då blev Sofia måttligt irriterad ska jag säga! Utan något annat val så ringer jag IGEN och efter ENDAST 17 min till så svarar denna gång en kille (som hör mig) och jag får berätta om tvn. Han ber om lite siffror som står på baksidan av den och sen vill han även veta inköpsdatum, och självklart så vet vi inte vart det papperet är så då kan han inte hjälpa mig! Så nu måste jag ta mig till Onoff, betala 100 spänn för att dom ska leta fram våra papper sen åka hem och ringa till LG en tredje gång så att dom kan boka in en tid då någon där ska komma hit och försöka laga tvn, men går inte det så måste dom ta med sig den och byta en massa delar i den och det lär väl dröja en sisådär 3 veckor, minst! Och för att vara lite extra pessimistisk så tippar jag givetvis på det sistnämnda eftersom att vi alltid brukar ha SÅ TUR med ALLT!

Nog för att vi har en till tv men sånt här är aldrig kul! Plus att jag blir galen på att det alltid ska vara så krångligt med allt! Visseligen är det vi som har varit klantiga med att hålla alla papper iordning nu under flytten men det ska ändå alltid ringas och faras och flängas hit och dit innan man får den hjälp man behöver!

Black Roses,


Vilka gudar. Vilken underbar musik. Vår musik. Din och min. Alltid.

Sockersöta...


...Tuva Smörnos :)

Cykeltur till stan,

Idag har jag och Tuva cyklat in till stan, lite kallt var det men vi hade bunkrat på oss en massa kläder. Målet med cykelturen var att hitta ett gardintyg till Tuvas gardinkappa som jag (min mor) ska sy :P Hittade ett super gulligt på Barnkammaren som jag köpte, ni kanske kan lista ut att dom inte direkt har dom billigaste metervarorna men men det kommer att bli så fint och jag har ju inte planerat att byta i hennes rum så ofta :) Köpte även ett tyg till en kappa i köket på Åhléns, inte heller dunderbilligt men himla fint! Har spanat på det läänge nu och nu fanns det bara så att det just och pass räckte till mig så då var jag ju tvungen att slå till annars hade jag nog ångrat mig!

Nu ska vi äta, Robin ska snart på jobbet så han måste ju hinna på i sig nått.



En liten stjärna som inte riktigt orkade hålla
sig vaken ända hem ;)

Ikea, montering och lite sömn,

Nu börjar det likna nått här hemma, en hel del kvar att göra men alla saker har börjat få sin plats så det som är kvar är målning och lite golvläggning i några rum till. I lördags begav vi oss ju, tillsammans med Elina och Krille, till Ikea, och som jag och Elina hade längtat och eggat upp oss inför den resan! Det blev en toppendag, lite dispyter såklart då Robin kommenterade några av mina planerade köp men som tur är så litar han på mig så jag fick som jag ville med nästan allt ;) Det blev en låång dag, vi var inte hemma förrän kl.22 och då skulle vi lasta av alla grejer hos oss, sen fara till Skelleftehamn och lasta av Elina och Krilles grejer, sen lämna släpen i Bergsbyn och sen hem, så klockan hann bli rätt mycket innan vi hann landa hemma. Tuva var hos farmor Kerstin hela dan och eftersom att det blev så sent så bestämde vi oss, efter mycket om och men, att hon skulle sova över där. Det tog emot rätt mycket eftersom att jag inte hade sett henne sen 7 på morgonen men hon hade ju redan somnat där så då kändes det lika bra att hon fick sova vidare och då hann vi skruva ihop sängen innan vi la oss plus att vi fick en sovmorgon på det. En väldigt behövlig sovmorgon med tanke på att jag bara hade "hunnit" sova 2,5 timme natten innan. När jag vaknade igår hade jag dock kraftig abstinens, Tuva-abstinens! Jag kastade mig in i duschen, slängde på mig kläderna och gasade raka vägen till Kerstin för att hämta henne. Hon blev jätteglad när hon såg mig och jag fick knappt släppa ifrån mig henne :P Hon hade varit jättesnäll och glad hela tiden och det känns bra för då blir det mycket lättare att lämna ifrån sig henne ibland.

Igår spenderade vi hela dagen hemma. Robin spikade upp listerna i Tuvas rum, vi skruvade ihop Tuvas möbler, soffbordet, bokhyllan, satte upp lampor, piffade med kuddar och filtar i soffan osv osv. Och sen sent på kvällen fick jag ett städryck så jag rensade ur och omdirigerade i skrubben under trappan. Det blev jättebra, innan kunde man knappt gå in där för att vi bara hade tryckt in allt men nu fick vi t o m plats med en massa fler kartonger utan blockera hela ytan :) Jag var helt speedad och ville bara få allt klart så jag blev aldrig trött. Robin sa flera gånger att jag borde lägga mig men icket! blev tvingad isäng kl.5.30 imorse men som tur var så vaknade inte Tuva 7 som hon brukar utan lät sin lilla mamma sova till 8.30, tack hjärtat :)

Nu sover hon igen och jag kanske borde passa på å vila under tiden men än så länge känner jag mig inte trött, lär väl bli en tidig kväll ikväll iallafall. Nu ska jag inte mata på mer, här får ni lite bilder på Tuvas nya rum istället, som hon förövrigt invigde inatt :)



Tusen blåsor!

Aj aj, tusen blåsor i händerna! Okej kanske inte tusen men ganska många iallafall, och ont gör dom. Har målat Tuvas rum idag, eller jag har en vända kvar på dom två rosa väggarna så det ska jag göra direkt jag vaknar imorgon. Det blir superfint, längtar efter att få mublera där så att hon kan börja vara där :)

Tidigare ikväll hände något stort, Tuva tog 20 STEG! Hon gick helt felfritt, inget vinglande eller nått, det såg ut som att hon hade gått länge. Och innan hon satte sig ner så stod hon helt stilla på samma fläck i typ 20 sek. Hon är SÅ duktig! Och hon såg typ chockad ut själv när hon gick, hon skrattade och det såg ut som att hon tänkte -"Shit vad gör jag, är jag såhär duktig?!". Haha sötnöten! :)


Tokstollan i störtkrukan ;)

Kläder i sinne!

Jag har just rensat bland alla ouppackade klädkassar som tog upp mer än halva övervåningen (ja nästan iallfall)! Hälften åkte i tvättkorgen, en annan del i garderoben, lite i en sommar-/mammakläderkartong och mycket kastades, vilket var på tiden!
Jag borde nog egentligen gå och lägga mig nu men det kändes inge lockande trots att jag är rätt trött. Jag ska nog kika runt en liiten stund på datorn, lär väl hamna på ikeas hemsida som vanligt, hehe. Men nu är det inte många dagar kvar och då ska listan vara komplett :P

Godnatt sötisar,