Kvällsmacka

Nä nu är det nog dax att börja röra sig mot sängen, är riktigt trött. Men först en kvällsmacka! Ikväll har jag pysslat i min ensamhet och knåpat ihop fyra nya tavlor som jag blev rätt nöjd med trots dess enkelhet. Kommer kanske bilder imorgon, om jag orkar:P

Godnatt!

Smile!

Strax dax för fotografering. Ska väcka barnen nu, byta kläder på dom och sen gå tillbaka till dagis igen (hämtade Tuva därifrån 13.30). Hoppas att dom tar syskonkort, vore kanonis!

Wihoo!

Äntliiigen fungerar vårat internet! Gud så handikappad man är utan det! Dock har vi snålat lite av någon granne (schhy!) men nu är det slut på det! Dock fungerar inte hemtelefonen (som vanligt) men dom ska skicka hem en ny router så då kanske det kommer igång. Nog för att vi fick en ny för ca två månader sen men men...

Måste bara tacka Linn för den goda födelsedagslunchen på Tatung igår! Det var så gulligt att du bjöd mig på det:) Och sen mamma som, trots att jag redan fått 6 st nya köksstolar, var tvungen att ge mig ännu mer! Pengarna ska gå till klipp och sling:)

Nu måste jag äta, magen kurrar sönder!

Grattis mamma!

När jag skulle hämta Tuva från dagis idag fick hon bråttom att rita en teckning. Jag lät henne slutföra den medan jag gick till hallen och packade ihop hennes kläder. Efter några minuter kom hon springande med teckningen i handen och sa: "Här mamma! Vill du ha en teckning på födelsedagen?" Sötrumpan!!


"Det är en haj och en rund spindel!"

My baby


Smälla av!

Höll på att smälla av igår kväll då jag fick tjuvöppna paketen från Robin och barnen. Ni kanske fattar varför då jag inte ens önskat mig något! En minilaptop och ett mobilt bredband!


Mitt ansiktsuttryck säger: "Är du seriös?!:)"


Telefonkö

Just nu är det många som ringer och din förväntade kötid är 23 minuter.
Du ha plats 89 i kön. Just nu är vi 16 handläggar som arbetar för att hjälpa dig...

Gissa vart jag ringer?

Med badkaret på plats


...blev det många glada miner!

?!

Undra vad grannar och förbipasserande tänkte när jag och Tuva stod på framsidan och skrubbade badkaret idag! Det måste ha sett smått galet ut:P


Skrubbhjälp:)

Söndag

Har just ätit några riktigt goda "pressmackor" och sitter och tittar på tv. Ikväll har vi målat klart väggarna på uppetoan så imorgon är det meningen att badkaret ska bäras upp och ställas på plats! Ska bli kul att se Tuvas min när hon kommer hem från dagis imorgon och vi har ett badkar. Hon kommer att vilja bada direkt, med alla sina 100 smådjur;P

Idag har vi ju varit på dop och det var kul att träffa släkt och vänner (endel träffar man inte så ofta). Melvin var supersnäll, inte ett missljud, han pratade bara med prästen och såg allmänt nöjd ut:) Buskusinerna Tuva och Edwin busade på som vanligt, tror dom sprang runt i två timmar så hon var nöjd!

Gårdagen var föresten riktigt rolig. Vi var hos oss till 23 då vi tog taxi in till stan. Först en sväng på Calles där det bjöds på trubadur och sen vidare till Olles. Kul att komma ut och träffa folk!

Stürz

Gårkvällen var supermysig med både gott sällskap OCH vin! Ja ni läste rätt! Elina prickade in ett vin som föll mig i smaken, helt amazing;) Till det käkade vi ost & kex, mörk choklad, tjattrade och fick ett pysselil cirkus halv två:P Tack för en trevlig och mysig kväll, ska helt klart göras om snart!

Hemma är det tyst och lugnt för barnen är inte hemma. Leon är med mormor och morfar och Tuva är med farmor och Elin, vi kände att vi behövde en kväll för bara oss för det var längesen sist! Så just nu håller vi på att göras oss klara och snart ska Robin hämta hem kinamat som vi ska gotta oss i och efter det kommer Linn över:) Då ska det surras, njutas och drickas lite druvdryck och senare ska vi tre traska in mot stan till nått trevligt lungt ställe. Det kommer bli kanon!


Stürz Riesling Kabinett

Fredagsmys

Sitter här i soffan och är lite härligt trött efter en tidig morgon och en dag på stan. Just nu är Robin och Tuva och hämtar latmat i form av pizza. Ska bli gott! Sen ikväll bär det av till Elina, minns fasen inte när jag var där sist!? Det har blivit skämmigt långt mellan de senaste gångerna så det ska bli kul att umgås över ett glas vin eller två (om jag lyckas få ner det vill säga:P).

Ska passa på att plocka undan lite nu innan maten kommer. Alltid skönt med lite fint hemma inför helgen. Mysig fredag på er!

Buss?

Jag och Leon myser framför tvn, Tuva sover och Robin sitter sen en halvtimme tillbaka i bilen påväg till Umeå (stackarn!). Tror jag ska ta och hoppa in i duschen direkt så att det slipper bli stressigt. Får se om vädret tillåter en promenad in till stan eller om det får bli bussen, vet att Tuva skulle uppskatta det senare för det var riktigt längesen vi åkte det och hon tjatar ofta! Kanske ska vara lat idag då, så lillgumman blir glad:P

Tvshop

Haha, slog just på tvn och fastnade framför tvshop. De försökte locka mig att köpa en mineralfoundation, och visst vet de hur man bäst ska lägga upp det men är det en ren slump att så många kända skådespelare hyllar den? I don't think so:P


Sen middag

Leon sover, Tuva ser på Flykten från hönsgården och vi lagar mat. Barnen åt för flera timmar sen men vi var sugna på en sen middag i lugn och ro så nu kurrar magarna i väntan på lite käk! Ser framemot mat och mys framför tvn! Imorgon måste Robin upp tidigt för en heldagskurs i Umeå, han är inte peppad vill jag lova! Inte så kul att en hel ledigdag går åt till att sitta och lyssna på någon som pratar om jobbrelaterade saker. Men men. Jag och barnen ska nog möta upp mamma på stan i jakten på en bra present till minsta brorsonen Melvin som har dop på söndag. Några tips på nått kul som inte alla andra köper?:)



Typiskt!

Grubblade mycket igår kväll. Skolgrubbel. Vet fasen inte om jag skulle palla att jobba som socionom. Skulle jag som så lätt känner empati för andra bara kunna stänga av efter en dag på jobbet? Med vetskapen om att ett barn far illa? Det är väl kanske något man får träna på att göra men det känns svårt! Sen har jag fått upp ögonen för Arbetsterapeututbildningen. Den verkar intressant men det är så typiskt att den bara startar på hösten, vilket jag märkte igår! Men då får det bli att jobba ett tag och söka till nästa höst i så fall. Vi får se om jag kanske söker socionom ändå så jag kan grubbla lite till...

Knepigt!

Internetproblem!

Den dåliga uppdateringen beror på ett internet som vägrar sammarbeta! Snacka om att man känner sig handikappad! Hoppas att en tekniker hinner komma innan helgen och fixa det annars vet jag inte vad vi ska ta oss till:P Just nu sitter jag och skriver hos Paulina medan barnen leker som galningar!
Tidigare idag var det 10-månaderskontroll. Lillgubben väger nu 10760g och är 76,5cm lång! Trodde ändå att han skulle väga över 11kg men icket, fast han sitter ju inte still en sekund nu när han börjat färdas på två ben! Det är ganska kul att han bara har gått upp ca 750g sen han var 4,5 månad men då hade han ju ett ganska stort försprång när han föddes, plus det han gick upp den första tiden;)

Ikväll är det hustitt som gäller. Mamma ska följa mig och pappa ska passa barnen, och om det är intressant så blir det en extra visning när Robin kommit hem.

Hoppas att internet blir fixat snart så det inte dröjer lika länge till nästa gång vi hörs!

Meritvärde

Samtalet på CV gick bra och kändes faktiskt väldigt givande. Det är verkligen nyttigt att ha någon att "bolla med". Hon ställde väldigt bra och kluriga frågor som fick mig att tänka lite extra på saker som kan vara rätt avgörande. Jag fick skriva en lista med saker som är viktiga för mig i mitt val av utbildning, alltså vad vill jag få ut av den och framtida yrkesval. Så CV var bra, rekommenderar att gå dit om ni är lite vilsna i jaken på rätt val.
Nu sitter jag och räknar ihop mitt merivärde med hjälp av
meritvärde.se och meritpoäng.se. Meritpoäng är tydligen något nytt som innebär att man kan få ett högre meritvärde om man tagit vissa kurser (i mitt fall på gymnasiet). Som mest kan man få +2.5, vilket innebär att max inte längre är 20.0 utan 22.5. Beroende på vilken utbildning du söker så är det vissa relaterade kurser som ger olika poäng för att öka meritvärdet och det är ju kanon! Räknade nyss ut att jag får +1.5 om jag söker socionom som det faktiskt lutar åt. Jag sökte ju den utbildningen direkt efter gymnasiet och kom in men jag vet inte om det var osäkerhet eller skoltrötthet som gjorde att jag avstod då. Nu känns det mer lockande, har kanske mognat under dessa år och fått mer erfarenhet av livet, vad vet jag:P

Fortsatta studier

Imorgon ska jag ta ett steg i rätt riktning, jag ska på CV. Har bokat in ett samtal mellan kl 10-11 i hopp om att bli en aning klokare vad gäller fortsatta studier. Jag har självklart lite hum om vad jag skulle vilja jobba med men det finns garanterat en miljard utbildningar som jag inte ens har hört talas om. Det känns jättespännande och jag känner mig faktiskt taggad på att börja plugga! Och ett stort tack till farmor Kerstin och faster Sandra som ska komma hit imorgonbitti för att se efter barnen medan jag är där borta. Upptäckte efter jag hade bokat tiden att Tuvas dagis har stängt imorgon och det hade absolut inte gått ha med sig henne dit. Sitta still och lyssna på någon som babblar om massa konstiga saker i en timme, nej skulle inte tro det va! Skönt att få fara själv och kunna fokusera på vad som sägs till 100%. Jag återkommer väl om detta imorgon efter jag varit där, då får vi se om jag har blivit nå klokare;P


En söt tjej som längtar efter farmor!

Utedag

Idag har vi varit ute hela dagen med Linn, Edwin och Maya. Bara ett kort depåstopp för lunch hemma hos dom (tack!) och sen ett litet tandläkarstopp för storkillen Edwin. Barnen har varit glada och skojjat på i lekparker runt om hela Anderstorp (kanske en gnutta överdrift men några iaf)! En bra dag i gott sällskap helt enkelt! :)



Hallongrottor

Hör å häpna! Idag har fröken Sofia bakat och det händer inte varje dag! Tuva fick välja och det blev hallongrottor, gott! Nu finns det några kakor att bjuda på när vi får oväntat besök, så först till kvarn gäller:P


Dom blev godkända!

10 månder!?

Kan inte fatta att Leon blev 10 månader igår...när hann han bli så stor?! Bara två månader kvar till 1årsdagen, shit! Även om man får lite ångest över att han håller på att bli så stor så blir det ju bara mysigare och roligare för varje dag som går. Det är så kul att se när han klarar av nya saker och han blir så stolt över sig själv! Han så så nöjd att han kan gå, och nu är han riktigt stadig, han springer nästan fram hela tiden. Och han har även börjat klättra, vilket vi kanske uppmuntrar lite mindre med tanke på fallrisken, men han är så nöjd och tycker att det är superkul! Och syrran är fortfarande favoriten, ingen kan få honom att skratta som hon kan! När dom har varit ifrån varandra en stund så skiner han alltid upp som en sol och kramar henne när de träffas igen, myspruttarna! Och man märker verkligen hur mycket han tar efter Tuva, han vill göra allt hon gör och apar efter så gott han kan! Det är så roligt att dom redan nu har ut så mycket av varann, även om Tuva givetvis kan tycka att han är i vägen och förstör hennes lekar då och då men det ingår ju i rollen som lillebror:P



Finaste killen!

Hemmadag

Nyss uppstigna sittandes och tittandes på ice age 3. Jag är hyffsat trött idag men jag kommer igång snart, åtminstone efter lite frukost i magen. Idag får Tuvis vara hemma från dagis då hon fortfarande är väldigt snorig, och nätterna lite jobbiga med skällande hosta. Tur att hon inte brukar bli förkyld så ofta (peppar peppar!) för det brukar ha en otrevlig tendens att sätta sig på stämbanden och därav den kruppliknande hostan, och ibland blir det väldigt tungandat. Hon verkar iallafall mycket piggare idag än igår så vi håller tummarna för att det går åt rätt håll!



Leon tycker att det är minst lika spännande:P

Vilken dröm!

Som jag har längtat efter den här dagen. Det är som en dröm att äta frukost, lunch, middag, you name it! Nu finns det gott om plats, man sitter inte upp i varandras nylle och tuggar varandras mat (vilket vi i princip har gjort i 3 år), and that's awsome! Bordet köpte vi av Elina och Krille för snart tre veckor sen och stolarna kom med hemleverans av världens bästa pappa idag! 6 st nya vita stolar i förskottspresent av min fina mamma och pappa!:)


Före- & efterbild
(125cmX75cm vs. 180cmX100cm)

Hur gör man?

Dagens fråga till er som läser i bloggen är: Hur gör man för att få kommentarer? För jag tippar på att det är samma återkommande som läser här dagligen då besöksstatistiken ligger på ungefär samma antal varje dag. Men hur kan det komma sig att ca 80 läser men att bara 1-2, på sin höjd, kommenterar? Tråkig text, dålig variation eller ren lathet?:P Nej, skämt å sido, jag skriver ju för att det är kul att kunna gå tillbaka sen och läsa om barnens uppväxt och framsteg men en kommentar här och där är ju aldrig fy skam:P


Dagens resultat

Dagens resultat blev en numera lagom lång gardinkappa och fyra fina kuddar! Vad skulle jag göra utan min lilla mamma! (Syftar självklart inte bara på syfronten)



En ny till soffan & en ny till Tuvas rum.
(De andra två var bara svarta och kändes tråkiga att lägga upp en bild på.)

Sytajm

Shit vad jag har sovit länge inatt, lite föör länge tror jag! Var helt knäckt igår och somnade i soffan strax efter 21.30 och sen fick jag sovmorgon imorse, steg upp för ca 1 timme sen. Det blev en hel del timmar till skillnad från mina standard 5-6. Idag kommer mamma hit med symaskinen för att sy lite kuddfodral av nya tyger och korta till kappan i köket som har varit för lång i evigheter! Det roliga med köksfönstret är att det är magiskt. De två första gångerna blev kapporna för korta trots att jag kontrollmätat ett flertal gånger, även med en kontrollant på sidan, så sista gången tog mamma på en rejäl bit extra för att det är lättare att korta än att förlänga. Men idag tar vi det säkra före det osäkra så mamma kommer hit, tidigare har jag åkt dit med tyget och en bit papper med en massa mått som inte kan ha stämt:P


Nöjd tjej igår:)

Slut (i dubbel bemärkelse)

Nu är jag lagom slut efter en dag på ikea. Kom hem med en del saker, blev inga mängder den här gången men lite smått och gott. Är dock riktigt besviken att lådorna som jag skulle ha till Leons förvaringsmöbel inte fanns i den färgen jag ville ha. Känns riktigt surt för meningen med trippen var ju att äntligen få hans rum klart men men det får väl blir en annan dag då. Min kusin ska dit nästa helg så jag tänkte gulla med henne om hon kan kolla efter dom då:)

Nä gud nu ska jag sooova! Imorgon ska vi vara på stallet före 10 för att se på tävling, det längtar lillgumman till!

Taggad!

Nu är jag redo för avfärd, ska bara bre några mackor till oss att ha med i bilen sen kommer mamma och plockar upp mig vid 7! Ha en bra dag för det kommer garanterat jag att ha! ;P


Imorgon bär det av

Nu är ikealistan utskriven, sminket borttvättat och tänderna borstade så nu väntar sängen och några timmars sömn inför en tidig morgon och en efterlängtad tripp till ikea! Mamma kommer och hämtar upp med strax efter 07, och efter vi plockat upp Elin så bär det av mot Happaranta (finsk härlig brytning). Som alltid inför detta är jag taggad till tusen, kommer att bli en toppendag! :)

Sovgott!

Home made

Ikväll har jag varit kreativ och pysslat lite, den här gången blev det tavlor. Fan vad skoj det är att klippa och klistra och låta fantasin och kreativiteten flöda! Även om mina små "projekt" inte är speciellt avancerade så är det riktigt roligt att skapa saker med enkla och framför allt billiga medel! Tack vare en beg. tidning från Myrorna (5kr), en sax och lite lim så behöver inte mina gamla ramar stå i ett hörn och samla damm längre;)


Var svårt att få en rättvis bild men ungefär såhär blev resultatet.

Glada barn!

Ännu en dag ute i solen! Vi har varit ute med Linn, Edwin och Maya från 10 imorse till typ 16.30 (en timmes lunchavbrott). Det är så jäkla skönt att vara ute, inte bara för vädrets skull utan för att barnen är mycket gladare och mer lätthanterliga = mitt tålamod testas inte på samma påfrestande sätt som dagar man spenderar inomhus. Frisk luft gör gott (som mamma och pappa alltid sa)! :P


Bästa kompisarna :)

Svettigt!

Vilken hetta det har varit idag! Rena sommarvärmen ju! Har svettats som en gris (det lät ju ofantligt sexig)! Men man ska ju inte klaga trots att det oftast är antingen för kallt eller för varmt. Konstigt det där! Imorgon hoppas vi iallafall på fortsatt bra väder (bara liiite mildare) så att vi kan hålla oss ute.
Nu ska jag krypa ner i sängen så jag hinner få några skönhetstimmar åtminstone, i need them! Tror nog jag ska bära över Tuva, hatar att sova själv i storsängen när Robin är borta! Och Tuva behöver man inte vara rädd ska ramla ner från sängen till skillnad från lillebror (som förövrigt har gjort det till en vana att vilja komma kring 06-tiden varje morgon, som tur är somnar han om!).
Godnatt!

Måånga bilder

Shit klockan är 01! Har suttit och tittat igenom alla bilder på barnen på datorn och valt ut de som ska framkallas och sättas in i album (har inte ett enda album så ni kan ju tänka er mängden bilder!). Har suttit sen strax efter 21 men nu är jag nästan klar, iallafall med dom på våran datorn, vet att mammpapp har en massa fina också som jag måste tjuva:)
Jag blir alldeles till mig när jag kollar på bilder från när Tuva var liten! Det vrider sig nästan i magen när man inser hur himla stor hon har blivit! Inte för att det är negativt, utan för att jag inte hinner med!

Det finns endel som säger att Tuva och Leon inte är lik varann men jag har hittat ett antal bilder som jag personligen tycker säger emot det. Vad tycker ni?:)

Full rulle


Sötaste killen in action!

Kompisbus

På förmiddan har vi varit ute med Linn, Edwin och Maya. Först gick vi till skogen och letade löv till Linns NK-uppgift och under tiden passade storbarnen på att käka blåbär. Sen gick vi vidare till lekparken där bredvid så att Tuva och Edwin fick rasa av sig lite.
När det var dags att gå hem så gick jag och barnen till Mio först och köpte några bokstäver till Leons rum men tyvärr så fanns inte alla som jag ville ha så jag får gå tillbaka någon annan dag och köpa resten. Får se om jag ska måla dom ikväll, har ju kvar svart lackfärg så det är inte omöjligt att det blir så. Räknar förövrigt ner till på fredag, ikeatripp med mamma och Elin! Ska bli skönt att få in en förvaringsmöbel i lillgubbens rum så man får lite ordning och reda. Plus massa annat skoj såklart;)



Söta kompisar!



:)

Söt och glad kille i lekparken igår!

Senast 22!

Vi kom hem från stugan vid halv tre tiden idag. Sedan dess har vi ätit, sett film och myst tills Robin for för 40 min sen. Nu sover båda barnen och jag njuter av lugnet. Är riktigt slut idag efter en kort natt, så ikväll blir det inte sent! Senast 22 har jag lovat mig själv så att jag är människa imorgon!


I kors

Nä, nu står ögonen i kors så nu ska jag krypa ner i sängen och invänta Robin som kanske är hemma från jobbet vid 03? Vaken kommer jag inte att vara men det är en annan femma!
Imorgon väntar en husvisning och sen blir det nog middag i farmor Kerstins stuga, det ser Tuva framemot!


Boots

Nu har jag gett upp på boots-letar-fronten och gjort det som jag hade tänkt försöka undvika - beställa dom för 299:- från H&M. Jag får väl se om jag kommer att ha samma skor som alla andra i Skellefteå i höst men jag känner inte för att lägga ut 1200:- för ett par och det är bara såna som finns kvar nu. Hade dessutom 25% på valfri vara så det blev bara 225:- för dom! Är dock jättesugen på att beställa ett par andra snygga skor från H&M men det får blir en annan månad, kanske nästa:P



Beställda/vill ha!

Lunch på stan

Snart ska jag och Leon in till stan (Tuva är på dagis) för lunch med Malin, Bea och Thea. Det ska bli gott och mysigt! Sen får vi se om det blir en liten rundvandring på stan, vill verkligen hitta ett par snygga boots! Letade lite förra hösten också men inget föll mig i smaken så jag hoppas på bättre tur i år.

Ha en fin dag!

Walking!

Man skulle typ kunna säga att Leon går på riktigt nu. Idag har han vandrat runt toknöjd hela dagen och ikväll var jag tvungen att räkna antalet steg vid ett tillfälle: 27 st!


Såhär kul är det att gå! ;)

Gungeligung


En tjej som inte sovit något idag på dan (och det är egentligen ett måste). Märks det?

Naturvän?

I bilen, efter en middag på Sibylla i tisdags, sitter Tuva och smaskar i sig en Zoo-tablettask (box-överraskning). När den är slut skrövlar hon ihop den och säger:

Tuva: Nu måste du kasta den mamma. (Räcker fram den tomma asken)

Jag: Okej.

Tuva: Utanför fönstret måste du kasta den.

Naturvän? Eller bara tittat på sin far för mycket? Det är frågan!

Tid att ses

Oj vad klockan är mycket (fan), jag som hade tänkt komma mig i säng i tid för att vara pigg imorgon! Men det var mer än värt det att vara vaken lite längre för jag har haft (har fortfarande) efterlängtat besök av Elina. Vi har inte setts på hela (dryga?) tre veckor! Och det är galet länge om man jämför med hur det brukar vara. Allt har krockat varje vecka men ikväll fanns det tid till att ses:)

Nu ska vi sova, godnatt.

Dagens teknologi

För en stund sen...

Jag tvärspringer in på Myrorna för att köpa en telefon som jag lagt av tidigare idag. Barnen väntar i bilen just utanför. Jag betalar telefonen, går ut och visar nöjt upp den för Tuva.

Jag: Titta Tuva, jag har köpt en telefon!

Tuva: Haha näe, det där är ingen telefon!

Jag: Jo det är det, titta här är luren som man pratar i.

Tuva fnissar och tittar konstigt på mig.



Inte riktigt vad hon är van att se folk prata i!

Världens finaste

Världens finaste mysfisar påväg till dagis imorse!:)

Lunch

Sitter vid köksbordet och ger Leon lunch, och funderar på vad jag ska göra av dom sista två timmarna innan Tuva ska hämtas från dagis. En dusch är nog på sin plats sen är jag som sugen på en prommis i solen. Ska nog gå förbi Myrorna och se om jag kan fynda något, det är alltid kul!

Leon right now.