080228

Tuva var såå duktig igår! Hon blev inte ett dugg ledsen när hon fick sprutan (tack och lov för det), jag tror inte ens att hon märkte den? Hon blev dock lite arg när vi höll fast henne men annars så var det inga problem! Hon mår då bara bra också, det kan ju hända att dom små liven får lite feber och blir lite sjuka men Tuva mår som en prinsessa, mamma duktiga tjej! :-)

Idag bär det av till Luleå när mamma slutar jobbet kl.15. Vi ska sova hos mina tremeningar där inatt så att det blir närmare resväg till Happis imorgon på morgon. Gud vad jag längtar!

Nu har Tuva vaknat i vagnen hör jag, hon ligger och pratar, så nu ska jag slita mig härifrån och mysa med henne istället = 1000000000000000000000 ggr bättre! :-D

Tjing,

080227

Idag blir lillgumman 3 månader, tänk så fort tiden går! Men det är så underbart att se henne utvecklas! Nu den senaste veckan har börjat älska att ligga i babygymmet och träna. Hon har som listat ut att hon kan kontrollera sina egna händer så hon ligger och vevar med dom hejvilt ;-)
Och idag ska hon vaccineras (tremånaderssprutan), jag gruvar mig typ, gillar inte när dom ska vara och sticka i henne men det är väl för att jag är grymt spruträdd själv. Näe, men det kommer att gå bra, jag ska göda upp henne just före så att hon inte känner sticket lika mycket :-)

080225

En ny vecka, en ojämn sådan vilket innebär att Robin jobbar. I helgen har vi varit i Norsjö och bara tagit det lungt, eller Robin har självklart hållit "gastummen" varm, skoternörden min ;-) Malin och Krille var också där, vilket inte gjorde helgen sämre, tvärtom!

Idag har jag, Tuva och Bea varit på alla möbelaffärerna på söder och drömt oss bort till ett vackrare hem. Det finns så mycket snyggt men det kostar ju dock multum! Jag fick då tag i det jag for dit för, en jättefin ryamatta från EM. Vi fick hem ett reklamblad därifrån förra veckan och det var där jag såg den, på specialpris å allt! Den var visseligen slut på lagret (hade gått åt som smör), men dom skulle få in fler så jag har bokat en :-) Jag har letat en ryamatta rätt länge men för det första så har jag tyckt att dom jag har sett har haft för långa "strån", och för det andra har jag blivit snål när jag har sett priserna! Men nu har jag hittat mig min matta så nu är jag glad!

Nu på fredag ska jag, Tuva och mamma på en Ikeadrive till Haparandra och jag längtar som en toook! Robin är glad att han jobbar, haha, han gillar inte riktigt Ikea :-P
Den här gången blir det bara en massa detaljer som ska inhandlas, mest till vardagsrummet. Gardiner, tavlor, ljuslyktor, prydnaskuddar, nån hylla och en massa annat krimskrams ;-)

Imorgon ska jag och Tuva till Sandra och Love på eftermiddan. Båda våra karlar jobbar natt i veckan så vi ska laga middag tillsammans och umgås :-)



image60

DEHLI matta
Färg: Offwhite, Pris: 795:- (1295:-)

Du gör mig hel!

image61
<3


080220

Igår ringde jag äntligen och bokade tid för dopet, duktiga jag (jag har bara sagt i typ två veckor att jag ska göra det)! Jag håller på att göra ett inbjudningskort just nu som jag måste försöka få iväg idag, senast imorgon i och med att dopet är ganska snart.

Idag fick jag sova ända till 11.15, tack söttuva, tur att du är snäll med mamma :-) Idag blir det att städa också, det är på tiden att skura, suck, men jag köpte ett nytt skurset igår så jag hoppas att det ska gå bättre. Har haft ett från ÖoB för ca 20 kr och det SUGER! Allt vatten blir kvar på golvet så man måste lägga sig och torka upp det för hand sen! Men igår köpte jag Viledas (eller vad det nu heter), betydligt dyrare men det ska väl märkas på resultatet också hoppas jag, har då hört att det är bra så!


Skallran,

image62


I förrgår höll Tuva i sin skallra själv för första gången! Hon har inte börjar sträcka sig efter saker och försöka plocka upp dom än men det kommer nog snart. Hon är så duktig mamma lilla ängel! :-D

080217

Känner mig trött idag, trött och lite nere. Det blev senare än vanligt igår, hämtade pappa från en fest så jag var inte i säng förrän vid två, det märks på Tuva idag också. Hon har varit trött till och från hela dan men inte velat sova speciellt mycket så därför har hon varit lite grinig. Sen så har hon jätteont i magen idag lillstackarn, är rädd för att det kan vara mitt fel...för mycket choklad, om det nu är det hon reagerar så mycket på. Dumma mamma, mindre choklad blir det nu, om ens någon alls.

Ikväll är det ÄNTLIGEN Robins sista natt för veckan, fan vad jag har saknat han! <3

Trött tjej,

image63

Somnade i mammas knä framför datorn lyssnandes till Moraträsks berömda Klappa händera ;-)
Gullunge!

080214

Ensam på alla hjärtans dag. Eller inte helt ensam, jag har ju alltid min älskade lilla Tuva :-) Robin jobbar på och är duktig, inte för att vi brukar fira den här dagen så speciellt men det hade varit mysigt att kunna krama någon i soffan ikväll. Men, vi får ta igen det till veckan då han är ledig.

Idag har jag och Tuva varit och hälsat på Sandra och Love på Moröbacke. Jag hade köpt med mig två alla hjärtans dag buttebullar som vi slukade i ett nafs, sen har vi bara pratat och haft trevligt!
Imorgon har vi blivit bjudna på lunch hos Elin, tackar och bockar. Det ska bli kul att se hur hon bor och roligt att träffa alla tjejerna för nu var det ett bra tag sen! Har inte träffat och umgåtts med dom sen före Tuva föddes, fy å skam! Vi som alltid lovar varann, efter varje fika, att det inte ska dröja länge till nästa gång men men, det är ju så när alla dom jobbar, svårt att hitta nån lucka där alla kan, men imorgon :-)

Mina hjärtans dag,

image78
Ni betyder allt för mig. Utan er vet jag inte vad jag skulle ta mig till. Jag älskar er!

080213

Som ni kanske har märkt så har jag ändrat utseendet på min blogg, började vara så less på hur den såg ut så tack vare min kära syster så blev den såhär fin :-) Tack tack!

Igår fick jag ett bakryck och bakade dumlekakor. Dom blev goda men dock inte så vackra, men jag kan ju skylla på att det var första gången jag gjorde dom!
Tuva har sovit kanonbra inatt också! Jag är så tacksam att jag får känna mig utvilad varje morgon jag vaknar, puss på mammas gullunge! :-)

Nu är vi hemma för nu har jag äntligen tvättat klart allt! Usch så mycket tvätt det var, hejåhå! Det skulle även behöva städas lite här hemma, kanske ska ta tag i det idag? Jag skurade iallafall toan ren i måndags, blääk, och rensade i duschavloppet! Toan är verkligen inte mitt favvoställe att städa men man vill ju ha en fräsch sådan så det är bara på med diskhandskarna och klädnypan över näsan å börja skrubba!

Jag måste ringa om kyrka och präst idag/ senast imorgon. Jag drar ut på det så mycket men jag fattar inte varför? Det är ju lika bra att boka upp en dag nu, man vet ju aldrig hur uppbokat det är. Det jobbiga är att jag inte vet vilken helg vi ska välja, man vill ju som att alla ska kunna komma och för Robin funkar det ju vara varannan vecka (jämna). Sen så har jag inte ens kollat om vi har någon dopklänning i släkten, hoppas att vi har det, känns som onödigt att köpa en ny.

Ikväll kommer Sandra hit och ska umgås med mig :-) Det är ju säsongsstart för Grey's Anatomy och det kan vi inte missa (vi bara lite smått nördar av den serien!) ! Hon skulle komma nån timme före det börjar så att vi hinner umgås och prata lite innan det börjar :-)

Nu ska jag ta fram och fixa inför middan, tror det blir lasagne idag, kändes gott!

080212

Oj vad Tuva har sovit bra inatt, helt galet! Vi somnade vid halv tolv tiden igår sen tvärvaknade hon vid fem imorse men hon åt typ bara i 20 sekunder sen somnade hon om och sov till
tio! :-D Själv så steg jag upp vid nio, passade på att gå ner å duscha och göra mig klar. Vi har ju sovit hos mammpapp inatt, Robin började jobba igårkväll och vi hade så jäkulskt mycket tvätt så jag begav mig hit för att tvätta. Hann inte klart allt igår så jag håller på med det resterande just nu.

Jag hade lovat Martina igår att jag skulle fara ner på stan idag och byta en foundation som hon hade köpt igår. För det första så hade hon köpt fel färg och för det andra så hade hon lyckats ta en som någon hade öppnat och mosat! Det var en såndär moussefoundation. Men det gick då bra att byta den, fanns dock ingen kvar på Åhléns i den färgen som hon ville ha, eller jo men dom var öppnade och mosade dom också (måste ha varit någon som haft lite att göra, idiot!) men då fick jag pengarna tillbaka och köpte en på Lindex istället! Och såklart så var jag tvungen att hitta nått där, en jättesöt basker som jag bara var tvungen att köpa ;-P

Nu ska jag gå och kolla till min ängel som ligger och sover så sött i vagnen i garaget :-)

Ny smak,

Jag var och tvärhandlade igår och då såg jag att Loka hade kommit med en ny smak, Apelsin-Havtorn. Givetvis var jag tvungen att prova den eftersom jag älskar Loka och den var kanongod! En av deras godaste, kanske rentav den allra godaste :-)

image64

Vänner,

Jag och Robin har blivit helt sålda på Vänner. Jag fick säsong 1 av brorsan då jag fyllde år men det är först nu vi har börjat se det. Igår köpte vi både säsong 2 och 3 för ettan har vi väl hunnit se typ tre-fyra gånger nu :-P
Nu är söt-Tuva hungrig så hon ska få äta medan jag fortsätter titta på säsong 2, måste hinna ikapp Robin som satt uppe längre än mig inatt å såg klart hela! ;-)


image72  image71  image73


Kan man vara sötare?

image74
Självklart inte! :-D



Idag blir det ytterligare en sväng på stan, Robin var sugen på att kolla runt lite. Jag har kommit in i värsta shoppingilet, skitkul givetvis men det blir dock rätt dyrt!

Ikväll ska vi göra hemmagjord pizza, mums, sen blir det bara mys framför tvn :-)

Nu måste jag hoppa in i duschen så vi kommer oss iväg nångång!

-Sofia

080207

I måndags var jag på efterkontroll hos Ellinor. Allt såg bara bra ut, det hade läkt ihop kanon och nu ska jag snart sätta in en hormonspiral. Jag gruvar mig typ inför det, fast det borde jag egentligen inte göra, för jag menar har jag klarat av att föda Tuva så ska det väl inte vara så farligt att sätta in en sån :-P

I veckan har vi varit i Jörn två dagar. Robin och brorsan har kört en massa skoter och jag å Tuva har varit med Maggan och Edwin. Vi har även ätit den berömda palten från Åliden, och jag vet två personer som är ruggigt avundsjuka på det, typ Bea och Malin ;-P

Idag har jag och Tuva varit på stan med Bea och myst på :-) Vi började med lite lunch på Subway sen så har jag köpt en massa halsband, haha, har typ fått mani på smycken! Bea köpte en jättefin speciell tröja ;-)

Nu sitter jag och Tuva bara här framför datorn/tvn, eller ja, Tuva hänger och sover på min mage i bärselen. Robin ringde nyss och han ska snart bege sig hem från Norsjö. Ikväll händer det nog inte så mycket, bara mys framför tvn :-)


TUVA ÄR BÄST! :D

-Sofia


080203

Jag fick världens överraskning idag och jag är så glad!
Gud vad spännande :D


080201

Har varit på stan en sväng idag, för ovanlighetens skull, med mamma och gjort av med massa pengar, även det för ovanlighetens skull (kraftigt ironisk som ni säkert förstår). Tror att jag har gjort av med 900 kr iallafall, men då gick visserligen 400 kr av dom till p-passet! Till mig själv har jag köpt ett par örhängen, två halsband (rea), ett armband, en sjal och en t-shirt (rea), till Tuva tre bodysar och ett par byxor, och mammsen fick en basker (har snott henne så det var väl det minsta jag kunde göra) ;-) Just ja, jag köpte ju ett nytt navelsmycke också men det ska jag lämna tillbaka imorgon. När jag satte på mig det så insåg jag att jag har nog växt ifrån det där. Eller så kanske man inte kan säga men jag passade typ inte i det längre. Kan ju kanske bero på att jag inte har haft nått i naveln på ett ganska bra tag men jag tror att jag ska låta hålet växa igen iallafall. Då vet ni det :-P

Snart kommer nog Martina hem från skolan och då ska vi upp på Maxi å handla, det blir hemmagjort pizza ikväll! Smaskens! Sen lär det väl slinka ner lite onyttigheter i korgen också!

Näe nu ska jag se om Tuva har kvicknat till så hon får käka innan vi far. Tjing!