Long time no seen

Som ni ser händer det inte mycket i den här bloggen nuförtiden! Har inget sug alls efter att skriva och uppdatera för tiden räcker knappt till det jag vill och måste göra.
För er som undrar hur det går i skolan och om jag trivs kan jag säga bra och ja! Än så länge känns det helt rätt även om jag fortfarande är smått förvirrad och stressar upp mig totalt med blotta tanken på den närmande tentan! Hur pluggar man till en tenta? Hur är den utformad? Men det löser sig nog, ska lägga mig och läsa lite litteratur nu när jag äntligen är klar med sammanfattningarna av två vetenskapliga artiklar som jag har bråkat med hela kvällen. Vi får väl se hur långt jag kommer i boken innan jag slocknar, behöver då en god natts sömn om jag ska orka med föreläsning mellan 9-17 imorgon! Måste nog ladda med lite socker;)

Sagt av Tuva

I hallen, påväg ut i lördags slängde Tuva ur sig en rolig och rätt oväntad kommentar. Alla ytterkläder var på utom mössan som hon bestämt skulle ta på sig själv. När den satt på plast går hon direkt in på toaletten för att sedan komma ut sekunden senare och säga:

- Det är inte sant!

- Vad? (undrar jag)

- Det finns ingen spegel!


Haha jasi, vart ska detta sluta måntro?:P


Tokfröken!

Fullspäckat schema

Lördag. Första "riktiga" helgen på väldigt länge! Veckan har varit spännande, rolig, informationsfylld och aningens förvirrande men hittills känns det helt rätt. Klassen verkar härlig (kan väl inte påstå att jag hunnit prata mer djupgående med alla drygt 50 personer, men dom jag hunnit göra det med kommer jag bra överens med) och basgruppen jag hamnat i är kanon!
Det går bra för barnen på dagis också, än så länge är dom bara glada över att få fara dit så det känns bra. Leon har kommit in jättebra och han är glad och nöjd mest hela tiden (precis som hemma), och hans passion är att läsa böcker! Personalen berättade att han kommer med en bok flera gånger om dagen och backar ner i deras knä för att sedan sitta som fängslad hela boken igenom:) Och jag tror att Tuva har hittat ett annat lugn på dagis. Nu när hon är där lite längre dagar så behöver hon inte köra i 110 för att hinna med allt utan hon kan fokusera mer på stillsamma saker också, och det är ju bra:)
Nu ska jag njuta av den här helgen för på måndag fortsätter vardagen med tidiga mornar. Och på onsdag ska vi t o m iväg till Österjörn och övernatta. Tanken är att vi ska komma varann närmare med hjälp av övningar, gemensamt matlagande  och fria aktiviteter på kvällen. Bli nog kanon tror jag!


Mina busfrön:)

Första skoldagen

Första skoldagen avklarad. Kan väl inte påstå att den var speciellt hård och lång men snacka om att jag var pirrig inför den! Började prata med en tjej i klassen idag som verkar himla trevlig så det känns roligt (och inte lika ensamt inför morgondagen). Är rätt fullspäckat nu första veckan med information och besök hit och dit men det känns ändå bra och jag har redan börjat se lite framemot att få komma igång på riktigt:)

Dagis och Leos

Nu ska jag och Leon snart röra oss mot dagis för veckans sista inskolningsdag. Ska vara där kl 9 sen ska jag fara efter ca 20-30 min så han får vara där själv en stund och sen hämtas han efter lunchen:) Jag vet att det kommer att gå superbra för han är så nöjd när han är där, free access till alla leksaker (det är annat än hemma i syrrans rum det);) Vi övriga i familjen ska med familjen Lindgren-Tjernlund på Leos och busa, och sen ska givetvis Leon också få komma dit och busa tills han somnar i steget (han brukar sova den tiden i vanliga fall)!

Ha en bra dag!

Första dagen

Idag har Leon haft sin första inskolningsdag på Kvisten. Han inledde lite försiktigt och observerade när de andra barnen lekte men det tog inte lång tid innan han var i full gång med att utforska stället. Han verkade trivas kanonbra och när timmen var slut vägrade han klä på sig och följa med hem, men efter lite kramande med Anneli så fick jag tillslut med mig honom:P Imorgon ska vi dit samma tid och under den tiden ska Tuva få leka med kompisarna ute på gården, hon är ledig men blir lite svårt att lämna henne hemma när Robin jobbar:P

Nu ska jag fortsätta mysa med Tuva framför Alice i Underlandet.


Min lillkille.

Orkesbrist i bloggen

Bloggen lider av orkesbrist för tillfället. Finns egentligen miljoner saker att skriva, miljoner tankar och känslor inför det nya året. Leon börjar inskolning på måndag och det känns både tungt, jobbigt och bra. Tungt och jobbigt för att han redan blivit så stor men såklart bra för att han hamnade på samma som Tuva och jag vet att han kommer att trivas som fisken. Sen känner jag både ångest, pirr och spänning inför skolstarten den 17de. Hur gör man? Var ju hundra år sen man gick skola!:P Nej men allt löser sig, det blir nog bra i slutändan känns bara som världens omställning just nu, eller det är det ju också.

Idag fyller iallafall min fina lilla mamma år, och dagen har, enligt hennes önskemål, firats på Leos lekland med hela (eller åtminstone halva) tjocka släkten! Hon fick en sminkning på Make up store av mig, syster och bror. Sen bar det av till Morön för porterstek och potatisgratäng + efterrätt (mums!) och nu när vi kom hem var Robin hemma! Han överraskade oss rejält då han normalt sätt skulle ha jobbigt till 22 imorgonkväll:)

Nu har jag just beställt hem ett par nya kängor som mamma tyckte jag var värd (love you!) och nu ska jag njuta av att lugnet har lagt sig här hemma!

2011 på akuten

Gott nytt år på er! Hoppas att ni hade en trevlig kväll igår, det hade jag men däremot så firade jag tolvslaget på akuten med Leon.. Anledningen till det var att Leon klämde tummen i en dörr för ca två veckor sen och igår svällde den upp rejält, till dubbel storlek! Han hade så ont (kan tänka mig att trycket var hårt) och grät mest hela tiden och kunde inte sova, så vi åkte in (tack för skjutsen Erika, och för att du stannade och höll oss sällskap!). Väl inne träffade vi världens konstigaste läkare, funderar på att göra en anmälan pga hans otrevliga och oerhört oprofessionella beteende! Hur som helst, han skrapade med en grov nål längs nederkanten av nageln för att skapa en öppning sen kletade han dit antibiotika och satt en tejp. Usch vad lillgubben skrek, man fick ju knappt röra hans tumme så man kan ju tänka sig hur ont det måste ha gjort! Det högg i mammahjärtat vill jag lova, särskilt när man är den som håller fast. Natten har varit riktigt jobbigt, han har gråtit och haft ont i princip hela natten så det har inte blivit många timmars sömn för oss men vi överlever. Nu hoppas vi på att antibiotikan ska ge effekt så att svullnaden och smärtan försvinner. Han är så duktig våran lillkille, är det inte det ena så är det de andra men han klagar inte i onödan och idag är han lika glad som alltid trots att han har så ont!


Usch, såhär ser det ut.