071030

Imorse var vi hos BM, jag var lite lätt nervös innan med tanke på att dom har varit osäkra på hur bebisen egentligen ligger därinne och det börjar ju faktiskt dra ihop sig nu. Hon klämde och kände ett ganska bra tag innan hon sa att hon var nästan helt säker på att den låg med huvudet neråt. Vilken lättnad! Men hon skulle känna lika noga nästa gång, om två veckor, och om hon var det minsta osäker då så skulle vi få tid för ett extra UL. Men jag känner mig faktiskt rätt lugn nu, jag fick också känna och jag tyckte mig också känna ett litet huvud nertill. Allt annat var då också bara bra, förutom att jag hade ganska lågt blodvärde. Det låg på 110 och det är det absolut minsta man ska ha så det är ju inte så konstigt att jag har känt mig så trött och hängig. Har ju börjat äta Niferex (järntablett) men hon sa att jag ska ta två om dan istället för en för att se om det har blivit bättre till nästa gång vi ses. Hoppas på det, jag behöver ju all den ork och energi jag kan få.
Efter vi hade varit där så for vi en sväng på stan. Robin köpte sig ett par nya byxor och en vinterjacka, och han blev så snygg! Sen hämtade vi Elina på skolan kl. 12 och for till Tomtestan på Blomsterslottet. Synd bara att det är så litet nu jämfört med förr, men nog blev man sugen på julmys alltid, längtar till december! :-)
Robin har sovit som en stock sen typ kl. 17. Han har varit vaken hela natten för att ställa om dygnet efter jobbarveckan. Men det blir bra, för då sover han då lätt till sex imorgonbitti då det är dax att kliva upp och göra sig klar inför avfärden till Ikea, Haparanda. Oj vad vi ska handla, eller listan på det vi behöver och ska kolla på är iallafall lång. Bea ska också följa med så det kommer att bli en supermysig dag :-)

-Sofia

071028

Huvva vad trött jag är! Steg upp kl. 9 för att tvätta, så det är vad min dag består av framtill 14.00. Vi hade i och för sig inte alls speciellt mycket tvätt den här gången eftersom att det inte var så längesen sist, men jag hade tänkt tvätta upp alla småkläder idag också och dom är ju lite olika färger som jag inte vågar blanda så det tar nog sin tid ändå :-P
Ikväll går Robin ut på veckans sista arbetspass, ska bli så skönt att ha han hemma i sju dagar sen! Och vi har ett ganska späckat schema till veckan, iallafall den första halvan av den. Imorgon är det avslutning med föräldragruppen på E-fyran, på tisdag ska vi till BM och på onsdag blir det IKEA :-)

-Sofia

071026

Idag har jag gjort en heldag på stan med mamma. Eller först var vi på Solbacken och shoppade loss, sen drog vi vidare ner på stan och mötte Emma och Astrid. Så nu är jag många saker rikare och lite pengar fattigare, men jag fick himla mycket av mammsen så jag klarade mig ganska lindrit ändå :-) Köpte självklart ett babyplagg, som alltid, kan inte hålla mig, och det var faktiskt en klänning. Näe, vi vet ju inte om det blir en pojke eller flicka men den var så himla fin och söt att jag var tvungen!
Nu ska jag fortsätta se tv med syrran, ha en bra kväll!

-Sofia
image12
Finstickad, randig klänning
by Lindex

071024

Längtan blir bara jobbigare och jobbigare för var dag som går. Det känns i princip som att tiden står still, trots att jag går in i vecka 35 idag. Men det känns som att tiden kanske kommer att gå lite fortare när vi fått upp tapeterna och lagt golvet i barnrummet för då kan jag dola på och fixa därinne. Har funderat på att börja tvätta upp alla småkläder, filtar och overaller snart så att det är klart i tid, man vet ju aldrig när lill*n har tänkt komma ut. Det är 6 veckor kvar till det beräknade datumet vilket betyder att h*n kommer till oss inom 4-8 veckor! Guud vad vi längtar! :-)
Nu ska jag fara en sväng till Kerstin och vara lite social, Rickard och Linn skulle visst också kika förbi där ikväll och det är ju inte direkt varje dag man träffar dom.
---
kl. 01.51,
Var hos Kerstin till elva, sen följde Sandra mig hem och hon for typ bara för en liten stund sen. Det var trevligt, längesen jag var med henne och bara satt och pratade :-) Nu väntar jag bara på att Robin ska komma hem men det kanske dröjer ett tag till för det var visst mycket att göra nere i gruvan idag. Vi ser väl om jag lyckas hålla mig vaken, känner mig då inte speciellt trött just nu.
---
kl. 02.50,
Läste just att Sandra och Jocke har fått sin lilla bebis, på BFdagen och allt. Det blev en pojke :-) Grattis till dom! Nu längtar jag bara ännu meeeer!

-Sofia

071023

HAHA! Så länge kunde jag hålla mig, jag hämtade just ut vagnen :-P Nu står den här bredvid mig i sovrummet, åh vad fin den är, och tänk att snart ska det ligga en liten plutt i den :-) Myys!

-Sofia

071022

Vi hämtade skötbordet igår, det rymdes faktiskt i baksätet, så sent igår satt jag här hemma och vek ihop alla småkläder och lade ner dom i lådorna :-) Och idag har dom ringt från Barnens Hus, barnvagnen har kommit så den är bara att hämta ut när vi känner för det. Självklart vill jag hämta den nu på studs men vi har typ ingenstans att ha den för tillfället i och med att vi håller på att renovera barnrummet, så det får nog bli nästa vecka för då är det mest troligt klart! Vi får väl se om jag kan hålla mig till dess :-P

-Sofia

071020

Det blev mer komplicerat att tapetsera barnrummet än vi trodde. Pappa började men fick sluta lika fort för det blev stora bubblor som inte drog ihop sig, suck... så det var bara att riva ner alla gamla tapeter till grunden. Men men man får väl se det som att det blir rejält gjort iallafall.
Igår var Robin ute på krogen med grabbarna, och han verkade då ha haft roligt. Själv så var jag hos mammpapp på kvällen och hämtade han senare på natten sen sov vi över där. Robin skulle ändå vara i stan vid 12 idag för att tatuera sig så det kändes som enklast. Under tiden han var och gjorde det så passade jag på att följa mamma på stan. Och självklart blev det en massa fynd, som vanligt när man går med mamma! Jag köpte en ny tvålpump till toan, en hårklämma och två långa t-shirtar, plus att mamma betalade en klänning åt mig och en mysig filt till bebisen :-)
Just nu är vi i Norsjö, det blir att sova här inatt sen får vi se om vi ska förbi Glommers imorgon och hämta skötbordet påvägen hem, om det rymms i bilen vill säga.

-Sofia

071018

Idag har jag och Robin varit tillsammans i 34 månader! Snart tre år då med andra ord och fortfarande lika galet kär! Hade tänkt bjuda min älskling på tacos ikväll sen får vi se vad som händer, mys framför tvn kanske. Igår målade vi faktiskt taket i barnrummet, hurra till oss, så nu är det bländande vitt ;-) Och i helgen kommer pappa och börjar tapetsera :-)
Just nu håller jag på att tvätta. Det känns verkligen i hela kroppen när man springer upp och ner för alla trappor en hel förmiddag, men som tur är hade vi inte så jättemycket smutstvätt. Nu ska jag ta och göra mig lite frukost, är utsvulten!

-Sofia

föralltid<3

071015

Nu är Robin äntligen ledig, i en hel vecka! Han fick sluta jättetidigt igår kväll, han var hemma redan vid elva så då passade vi på att mysa framför tvn med en film. Vi såg Beck - I guds namn, tydligen den nyaste filmen, hade då  inte hört talas om den förrän Elina sa det för nån dag sen. Men jag tycker inte att den var så jättebra, inte en av dom bättre filmerna iallafall.
I veckan hade jag tänkt att vi skulle hinna få lite gjort. Vi ska måla taket i barnrummet så att det är klart då pappa kommer hit för att tapetsera, funderar på att hämta skötbordet Glommers osv. Och imorgon ska vi till BM i stan eftersom att dom har stängt här i hamn i veckan, får se om det blir nån sväng på stan eller nått i samband med det. Näe, nu ska jag över till Bea en stund :-)

-Sofia

071013

Har varit en kortis på stan med mamma och mormor idag. Det blev nå krimskrams från Clas Ohlson, en brunstickad baskermössa från Indiska, tyg till bebissängkläderna, och en supermjuk "inneroverall" och en "påspyjamas" från Lindex. Usch vad jag känner mig trött idag, eller det gör jag väl i och för sig alla dagar, och det är jobbigt. Har ingen lust att göra nått alls längre, det är typ tvn som gäller och det känns så himla trist. Men det är väl så det är att vara gravid, önskar bara att jag hade lite mer energi, men jag ska inte klaga för jag/vi får ju ut något alldeles fantastiskt av det :-)

-Sofia


071012

Idag på förmiddan har jag varit en sväng med mamma och mormor på söder. Mormor skulle ha lite delar till bilen och jag skulle på Jysk för att kolla på den där matgruppen som dom hade i annonsbladet. Det var riktigt fint, och billigt som attan, så jag har beställt ett sånt. Vi känner som att det känns himla onödigt att köpa en ny, svindyr matgrupp nu när vi ska ha barn och allt, lätt hänt att det blir repor osv., men en ny ska vi ha iallafall för den vi har nu är så ful och sliten :-P
Robin ska ju och jobba ikväll och då ska jag åka med han intill stan till mammpapp. Mormor ska sova där inatt och har även tänkt bjuda alla på smörgåstårta, så dit ska jag! Tror nog att det blir att sova över där då, Robin är ju ändå inte hemma plus att jag och mammsen hade tänkt fara en sväng på stan imorgon. Ska kolla om gardiner till vardagsrummet och sängkläder/tyg till att sy sängkläder till spjälsängen :-)

-Sofia

071010

I måndags var vi ju som sagt på förlossningen och kikade runt. Haha, lustgasen var rena dundret! Jag blev helt snurrig, domnade bort i ansiktet och låg på sängen och fnissade :-P Men det släppte ju såklart ganska fort, var väl klar i skallen igen efter ca en minut. Som det känns nu så tror jag att jag kommer att ha stor användningen för lustgasen när det väl är dax, men det återstår ju att se, det känns iallafall bra att jag har provat den och vet hur den fungerar.
Nedräkningen fortsätter, och sakta går det, känns det då som. Går in i vecka 33 idag, alltså ca 8 veckor kvar, kan snart inte bärga mig längre. Och lägenheten kryllar av barnkläder och saker som ligger överallt så man blir ständigt påmind och längtar bara mer. Vi fick föresten hem bärselen idag. Den var jättefin och självklart har vi redan provat den med ett
gosedjur ;-) Den kändes hur bekväm som helst, det enda som fattas är våran lilla plutt. Vi har även funderat på att köpa till ett överdrag till selen i och med att det är ju vinter då, och det är både vind- och vattentätt. Ska fara på Barnens Hus snart och kika efter ett åsså tänkte jag köpa klart det sista som behövs innan lillhjärtat kommer :-)

-Sofia

071008

Spännande, spännande, idag ska vi på besök på förlossningen. Det känns som skönt att man får komma dit och titta lite i förväg så man iallafall har lite hum om vad som väntar. Sen så ska vi även få prova lustgasen, haha, det kan ju bli intressant :-P

-Sofia

071007

Igår blev jag, hör och häpna, brunett på heltid. Mamma tonade ju håret brunt på mig för lite mer än en vecka sen men med tanke på att jag var så blond på vissa ställen så gick inte färgen riktigt igenom överallt. Så efter bara några dagar började den bruna färgen blekna och jag blev lite grågrön i håret = inte snyggt! Så igår hjälpte Elina mig att färga det på riktigt och det känns faktiskt jättebra!
Idag, eller rättare sagt ikväll, börjar Robin på sitt "nya" jobb. Han jobbar ju fortfarande åt samma företag men han har bytt plats till Björkdalsgruvan och arbetsuppgift till att köra dumper. Jag hoppas att det går bra för han där, men lite orolig är man ju när han jobbar under jord... Det som är bra med jobbet är ju, förutom lönen, att han kommer hem efter varje arbetspass, nog för att han kommer att sova hela dagarna när jag är vaken, plus att han jobbar 7 dagar och sen är han ledig 7 osv. Det blir ju perfekt sen när lillplutt*n kommer, då kan vi ju mysa och hitta på saker tillsammans dom veckorna han är ledig :-)
Idag är kära far här och jobbar på. Han har spacklat klart i barnrummet och nu snart ska han slipa och måla, sen får vi se om han har tid nån dag i veckan att komma hit och kanske börja sätta upp tapeterna. Guud vad jag längtar tills rummet är klart! Det kommer att bli så fint och mysigt med nya tapeter, nytt golv och en massa söta babysaker :-) På tal om babysaker, vi vann en auktion på Tradera idag. Det var en helt ny, endast provad, Babybjörn bärsele i svart för endast 360kr! I affär kostar dom mellan 800-900kr så det känns superbra! Det kan vara skönt att ha en tex. om man ska på nått ställe med mycket folk, då är det kanske lite jobbigt att gå runt och trängas med en vagn, eller om man bara är hemma och ska tvätta i tvättstugan. Och även om den inte skulle användas hela tiden så känns det ändå värt med tanke på att den var så billig.

-Sofia

071004

Då sitter man hos mammpapp på Morön då. Har lovat att vara här ett tag med Kiwi idag för mamma är borta på kurs med jobbet och pappa har stormöte hela dan. Jag vet inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig med, Robin är iallafall i stan och tatuerar sig, eller fixar till sin mindre lyckade tatuering på armen. Hoppas att det blir bra! Jag är också lite småsugen på att tatuera mig, inget stort alls, bara nån liten pluttig tatuering. Funderar på att kanske skriva bebbens namn nånstans men det blir ju senare när h*n har kommit till världen :-) Det rör på sig rätt häftigt därinne nu men det är ju inte så konstigt med tanke på att h*n börjar vara rätt stor nu, ca 40 cm lång och väger ca 1500 g. H*n hickar även väldigt mycket, och jag läste nyss på FL att det beror på att h*n tränar sina lungor genom att svälja fostervatten.
Igår vad jag på stan med Bea och det gick åt pengar som vanligt, men det var faktiskt på roliga och nödvändiga saker. Köpte en pyjamas och två bodies till bebben, en var mer tjejig och den andra mer killig, kanske låter lite onödigt men jag kände som att jag ville ha en av varje beroende på vad det blir. Visst finns det många fina neutrala men det känns så tråkigt att köpa allt i vitt. Jag fyndade även nya gardiner och en bordsduk på rea, så igår fick sig mitt lilla kök ett litet höstlyft i brunt. Just ja, jag beställde även ett par bruna plyschbyxor och en snuttefilt till bebisen från Lindex onlineshop. Jag har verkligen letat som en tok efter dom där byxorna och nu hade dom fått in rätt storlek så då var jag tvungen, men nu är det nog färdigshoppat, det enda som vi kanske skulle behöva är en vintermössa men det är ju ett tag kvar så vi hinner ju :-P

-Sofia

071002

Gud vad tiden går fort, det är redan oktober fast jag nyss tyckte att det var juni. Den enda tiden som inte går fort är nedräkningen tills lillhjärtat kommer till oss. Vi längtar så grymt mycket nu, det är nästan jobbigt. Två månader kvar nu och jag försöker verkligen ställa in mig på förlossningen. Försöker tänka positivt, att allt kommer att gå bra osv., men det är klart att det känns lite skrämmande. Var hos BM idag och allt var bara bra med oss. Magen hade växt cirka en centimeter sen förra veckan så kurvan ser helt perfekt ut :-)

Robin
-Sofia