Åttamånadersbruden :-)

Tänk att våran lilla tjej blev hela 8 månader igår! Hej å hå vad tiden går och vad mycket som har hunnit hända sen hon föddes. Då var hon bara en liten plutt som åt och sov och nu är hon i full gång med att fara fram över golvet, klättra och ställa sig upp mot saker! Nu får man jaga henne runt i lägenheten och se till att hon inte pillar i eluttagen, välter något över sig eller gör sig illa på nått annat sätt (tänk då när hon börjar stappla sig fram, pjuu!)

Våran bustuva :-)

Bad, gokartrace & smärta!

Idag har det hänt mycket, först och främst så har vi varit på Kågebadet å solat och badat, sen bar det av till gokartbanan där vi raceade hejvilt (fan 100kr för 8 min!) och sist men inte minst en inlinestur som blev mindre lyckad. När vi susade nerför Riobacken (i ursviken) så "krockade" jag med en geting. Den flög in rätt under mitt öga och fastnade (antagligen med taggen) så jag fick panik och slog bort den! Som ni kanske kan ana så gjorde det rätt ONT så det blev en kortare runda idag än vad vi brukar köra...men det var skönt att komma hem och kyla ner ögat lite! Ser för tillfället ut som att jag har varit med i ett lättare slagsmål och fått en riktig fullträff under ögat ;-P Tur som fasen att jag inte är allergisk mot dom för då hade det kunnat sluta betydligt mer illa! Hädanefter blir det att åka med solbrillor i förebyggande syfte!


Se upp!

Sol & gläjde!

Vilken härlig dag, idag har man då inte kunnat klaga på vädret! Det blev en tripp på Vitbergsbadet med familjen Stenberg/Nyqvist, och färg har man då fått vill jag lova, nästan så jag brände mig. Men det var mysigt och Tuva fick bada så hon var nöjd :-) Efter badande kom Robin och hämtade oss (han jobbar ju i veckan så han kom när han vaknade) och då for vi och köpte en ny diskmaskin, en svaaaart :-) Den som fanns i radhuset var inte speciellt nu, tvärtom den hade typ blivit sådär äckligt gulvit och det sunkade ner det annars så fina köket, men nu blir det kanon!
Sen så ringde det en kille ikväll som ville ha lägenheten! Han har inte ens varit och kollat på den men han skulle ha den för han tyckte att den såg så fin ut på bilderna! Guuud så skööönt! Då slipper vi ha det hängandes över oss och kan fokusera till 100 procent på flytten :-)

Ikväll har Tuva lärt sig att ställa sig upp i sin säng. Hon ligger först ner och sedan drar hon sig upp med alla krafter, haha hon är så söt! Självklart så blev hon trött och lite fumlig på slutet så hon ramlade och slog sig i munnen, lillstackarn! Det blödde ett tag men det gick bra, hon grät då inte speciellt mycket så, och tur var ju det!

Nu ska jag krypa till kojs och lösa lite korsord för att sedan knoppa in. Godnatt.


This one.

Jag & du,


                                      Förra sommaren.

Papperna klara,

Jag har visst blivit lite slarvig på att uppdatera här i bloggen och jag lär ju inte bli bättre på det nu den närmaste tiden heller. Vi var nämligen och skrev på papperna på radhuset idag så nu är det bara att börja packa (och för att inte tala om; slänga en massa onödigt skrot som man har hunnit samla på sig)! Vi skulle få flytta in i mitten på augusti så det är ändå rätt snart, det krockar ju lite med min utlandsresa men det ska nog lösa sig :-) Nu vill vi bara bli av med våran lägenhet då skulle allt kännas ännu bättre och snäppet mindre stressigt, nog för att vi får lämna tillbaka lägenheten till föreningen utan uppsägningstid men det skulle ju vara skönt att få en slant för den som man kan använda till nästa ställe! Det var iallafall en och kolla på den igår åsså ska det komma en ikväll så vi får hålla tummarna!

Robin jobbar ikväll/natt och ska göra det framtill torsdag tror jag det blev sagt. Han skulle ju egentligen ha varit ledig i veckan, hans sista semestervecka, men dom behövde någon så han ställde upp på det, kanske mest för att då skulle han få en extra ledig vecka så efter denna är han ledig två veckor till ;-) Men det gör då inte mig nått, mer pengar är ju inte fel, särskilt nu när man ska flytta och ha sig, och ikväll kommer Malin och Yrsa hit och håller oss sällskap! Myys! :-)

Nä nu är Tuva hungrig så det är väl bäst att hon får äta innan hon blir vild och galen ;-P


Tuva och pappa på Båtcaféet i förrgår. Första gången hon smakade festis ;-)

.


"Och så möttes vägarna igen, för en vänskaps kärlek som vi haft leder bara åt ett håll. Den väg där vi kan vandra tillsammans genom livets alla prövningar. Hand i hand. Förevigt."
Jag älskar dig!

Städardag!

Idag har jag haft ett städryck! Har städat överallt i lägenheten eftersom att det måste se snyggt ut när man ska ta kort och lägga ut på blocket! ;-) Imorgon lägger vi ut den och hoppas givetvis på att någon ska nappa direkt, så håll tummar och tår för oss än en gång, det gick ju bra sist :-)

Vi var och köpte flyttkartonger idag, och ikväll har jag packat ner alla Tuvas pluttekläder (dvs. dom som hon har växt ur) och oj så små dom var! Kan inte fatta att lillgumman har varit SÅ liten :-)

Pusshej!

Sold!

VI FICK RADHUSET!! :-D Ja inte bokstavligen men vi ska få köpa det och det känns så jäkla bra alltså, gud så skönt! Vi har suttit på nålar hela dagen och bara väntat på det där samtalet som turligt nog var positivt! Dom var hur snälla som helst för det var ett annat par som hade varit och kollat på det i helgen och dom var också sugna så dom bjöd utgångspriset, och när han sa det i telefon så tänkte jag direkt "Faan, nu kommer det att bli dyyrt!" men innan jag hann tänka det klart så sa han att dom inte orkade tjaffsa med någon budgivning och att vi skulle få det till utgångspriset eftersom att vi var först att komma och kolla på det! Jag höll på att smälla av, det var en oväntad vändning kan jag ju säga, oväntad med ack så välkommen! :-D Så på onsdag ska vi träffas och skriva på alla papper och komma överens om när vi ska flytta in! Nu gäller det bara att få iväg våran lägenhet, så om ni vet någon som är sugen på en fräsch 3:a med nya golv och tapeter så hör av er snarast! Tack på förhand och godnatt! :-)


Ikväll!

Oj så sugen jag är på att flytta till radhuset, i tanken har jag redan flyttat in och mublerat för längesen (tragisk?) men drömma måste man ju få göra. Ikväll får vi iallafall veta hur det blir så lite smått nervös är man ju...men vi har inte gett upp hoppet! Jag uppdaterar sen när vi har fått beskedet.

Idag är vi i Norsjö hos Tuvas farfar och hälsar på men det blir att åka hem ikväll iallafall. Nu ska jag slitar mig, tjing!

Ett steg närmare,

Nu har vi lånelöftet klart så nu är det bara å vänta och se till efter helgen hur det blir. Håll tummarna snälla ni! :-)

Nu har Tuva äntligen kommit sig till ro och somnat så nu ska jag och Robin mysa framför en film! Godnatt!

Radhus,

Ikväll har vi varit och kollat på ett radhus som vi är väldigt sugna på att köpa. Skitfint, bra område och rätt kurs :-) Då vet ni det och jag lovar att hålla er uppdaterade om hur det blir.

Orkar inte skriva något mer idag, bara grattis till min kära svärmor som fyller år idag :-) Godnatt.

Världens bästa födelsedagspresent! :-D

Om drygt en månad åker jag och Elina till Teneriffa, det ni ;-) Jag fick resan av min älskade pojkvän i födelsedagspresent (i förskott, fyller ju år i september), han är bara för snäll! :-D Jag och Elina var och bokade resan idag så den 19 augusti drar vi mot varmare breddgrader och gud så härligt det ska bli, kommer DOCK att saknar Tuva som jag-vet-inte-vad men det ska nog lösa sig ändå. Vi ska ta med oss kort på våra småälsklingar så att vi kan se och pussa på dom varje dag, och om det skulle bli för jobbigt så får vi väl gråta en skvätt tillsammans och trösta varann!

Nu ska jag och älsklingen se film, godnatt!

Premiärturen!

Igår for vi ute på Tuvas första cykeltur. Oj vad hon spanade där hon satt bak i stolen, hon tyckte nog att det var ganska så spännande! Synd bara att det var så kallt annars hade vi kunna cykla lite längre och kanske stannat i nån lekpark så att hon kunde ha fått gunga, men men det får bli en annan dag istället :-)


Lite trött men det var kul ändå ;-)

Sol = bad och färg,

Igår fick man äntligen lite färg, några timmar i solen gav resultat (yes!). Jag, Tuva och mammpapp for på Kågebadet en stund på eftermiddan så att Tuva fick bada lite, oj vad hon älskar det! :-)

Idag har vi varit iväg en liten sväng, mamma skulle ha en ny kaffebryggare. Sen har vi varit ute mest hela dagen, legat på en filt på baksidan, gungat och myst på, och även gått en prommis till Maxi (vi är självklart på Morön så oroa er inte att vi har gått från Skelleftehamn) ;-P

Tuva sover hör å häpna redan, 21.15 knoppade hon in så jag hoppas att hon sover ända till imorgon nu. Nä nu orkar jag inte sitta här längre men ha en skön kväll allihopa!

Bad & hoppborg!

Tuvas feber gav äntligen med sig igår - och idag kom prickarna! Hon hade med andra ord Tredagarsfebern som innebär ca 3 dagar med hög feber och när den försvinner så får dom små liven utslag som försvinner inom ett dygn. Men Tuva var inte riktigt nöjd bara för att febern hade gått över, nej hon var supergnällig igår och har även varit det stora delar av denna dag men ikväll kom vi fram till vart skon klämde :-P Hon har i princip vägrat äta och dricka nu i två dagar och varit jääligt gnällig men vem kan klandra henne, lillgumman håller ju på att få sina övre framgaddar! Man kan se dom lysa igenom tandköttet så snart kommer hon att se ut som en söt liten råtta ;-)

Idag har vi varit på Kågebadet hela familjen tillsammans med Elina och William. Vi gjorde en chansning som gav lyckat resultat, molnen sprack ju upp på eftermiddan och det blev soligt och riktigt varmt! Tuva är som en vilde i vattnet, hon älskar verkligen att bada och hon blir så glad av alla andra barn runt omkring. Efter allt solande, badande och självklart glassätande så for lilla familjen till Båtcaféet och fikade med Tuvas farmor, fastrar och farbror. Dom hade en hoppborg där som Tuva fick prova på med pappsen och hon tyckte att det var superspännande (inte undra på!)!

Imorgon ska Robin med sin pappa och bror till Västerås på bilträff (ja, Tuvas farfar är en riktig raggare :-P) och dom blir mest troligt borta hela helgen. Vi får se vad jag och Tuvis ska hitta på, eller imorgon hade jag tänkt ta med mig vårat tvättberg(!!) till mammpapp och om vädret tillåter bangar varken jag eller lillstumpan på att bada ;-)

Nä usch vad mycket klockan är, nu måste jag ge mig. Godnatt!



Bilder på hoppandet kommer sen!

Försvinn dumma feber!

Tuvas feber har fortsatt att härja idag, den har legat på över 39 grader hela dan ända till nu sent ikväll då den hade sjunkit till 38,5 så vi hoppas på att den håller på att ge med sig. Gör den inte det så blir det vårdcentralen imorgon så att nån läkare får kolla på henne.

Tuva har föresten lärt sig att vinka ikväll och vinkar på som en tok. Hon är så söt och så duktig! Bildbevis kommer inom kort :-P

Nu ska jag fortsätta att mysa med våran lilla sjukling. Godnatt.



Sötast i världen! :-)