Julhelgen

Vi har haft en mysig helg hos min mormor i Missenträsk. Julen har firats med min familj och mina kusiner, och allt som allt var vi 15 st;) Det åts god julmat, skumtomtar, dracks julmust, busades i snön och spelades spel in i det längsta. Barnen har varit snälla och lekt bra, lite gnabb ibland men det är nästan oundvikligt med två 3-åriga tjejer och en 4-årig.
Igår kom vi hem med en massa fina julklappar och nöjda men trötta barn. Efter en sväng på Solbacken och handling på Coop entrade vi hemmet för middag i vardagsrummet framför en tecknad film. Sen var det dags för Robin att åka mot jobbet igen, så jag och barnen är ensamma fram till onsdag då hans ledigvecka startar och då blir det att göra klart nere-toan. Vi köpte ett handfat igår så snart slipper vi springa upp varje gång det trycker på:P



Myys.

Kalle Kunskap

Ikväll har Tuva haft dataspelsdebut i form av Kalle Kunskap. Jag köpte det för ynka 29.90:- på Willys idag efter tips från Linn:) Det är såklart väldigt simpelt men på samma gång väldigt lärorikt då man tränar färger, former, antal, alfabetet, mönster, likheter osv. Tuva som aldrig suttit vid en dator förut blev helt fängslad, hon satt i över 1,5 timme tills jag tyckte att det räckte för idag. I början tyckte hon att det var lite svårt att styra musen och gå mellan dom olika aktiviteterna men sen fick hon kläm på det och satt alldeles själv och spelade i godan ro. Håller tummarna för att hon ska tycka att det är lika roligt nästa gång då jag tycker att det är ett bra sätt att träna saker på, och framför allt ett nytt och spännande sätt för henne:)


Fokuserad liten tjej:)

Mammas lillkille!

Tänk, bara 2 dagar kvar till julafton, december har verkligen sprungit förbi! Hoppas att tiden framtill att skolan börjar kan gå lite saktare så att jag hinner njuta extra mycket av att vara hemma med mina små. Snacka om att det kommer att bli lite omställning i huset i januari, inskolning för Leon och skolstart för mig, vilket betyder tidiga mornar och långa dagar på dagis och skola! Känns jobbigt att barnen kommer att måsta vara på dagis en del (Tuva har typ aldrig haft mer än 15 tim i veckan) men det känns bra när man vet att Tuva trivs och att Leon har sin syster på samma ställe! Kan inte fatta att han ska inskolas snart, mammas lillkille, känner hur ångesten kommer krypande samtidigt som det på något vänster ska bli skönt att ta tag i mitt liv på utbildningsfronten.


Sötpojken!

Lika som bär?

Satt och kollade igenom alla bilder i bloggen från när Tuva var liten och jag hittade faktiskt ett antal bilder där syskonen Lindahl är slående lika!

Eller vad tycker ni?

Julen nalkas

Har varken haft ork eller lust att skriva här i bloggen den senaste tiden som ni säkert har märkt (om det finns några läsare kvar?). Vad har då hänt den senaste tiden? Inte speciellt mycket över det vanliga, förutom att jag har tackat ja till Socionomutbildningen (någon annan?), magsjukan har härjat i huset, vi har käkat julbord, slagit in julklappar och pysslat på med annat som hör julen till. Igår bakade vi pepparkakor som säkerligen kommer att ligga och samla damm i burken då vi inte är några direkta kakfantaster, men då finns det ju iallafall nått att bjuda främmen på!
I eftermiddag åker karln i huset mot jobbet (för tillfället bara ca 20 mil bort, till skillnad från de vanliga 40) och jag och barnen åker till mammpapp och sover över. Imorgon ska jag låna deras bil för en skojakt på stan. Först ska Tuva skjutsas till favoritfarmor Kerstin sen ska jag och Leon hitta världens varmaste vinterskor till världens mest frusna mamma (när det gäller fötter och fingrar!). Det är en julklapp från min fina mamma och pappa, och eftersom vi ska fira ÄKTA JUL i Missenträsk hos mormor så kan det vara skönt med något varmt på fötterna när utelek står på schemat. Jag längtar så fruktansvärt efter att åka upp dit, har inte firat jul där på kanske 5 år(?!) och det är verkligen det bästa stället att fira på, där har vi firat sen barnsben så jag blir nästan lite nostalgisk! Plus att det är två år sen vi firade själva julafton med min familj, så det ska bli supermysigt:)


Julbak.

Kräk & bläk!

Igårkväll drattade Tuva dit. Hörde ett "UUÄH!" när jag kom ut från duschen och då var både Tuva och sängen nerkräkt. Det kom rejält första gången sen bara tre små duttar, så sen 01 inatt har det inte kommit nått mer iallafall. Hon har fått i sig lite proviva och en halv hårdmacka på morgonen och nu sitter hon och petar i lunchen, mest sylt som åker ner tror jag. Men hon verkar som vanligt idag, det har varit full gas ända sen imorse men nu börjar energin tryta då hon inte fått i sig speciellt mycket näring, så nu myser vi framför tvn medan Leon sover ute. Jag håller tummar och tår för att lilla loppan ska slippa detta, inte kul med okontrollerat kräkande:/ Men OM det nu lix ska komma, OM jag och Leon också ska åka dit så får det lov att komma inatt så vi kan fara på det årliga julbordet på pappas jobb på fredag. Vill verkligen inte missa det!

Lucia

Imorse fick vi lov att stiga upp med tuppen för att hinna till luciafirandet på dagis. Barnen som i vanliga fall sover till framemot 9 blev uppslitna och påklädda före 7. Tuva var nöjd med att få vara luciaprinsessa (som hon kallade det) och hon hördes väl när de kom till låtar som hon kunde:P Efter fikat var det dags för mig och Leon att gå hem och tröttkillen slocknade direkt huvudet nuddade kudden (klädde på honom sovandes imorse). Jag lär ha trötta barn ikväll så jag håller tummarna för en tidigkväll då jag själv känner sig rätt sliten!



Grattis!:)

STORT GRATTIS till Sandra och Peter som fick en till liten pojke igår! Längtar hur mycket som helst efter att få skåda och snusa på underverket. Måste bara berätta om Sandras riktigt skrämmande nära gissning, hon trodde ju på en pojke på 4200g och 52cm. Det blev en pojke på 4200g och 53cm! Lite läskigt va!:)

Knattebio

Kan inte komma ihåg senast jag var sminkad och klar den här tiden, barnen sover ju oftast till framemot 8.30 och man kliver ju inte direkt upp i onödan:P Anledningen till att jag redan är klar är för att vi ska på knattebio i Skelleftehamn med Tuva nu på förmiddan. Hon har aldrig varit på bio och det känns lämpligt att börja med just knattebio då filmerna bara brukar vara kring 50 min långa. Tror dock inte att det kommer att bli några problem för henne att sitta still, hon älskar ju film och att se på bio blir nog mäktigt för henne. Det ska bli kul att se hur hon reagerar när hon ser vilken film det är, de visar Molly - Jul och andra historier och hon tycker väldigt mycket om Molly-böckerna så det kan bli en hit;)

Nej nu måste mina tre sjusovare väckas så vi hinner äta frukost och komma oss iväg!


En "anka" på besök

Stackars lilla Leon har haft hosta i över sex veckor nu, mestadels nattetid men nu har det även börjat på dagarna. Vi var på vårdcentralen för ca tre veckor sen men som vanligt fick vi inget direkt svar utan rekommenderades att prova med Mollipect som vi har gjort sen dess, dock utan vidare resultat. Hostan har blivit värre och man märker att det gör ont för honom, han har haft feber de senaste dagarna och varit lite tungandad så igårkväll åkte vi på akuten för att försöka få svar. Symtomen pekar åt förkylningsastma så han fick inhalera där och sen skrevs en remiss till Barnmottagningen, och dit var vi idag. Även där tyckte dom att det mest troliga var att det är förkylningsastma så Leon ska prova på "ankan" i några veckor för att se om det blir bättre, han ska alltså inhalera astmamedicin som öppnar upp luftvägarna och underlättar andningen. Hoppas verkligen att det hjälper så han får någon ro i kroppen. Han vaknar varje gång han hostar och blir ledsen så man springer upp och ner ur sängen hela nätterna vilket tär på oss alla.

"Ankan"

Finfrämmen

Efter dagis idag fick vi finfrämmande i form av Sandra, Love ocu Ville. Ett litet efterkalas för Tuva som fick en söt liten hamstermus(?) som skrattar fruktansvärt kul, enligt Tuva och Love iallafall som höll på att dö av skratt (och fejkskratt, haha):P Alltid lika kul att träffas så det händer snart igen!


Sötisarna Love och Tuva i mindre format:)
(Bild lånad av
Sandra)