Dagens goda gärning - Rattfyllerist gripen!

Ikväll när vi satt i soffan hörde vi hur en bil sladdade runt här utanför på våran parkering och när sladdandet aldrig avtog och det började tutas och ha sig så var vi ju tvugna att titta ut genom fönstret. Och vad får vi se, jo en dåre som kör runt runt och sladdar sönder föreningens grusparkering, tutar som en idiot OCH SITTER OCH DRICKER ÖL UNDER TIDEN!! Vi ringde självklart polisen på studs och berättade vad vi såg, vad det var för bil, reg.nr osv. och dom skickade en bil direkt. Dåren hann dock ge sig av innan dom kom fram så vi kunde bara säga åt vilket håll han körde men som tur var så fick dom fast honom innan nått hemskt hann hända! Man tänker ju direkt på barn som kan vara ute och leka och på vad som kan hända med dom! USCH! En polis kom iallafall förbi hit lite senare ikväll och visade bilder på mannen som dom hade gripit och det var han! Det känns så jäkla skönt att vi upptäckte han och att han kunde gripas! Man undrar ju vad fan det är för fel på människor som sätter sig i bilen och kör när dom är drogpåverkade, fy fan säger jag bara! Nä, nog pratar om detta, ni får väl hålla utkik i Norran imorgon.

Och lillgumman våran som fortfarande är febrig. Idag har hon haft nämare 40 grader, alvedonsupparna hjälper men direkt dom slutar verka så går febern upp igen. Hon kändes iallafall lite svalare nu när hon la sig för natten men vi får se hur hon mår imorgon och fortsätter febern att vara lika hög så far vi in på lassa med henne så får dom kolla om det är nått på tok (vilket jag inte tror men man blir ändå nojig!) Kanske är det mer tänder på gång eller nått, det återstår att se. Hon har då fått i sig all mat som vi har gett henne idag så det känns skönt för hade hon inte det så hade vi inte suttit här hemma kan jag lova!


Lillsjuklingen myser med mamma!

Stadsfesten,

Igårkväll blev det Stadsfesten för både min och Robins del, vilket innebar att Tuva skulle barnvaktas för första gången :-P Det var den stolta mormorn som fick stå för den biten och det hade gått hur bra som helst. Kusin Edwin var också där och Tuva fullkomligt älskar honom så jag tvivlar ens på att hon tänkte på att vi var borta. Kvällen var helt okej, Europe var riktigt bra, trevligt sällskap, men vi skulle ha begett oss ut tidigare än vi gjorde. När allt stängde så tog jag och Robin en taxi till Morön där Tuva låg och sussade sött :-) Eftersom att jag i princip vad nykter när vi kom hem så har jag inte känt av gårdagens bravader idag (skööönt!) och Robin har inte heller varit så dålig (waoow!) ;-)

Ikväll har vi städat som galningar härhemma och nu känns det jätteskönt att bara kunna slappa i soffan i en nystädad lägenhet! Lillgumman sover sen snart en timme tillbaka, stackarn som har haft feber idag hoppas att hon får sova bort den inatt! Hon har fått två Alvedonsuppar under dan och dom hjälpte bra så vi hoppas att hon är fit-for-fight imorgon igen! På tal om Tuva, hon blev ju hela 7 månader igår! Jag vet att jag skriver det här jämt men det är helt sjuukt hur fort tiden går! Och snart får Bea och Kim sin lilla bebis och då kommer Tuva att se hur stor ut som helst! :-P Gud så mysigt, barn är det bästa som finns!

Ha en mysig kväll alla, nu ska jag kolla till prinsessan!

Mamma, lägg på en rem!

Oj oj oj, jag vet ingen som är så stressad med att få i sig morgongröten som Tuva! Hon hinner inte ens svälja en tugga innan nästa ska matas in, och jag har inte en suck att ladda nästa innan hon blir helt tokig, haha sötisen :-P Nu är hon iallafall mätt och belåten och snurrar och drar sig runt över vardagsrumsgolvet. Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, får höra om Robin har några planer för oss när han vaknar upp efter gårdagens rus på festivalen (blev varken för onyktert eller sent men det brukar inte hindra baksmällan) :-P


En aning tokig bara ;-)

Räkmacka,

Efter några timmar hos farmor Kerstin så bestämde vi oss för att ta en tripp till Stackrönnan och Café Kajutan. Med oss fick vi våra kära vänner Bea och Kim, vi har som varit dåliga på att umgås nu den senaste tiden (det ska det bli ändring på!) så det var jättemysigt! Efter räkmackan, som bestod av måånga räkor men som dock låg på ett torrt bröd, drog vi vidare hem till dom och spelade lite tv-spel och pratade strunt. Okej då, jag myste på med Beas goa bebismage, som om att det skulle gå hålla sig, eh nej! Jag fick inte känna några sparkar ikväll men hicka det hade allt den lilla parveln därinne! MYYS! :-D

Imorgon fyller pappsen år, hela 52 st, så det blir att fara dit imorgon på dan och fika, sen får vi se om vi tar oss en tjuvkik på festivalen innan vi drar oss hemåt igen.

Nu ska jag leka gammtant och lösa lite korsord ;-) Natti!

Våran duktiga tjej!

Nu har Tuva börjat ta sig framåt! Hon sparkar och skjuter ifrån med benen och drar samtidigt med armarna, och hipsvips så är hon framme vid leksaken hon strävar efter! Det är inte klokt hur stolta vi är, hon är så duktig våran lilla tjej! Just nu ligger hon på golvet och sprattlar som en fisk, haha hon är så galet söt (men det visste ni väl redan)! ;-P

Det ser inte ut att bli mycket till väder idag heller så vi ska nog bege oss ca 250 m nerför backen till Tuvas farmor Kerstin som med största sannolikhet är sugen på att få träffa gullungen! :-)

Nä nu är det grötdax för Tuva och jag ska väl försöka få i mig nått också. Kram


Tråkväder!

Usch vad jag är less på detta trista väder! Kan inte ers majestät Solen titta fram snart? Jag vill bada, jag vill bada, jag vill bada! Nu har Robin iallafall äntligen semester, 5 långa veckor så nu får vädret ta å skärpa sig så att man kan hitta på kul ute i det sköna gröna!

Tuva har just somnat och ska förhoppningsvis sova åtminstonde en timme (annars blir hon trött och kinkig så fort) :-P Jag är sugen på att göra nått men som vanligt så vet jag inte vad, eller jo jag vill som sagt bada men inte i det här vädret så jag får nöja mig med nått annat och hoppas på sol imorgon. Någon som har några förslag på aktiviteter?

Lite snyggare än vanligt,

Så, då var man lite snyggare än vanligt och några sminksaker rikare! Är absolut inte van att se mig själv i såhär mycket smink men jag är riktigt nöjd med resultatet (det ska dock bli spännande att se hur det går när jag ska försöka göra det själv). När hon hade sminkat klart så kom den jobbiga frågan, vad ska man välja? Att tro att man ska få allt som dom använder är ju bara att glömma men jag valde iallafall den gråblågröna ögonskuggan som hon använde, det aprikosrosa rouget, ögonbryns-/eyeliner-/ögonskuggan (det är precis som det låter, 3 i 1) och en sk angel brush, plus att jag fick med en gratistub fuktighetskräm :-)
Tuva hade varit så snäll med momme och moffe när jag var borta så det kändes skönt och hon blev skitglad när jag kom tillbaka (ja, hon kände faktiskt igen mig)! ;-P



Här är sakerna jag köpte för presentkortet (495:-),
fick dock lägga till 90:- själv också.




Trevlig midsommar alla glada
, kram!

Besök på Kågebadet,

Idag for jag och Tuva med Elina och William på Kågebadet. Krille jobbar där så vi tänkte hälsa på + bada förstås MEN när vi kom dit så började det givetvis regna/blixtra/åska!! Men vi hade bestämt oss för att bada så vi gav inte upp på vädret utan väntade på att det skulle dra vidare långt bort. Tillslut gav hemskheterna med sig, lite tunt regn kunde vi dock leva med, så vi "slängde" oss i plurret! Tuva tyckte att det var hur kul som helst att bada, hon plaskade på hejvilt i sina söta små badtrosor och skvätte ner sin lilla mamma :-P Måste bara säga att badet var betydligt mindre än jag minns det, nog för att det var säkert 10-12 år sen jag var där sist men haha!

Ikväll har jag sett Superhero movie med E & K och den var skitrolig! Sinnessjuk vissa bitar men kul ;-P Nu ligger jag i sängen och borde sova(!) men datorn kändes mer lockande. Jag ska ju på "sminklektion" på MakeUpStore imorgon kl elva så om jag ska hinna få mig några av mina behövande skönhetstimmar så är det nog bäst att släcka ner snarast...måste bara kika runt liiite till. Night night!


Pinsamt!

Vilken besvikelse! Ikväll är det fasen pinsamt att vara svensk! Okej om dom hade gjort en bra match och förlorat (för Ryssland var riktigt bra) men det är då det minsta man kan säga att dom gjorde! Deras spel gick väl att jämföra med ett knattelag med småkillar på 10 bast, visst dom kan vara bra men nu är det landslagsnivå vi talar om och det var dom inte i närheten av ikväll! Tyvärr! :-(

Tuva är redo

ATT KROSSA RYSSLAND, ÄR DU? ;-)




































-

Till er nyfikna läsare ;-P

Shiit, var det så det kändes att gå ut! Jag hade iallafall jättekul igår och det tror jag att Elina också hade! Vi var ju först här hos oss och såg fotbollen och gjorde oss klara, åsså några cider till det
då :-P Sen när Robin och Tuva kom hem vid halv tio så skjutsade dom in oss till stan på en fest på Sunnanå där vi stannade till halv tolv då det var dags att gå på Balzac. Eftersom att det var första gången jag var där så kan jag inte svara på om det var mycket eller lite folk men enligt mig så var det lagom. Träffade några gamla klasskompisar som jag inte pratat med på länge och sånt är alltid kul sen så uppnådde jag ju även mitt mission, som var att bli bjuden på minst en drink av någon okänd! Billigt och bra ;-P När dom stängde så väntade självklart maxmaten och satan så hungrig jag var! Elina däremot mådde lite sämre, det blev nog en eller två cider för mycket hennes del under kvällen! Hon slocknade direkt vi satt oss i bilen men jag kan i och för sig inte påstå att jag var så mycket piggare själv. Vi var väl hemma kring halv fyra så det blev bums i säng direkt och sen sov jag som en stock ända till ett idag (kan inte minnas när jag sov så länge sist)! Nu är ni kanske nyfikna på vad jag var i för skick när jag vaknade? Men till er stora besvikelse så mådde jag faktiskt bra, vilket givetvis var bra för min del :-P Och det blev ju inte sämre av att jag möttes av världens gladaste sötunge som höll på att spricka av glädje när hon såg mig :-D
Idag har vi haft en mysardag bara vi tre. Vi har varit ute på promenad och Tuva har kollat på ankorna vid svandammen och gungat för första gången i sitt liv. Gungan var en riktig höjdare, kan tänka mig att det killades i lillmagen när hon åkte fram och tillbaka! Sen när vi kom hem igen så for vi med bilen till Ursviken och kollade in branden på skolan och det brann inte lite kan jag lova! Usch så tragiskt, det som i princip var nybyggt!
Nu sitter Robin och Tuva och spelar Fifa08, eller Robin spelar och Tuva sitter bredvid och käkar majskrokar ;-) Jag hoppas att hon vill sova snart så att vi får en stund för oss själva nu på Robins sista lediga kväll, men jag tror nog att hon är en bit bort ifrån John Blund än!

Nu ska jag slita mig och umgås med min lilla familj men ni ska också få en del av kakan, här har ni några underbara bilder från Tuvas gungtur idag. Titta och njuut! :-)




Parteeeey!

Nu är vi igång! Kläderna och sminket är på plats (BARA 2 timmar senare) och ciderna har börjar göra verkan :-) Om en timme tar vi bussen till stan på förfest med Elizabaisas broother och sen vidare ut på rajraj (Elinas ordval) :-P Have a great night because we will!


Lulliga vid ett annat tillfälle ;-)

Ensam (fast ändå inte)

Nu är Robin och Tuva i Norsjö, jag tror att jag pussade på henne säkert tiotusen gånger innan dom for! Kommer att sakna gullrumpan som en TOK idag men jag vet att jag och Elina kommer att ha superskoj ändå :-)
Jag har provat lite kläder nu och tror att jag vet vad jag ska ha på mig ikväll men det kan fort ändras så vi får se vad det blir. Nu ska jag iallafall gå över och sola lite med Elina på balkongen sen ska vi kanske cykla en sväng till Joypeak när Willeman har vaknat! Jag uppdaterar senare, tjing!

Pirrigt!

Idag har jag och Tuva varit på stan med Elina och hennes syster Amanda. Shopping stod på schemat för Elinas del som fyllde år igår och fick en massa pengar till kläder. Klockan gick fort och hux flux hade det gått fyra timmar så vi begav oss hemåt, inte tomhänta kan jag lova, jag köpte inte så mycket (jag höll igen) men dom andra två fyndade på rätt så bra :-)

Jag är skitpirrig inför imorgonkväll, jag ska ju ut på krogen för första gången sen Tuva föddes! Hur gör man?! Haha näe men det ska nog gå bra, om inte annat så får väl Elina visa mig :-P Robin och Tuva ska då iallafall till Norsjö över dan på bilträff med Tuvas raggarfarfar ;-) Sen ska dom bara mysa på härhemma på kvällen medan jag är ute och roar mig. Det känns så skumt att jag ska ut själv, helt själv utan lillgumman, det känns både skönt och läskigt på samma gång. Jag ska försöka att bara tänka på mig själv och ha kul men självklart kommer jag att sakna henne det går inte att komma ifrån men jag vet ju att hon ligger hemma och att jag kan pussa på henne när jag kommer hem :-)

Nu ska jag och Robin spela lite tvspel innan jag ska sova, tjing!




Btw, tack för hjälpen med bloggen systeryster!

Bildbevis!

Det var inte bara en engångsföreteelse igår, hon tar verkligen tutten nu och här har ni beviset som jag lovade igår! :-D



Vad hände?! :-)

Tuva, som ända från födelsen har totalratat tuttar i alla dess former och färger, gjorde ikväll något häpnadsväckande. Hon låg på golvet och lekte med en tutte (för henne har dom funkat som leksaker) och helt plötsligt stoppade hon in den i munnen OCH den fick sitta kvar där! Vi provade även med en annan sort och den funkade också, så min fråga nu är "vad hände?!" Antingen hade hon bara bestämt sig för att hon inte skulle ha någon tutte eller så har hon helt enkelt inte förstått  hur man ska göra förrän nu. Hon äter ju nästan bara flaska nu så det är kanske pga det hon har fått in tekniken, hur som helst så känns det jäkligt skönt, trots att det är bra om dom inte tar tutte, MEN det underlättar så mycket annat! Ta tex bara nu ikväll, det var hur lätt som helst för Robin att lägga henne. Hon fick sin flaska välling sen stoppade han bara in tutten och några minuter senare sov hon! Simple :-)

Imorgon ska jag lägga ut nån bild så att ni får se undret men ikväll bjuder jag på en dagsfärsk piratbild!


Tuva Pirat, stylad av pappa ;-)

Regn och rusk! (och skor)

Jag tar tillbaka rubriken från det förra inlägget! USCH vad vädret är tråkigt nu, regn och rusk! Men förhoppningsvis och mest troligt så kommer nog det vackra vädret tillbaka snart!

Idag har vi varit en sväng uppe på Solbacken. Vi skulle på Barnens Hus och köpa lite roliga "pling- och plongleksaker" till Tuva men till vår stora besvikelse så hade dom skitdåligt om sånt! Vi hittade iallafall ett par röda badtrosor (badblöja) med nyckelpigor på till henne så nu är hon redo för beachen så fort vädret tillåter. Sen så kilade vi in på OnOff för att klaga lite på vår försenade bärbara dator som vi lämnade in på lagning för en månad sen. Vi skulle höra om dom hade fått tillbaka nån lånedator nu så att vi kunde ta hem en under tiden våran var borta men då visade det sig att våran dator var klar så vi fick ta hem den istället! Oj så lyckliga vi är nu för herregud vad vi har saknat den! ;-P

Mitt shopping-il fortsätter men snart sätter plånboken punkt för det! På tre dagar har jag köpt tre par nya skor, två av dom på Wedins och ett par på Ica Maxi (som förövrigt har väldigt många söta sommarskor nu). Ett av paren var ett par vanliga ballerinas och dom andra två hade en lagom hög kilklack (och säger jag lagom så betyder det säkert låg).



Nä nu ska jag återgå till fotbollstittandet och hejja fram Sverige till seger! Tjing!

Hellre ute än inne!

Det blir inte mycket bloggande i dagarna men vem pallar att sitta inne vid datorn när man kan vara ute?! Jag hoppas bara att solen och utlandsvärmen kommer tillbaka snart, helst redan imorgon om man nu kan beställa och få leverans redan dagen efter? Isånafall så vill jag ha samma väder som studenterna fick i torsdags, kanonväder med andra ord! Gud vad jag var avis på dom, jag ville också sjunga och skrika halsen av mig, mysa med klassen och parta natten lång! Kan inte fatta att det redan är två år sen vi gick ut?! När sprang den tiden förbi mig, jag hann då inte med iallafall! Men vi får ta och koka ihop en reunion i sommar, det vore skoj, visst? :-)

Nu ska jag kolla om Tuva har tänkt vakna snart så att vi kan bege oss ut på en liten promenad med Elina och William. Då kanske hon äntligen kan få prova gunga, hon har ju lyckats somna i vagnen varje gång innan vi har kommit fram till lekparken men nu borde hon vara utvilad och redo! :-)


Sommarmys!

Sommar, sommar, sommaar!



Sommarmys i det gröna!

Stan!

Den här dagen går i princip att sammanfatta med ett enda ord; stan. Först så for jag och Tuva dit med Malin vid halv ett-tiden och vi stannade till 16. Vi shoppade på rätt bra och fick med oss en hel drös snygga och somriga plagg hem :-) Sen så hann vi bara hem för då skulle jag och Tuva följa Kerstin och Sandra tillbaka för att köpa studentpresenter till våran kära studenter! Det blev jättefina saker som dom kommer att gilla, och självklart så var jag tvungen att hitta några till saker till mig själv...fy på dig Sofia! Näe men jag har inte unnat mig själv kläder på rätt länge nu så jag tyckte att jag var värd lite nya sommarkläder. Det blev två tubtopklänningar, en tubtopbh (haha det ordet såg knasigt ut!), en skjorttunika och ett skitsött nagellack :-)

Ikväll var Elina här och såg Desperata Husfruar med mig men sen var det bara hem å plugga för hennes del för hon har redovisning imorgon! Hoppas att det går bra, vilket jag inte alls tvivlar på :-)

Nä nu tror jag att jag ska göra mig klar för sängen, vi måste ju upp relativt tidigt imorgon. Tuva ska ju på 6-månadersläkarbesöket och få sin andra vaccinationsspruta halv 10 så jag måste hinna få några sömntimmar jag också! Godnatt!