Härligt med hus!

I veckan har vi verkligen njutit av hus-livet, och det härliga vädret gjorde det ju inte sämre! Elina, Krille och William kom dit i onsdags (och stannade till fredag) och gjorde oss sällskap i form av grillning och annat skoj, det blev till och med lite alkohol, även för min del (hör och häpna!). Det kändes lite ovanligt måste jag säga men det var ju trots allt 1 år och 4 månader sen sist så det var väl inte så konstigt :-P Givetvis så började jag inte förrän Tuva hade somnat för natten och självklart fick hon ersättning av pappa Robin på natten och det gick hur bra som helst! Vi hade med andra ord skittrevligt!

Igår kom ju "tre gubbar, tre gubbar från pepparkakeland" hem, och med dom orden sagda så behöver jag nog inte gå in på några nyans- och färgdetaljer! Jag är inte alls avundsjuk (nej nej!)! Dom hade iallafall haft en superbra och härlig vecka därnere!

Ikväll har vi varit hos Kerstin och Tomas på middag och vi kom ganska nyss hem därifrån. Tuva började bli trött så vi drog oss hemåt och nu ligger Robin och ger henne en flaska som förhoppningsvis ska ta henne till drömmarnas värld :-)

1/2 år!

Idag blev Tuva 6 månader! Kan ni fatta, ett halvår har redan gått sen hon föddes?! Hur mycket jag än försöker så är det fasen omöjligt att hänga med i svängarna, tiden går så ruskigt fort! Dom flesta säger ju att det här är den mysigaste tiden, än kan jag ju inte svara på om det är så men den är iallafall galet mysig! Hon är så med i spelet nu, skrattar när man busar och är glad nästan jämt, hur mysig som helst är hon våran skatt! Nu ligger hon i sägen och sussar sött i sin nya pyjamas, hoppas att hon får sova gott och slippa hosta halva natten, lillsjukligen. Hon har varit jättesnorig och hostig nu i några dagar men jag hoppas att det ger med sig snart! Hon skulle ju egentligen vaccineras imorgonbitti men jag ringde dit idag och sa hur det ligger till så vi fick en ny tid nästa vecka.

Idag har vi varit en sväng på stan och Robin har köpt sig nya jeans och skor, skitsnygga! Sen när vi kom "hem" (till mammpapp) tog vi oss en lång och skön promenad och efter den har vi bara njutit av solen på bakgården. Gud så härligt det är med hus, längtar tills man har ett själv! Nog för att det blir betydligt mer jobb men samtidigt så känns det som att det underlättar väldigt mycket på många punkter!

Nä, nu ska jag gå och spela Guitar Hero III med min man! ;-) Godnatt!

Hurra!

"Vad är det för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej, det är ingen vanlig dag,
för det är Robins födelsedag!
HURRA HURRA HURRA!"


Grattis på din dag älskling! Vi älskar dig!

/Dina tjejer :-)


Morsdag,

Idag firar jag min allra första Morsdag! Tänk att jag är mamma (det tar ett tag att smälta som ni kanske märker)! Och åt världens sötaste och goaste lilla tjej! Jag ser dock inte den här dagen som en present- och tårtdag utan en dag att njuta av att vara mamma och inse hur lyckligt lottad jag är! :-)


"Puss på dig mamma!"


Måste sjävklart skicka en bamsestor kram ända till Turkiet där min lilla mamma befinner sig just nu!

Flopp! Fiasko!

Kalla det vad ni vill! Kvällens vinnare var det väl inget fel på men hallå, 18/25 för Perelli?! Så jäkla dålig är ju inte låten! Men men det är som man säger varje år, -"Vi har inte en chans att vinna i den där tävlingen igen!", men nu verkar vi inte ens kunna komma bland topp10 trots att årets bidrag kanske är det bästa på några år?
Näe, jag ska inte sura över det här, egentligen bryr jag mig inte speciellt hårt men eftersom att hon på nått sätt var förhandstippad, iallafall till att hamna i topp5, så känns det ju lite surt!

Nu väntar sängen, goodnight!

På Moröbacke,

Ikväll gör jag och Tuva våran andra kväll i rad här på Moröbacke hos Elins (brorsans tjej) föräldrar. Dom är så söta och har bjudit på middag båda dagarna så att jag skulle slippa sitta hemma på Morön i min ensamhet. Men nu gör ju Robin sin näst sista natt för den här veckan så snart är jag och Tuva inte ensamma längre :-P
Ikväll blir det självklart att se ESC, det är ju ett måste, en tradition, och nu när det sägs och skrivs att Perelli har så stor chans så kan man ju inte annat än att bänka sig framför tvn med en skål gott i knäet! Eller?!

Nu ska jag gå upp och mysa med världens goaste brorson medan Tuva sover :-)

Mumma!

Igår fick Tuva smaka banangröt för första gången och hon blev helt tokig! Har aldrig sett henne är så mycket och så fort nångång, jag hann bara stoppa in skeden i munnen på henne så var det nere i magen och hon började tjuta och skulle ha mer! Haha tokis, det kom dock upp lite gröt sen när hon låg på golvet och busade (man kan ju inte äta hur fort som helst lilla gumman) :-P
Succégröten blev hennes frukost idag och lika gott verkade det då vara! Nu ska jag verkligen vara noga och ge henne gröt både morgon och kväll och en burk mat till middag så att mina juver slutar fyllas nångång!





Mmm, mums med banangröt! :-)


Kort stanbesök + Mammaklubben,

Imorse var det meningen att jag skulle följa min kära syster på stan och hjälpa henne att hitta en ny bikini inför Turkietresan på fredag (min fuskisfamilj sticker utan mig) men vi hann inte mer än komma dit så ringde Robin och sa att jag var tvungen att komma hem med bilen på studs. Dom hade ringt från hans jobb och han var tvungen att rycka ut den stackarn, han som inte hade fått sova mer än 5 timmar i och med att han jobbar natt hela den här veckan, men men det blir ju inte mindre pengar iaf! Så jag och Tuva fick packa oss in i bilen och gasa hem sen åkte vi med Robin intill stan igen för vi skulle ju träffa Emma, Ellen, Sandra och Love på Atorp. Oj vad våra småpluttar har blivit stora och det är så kul att dom har börjat bli lite nyfikna på varann nu också, så det är inte bara vi mammor som umgås och pratar nu :-P
Eftersom att jag och stumpan inte hade någon bil så bestämde jag mig för att vi skulle ta oss en prommis till mammpapp på Morön för att senare bli hemskjutsade (smart plan va?). Det var riktigt härligt, härligt men varmt så in i noorden! Solen låg på bak i ryggen nästan hela vägen och jag klädde bara av mig mer och mer för att inte dö av värmeslag! Väl framme stod maten på bordet som jag, nästan bokstavligen, kastade i mig, jag var så jäkla hungrig så den pannkakan satt fint!

Nu ikväll när jag la Tuva så fick jag faktiskt en liten strimma hopp när det gäller att få henne att somna själv. Hon låg givetvis och åt på mig men hon var rätt tjollrig så hon släppte direkt hon kände att hon höll på att somna och låg och pratade istället (nått nytt hon har börjat med) och tillslut gav jag upp på att vända tillbaka henne mot mig så jag låtsades sova. Jag hörde hur hon pratade på lite men efter bara några minuter så knoppade hon in! Kan ni fatta?! Hon somnade UTAN tissen i munnen! Waow, dukig tjej! :-)

Nu väntar tvn på mig en stund sen ska jag sova, tjing!

Tips tack!

Igårkväll försökte jag med "somna-själv-taktiken" på Tuva och det var INTE populärt kan jag säga! Jag visste att det skulle bli en utmaning som krävde blod, svett och tårar (det sistnämnda stod Tuva för, tusen gånger om!) men efter 30 min av konstant gråtande/skrikande så gav mamma-Sofia upp! Givetvis var jag in och stoppande om och pussade henne flera gånger men tillslut så klarade inte mammahjärtat nå mer så hon fick somna med mig as usual! Men men, nån gång måste man ju ta den striden eller? Kanske har du några tips på hur man ska få en liten tissesugande tjej som HATAR och STENVÄGRAR nappen, till att somna själv? Alla seriösa tips uppskattas och välkomnas med öppna armar!

Fyy vad jag svettas! Har just varit och solat och det sista man vill då är att komma hem till en lägenhet där termometern visar dryga 28 grader, huvva! Men nu ska jag slita mig härifrån och umgås med Elisabajsa! Och lillgumman såklart! :-)

Nyvaken,

Huvva vad trött jag var när Tuva vaknade, trots att klockan var efter 10! Vi har iallafall just varit nere i tvättstugan och startat dom två första och kanske sista maskinerna (jag tjuvtvättade ju för nån natt sen så det är inte så mycket som är smutsigt) :-P Igår var vi i Hemingsmark (Piteå) och hälsade på Rikard och Linn (Tuvas bonusfarbror och hans fru) för hon hade fyllt år. Vi vräkte i oss fika, beundrade deras vackra hem och fick se deras bröllopsvideo och oj så fint det var!
Dom bor så jäkla mysigt, det är som lite lantlig känsla, kvarteret verkar hur fint och barnvänligt som helst, precis som vi vill ha det, och hoppsan, grannhuset deras är visst till salu! Självklart blev vi lite sugna, för huset var fint och i rätt priskurs (tydligen även prutbart) MEN, ett stort men, vi skulle nog få spö av alla släktingar och vänner om vi flyttade dit så vi får nog ta och leta vidare tills vi hittar ett här i hemmatrakterna istället :-P

Nä nu ska jag gosa med lilltjoppan som springer runt i gå-stolen och sen hoppa in i duschen!


Nattuggla?

Tänk så trött man kan bli av att ligga och amma i sängen, i mökret, lyssnandes till Lugna Favoriter. Ni har nog redan listat ut att jag knoppade in? Det är inte ofta det slår fel kan jag säga, men men vad gör man! Är iallafall vaken nu och har varit det en liten stund. Robin och Elina sitter och spelar Tony Hawk på PS2 så jag ska gå och göra dom sällskap, snart, kände bara att jag behövde skriva lite :-P

Idag har vi käkat middag hos mammpapp, dom bjöd på grillat, smaskens! Tuva hade jättekul åt Martina och satt och garvade åt henne nästan hela middan, sötunge! Efter att Robin hade spöat mig i dart så begav vi oss hemåt där vi logiskt nog fortfarande befinner oss.

Näe nu ska jag sluta tråka här och vara lite social. Godnatt!

Premiär!

Idag fick Tuva prova åka i sittdelen på vagnen istället och där trivdes hon kanon! Då kunde hon ju hålla koll på allt som hände runtomkring och jäklar vad hon spanade! Det kändes så konstigt att se henne sitta där i sin lilla röda jacka och hennes små söta Nikeskor, vart har mammas och pappas pluttebebis tagit vägen? Det är svårt att förstå hur stor hon har blivit, det går såååå fort (det har ni säkert hört mig säga förr?)!
Efter premiäråket for vi ut till farmor Kerstin och tokfarbror Tomas stuga i Risböle. Vi har ganska nyss kommit oss hem, blev bjudna på grillat och det tackar man ju inte nej till :-)

Näe nu har jag inte tid att sitta här längre, det finns så mycket annat roligare att göra! Hej hopp!

  
Spännande och rolig premiär!

(Varning för parenteser!)

Oj den här dagen har känts lååång trots att vi kanske inte har gjort så mycket avancerade saker. Tuva vaknade rätt tidigt (för att vara hon) imorse, vid nio-snåret, men hon somnade dock om inom loppet av en timme (så pigg var hon egentligen) ;-) Sen när Robin vaknade bestämde vi oss för att dra en rajj på stan men just innan vi skulle fara började det hagla i sinne! så vi skippade det och for på Solbacken och handlade istället. Vi passade även på att lämna in våran cp-bärbara-dator-som-hela-tiden-blir-för-varm-och-stänger-av-sig på OnOff och det skulle ta 3 VECKOR INNAN DET VAR KLART (vi kommer att hinna dööö!)! Och alla lånedatorer vad såklart utlånade (oväntat?!), nog för att vi har den här stationära som jag sitter på just nu men det är inte samma sak plus att den är snäppet jobbigare att flytta
på :-P
Robin (min lilla prylnisse) fastnade givetvis vid tv-apparaterna när vi skulle lämna in datorn och där blev han stående ett tag! Vi köpte ju en ny i somras men våran lilla 40"-are har tydligen hunnit krympa en hel del sen dess (iaf enligt min sambo), så idag köpte han en ny på 50"! Den nya bjässen står nu och tar upp halva vardagsrummet medan den andra "lilla plutten" hänger på väggen i sovrummet (att han alltid ska få som han vill tillslut, nog för att det är han som tjänar in storkovan :-P) Tuva var då iallafall helt slut ikväll, hon somnade som en stock nästan direkt vilket resulterade i att jag slapp bitritualen ikväll (det tackar vi för!) :-)

Nu ska jag gå och mysa med min nyblivna 50"-ägare innan jag knoppar in för natten. Natti!

-"Aaj!"

Som sagt, det fanns inga bitgarantier igårkväll och jag kunde givetvis INTE hålla mig! Mamma skrek -"Aaj!" alla gånger och tittade lite smågrymt på mig men eftersom att jag inte riktigt förstår än så flinade jag bara åt henne och då flinade hon tillbaka (troligtvis för att jag är så söt!) ;-) Mamma sa nått om en sista chans, vilket jag inte riktigt förstod innebörden av så jag högg till igen och då var det tydligen slutkäkat på tissen?! Istället fick jag en flaska med ersättning som jag slukade i mig (höll faktiskt i flaskan helt själv) och den gjorde mig väldigt sömnig men eftersom att det är tusen gånger roligare att vara vaken med mamma och pappa så gjorde jag allt i min makt för att hålla mig vaken! Dom försökte, försökte och försökte att plugga in en tutte i munnen på mig som jag självklart envisades med att spotta ut (blää!) och tillslut blev jag sur! Men tillsist så fick jag äntligen som jag ville, och det räckte med tre mamma-tisse-klunkar innan jag knoppade in för natten!

Jag undrar vad vi ska hitta på för roligt idag, kanske en sväng på stan eller nått (som verkar vara mammas favorit). Men vad det än blir så blir det perfekt så länge jag får vara med mamma och pappa :-)

/Tuvis

 
image101
Jag kan bjuda på en morgonbild. Såhär pigg och glad är jag varje morgon :-)

Jag och min kusin,

Idag har jag, mamma och pappa gjort en heldag i Umeå hos min bästa (och än så länge enda) kusin Edwin! Han är så stor och duktig på att göra alla möjliga saker så jag har tittat och observerat hela dan så snart hoppas jag på att vara lika duktig som han! Nu börjar jag vara trött och grinig så nu ska jag äta upp mamma och sen sova! :-) (Jag kan dock inte garantera att jag INTE kommer att bita mamma i tissen minst en gång för det har som blivit min grej, särskilt på kvällarna!)

/Tuvis
   
Jag fick lära mig hur man ritar och leka docka :-)


Haha, humor!

Dom senaste fyra dagarna har jag och Tuva sett Hitta Nemo säkert 11 gånger, och det säger jag helt utan att överdriva (den rullar btw på för fullt just i detta nu)! Och nu ikväll hittade lillgumman bokstavligen Nemo!


"Mamma, jag har hittat Nemo!"
Haha, humor?

Knocked out,

Jag känner mig helt nockad idag! Trött, slut, yr, bläää! Tuva ligger och sover nu en stund och jag borde passa på att göra detsamma meeen dum som man är! Ikväll/natt har Robin sitt sista pass för veckan och det känns så jäkla bra för det betyder 7 lediga dagar tillsammans!


Tuva
har blivit ett riktigt äss på att rulla runt på golvet! Hon tumlar runt som en tvättmaskin på högsta speed och låter sig inte stoppas bara för att hon hamnar utanför täcket, nejnej, hon fortsätter på det hårda trägolvet också :-P Det är helt sjukt hur fort dom lär dig när dom väl har kommit på hur man gör!

Nu ska jag kolla till Törnrosa, tjing.


Tuva, min skatt!

Det pirras i magen varje gång jag ser på dig, vare sig du sover eller ler mot mig. Min kärlek till dig är så enormt stor och stark att den inte går att sätta ord på. Ibland är det svårt att förstå att man kan älskar någon så mycket som jag älskar dig men hur som helst så är det den absolut, utan tvekan, bästa och mest underbara känslan som finns. Mamma älskar dig Tuva, ÄLSKAR DIG!

image91

Inte riktigt hundra,

Känner mig fortfarande inte riktigt hundra, kanske inte lika ont i halsen som för två dagar sen men ont i skallen och trött! Tuva verkar iallafall klara sig (peppar peppar), lite snorig men ingen feber eller så.
Då var det helg igen, undra vad vi ska hitta på, lugnt blir det då iallafall. Robin jobbar ju hela veckan ut så jag och Tuva får mysa på och roa oss själva :-)
Mamma frågade mig för nån dag sen om jag kunde tänka mig att vara barnvakt åt Astrid och Edit idag medan hon och Emma ska ut och rida men jag sa redan då att jag inte kände mig frisk, så hon har ringt och checkat av läget nu varje dag men eftersom att jag inte känner mig helt okej än så kändes det lite tungt att leka trebarnsmamma! Men mamma skulle dit hur som helst så att Emma skulle få komma sig ut och få lite egentid medan mamma passar småtjejorna :-)

Nu kurrar magen, tror att jag ska vara duktig och göra lunch, steka några plättisar ;-)

image90

Smaskens!

Förra veckan fick Tuva smaka isglass hos momme och moffe, och OJ så gott hon tyckte det var! Hon blev helt galen och hade nog gärna slurpat i sig hela glassen själv!


image89
Smarrigt med hallonisglass!

Hitta Nemo,

Idag har jag varit med Tuva på BVC på en vanlig väg- och mätkoll och det såg bara bra ut som vanligt, kurvorna är jättefina! Nästa gång hon ska dit då är det läkarbesök plus
6-månaderssprutan, huvva, men det ska nog gå bra, sist var det ju bara jag som tyckte det var jobbigt, Tuva brydde sig inte ens om sticket som tur var!
Nu sitter jag och ser på Hitta Nemo, haha den är så rolig, skulle kunna se den hur många gånger som helst! Tuva verkar också tycka att den är bra, mycket fina färger att titta på men hon blev lite för trött när vi låg och myste på täcket på golvet så hon somnade :-)
Idag känner sig Robin lite bättre, har varit sjuk och hemma från jobbet i två dagar nu men ikväll ska han iväg och nu är det min tur istället. Vaknade upp med världens klump i halsen idag, ajaj, inte kul! Hoppas att det bara är nått övergående och att Tuva slipper åka dit!

image87
"Den här verkar spännande mamma!"

Gladskit!

image86
Kan man bli annat än glad? :-)

Myspys!

Valborgskvällen var supermysig med god mat och gott sällskap! Vi var ute hela kvällen ända intill sent på natten, vi kom oss nog inte in förrän 01.30. På småtimmarna satt vi vid grillringen här utanför och grillade korv, pinnbröd och pratade strunt, en kanonkväll med andra ord! Tack för det kära vänner!

image85
Mys vid majbrasan :-)

Idag var vi och Elina på stan och jag fick ett par inlines av älsklingen :-D Så nu blir det att åka ihjäl sig (bokstavligen) men fan vad skoj och bra träning! Jag köpte ett par shorts och ett linne och Tuva fick några byxor, nån body och en solhatt. Just nu försöker hon ta sig fram i gå-stolen och det går faktiskt ganska bra, fast mest bakåt ;-)