Trött mamma söker jobb,

Den fina layouten har jag än en gång min kära syster att tacka för, tack tack! :) Känner mig ruggigt trött idag, Tuva vaknade, ja jag vet inte när men kanske kl 03 och jag insåg att jag inte skulle få henne att somna om i min säng (eftersom att hon bara börja klättra och krypa runt då) så vi gick ner och satte oss i soffan och då lyckades jag få henne att somna om. Jag knoppade givetvis in själv också och vaknade strax efter 05 så då bar jag upp henne till sin säng och fick äntligen lägga mig igen. Men hon vaknade såklart 1,5 timme senare och var pigg och glad som en lärka, och trött som jag var så försökte jag få henne att somna om med lite välling i magen men jag insåg rätt snabbt att jag var tvungen att se mig som besegrad så vi lekte en stund och sen knoppade vi in en liten stund i soffan igen. Tur att hon är så himla gó och glad på morgonen annars hade jag blivit galen, trots att jag är svintrött så är det så mysigt att vakna upp och få världens största leende ifrån spjälsängen bredvid sig och sen världens bamsekram på det när man lyfter upp henne. Det är kärlek!

Just nu sitter jag och försöker kolla lite jobb, ska ringa runt imorgon och höra hur det det ser ut och förhoppningsvis få napp någonstans. Tuva kan ju inte börja dagis än (måste helst vara ett år fyllda) så vi får se hur vi ska göra, om Robin ska vara pappaledig tills hon kan börja där eller annars så kan jag ju börja med att jobba varannan vecka, det beror ju på vad som finns men det ska nog lösa sig :)

Nu ska vi göra oss klara, käka något och sen bege oss hemåt (är på Morön) för Tuvas farfar, bonus farmor, faster och farbror kommer på besök sen idag.

Äntligen hemma!

Har inte varit så flitig på att uppdatera här i bloggen den senaste 1,5 veckan. När vi väl var på Teneriffa så ville vi inte förlora sol-tid och väl hemma så kan jag inte slita mig från familjen!

Vi hade en helt underbar vecka jag och Elina, en vecka fylld med sol, bad, skratt, sjösjuka (jag la bokstavligen en pizza under båttrippen!), smirnoff + fanta citron och ännu mer skratt! :-) Trots att resan var helt fantastisk så känns det förstås "Äntligen hemma!" för oj vad vi har saknat våra familjer! Jag höll fasen på att vibrera sönder innan jag tillslut fick kliva av planet och springa in på Falmarks flygplats och ta Tuva i mina armar! Jag kunde inte sluta pussa och krama henne, och jag kunde inte fatta hur stor hon hade blivit, lillgumman min! Jag blev helt skakig i kroppen av allt adrenalin och det var så skönt och så efterlängtat att få kramas och pussas med min lilla familj igen! Nu kommer det att dröja innan jag beger mig iväg sådär länge igen, nästan gång far vi alla tre :-)

Tack älskling för den här galet härliga presenten, den blir svår att klå ;-P Älskar dig!

(Bilder och mer info kommer sen)

Dag 1,

Nu är jag och Elina i full gång. Dagen har varit helt wonderful (vi lever på våran svengelska här och tror att vi är smidiga och tror att ingen ska förstå när vi lägger in en "hemlig" kommentar på engelska), vi har tillbringat den på stranden och som tur var så klarade vi oss från att förgås av dom kraftiga vågorna! Gott folk, man ska inte underskatta naturens krafter!! Nu ska vi ut och utforska grannskapet, hoppas att lokalsinnet inte sviker oss påväg hem :-P Idag känns det mycket bättre än igår, klart vi längtar hem efter våra familjer men vi vet ju att dom har det bra och varför inte njuta av stunden här nere i värmen?

Dagens kommentar: "Living the dream, wohoooohooo!" (citerat Björn G.)

Miljooooner pussar på min lilla underbara familj!!! Saknar er massssor!!! Puss!

SÅÅÅ LITEN!

Ikväll har vi varit och hälsat på det lilla underverket på BB, och OJ så söt hon är! Och liten! Hon var typ exakt lika stor som Tuva var när hon föddes men det kan jag absolut inte tänka mig nu. Kan inte fatta att min lilla tjej har varit SÅ LITEN för inte mer än åtta månader sen, helt otänkbart! Åh gud så gott dom luktar dom små liven, mmmh, och det kändes så litet att hålla i henne. Bea såg hur fräsch ut som helst, och både hon och Kim sprudlade såklart av lycka! :-D Namnspekulerandet var i full gång men det lät som att det lutade åt ett visst namn, som jag tycker skulle passa jättebra på henne för hon såg verkligen ut som en sån, men det får Bea själv avslöja när det väl är bestämt :-)
Och "är jag sugen på en till?"...dum fråga, man kan inte bli annat än sugen på en till när man ser en alldeles nykläckt liten skrutt, så svaret är ja! Meen jag ska nog försöka hålla mig ett litet tag till iallafall, men jag är rädd för att Elina har andra planer för mig ;-P


Tuva blev helt lyrisk när hon träffade lillan, hennes blivande bästa kompis ;-)
Vart tog min bebis vägen?!


En liten flicka!

Nu har Bea och Kims lilla bebis kommit till världen! Och det blev en liten flicka! :-D
Grattis kära vänner!!

Storken är nära!

Bea ringde för ett litet tag sen, och direkt jag såg att det var hon så kopplade jag det självklart direkt till att någon var på G. Och mycket möjligt, vattnet hade gått imorse så dom hade åkt in på förlossningen. Där satte dom en CTG-kurva på henne och sa att hon fick stanna om hon ville eller annars åka hem ett tag, så hon och Kim for till den blivande mormorn på Moröbacke för att ha närmare till stan när det väl är dags! Dom sa att bebisen är MAX 3 dagar bort men Bea tyckte att det kändes som att det kommer att bli idag/inatt, GUUD SÅ SPÄNNANDE, JAG DÖÖÖR NÄSTAN!! :-D Hon skulle iallafall höra av sig om/när dom åker in så då får jag väl uppdatera här om det är någon annan som är lika mycket i extas som jag är (tror dock att det är svårslaget, förutom av dom blivande mor-/farföräldrarna, mostern, morbrorn och fastern såklart)!

Åå, myys!

---
Kl. 12,02
Nu åker dom in på BB och förhoppningsvis föder barn, som Bea så fint uttryckte det! All lycka till till er! :-)



På gång,

Ikväll har jag kört två vändor med flyttkartonger till radhuset, med hjälp av Elina och hennes lillasyster Amanda, tack! Tuva var med mormor under tiden så det underlättade rätt mycket, annars hade det nog tagit betydligt längre tid. Nu är det mest bara möbler och kläder kvar härhemma, plus det som ska på skroten, funderar på att fara och slänga det mesta imorgon så att vi kommer oss ut från lägenheten så fort som möjligt.

Nä gud jag orkar inte skriva nå mer nu, nu ska jag lägga ifrån mig datorn, släcka lampan och SOOVA! Så skönt! Godnatt.

7

3-årskalas!

Idag har vi kalasat nästan hela dagen. Tuva tyckte att det var spännande med så mycket folk, och lite skrämmande i början med tanke på att det var en del nya ansikten där. Edwin blev nöjd med sina presenter så det betyder ju att kalaset blev lyckat :-P
Ikväll har jag och Elina "tjuvtvättat" nere i tvättstugan, oj så busiga vi är! Nä men det var välbehövligt från bådas håll och trots att det var riktigt jobbigt att springa upp och ner nu ikväll så är det värt det nu när det är klart. Jag har tvättat upp det mesta som ska med i resväskan så nu kan jag börja packa när jag har lust.

Nu ska jag pussas och mysa med min man en stund innan sängen väntar, måste ju passa på med tanke på att det är hans sista semester dag idag. Gud vad han gruvar sig för att börja om. Stackarn.


Lördag

Idag på dan var jag, Tuva och Martina på stan och letade en present till Edwin som blir hela 3 år på måndag (men kalaset är imorgon)! Som jag alltid säger, tiden går verkligen fort! Vi hittade iallafall en jättefin tröja åt storkillen, kanske inte den roligaste presenten han kommer att få imorgon men jag kan lova er att det är näst intill omöjligt att hitta något att köpa som den grabben inte har! Tröjan var ju bla. grön så den ska nog gå hem (han är galen i grönt). Självklart så blev det andra fynd också (trodde nån något annat?), hittade en jättesöt brun manchesterklänning åt Tuva och ett par bruna strumpbyxor med rosa prickar på och sen två basickoftor till mig, en svart och en grå.
Under tiden vi var på stan så spenderade Robin tiden på sin nya favoritplats här på jorden, nämligen Bersgbyns discgolfbana. Han är helt besatt i den där frisbeedjungeln, idag var sjätte dagen i rad han var där, och då snackar vi inte en fjuttig timme om dan, nä närmare 5-6 såna :-P Men det är både kul och bra att han har hittat något han tycker är kul så jag klagar inte.

Efter våra tripper så käkade vi middag hemma hos Bea(+gómagen) och Kim med dom och Malin. Tacos stod på menyn och sen så hade Bea gjort en supergod hallon-blåbärspaj till efterrätt, mums! Sen blev det mys i soffan och grabbarna drog en sväng till och kastade :-P Jag och Tuva gick hem vid tio för då var det verkligen dags för välling och nattinatti, och hon somnade rekordsnabbt lillgumman. Huvva, nu börjar det kännas verkligt att jag och Elina ska fara iväg till varmare breddgrader...tål knappt att tänka på det just nu för det känns så jäkla jobbigt att bara tänka tanken på att vara utan Tuva i 7 dagar!! Jag vill bara kunna längta helhjärtat men det kommer att bli svårt, mest med tanke på att jag aldrig har varit ifrån henne mer än några timmar åt gången och nu blir det helt plötsligt en hel vecka. Jag vet att hon och pappa Robin kommer att ha det supermysigt här hemma det tvivlar jag inte en sekund på men nu är det mej själv jag syftar på. Nog för att jag vet att vi kommer att ha det superkul och härligt därborta men det är svårt att tänka sig en dag utan att se henne...min skatt. Det kommer nog att kännas bättre när vi väl är där, och vi kommer ju att ha daglig kontakt med våra familjer så det ska nog gå bra ändå :-)

Nu ska jag slå igen laptopen och få mig lite sömn. Godnatt.

Ps till lillkotten i Beas mage: Nu börjar det vara dags att fundera på "nedsläpp". Vi är många som längtar efter att få träffa dig :-)

Bebissjuk redan?

Kan man bli annat än sugen på en till liten när dom "ploppar ut" överallt!? Svaret är nej. Nog för att Tuva fortfarande är hyfsat liten men oj vad tiden går fort, snart är hon ett år och springer runt och pratar! Men hur gammal hon än blir så kommer hon alltid att vara våran lilla bebis :-P
Nä, men vi ska njuta ett tag till av "bara" Tuva men sugen blir man allt så vi får väl se hur länge vi kan hålla oss ;-) Ett som är säkert är ju att det inte lär bli lättare när Bea och Kims lilla knodd anländer (ca 11 dagar bort)!


Det närmaste Tuva kan komma ett lillsyskon, än så länge :-P