Svar på kommentarer

Huset vi har köpt ligger på Svangatan i Skelleftehamn och är på 135 + 115kvm. Mäklaren kallar det för en 1 3/4-plan då huset är arkitektritat och har lite speciella vinklar. Vi fick ge utgångspriset 700 000. Det var två andra par som var intresserade men de var så sega på att bestämma sig så säljarna tyckte att vi skulle bli skonade från sträckbänken, vilket vi tackar ödmjukast för!
Huset har som sagt väldigt stor potential och vi kunde bocka av många av våra kriterier som vi har haft vid hus-letandet, så det kommer bli kanon!




Havande

Då var vi havande med hus! Känns helt fantastiskt att vi hittat ett hus som vi verkligen kände oss som hemma i, och som blev vårat utan strid mot andra! Men samtidigt som det känns underbart så är det ärligt talat rätt läskigt också. Det är så mycket att tänka på och fixa, mycket som är nytt för oss, men det ska vi nog ro i hamn med lite hjälp från mer kunniga;)
Vi skrev på papperna i söndags och nu har vi till den 28e på oss att syna huset (och chans att häva köpet innan dess). Jag vet inte riktigt vad vi ka syna, anticimex har gjort en klass 2 besiktning på huset men lite småsaker ska vi granska extra noga, kanske nått man kan ha tur att få ut på försäkring eller så.

Tillträde blir senast 1 juni. Säljarna bor inte i huset utan har ärvt det efter bortgångna föräldrar så ju tidigare vi får sålt våran desto tidigare kan vi komma in:) Det är en hel del att göra på det då tiden verkar stått still sen det byggdes -64 men det är pedanta människor som bott där och det syns verkligen för allt är väldigt välbevarat! Och för att inte nämna så har huset väldigt stor potetial att bli exakt som vi vill ha det. Längtar galet mycket till i sommar när barnen kan springa på den stora baksidan i sommarsolen, mys! Baksidan ligger dessutom i sydväst-läge så det är sol från morgon till kväll:)

Skulle säkert kunna skriva en novell om det men nu ska jag sluta tjata:P

En ledig dag

Idag har jag haft min första helt lediga vardag på en typ en månad. Det har varit mycket med skolan, bl a grupparbete som bidragit till att dom "lediga" dagarna på schemat lika fullt har spenderats på skolan, men jag är tacksam för att jag har en toppengrupp som är härliga att umgås med:)
Idag på förmiddagen var vi och kollade på ett hus i hamn, riktigt peppade blev vi för det har ruggigt mycket potential! Barnen fick mysa med farmor under tiden och sen for vi också dit och stannade där resten av dagen tillsammans med många fina människor:)

Nu har jag tänkt åka och handla lite mjöl och grejer så att Tuva får sin efterlängdtade trolldeg imorgon när hon vaknar. Själv så ska jag på skolan och träffa basgruppen för att komma fram till hur vi ska lägga upp redovisningen som är till veckan, och även opponera på en annan grupps arbete, sen är det helg!


Älskade sötbarn!