Stan & Valborgs,

Igår kände sig Robin lite extra givmild så vi for en sväng på stan. Väl där köpte han både ett par jeans och en bikini åt mig, tack älskling :-) Själv så köpte jag ett par shorts, ett linne och ett par nya solbrillor! Stan hade ju öppet till 21 igår märkte vi när vi kom dit vid 16-tiden men vi stannade "bara" till 19 och då hade jag och endast jag provat kläder och diverse saker i tre timmar utan att Robin varken tjatade eller blev less!? Han var faktiskt min egen personliga stilcoach, och tro mig, jag hann prova mycket! Så det var en mysig eftermiddag och Tuva var så snäll och sov hela tiden ;-)

Ikväll (Valborgs för er som har missat det) ska vi grilla med Elina & Krille och Bea & Kim och bara mysa på och ha det trevligt. Sen blir det att gå och se på nån majbrasa, vilket  William med all sannolikhet kommer tycka är superspännande! Men nu på dan ska jag och Elina fara och fusksola i stan för jag känner att jag måste ge min hud en kickstart så att den riktiga solen vill fastna på mig ;-) Hoppas att alla får en härlig kväll!


image84
Jag blir inte svår att hitta på stranden iår ;-)

Ronja Rövardotter?

Vi kanske skulle ha satsat på det namnet istället, för Tuva gör knappt något annat på dagarna än det berömda Vårskriket! När hon är lycklig så hörs det om man säger så, skriket är dock en aaaaning ljusare än originalet så våra öron får ta lite stryk, men vad gör det när hon bara är lycklig :-)

image83
Vårskriksexperten

Crazy days,

Igår färgade jag håret på någon annan för första gången. Mitt offer - Elina Stenberg. Trots detta var hon inte ett dugg nervös men det var jag! Jag ville ju inte missa en massa ställen så att hon skulle se ut som en fläckig leopard! Resultatet blev dock bra och jag är faktiskt rätt stolt att jag klarade av det (haha, nu tänker ni säkert "hur svårt är det att färga håret på någon", men jag var verkligen skitnervös!) :-P När jag och Tuva kom hem efter färgningen så satt Robin och fyra av hans kompisar vid köksbordet och spelade poker. Vi satt oss och tittade på ett tag tills Tuva skulle sova vid 23-tiden. Hon somnade nästan direkt men vaknade dock lika fort. Jag hann bara till köket i några minuter innan jag hörde henne och var tvungen att gå tillbaka. Jag gjorde ett nytt försök, ett lyckat som givetvis resulterade i att även jag somnade, OJ vad ovanligt! Jag vaknade till vid 2-tiden, då gjorde jag mig klar för sängen och tvärkikade hur det gick för grabbarna och sen knoppade jag in igen. Sen sov jag som en stock i 2,5 timme tills Tuva fick ett ryck. Jag trodde att hon bara var hungrig men icket, hon ville inte sova. Ögonen var klarvakna och hon låg och pratade och skrek i ren och skär lycka. Jag gav det några tappra försök att få henne att somna om men utan vidare resultat så vi steg upp till grabbarna som fortfarande satt och spelade! Tuva flörtade stenhårt med dom och hon lyckades bra :-P Efter ca 1,5 timme orkade hon inte längre och somnade sittandes i mitt knä, och i samma stund så tog pokerspelandet slut så då begav vi oss tillbaka till sängen alla tre. Resten av natten sov Tuva lika bra som hon brukar, hon vaknade för snart 1 timme sen så jag är pigg och utvilad som vanligt (ett ord; Bortskämd!). Jag skyller hennes nattäventyr på tanden som växer och gror för fulla muggar, plus att hon har sovit ovanligt mycket på dagarna i helgen. Men jag var trots allt inte så trött när hon bestämde sig för att vakna inatt men jag skulle ju uppskatta om det inte händer
alltför ofta :-P

Tuva har föresten lärt sig att vända sig från rygg till mage nu och hon blir lika stolt varje gång hon lyckas! Hon har kämpat och tränat i några veckor nu och i förrgår lyckades hon några gånger, men idag har hon riktigt fått in knixet! Hon rullar fram och tillbaka och plockar leksaker på sitt lilla täcke på golvet, hon är såå duktig! :-)

image82
In action!

5 månader,

Månaderna bara flyger förbi men vi njuter av livet som aldrig förr! Tuva är verkligen det som gör att man orkar med allt som händer och sker, hon är våran skatt, vårat allt! Varken jag eller Robin minns hur det var innan hon kom till oss, det känns som att vi alltid har haft henne även om det samtidigt känns som att hon nyss föddes. Vi älskar dig över allt annat snuttan!

image81
Världens mysigaste och nyfiknaste tjej!


Tuva har faktiskt fått en present idag, en ny bilbarnstol. Jag såg i Norran igår att dom hade extrapris på en på Barnens Hus så jag och mamma tog oss en promenad dit idag för att kolla. Det var inte så mycket att fundera på, den var säker, fin och med 1000:- i rabatt så slog vi till. Hon kan ju inte börja använda den förrän om kanske två månader men hon måste ju ha en större snart så varför inte passa på när det är billigt?! Eller ja, billigaRE iallafall! ;-)


Akta Graco Duoflex XTP
Nu 1695:- (2684:-)





Suck med stort S!

Jag insåg idag att jag hade gjort världens fetaste tabbe här på bloggen igår! Jag tänkte bara rensa lite för jag hade drygt en miljon bilder i arkivet (lite överdrift men väldigt många!) och det fick jag sota för idag BIG TIME! Det visade sig nämligen att ALLA bilder i ALLA inlägg försvann i och med att jag tog bort dom från arkivet! Antingen är jag världens spånhuvud (troligen) eller så är det bara en jäkligt konstig och dum inställning dom har! Jag tänkte bara att mindre bilder skulle innebära snabbare blogg? Helt klart ett spånhuvud! Jag har iallafall spenderat den senaste timmen med att helt enkelt lägga upp alla bilder igen!

Gör inte om detta misstag om ni nu inte mot förmodan tyckte att det lät kul!

Tuva - En av brudarna!

Igårkväll var jag och Tuva i stan hos Jennie med (henne såklart) och Elin och Jenny, och det var givetvis lika mysigt och trevligt som alltid. Man blir så glad av er tjejer, och det instämmer Tuva hårt med! Ni är så fina och omtänksamma, sluta aldrig vara dom ni är! Ville bara tacka för en mysig kväll och säga att det inte ska dröja så länge till nästa gång.

     
Tuva och brudarna ;-)

Skorvbehandling,

Igår kände vi att det var dax att ta bort Tuvas skorv som har fått växa ostört nu ett tag. Jag och Tuva var på stan en sväng med Elina igår på dan och då passade jag på att köpa en hjälmmössa till behandlingen :-P Så när vi kom hem smörjde vi in hennes skalle med barnolja och satte på mössan (för att undvika kladd överallt), och sen fick det värka i ca 4 timmar. När det var dax att börja skrapa så upptäckte vi att vi inte hade någon kam, ingen bra iallafall, men vi gjorde ett tappert försök och fick bort det mesta. Jag upprepade dock proceduren nu under natten och sen for vi på apoteket idag och köpte en luskam (dom är ju mycket tätatare och underlättar arbetet) så nu är all skorv borta!

image5
Tuva under och efter behandlingen :-P

Risgryn,

Tuvas första lilla risgryn har tittat fram! Det förklarar två saker, att hon har varit lite grinig och att det har gjort ONT när hon har nafsat mig på boobsen! Vi har anat att det har varit på gång nu ett tag eftersom att hon har bitit som en tok på alla saker hon fått tag i, och nu sticker början till hennes första tand fram! Tänk att snart har hon en massa tänder och kan tugga och äta nästan vad som helst! Det är sjukt vad tiden går fort, mamma och pappas stora lilltjej :-)

image6

Kusinmys, farfar & kalas,

Den här helgen har har varit minst sagt händelserik. Igår träffade Tuva sin kusin Edwin som fullständigt älskar henne, och han ville givetvis mysa med henne den korta stunden dom träffades. Sen for vi vidare till Tuvas farfar i Norsjö och spenderade hela dagen och kvällen där sen begav vi oss hem. Och idag har vi varit på dubbelkalas i Medle, Astrid fyllde 2 år och mamma Emma 32 år (på samma dag, häftigt va?!). Som ni säkert förstår så var det som mest Astrids kalas och hon var helnöjd med alla presenter och alla tårtor, söttjejen!
Både jag och Robin är helt slut ikväll, vi har även hunnit vara förbi hos Tuvas farmor en sväng. Nu ligger vi bara och slappar i soffan, har just sett Pretty Woman och det var inte igår man såg den sist, men bra är den.

  
Sötkusinerna!
 
Farfarmys
     
Kalasfin              Söt-Astrid!

Bortskämd,

Oj vad fort man blir bortskämd! Tuva hade morgon kl 9 imorse och jag är van att få sova till minst 10, men jag ska inte klaga för jag vet dom som har det betydligt tyngre på morgonkvisten! Plus att hon har ju ändå gjort en 10-timmarsnatt.
Det är tur att hon alltid är så glad när hon vaknar, och när hon märker att jag eller Robin är vaken så skiner hon som en sol och det gör det väldigt enkelt att stiga upp!

Idag ska vi fara och köpa en ny videokamera, våran gamla är ju trasig så vi har lånat mammpapps nu ett tag men nu är det dax att skaffa en egen!

Oj oj oj vad Tuva pratar just nu, jag tror att hon vill ha lite mer uppmärksamhet nu och möjligtvis lite käk ;-)

image16
Gullrumpa!

Räsertuva!

Eller räser och räser, hon kan iallafall stå-hänga i gåstolen. Men snart springer hon väl runt som ett yrväder här hemma! Här nere är några bilder från när faster Sandra var och hälsade på i förrgår.
image12

      

Late night,

Sitter uppe helt själv. Lillgumman har såklart sovit ett ganska bra tag nu men även Robin har knoppat in?! Men det beror nog på att det blev rätt sent igår natt, vi satt uppe och myste och pratade till sex på morgonen!! Kan fortfarande inte fatta att jag lyckades hålla mig vaken så länge (sov visseligen en stund när jag la Tuva men ändå!)! Hur som helst så var det jättemysigt, vi pratade om allt från när vi träffades till nu. Fatta så mycket man har hunnit vara med om och göra tillsammans, och för drygt 3 år sen hade vi ingen aning om att vi skulle sitta i just den här lägenheten idag och med en liten underbar Tuva! Det var nog inte många som trodde det, inte många som trodde att vi skulle hålla ihop överhuvudtaget för att vi var för olika? But we prooved them wrong, lika eller inte, älskar man varann så älskar man varann och då går vad som helst! Det finns föresten inget som säger att man måste vara lika!

Nä, nu ska jag krypa ner i sängen med mina älsklingar (fast Tuva får nog sova i sin egen säng, både hon och vi sover bättre då, men man kan ju mysa en liten stund) :-)

Våran söta cooling,

Idag kom äntligen Tuvas bandanas med posten. Och här har ni resultatet av den ena ;-)


 image17

Rosa-bruna sötskit!

Engla,

Alla tankar till Engla och hennes familj. Det som har hänt är fruktansvärt, jag som trodde (eller kanske bara hoppades) på att hon fortfarande var i livet. Så tragiskt för familjen, jag lider verkligen med dom, men trots sorgen och smärtan så tror jag att dom är lättade att hon hittades.

Vila i frid,

Bad update,

Förlåt för min dåliga uppdatering, har haft en superbra och mysig helg och därmed varken orkat eller velat sätta mig framför datorn och skriva. I fredags var jag och Tuva på Getberget och umgicks med Jenny och Elin. Vi hade en supermysig dag med mycket prat och skratt och som grädden på moset, gott fika ;-) Tack för allt det, det måste göras om snart igen!
Sen så for jag och Tuvis hem till Martina. Det blev en rajj upp på Maxi, handlade till maten och självklart en massa gott till senare på kvällen. Haha, middan blev rätt sen (med stort S), klockan var närmare bestämt halv nio innan vi satt och till bords. Vi hade gjort Cream Cheese-fyllda lövbiffar med sås och pressad potatis, INTE DÅLIGT vill jag lova! Och sen igår så åt vi min och Elinas mustiga köttfärspaj, haha, den är inte fy skam den heller! Så det blev en smaskig helg, mums mums, magen tackar och bockar!

Ikväll har Elina varit här och vi har väl inte gjort något utöver det vanliga, men inte hör ni mig klaga för det, tvärtom! Vi såg på Power of 10, sen Barnmorskorna (på svt's hemsida) och efter det en dokumentär om en tjej härifrån Skelleftehamn som vi båda vet vem det är. Den var jättebra och gripande, handlade om hennes väg till att bli drogfri efter mer än 6 års missbruk. Emma hette den föresten för er som blev nyfikna på att se den.

Näe nu ska jag se om Robin vill mysa lite, han är redan hemma :-) Godnatt!

Dagen & helgen,

Tuva gjorde en långnatt inatt också, 9 timmar i sträck, så jag var utvilad till fullo halv 9 imorse! Nu sover hon igen lillgumman, så jag har passat på att fika och göra mig klar. Vi ska till Linn och lille Edwin på Anderstorp vid 12 och det ska även Sandra och lille Love, ska bli supertrevligt! Nu var det alltför längesen vi träffades, vi måste skärpa oss! :-)
Elina ska få snålåka med :-P Hon ska nämligen på handikappomsorgen och prata med någon om sommarjobb kl.12 så det passade ju utmärkt, alltid skönt att slippa ta bussen!
Efter våran lilla mammaträff blir det raka rör hem så att Robin får bilen och kan ta sig till jobbet. Jag och Tuva ska nog åka med tillbaka till stan när han far för vi ska till mammpapp och sova där. Dom ska ju till Stockholm imorgon tidigt på morron och jag vet inte om dom behövde skjuts eller inte plus att jag ska vara med några kära vänner som inte alls bor långt ifrån dom :-) I och med att mammpapp far bort så ska jag hålla lillsyrran sällskap, så vi ska mysa på och äta gott! :-)

Äntligen!

Idag har jag och Tuva varit på SkellefteåBil och fixat det allra sista som var fel på bilen, bagageluckan (inte vi bokstavligen men vi körde iaf dit bilen)! Både ställmotorn och låscylindern hade pajjat så vi har inte kunnat öppna luckan på snart 2 veckor, vilket har varit asjobbigt i och med att vi inte har kunnat ha med barnvagnen nånstans! Men nu är det iallafall klart och dagens nota hamnade på drygt 800kr vilket helt klart är överpris när det tydligen var jätteenkelt att byta (tog inte mer än 30 min) plus att själva ställmotorn bara kostar drygt en hundralapp! Fy fan vad dom kan ta betalt, jag menar så jäkla svårt var det inte att byta, blä, men jag är iallafall glad att den går att öppna nu!

Idag har jag monterat ihop Tuvas lilla tavla och det blev så fint! Näe nu är det blöj-bytar-dax! Tjing!

     
Lillfoten :)

En gladskit i vagnen,

Jag och Tuva följde med Elina och hämtade William på dagis i eftermiddag, sen gick vi våran lilla runda på vägen hem. Tuva somnade nästan direkt vi kom ut men sen väl framme vid dagiset så vaknade hon men konstigt nog så blev hon inte arg (hon brukar bli det eftersom att hon inte ser nått när hon ligger i vagnen) utan tvärtom. Hon låg och pratade med sina älgkompisar i taket på vagnen och vad hur glad som helst! Efter en stund insåg hon dock att hon fortfarande var trött och att det var riktigt mysigt i vagnen så hon somnade om och vaknade inte ens när jag bar henne upp för alla trapporna så hon fortsatte sova en stund på rumsgolvet. Men nu är hon nytankad och i full gång igen ;-)

image21
Gladskiten!

Dreggelstopp,

Har beställt 2st bandanas till Tuva ikväll, en brun och en röd, hon kommer att bli skittuff! Har funderat på att köpa dreggellappar ett tag nu i och med att hon har börjat dreggla (och ibland spyr), det är så jobbigt när hon blir alldeles blöt och man måste byta kläder. Och bandanas är ju hur söta som helst, de funkar som en vanlig dreggellapp men ser ut som en liten cowboyscarf ;-) Jag beställde dom från Pippilotta, som även har en massa andra söta och roliga saker till dom små liven!

Ikväll blev det tvtittande plus hallonmuffins för min och Elinas del, mums! Sen så har vi även gjort ett fotavtryck på Tuva, jag fick ju en jättefin fotoram av Elina och Krille när jag fyllde år så jag tänka att nu jäklar ska den komma upp. Den ser ut som en öppen bok, på ena sidan ska man sätta ett kort och på den andra ett avtryck av barnets hand eller fot :-)

Ska nog krypa till kojs nu, känns som att John Blund är nära. Natti natti!

image49
Bandanas, 49:-/st

Tvättdag,

Då var tvättningen i full gång, och det är inte lite som ska tvättas! En rejält rågad blå Ikea-kasse, så det borde väl sluta i en si sådär 7-8 maskiner innan allt är rent. Tuva har rätt mycket nya kläder som inte har tvättast förr och då är jag rätt feg att blanda ifall att det skulle färga av sig på varann (ni vet, rosa, rött, lila, brunt, orange osv.). På tal om Tuva, HON SOVER FORTFARANDE! Och med det menar jag att hon inte har vaknat och ätit sen hon somnade cirka kl. 22.30 igår, det är fasen 10 timmar sen! Det var samma sak igår, då sov hon 9 timmar innan hon vaknade och var hungrig som en varg, men då somnade hon om efter lite käk! Snacka om att vi har en liten sjusovare, men vi klagar inte! ;-) Jag börjar nästan fundera på om den där gröten har någon sövande effekt, haha, för de senaste två nätterna har hon ju fått äta lite av den nån timme innan hon ska sova så, vem vet! (Kan meddela, för alla intresserade, att mina tissar bokstavligen håller på att sprängas!) Men nu låter det som att någon knösar på i sin lilla säng så det kanske är dax för tömning! ;-P

image50
Våran trötta sötis (vid ett annat tillfälle)

Första helgen i april,

Ikväll har jag och Elina för ovanlighetens skull bakat (ironisk). Vi har som kommit in i nått il nu för vi bakar var och varannan dag. Jag har aldrig tidigare varit någon bakmänniska men huxflux så är det bland det roligaste man kan göra! Ikväll blev det våra traditionella Hallonmuffins och nykomlingen BH-grottor (Björnbär-Hallon) ;-)

I fredags hade Robin och gänget spelning i Malå (under skoter VM), och efter den blev det såklart party. Arrangörerna hade fixat en stuga åt dom eftersom att dom skulle bli kvar över natten. Men inte var jag ensam för det inte, nej nej, Elina offrade en fredagkväll åt mig :-P Vi hittade på världens godaste köttfärspaj med en smaskig sallad till, sen hade vi hittat ett recept på en lyxig chokladtryffeltårta som vi tänka äta till efterrätt. Men den skulle vara i kylen i minst fyra timmar så den var inte klar förrän vid halv-tolv-tiden och då var vi redan mätta och belåtna på nötter och vindruvor! Idag hade vi däremot sugna och förväntansfulla magar som trånade efter den lyxiga tårtan men snacka om att det blev ett nederlag när vi till våran stora besvikelse smakade på BAJStårtan! Den var inte ens i närheten av så god som vi hade hoppats och föreställt oss, den var nästan inte god alls :-/ Aldrig mer den tårtan, that's for sure!

Jag köpte Mild Havregröt till Tuvisen i veckan och hon älskar det! Hon har fått små smakportioner nu två kvällar i rad och det går riktigt bra! Jag lovar er att gröten är ingen höjdare, smakar blää, men huvudsaken är ju att hon tycker om den. Ska börja ge henne nu varje kväll hade vi tänkt och succesivt öka portionsmängden så att hon tillslut kan äta sig mätt på den och på så sätt byta ut ett bröstmål om dan mot ett grötmål :-P Jag vill ju inte amma livet ut så man måste ju börja vänja henne vid annan mat :-)

Imorgon har jag tvättid så jag kanske ska ta och fundera på sängen snart, triiist, men det är rätt skönt att komma sig upp i tid och göra någon nytta. Goodnight!

Aftonbladet.se,

Fy fan! Jag kan inte fatta att det finns människor som kan göra så!
Åt helvete med dom!

Att vara mamma,

Att vara mamma är det absolut bästa som finns, och att få vara det till världens underbaraste TUVA gör ju inte direkt saken sämre! Om min lilla gullegris bara visste hur mycket jag älskar henne!

image51


Fotograf: Martina Lundberg

Tower of Power,

Idag var jag och Elina på SunTan och solade, och shit så fint dom har fått det. Nymålat och fräscht, nya solarium och sist men inte minst ett Tower of Power (ett Stå-solarium på ren svenska)! Vi var självklart tvungna att prova det men det såg så spejsat och halvläskigt ut så vi stöttade varandra därinne (vi solade inte bokstavligen med varandra, även om det hade varit mysigast, HAHAHA näe skämt å sido, men vi var i samma rum!) Det skulle tydligen vara effektivare än ett vanligt solarium, eller jag antar det eftersom att soltiderna var mycket kortare. Vi får väl se imorgon om vi har blivit nå brunare, hoppas stenhårt på det iallafall!
Ikväll har vi förstås sett Grey's och sen premiärprogrammet Sverige Pussas & Kramas, vilket verkade helt okej. Sen så började det ju en ny realityserie på svt1 förra veckan, Barnmorskorna, och det är så typiskt att alla bra program ska vara på onsdagar kl. 21, men det är tur att man kan se alla svt's program på webben så vi såg båda avsnitten och fy ändå vad mysigt det är att se när dom små livet kommer till världen. Man får värsta flashbacks från när man själv låg där och när lilltuva kom ut till oss, myys! :-)

Nu ska jag gå och se till min lilla ängel som sover. Godnatt.

Finast i världen,

image23


Fotograf: Martina Lundberg

Årsdagen,

I söndags, den 30 mars, var det exakt ett år sen man satt inne på toaletten och skakade av spänning, nyfikenhet och skräck. Efter bara 20 sek kom det stora plusset fram och jag kunde knappt fatta att det var sant! Jag satt och väntade i 3 min, eftersom att det kunde ta så lång tid innan "resultatet" visades, så jag satt och tittade ifall det skulle ändras (vilket man egentligen fattade att det inte skulle göra, hur skulle det gå till?) När jag insåg att jag faktiskt var med barn så sprang jag ut och väckte Robin. Jag skakade som ett asplöv och känslorna var väldigt blandade och omtumlande. Vi hade velat bli med barn en längre tid och innan man vet att man är det så är det så lätt att säga, -"Det är klart att vi ska behålla det!", men när man väl är i den situationen så inser man att man faktiskt måste tänka över saken, för det går inte bara att "skaffa barn" man måste känna efter så att man verkligen är redo för det, att man har råd (nog för att det alltid löser sig med pengar) osv. jag tror att ni som har varit/är gravida förstår vad jag menar. Det tog helt enkelt ett tag att smälta, men samtidigt som man blev chockad och lite rädd så blev vi givetvis otroligt lyckliga. Vi kände båda två direkt att vi ville behålla barnet men vi pratade mycket om det för att försäkra oss. Jag ville veta att Robin VERKLIGEN ville och han inte skulle "balla ur" efter några månader (inte för att jag kunde tänka mig att han skulle göra det men det kändes skönt att få veta hur han tyckte och tänkte om det). Och på den vägen var det, den långa, spännande, mysiga, längtande och mot slutet lite jobbiga graviditetsvägen. Som ni säkert förstår så går ett liv utan Tuva absolut inte ens att tänka sig nu när hon väl är här, och beslutet att behålla henne är det bästa beslut vi någonsin har tagit. Hon ger oss så mycket kärlek och lycka, och den kärleken och lyckan går, för oss, inte att hitta någon annanstans i hela vida världen!


image26
Våran älskade gulleplutt :-)