Pite-tripp

Igår mitt på dagen satte vi oss i bilen och åkte till våra nyinflyttade vänner, Ante, Erika och Freja, i Piteå. Jag skulle mer än gärna ta deras hus, det hade verkligen den perfekta öppna planlösningen och dom hade kommit en bra bit på vägen med att "rusta upp" det! Barnen busade, vi käkade grillat, spelade kort och pratade på deras fantastiska inglasade altan (när vår envisa dotter till slut somnade!). Vi var där till ca 15.30 idag och då bar det av hemåt. Väl hemma i skellet blev jag och Tuva avsläppta på Leos för lite bus på tu man hand. Vi körde hårt i 1,5 timme och sen traskade vi mot coop och sen vidare hem, trodde inte att Tuva skulle orka hela vägen själv med det gick jättebra, stortjejen!

Nu sover båda barnen, Tuva somnade direkt (borta bra med hemma bäst), och Robin är och spelar golf så nu ska jag njuta av lugnet i form av att utforska www.allasakerjagvillha.se :-P


Bus i Piteå!
Nöjd nytatuerad tjej efter dagens besök på leklandet!

Mys med Malin

Har spenderat de två senaste dagarna med Malin, hos Malin, med romantiska middagar, choklad, ansiktsmasker, grönsaker och dipp, film, mys, prat och massa skratt! :-)


Snygga i hemmagjord ansiktsmask:-P

Hussjukan

Åh, idag håller jag på att bli galen. Kan inte tänka på annat än hus. Jag vill ha mitt eget hus som vi (läs: jag, haha) kan forma till vårt eget. Där barnen kan springa runt busandes, skrattandes på den stora gröna gården. Vart finns du huset? Och när kommer du ut på hemnet.se? Skynda dig för jag håller som sagt på att bli galen! Jag vill också måla, välja golv, tapeter, småtjaffs. Planera kök, badrum, mixtra med färger, former. Trots att jag är en Spara så känner jag verkligen för att slösa. "Slösa" en massa pengar på vårt fina hus för att göra det ännu lite finare. I ett desperat försök att dämpa min desperation så sitter jag och kollar kök, tapeter, golv, ja allt det jag redan nämnt, dock verkar det konstigt nog ha en tvärtom effekt!


Kändes klassiskt att rita ett rött hus.
Varför är det så?

Hundvakter

Sen igårkväll har vi varit hundvakter åt Tyson, han är så fin och gó att vi ville ha han en natt till och så blev det. När han kom igår så hade Tuva redan hunnit somna men när vi skulle lägga oss så vaknade hon och blev jätteglad över vad hon såg. Tuva älskar verkligen hundar (eller djur i alla former) men frågan är om inte Tyson gillar henne mer! Han blev blixtförälskad och kunde inte sluta pussa på henne och efter en liten stund kläcker Tuva ur sig: "Tyson gillar mig som draken gillar zebran i filmen!"

Jag brast ut i skratt för jag förstod att hon egentligen menade åsnan, scenen från Shrek 2 då draken får syn på åsnan och blir störtkär:P Hon är för söt lillgumman! Och sen sa hon: "Vi får leka imorron, vi måste sova nu, klockan är halv tio!" (hehe, den var minst 01.30 men halv tio är ju normalt sett sent för henne så!)

Idag har vi varit ute och promenerat i princip från morgon till kväll och alla är rätt trött och slut nu. Barnen sover plus hunden, och det är nog inte långt bort för den vuxna delen av familjen heller!





Skogspromenad, hundträning och lördagsgodis.

Inbrott?

Nej riktigt så allvarligt är det inte men det känns lite knasigt att vara hemma hos Sandra och Peter utan att någon av husfolket är hemma. Vi har ju bilen här på gården och gubben min är ute och skruvar. Turbon ska i, nått rör ska bytas, ja det är väl i stora drag vad jag har koll på! Vi har varit här sen 13.30 ungefär, så vi hade med oss lunch som har lagats här och sen fick jag ett il så jag har städat lite, inget avancerat bara lite disk och plock och dragit en vända med dammsugaren. Tror nog att det uppskattas av Sandra ikväll när hon kommer hem efter en låång arbetsdag, då kan hon bara slänga sig i soffan och njuta, precis vad hon förtjänar:)

Ole dole doff...sitter och överväger om jag ska gå ut imorgon eller inte. Skulle självklart vara jäkligt roligt men frågan är om jag pallar? Jag får känna efter lite till innan jag bestämmer mig. Nu ska jag gå och mysa med troslisa framför ice age 2 och njuta av lugnet medan Leon fortfarande sover;)

Skön dag

Idag har varit en riktigt lugn och skön dag. Började med en välbehövlig sovmorgon till 11.30, följt av lite familjemys i sängen. Sen startade jag en tvättmaskin och plockade bort lite, och sen ringde Ante som Robin jobbar med och han, hans tjej Erika och deras lilltjej Freja (9,5 mån) hade vägarna förbi och ville hälsa på. Vi drack kaffe, pratade om deras nya hus och allt annat som två unga familjer kan prata om:P Vi blev även bjudna till deras nya place i Piteå nästa vecka och det ska bli riktigt kul för dom är hur trevliga som helst!

Nu sitter jag och myser i soffan framför friidrott, men ikväll lockar H&M-katalogen och IKEAs hemsida mer än tvn;P

Fixat

Nu känns det liite bättre att vara hemma iallafall. I söndags hyrde vi ut barnen till Kerstin och Tomas i stugan så att vi kunde jobba på lite och fixa saker som varit ofärdiga ett bra tag! Äntliigen är golvet i hallen klart! Skulle tippa på att det är typ tre månader sen karln i huset började med det men småfixet i slutet blev aldrig gjort så det har han gått och haft ångest över sedan dess (men inte tagit tag i!) men nu är det gjort så nu kan jag sluta irritera mig och svära över det. Medan han fixade det och satte dit alla lister på väggar och golv så målade jag klart den sista väggen uppe i trappan. Och som alltid då jag börjar måla så kan jag inte sluta så jag fortsatte inne i Leons rum också. Två av hans väggar fick bli vita, som i Tuvas rum, men nu känner jag att jag måste kolla om någon roligare färg till de två "fondväggarna", känns så tråkigt och obarnsligt med den blågråa som är nu:P Men det blir en enkel match att måla dom eftersom jag målade dom två krångligaste vita, piller runt dörr, fönster, element och fjärrvärmerör! Nu har vi bara sjuttielva saker kvar att göra så det känns bra!



Blåbärsplock, vattenkrig och skogspromenad i stugan :)

Sagt av Tuva



Tuva gungar i lekparken utanför oss och frågar mig om jag kan gunga i bebisgungan (stort-däck-litet-däck-varianten) bredvid henne...

Jag: Nej gumman, du vet att jag bara börjar må illa.

Tuva: Ja, för då kanske du fastnar i hålet med storrumpan!

(juni 2010)

---

Tuva sitter och stryker på mitt ben och utbrister plötsligt:
- Mamma, har du skägg där?!
Det är tacken för att man rakade benen igår.
Tuva sitter och stryker på mitt ben och utbrister plötsligt:

- Mamma, har du skägg där?!

Det är tacken för att man rakade benen igår.

(juni 2010)


---


Robin kör cross på gården i Norsjö och Tuva hör honom komma bakom ladan.

Tuva:
Det är min pappa Robin! Han är jättegalen!

(juli 2010)


---

På Lycksele djurpark, inne hos getterna, bräker
en av dom största just när Tuva går förbi så hon hoppar till och skriker (busigt):

- Hjälp! Jag blir ju mörkrädd!

(juli 2010)

---

Leon fakta



Ålder:
8 månader

Vikt: 10815g

Längd: 75cm

Humör:
Ständigt glad (ytterst få undantag)

Skrattar när:
Storasyster Tuva busar med mig

Gråter när:
Jag inte får suga på näven när jag äter gröt och kleta runt den i hela ansiktet och när mamma lämnar rummet (lilla fjollpojken)

Utveckling: Kryper på alla fyra, går utmed möbler, klättrar i trappan, vet vars lampan är, vem mamma/pappa/Tuva är, säger "duttä", "babba" och "mmama" då och då, dansar till musik, klappar händerna, vinkar

Favoritsysselsättning: Helt klart att klättra i trappan!

Godast just nu: Mjölk (som jag knappt fått smaka), saft (som jag endast får dom varma dagarna jag vägrar vatten) och hemmagjord mat i all form (släng dig i väggen burkmat!)

Mani: Slita i hår (särskilt mammas)



Lycksele Djurpark


Ett litet urplock av bilder från den härliga dagen! :-)

Mysiga dagar

Igår när Emelie skulle få hämtning efter tre nätter på Hotell Kvisten (som Elina så fint brukar kalla det) så bestämde vi oss för att haka på dom hem till Norsjö. Vi gjorde ett stopp i Båthustjärn(?) för att svalka oss i vattnet och Tuva badade som aldrig förr. Hon hittade en hundkompis som också älskade att bada och hon roade sig med att "skaka av sig vattnet" på oss på stranden, precis som hundar gör. De senaste dagarna har hon kommit på att det är kul att härmas, hon härmar i princip allt man säger och gör. Tokunge!:)
Det blev övernattning i Norsjö och idag på förmiddan kom mor och syster och hämtade mig och barnen för en dag på Lycksele djurpark med brorsan plus familj. Barnen har varit så snälla och glada och Tuva har varit duktig och haft trosor hela dagen utan en enda olycka! Sen igår har vi börjat köra stenhårt, NU ska hon bli blöjfri! Efter en dag fullproppad med djur, bus och karusellåk så var vi förstås tvungna att avsluta Lyckselevistelsen med ett Dollar Store stopp. Fick med mig lite smycken och en kavel därifrån:P
Önskar att jag kunde lägga upp bilder från dagen men det får bli en annan dag, kanske imorgon, för det var Martina som agerade fotograf så bilderna finns inte tillgängliga just nu, men några bilder från badet igår kan jag bjuda på iallafall.



"Jättemysigt är det här!" /Tuva

Bowling

Igår blev det ingen festivalsväng pga vädret, kändes inte alltför lockande att gå in till stan i spöregn. Men vi kände att vi var tvungna att göra nått iallafall så vi drog och bowlade (fick pisk av både sambo och dotter). Sen blev det bara slapp framför tvn resten av kvällen.
Idag tillät ju vädret en tripp till karuseller och festivalmat, så det har vi roat oss med i några timmar. Tuva träffade favoritkusin Edwin som hon fick åka lite karusell med så hon var skitnöjd! Och ikväll ska det käkas remmar tills vi spyyr!


En koncentrerad tjej och en trött/hungrig kille.

Karusellyra!

Ikväll har vi tagit en promenad in till stan för att kolla karuselldelen av festivalen, det blir nog en dagsrunda imorgon så vi kan se allt och framförallt käka festivalmat! Tuva som just har lagt sig ha haft en toppenkväll i dubbel bemärkelse, för det första har vi fått besök av faster Emelie (som hon förövrigt kör hårt med) och för det andra har hon fått åka karuseller. Hon hade nog gärna åkt mer än vad hon gjorde men vi tänkte att man kunde spara nån åktur till imorgon. Leon var rätt chockad, han satt och stirrade på allt folk och karusellerna, men efter en flaska välling vid åtta så somnade han gott i vagnen. Och just ja, jag kan rekommendera karusellen alldeles i början på karusellområdet, den var skithärlig (blev liite illamående efter men det var den fan värt!)!
Nu ska jag se film med Robin och Emelie och sen sooova!


Vimmelbilder ;-)

Tuvas kanin


"Den här kaninen har två öron och kan gå på pottan.
Och några tår och ett huvud också.
Och en mage, och han tycker om vatten och mjölk."


30 liter färg senare...

Snacka om att vi målade igår! Jag mötte upp Elina i nya lägenheten strax efter 11 och då snabbstädade vi för att sedan sätta igång med färgen. Tro det eller ej men vi höll på hela dagen och halva natten! Klockan 02 tog den sista droppen av den 30 liter färg vi hade slut, gissa om gårdagens arbete känns idag? Lite lätt ömma axlar/armar och näst intill blåsor i händerna, men kul var det (iallafall 14 av 15 timmar) och fint blev det! Resultatet: 4 tak x2 och 12 väggar x3!

Bilder kommer säkert inom kort at
Elinas place ;-)


Måle-ri måle-ra

Nu sitter jag och laddar för en ny "arbetsdag", ska inom kort ta bussen mot skelleftehamn för att hjälpa Elina måla idag (för er som undrar så äälskar jag att måla!). Det ska bli så himla kul att se skillnaden, och tro mig den kommer att vara enorm! Nu ska jag packa ihop lite saker innan jag ska väcka lilleman som också ska med, iallafall en stund, sen hoppas jag på att farmor Kerstin vill låna honom ett tag så att arbetet blir så effektivt som det bara kan.

Åkern

Äntligen är åkern borta och våran baksida tillbaka! Det har sett rent ut sagt förjävligt ut där bak, men med gräsklippare som ständigt pajjat har glöden och orken till att fixa till försvunnit för längesen, till idag! Eller rättare sagt igår, då införskaffade jag en handjagare i hopp om att det ska bli lättare för oss att klippa, men att börja med den igårkväll var ju bara att glömma. Med en halvmeter högt gräs (ja, halvmeter!) hade jag behövt en lie till grundarbetet innan den nya rackaren ens kunnat börja rulla, men eftersom vi saknar en sådan och trimmern lever om lite för mycket så fick jag vackert vänta till imorse, och gick allt som smort då? Svar NEJ! Jag hann väl trimmar en tiondel av det jag skulle då den gav upp, men det gjorde inte jag utan jag hämtade kökssaxen och började klippa för hand! Det måste ha sett riktigt lustigt ut, snacka om gräslyx, men jag hann inte så mycket innan jag fick hämtning av Elin (brorsans tjej) för målning i deras nya hus. Men efter en svettig målardag så visade det sig att trimmern var lätt att fixa så när Robin gjort det var det bara att tuta och köra. Sen fick handjagaren sköta finliret och voilá, nu kan man spela fotboll och busa där bak :-)



Handjagare: Rusta

Cykeltur

På eftermiddan bestämde vi oss för att ta en cykeltur (för ovanlighetens skull) och idag var målet Nyhamn där brobygge stod på schemat. Vi gjorde ett litet stopp i södra Bergsbyn på vägen dit då vi blev invinkade från vägen av Denise, Kerstin o co. Väl i Nyhamn blev det bus och grillning. Farfar Rikard med familj hade slagit läger på gården med deras husvagn så Tuva var nöjd, men blev ledsen när hon insåg att farbror Alex inte skulle följa med oss hem senare på kvällen.

Nu har lugnet lagt sig här hemma = sambon är borta och barnen sover! Nu ska jag vara social med Elina som just kommit från jobbet och ska sova över här då hon börjar tidigt imorgon!

Give me more

NU har jag sett den, och den var värd att vänta på (som om att jag inte hellre hade sett premiären!). Längtar som fan till nästa, måste nog ta och läsa boken igen för att stilla abstinensen en aning. Och förövrigt så är min syster knasig! Hon har inte läst någon av böckerna utan vill att varje film ska vara en surprice, visst jag fattar vad hon menar men hur kan hon? Där har jag iallafall en håll-hake på henne, hon kanske ska bli min lilla bitch or else I'll tell! Nä, skämt å sido, så ond kan jag inte vara, inte mot min fina lillasyster :)

Bårder i all ära!

Igårkväll var jag i hamn och hjälpte Elina deras nya lägenhet, aka kråkslottet (eller ska jag säga bårdslottet!). Vi hann ändå rätt mycket, det mesta grundarbetet i vardagsrum, hall och kök, trots att det kändes som att vi pratade och åt godis mest hela tiden. Jonas var också med på ett hörn och filéade bort bårder, riktigt effektivt sätt och det märktes att han har gjort det förr!

Idag ska vi självklart komma oss ut, ska bara få i oss lite frukost och sen får vi se vad dagen erbjuder oss. Har en känsla av destination Lekparken, om lilla fröken Tuva får bestämma, så där lär vi spendera en del av dagen iallfall.

Och ikväll, äntliiigen, Eclipse!