Imorgon?

Blir galen av denna eviga väntan...vill att det ska sätta igång nu! Enligt Robin så ska det ske imorgon. I onsdags när han kom hem från jobbet sa han att det var 4 dagar kvar, så det betyder alltså imorgon. Jag hoppas att han har rätt, det vore underbart!

Lördag,

Nu sitter jag här igen med tekoppen i högsta hugg. Det var riktigt skönt att få sova ut idag, och snart ska jag hoppa in i duschen och sen blir det frukost. Bara tanken på att gå ner och ställa sig i duschen känns för tillfället riktigt jobbigt! Men när det är dags den här gången så hoppas jag att jag har fått sova mer än två timmar och att det inte var två dagar sen jag duschade sist, så därför måste det göras. Nog för att man kanske inte fokuserar på det skitiga håret när man åker in med värkar men det kan ju vara skönt att känna sig någorlunda fräsch iallafall.

Idag får vi se vad som händer, vi ska försöka klura ut nått kul som man kan göra med Tuvis iallafall. Gud vad vi längtar till Leos Lekland öppnar här på Anderstorp, det är rena drömmen för en överaktiv liten tjej som våran, och jag kan inte påstå att pappan i familjen bangar heller;)

Raspberry leaf tea,

Sitter här och pimplar hallonbladste så att kissblåsan håller på att sprängas. Ska dricka som en tok hela helgen och hoppas på att det ger den effekt som somliga påstår. 6 dagar kvar som sagt och det börjar redan kännas som att jag går på övertid... så nu börjar "försöka-med-allt-som-påstås-kunna-sätta-igång-förlossningen"!

Som varje helg får man frågan av många vad som händer osv. Mitt svar denna helg är att jag planerar att föda barn! Jag hoppas att alla därute håller tummarna för att det blir så, för nu orkar vi inte vänta längre på att få träffa lillprutten!

Tuva sover hos mormor och morfar inatt. Dom var så sugna på att ha henne och jag vet att Tuva är minst lika glad som dom över att få mysa och busa med dom.
När jag lämnade henne passade jag på att ta hem syskonvagnen som har stått i deras cykelskjul sen i början på sommaren. Så nu står den i hallen, med fårskinn och en ny supermjuk filt i bebisdelen och en åkpåse i Tuvas sittdel, redo att användas!


Det blodröda mirakel(?)téet, inköpt hos Life.

v.40..

Hade hoppats slippa gå in i denna vecka men icket. Det är som alla säger, det måste vara skönare att ha gått över tiden med första barnet och sen kanske överraskas med att nästa kommer tidigare. Nu kom ju Tuva sju dagar före beräknat så man höll ju som tummarna för att lillebror skulle slå det:P Men men han kommer väl när han är redo, hoppas iallafall att det sker inom dessa 6 dagar som är kvar, så jag slipper gå på övertid.

Ska in till stan en sväng idag. Tänkte kolla om en varm och skön filt att ha i vagnen, ullinlägg till mina stackars bröst som drabbades av mjölkstockning ett antal gånger sist jag ammade och sen kolla lite födelsedagspresenter/julklappar. Och just ja, jag behöver en ny mascara...alltid liika kul att köpa!

En vecka kvar..

En vecka kvar, hoppas självklart på att det startar så snart som möjligt, men en vecka inte mer! Igår var jag på det sista barnmorskebesöket, iallafall om jag får bestämma, har en tid den 11e vilket innebär 6 dagars övertid och det går jag inte med på.

Kom nu lillälskling, vi längtar efter dig.

De sista förberedelserna,

Nu är nedräkningen enkelsiffrig. 9 dagar kvar. Det betyder att lillebror har två dagar på sig att komma ut om han ska följa storasysters tempo. Det återstår att se.
Sammandragningarna (förvärkarna?) börjar då vara betydligt kraftigare nu och dessutom kommer dom utan ansträngning från min sida. Det är bara att hålla tummarna för att det hela sätter igång snart. Alla bebiskläder är tvättade och bb-väskan packades idag så nu är vi redo för dig =)

Fredag,

Nu har bustrollet lagt sig för kvällen = dags att inta soffläge i väntan på idol. Idag har jag haft galet mycket sammandragningar, riktigt rejäla som har gjort att jag inte har velat röra mig en millimeter när de har kommit. Längtar såklart som en tok efter lillprutten men jag måste medge att jag är lite nervös inför förlossningen. Jag vet att när det väl sätter igång så kommer det garanterat att flyta på bra men jag är nog mest nervös över NÄR det ska starta. Mitt på dagen/natten? Robin hemma/borta? Tur att dom har flyttat krossen närmare nu iallafall, till veckan är han bara ca två timmar bort istället för dryga fyra så det är ju en liten tröst ändå. Har nästa barnmorskebesök på onsdag till veckan, jag lär väl hinna på det men det skulle vara mysigare om jag slapp:)



Världens bästa!


Snart..

Två veckor kvar nu.
14 dagar.
Gud vad vi längtar efter dig!

Ute-bus!

Idag på förmiddan har vi varit ute och busat lite i det härliga höstvädret tillsammans med Linn och Edwin. Det är så skönt att få i sig frisk luft och samla lite kraft och energi från solen. Nu ligger Tuvan och sover, hon var helt slut och slocknade direkt, inte så konstigt med tanke på att hon la sig cirka två timmar senare än vanligt. Jag är också helt slut, det börjar vara lite halvjobbigt att hänga med busfrökens tempo med all extralass som man släpar runt på, men snart så är jag med i gemet igen:) Drömde föresten att lillebror kom till oss inatt, blev en aning besviken när jag vaknade:P Nu är det seriösa "pepp-talk" som gäller på kvällarna!


Mysiga årstid

Mat i Medle,

Igår skulle Robin partaja lite med sina kompisar och gå ut en sista gång innan lillprutten kommer så jag och Tuva tänkte fara till mammpapp å mysa men dom var bjudna på mat i Medle så vi hakade på dit istället. Det bjöds på porterstek och potatisgratäng, himmelriket, och Tuva, Astrid och Edit (mina småkusiner) lekte och busade på hela kvällen. Eller ja, Tuva lekte och busade på halva natten. När de andra två bustrollen gick och la sig vid 20 så var Tuva fortfarande i gasen (hon som brukar somna 19). Hon lekte och var så himla nöjd och glad och slocknade inte förrän vi var en gata från mammpapps hus, då var hon trött kan jag säga för då gick hon på 3,5 timmes övertid! Behöver jag säga att hon var som en klubbad säl?

Nu sover hon lunch och när hon vaknar ska vi käka nått och sen röra oss hemåt. Ska en sväng förbi Biboköp och kolla lite grejer och sen ikväll blir det nog bara mys hoppas jag:)

Spjälsängen,

Nu är spjälsängen redo för lillebrors ankomst. Tuva har varit duktig och hjälpt till, och hon fick välja påslakanset så hon var helnöjd;)



Vecka 38,

Kroppen
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen.
Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång.
När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet
Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.


Jo tack, det där med stenhård mage och mensvärk känns igen sen ett tag tillbaka, och nu de två senaste dagarna har det även börjat trycka på i de nedre regionerna när sammandragningarna kommer. Du är välkommen ut lillhjärtat!


Vinterjacka - check!

Igår blev det en stantripp för mig, Tuva och mammsen. Jag var ute efter tjocksockar till lillstumpan och en vinterjacka till mig, och hör å häpna, båda sakerna var inhandlade inom en timme och då hade vi dessutom hunnit kolla lite annat emellan också. Hann bara prova två jackor innan jag bestämde mig för att jag hade hittat "den rätta":P Hade iofs inte så stora krav, den skulle vara svart, täcka rumpan, lagom tjock, stora fickor fram och lite päls på luvan, och för att inte glömma, inte alltför dyr! Finns ju rätt många som passar in på den beskrivningen, eller ja en hel del är väl rätt dyra men jag hittade en på intersport på halva priset! Hade kostat 1400:- och nu endast 700:-, och det tyckte jag var ett riktigt bra pris för en så rejäl jacka. Och jag kan till och med stänga den utan att det känns som att magen pressas ihop! Både mor och syster har manekängat i den så jag vet att den kommer att sitta snyggt även när magen är borta:)

Idag har vi varit ute en stund och lekt, det är faktiskt riktigt skönt bara man klär sig. Och nu väntar vi på att klockan ska bli lite mer så att pappa Robin kan komma och hämta oss här på morön. Han kom ju hem från jobbet kring 03-tiden inatt så han behöver sova ut ett tag, med all rätt!

Ikväll vet jag inte vad som händer men hoppas på familjemys:)

"Mammas tissar"

I duschen idag:

Tuva:
Tuva komma upp! (sträcker upp armarna mot mig och jag plockar upp henne)
Tuva: Oj, mammas tissar! Lillebror äta på mammas tissar.
Jag: Ja där ska lillebror äta. Vill Tuva också äta på mammas tissar?
Tuva: Nääää! (svarar hon med ett stort flin)
Jag: Men vad vill du äta då?
Tuva: Köttbullar!

Haha, vilken tur sötungen har för det är just vad som ska bjudas på till lunch idag ;)

Vecka 37,

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre.
Barnet är fullt medvetet.
Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen.
Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem.
Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar.
Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.
Vikt 3 kg.


Källa:
www.vardguiden.se


Tung natt!

Inatt var jag riktigt irriterad, ilskan och tårarna var inte långt borta vill jag lova. För det första så sover man ju inte speciellt bra nu överhuvudtaget då det spänner och drar i magen och man känner sig som en strandad val varje gång man måste vända sig och byta sida (oftast för att det känns som att benet man ligger på har domnat bort). Men inatt var det inte bara det som sagt. För det andra så kom jag mig inte i säng förrän vid två-snåret och innan jag hade lyckats somna har jag ingen aning om vad klockan var. Det kändes iallafall som att jag hade sovit två sekunder när Tuva kom traskande och klättrade upp i våran säng, då var klockan halv fyra. Hon skulle bestämt ha välling, trött som jag var försökte jag få henne på andra tankar för att slippa ta den långa trappan ner och fixa en flaska, men icket att det gick! Det var bara att kämpa sig upp ur sängen, ner för trappan och koka ihop det som mádame krävde. När vällingen var klar och jag skulle skölja ur kastrullen så for det lite vatten utanför som jag tänkte vara duktig att torka bort men vad händer inte då! Jo, jag spiller ut hela j*vla flaskan som jag såklart inte hade skruvat på korken på innan!! Lagom förbannad börjar jag torka diskbänk, skåp, golv och fötter samtidigt som jag hör Tuva uppifrån undrandes varför det tar så lång tid. Jag gör samma procedur en gång till, och denna gång utan några större missöden, släpar mina fötter uppför trappan och lämnar över beställningen i mörkret. Men såklart tycker hon att flaskan är för varm och kastar ifrån sig den, vilket resulterar i att man del av sängen får några härliga vällingpölar som förövrigt var jättemysiga att sova på!

Nog med sarkasm, idag är jag iallafall på bättre humör trots att jag inte känner mig speciellt utvilad. Nu ligger Tuva och ska sova och jag hoppas att vädret tillåter oss att gå ut en stund sen efter lunchen.


En liten sötsak! (juni 2008)

En månad kvar,

31 dagar...idag är det exakt en månad kvar tills lillebror är beräknad! Nu börjar det kännas ganska nära ändå, även om vissa dagar är riktigt långa och tunga. Vi håller på att spricka av nyfikenhet över vem lillebror är! Men snart får vi äntligen träffa honom, våran andra lilla skatt!


En nyfödd liten Tuva

En lättad Sofia!

Ända sen förra besöket på mvc för tre veckor sen har jag känt mig lite småstressad då barnmorskan sa nått i stil med: "Ja då får vi hoppas att bebisen ligger med huvudet neråt till nästa gång!". Jag vet att Tuva la sig neråt rätt "sent" och att hennes huvud var ruckbart ända fram till det var dags (var hos bm dagen innan hon kom) men det var en sån lättnad att få höra att lillebror ligger neråt och att han är fixerad! Jag har haft mina aningar att han ligger neråt då sparkarna har varit rätt intensiva och på samma ställe den senaste 1,5 veckan men jag har inte vågat hoppas nått och jag hade verkligen inte förväntat mig att han skulle sitta fast;)

Efter det besöket begav jag mig upp på Solbacken för att leta allväderskläder till Tuvan. Känns som att jag inte har gjort annat än att köpa ytterkläder åt henne den senaste tiden men nu börjar den vara riktigt ruggigt ute och med tanke på att hon inte får under en tjockare tröja under hennes nuvarande vindjacka och att vinterjackan känns lite för tidig så har man inte mycket val. Hittade ett set med fodrad jacka och byxor som var både vind- och vattentåliga till ett bra pris så jag är nöjd och nu slipper lillstumpan frysa, som btw har blivit jättesnorig!

Har nog inget mer vettigt att kasta ur mig nu, ska försöka hålla mig vaken till idol börjar om så jag får veta vilka som går vidare men jag har satt boxern på inspelning ifall jag skulle misslyckas!


Mina favoriter!
(juli 2008)