Vintertid

Det blev ingen golvmålning igår, vi blev så trötta för klockan var ju trots allt rätt mycket, men slipning och tvättning hann vi med så det är startklart till nästa vecka då Robin kommer hem igen.
Nu sitter jag här i min ensamhet. Barnen sover och Robin sitter i bilen påväg till jobbet. Jag känner mig rätt trött, tror det här med vintertid spökar lite. Leon var rätt grinig ikväll tills jag kom på varför han verkade så trött redan kl 18, jo för då var ju klockan egentligen 19 för han, så han fick lägga sig lite tidigare, och det fick även Tuva:) Nu ska jag njuta en liten stund och sen blir det nog en rätt tidig kväll för mig också.


I goda vänners lag

Vi fick övernattningsgäster en natt till, Elina och barnen stannade kvar:) Vi käkade tacogratäng och sen blev det kvällsmys med storbarnen och popcorn i soffan innan det även var dags för dom att sussa. Vi såg på Idol och pratade och hade det gött! Och imorse kom Robin hem så vi har haft lite familjetid på dagen och sen efter middagen så släppte vi lös barnen i gympasalen tillsammans med busiga vänner:)

Nu är det stilla lugnt här hemma och vi funderar på att måla första golvvändan inne på toaletten. Jag har iallafall maskerat för det så nu återstår lite slipning och t-rödstvätt innan Robin kan smacka på färgen!

Ett efterlängtat besök

Vi har haft finbesök sen kring middagstid idag. Elina kom hit efter skolan och sen fick barnen komma också, och OM Tuva och William blev överlyckliga av att se varann! Det var skamligt längesen dom lekte sist! Skämmes på oss alltså! Inget tjaffs, inget bråk bara bus och mys för hela slanten:) Nu sover dom så sött på övervåningen och jag vet hur lycklig Tuva kommer att vara imorgon när hon vaknar inser att dom är kvar!

Pustar ut

Nu sitter jag i soffan och pustar ut. Nu är hela huset städat, dammtorkat och dammsugat, toaletten är skurad, sängkläderna snurrar runt i tvättmaskinen, sakerna som blockerade hallen uppe är nu på vinden och de sista räkningarna är betalda! SKÖÖNT!

Världens finaste!


Älskar er.

Bländande vitt

Jag var lite optimistisk i förrgår när jag trodde att vi skulle hinna påbörja målandet av toaletten. Jag tänkte att en vända med grovisen och sen en med trasan skulle räcka men ack så fel jag hade. För det första var det slipdamm i förbannelse och för det andra så hade jag totalt glömt bort att handfatet skulle nermonteras, duschkabinen plockas ut och det värsta - rensa avloppet under den! Jag säger bara fy faan! Det måste vara bland det äckligaste jag någonsin sett. Kan ju inte påstå att man rensar det ofta då man måste flytta på hela schabraket för att komma åt. Men jag hade tur som slapp göra det, bara att titta på det och känna lukten fick mig nästan att kräkas! Hur som helst så målade vi första vändan igårkväll, och imorse var jag och köpte mer färg så idag har jag målat varv 2 och 3 i både tak och på väggar och förhoppningsvis ska det räcka. Nu är det bländande vitt därinne, äntligen är den grisrosaäckliga färgen veck! Om en vecka är det golvets tur att få sig en välbehövlig makeover, då är Robin långledig i en hel vecka så då finns det tid för det:)



"Eh, jag måste...måste..."

Tuva är allt bra lustig ibland, ett exempel på det var igårkväll när hon skulle lägga sig. Vissa kvällar har hon svårare att komma till ro och då brukar hon hinna ropa en sisådär femtielva gånger innan hon knoppar, och varje gång hon ropar så säger hon: "Mammaaa/pappaaa, kom!" Vi frågar då varför, och får alltid till svar, "Jag måste prata med dig." Man drar en djup suck (efter fjärde trappvändan) och gå upp och frågar vad hon vill men då mummlar hon bara tyst ett svar. Vi vet mycket väl att hon inte vill något speciellt, bara dra ut på kvällen en liiiten stund till, för vi har redan lärt oss att göra allt direkt som hon brukar ropa efter, t ex. dricka vatten, fixa täcket, tända fönsterlampan osv. Men igår efter lite mummel sa hon något som fick mig att brista ut i skratt: (Blicken flackar omkring i rummet) "Eh, jag måste...måste...måste...VATTNA BLOMMORNA! Snacka om en liten tjej i desperat behov av att komma på någonting att göra för att slippa sova! Haha ja dom är för söta ibland!:)


Söta busfröken!

Bus & mys

Mami ringde vid 11 imorse och frågade om jag ville haka med på stan en sväng, och det ville jag. Hon skulle kolla byxor och hittade det plus lite andra saker. Jag blev ett duschdraperi och en tröja rikare, tack vare finmamma! Vi avslutade turen med ett stopp på Solsystemet;)
Nu sitter jag och funderar på om jag ska ta itu med maten så middagen inte behöver bli alltför sen. Vi har ju bokat en gympasal ikväll mellan 17.30-20.00 så vi har bjudit in några barn och föräldrar för en massa bus och lek! Det kommer nog att vara uppskattat:) Efter det ska Tuva till farmor och sova över där, och det ser hon mer än framemot! Robin ska umgås med sin bror ikväll, ta några öl och så innan han och Malin åker till Australien (om typ 16 dagar!). HJÄLP! Tiden har gått så fruktansvärt fort! Tycker det är både kul och modigt av dom att åka och jag vet att det kommer att gå bra men lite vemodigt kommer det att kännas då jag vet att det kan vara ett år tills nästa gång vi ses. Men jag ska umgås med henne ikväll, tillsammans med Sandra och Bea (hemma hos Bea). Jag tar med mig Leon så han får somna där medan vi ser film och myser:)

Nu undrar Tuva när maten är klar så det är väl bäst att börja med den då:P

Snabba bud!

Bokstavligt talat snabba bud. Vann ett tyg på tradera igår morse och idag fick jag det i brevlådan! Tyget har en härlig retrokänsla och jag blev förälskad i det direkt jag såg det. Det bästa var att det till och med är ännu finare i verkligheten, och att det var mer tyg än jag hade föreställt mig. Köpte det för att sy en gardinkappa till Leons rum men nu blir det en till Tuva också för hon tyckte det var så fint:) Och nu har jag nog bestämt mig för att det blir röd fondvägg i hennes rum då det är rätt mycket grönt i tyget (och bara några små röda äpplen). Nu gäller det bara att hitta den perfekta rödfärgen vilket inte är det lättaste i den djungeln:P




Give me money

Åååh, jag vill bara få en massa pengar så jag kan fara på ikea och shoppa! Listan börjar vara rätt lång nu men det jag helst av allt vill ha är ny förvaring och en matta till Tuvas rum! Har ju tänkt måla om hennes rum och det är ju alltid roligast att kunna sätta upp allt nytt när det är gjort. Ska försöka sälja iväg lite saker iallafall och spara pengar till det. Vi får väl se om det lyckas före jul annars får det bli efter, är ju rätt mycket med både ettårs- och treårskalas + julafton!

Sängmobil & badbalja till salu

Någon som är i behov av bebisgrejer? Nu när minstingen här hemma inte är så liten längre börjar det vara dags att göra sig av med lite saker. Har en jättefin sängmobil (Mumin) med speldosa och en badbalja + insats. Badbaljan har en propp i botten (med tillhörande "nyckel" som sitter på kanten). Båda är väldigt sparsamt använda och i fint skick! Hade tänkt mig 200:- för mobilen (ny 399:-) och 150:- för baljan + insatsen (nytt ca 400:-)

Hör av dig om du är intresserad eller känner någon som är :)


Till bebben


Äntliigen!

Äntligen är projekt nere-toan igång! Idag har jag skruvat ner alla hemska möbler därinne och ikväll har jag slitit och slipat bård. Tror nog att spackling av alla hål får ske imorgon för jag blev riktigt seg nu och Robin är ute i kylan och lagar sin arbetsbil som läcker olja. Imorgon har vi fullspäckat schema känns det som - lämna Tuva på dagis, byta tillbaka till sommardäck på bilen för att sen kunna lämna i vinterdäcksfälgarna för montering av sprillernya, besiktning mitt på dagen, hämta Tuva, busa, mysa, natta barn och sen jobba med toan! Blir nog en bra dag iallafall, känns rätt bra att uträtta en massa nödvändigheter även om de inte är speciellt roliga i sig.


Mumsiga toan! Kändes så jäkla bra att demolera den idag!
Det antar jag att ni förstår?!

Rött vs. grönt

Herregud vad jag uppe fortfarande!? Jag är trött, snorig, hostig, i stort behov av sömn med andra ord och ändå sitter jag här! Har haft sällskap av Linn ikväll men hon for för en timme sen och sedan dess har jag "målat" på datorn och försökt klura ut vilken färg Tuva ska få på sitt rum den här gången (tredje gången gillt kanske?). Det har lutat åt rött men nu vet jag inte, gillar grönt, äppelgrönt...den tål att kluras lite mer på. Vad säger ni?

Idag har jag föresten fått dagisbilden på Tuva i mobilen och hon blev jättefin! Sötgumman! Ringde dit och bad dem skicka de andra två bilderna också (Leons och syskonbilden) och det skulle dom göra. Hoppas att dom kommer imorgon för jag hatar att vänta:P

Godnatt!

Ett sista farväl

Igår fick Tuva åka till Medle för att ta ett sista farväl av en älskad vän, Lucky. Han var sjuk och gick inte behandla så mamma var tvungen att ta det tunga beslutet för att lindra hans smärta. Det känns tomt och sorgligt, hatar när sånt här måste hända. Tuva förstår ju inte fullt ut vad som har hänt men vi har sagt att Lucky har åkt till himlen, till sina bästa vänner Ture och Tahlia och att dom är glada och busar med varandra nu. Än så länge har hon inte sagt något om det men vi får väl se hur det blir nästa gång vi hälsar på i Medle, om hon frågar efter honom eller inte.

Ett sista farväl. Vila i frid.

Druvdryck

I fredags kom Elina hit för en myskväll med prat och druvdryck. Vi hade kul som vanligt och innan kvällen var slut fick Elina två infall, ta hål i läppen och klippa sig (hon stod själv för det förstnämnda och jag stod för toppandet av håret, båda med mer eller mindre lyckat resultat kanske). Haha men det var en bra kväll! Igår gjorde vi inte särskilt mycket, blev som bara en mysig hemmadag och det är riktigt skönt ibland. Elina stannade kvar så vi spelade lite kort och hade trevligt igår också. Idag hade vi tänkt fara en sväng på loppisen i Skelleftehamn, i samma veva som Elina ska skjutsas hem, och sen bär det av till Medle för ett jobbigt farväl..

Hej mitt vinterland

Snön ligger kvar efter gårdagens rätt oväntade väder. Känner mig inte alls peppad på snö och hoppas att den försvinner och väntar ett tag till innan den kommer tillbaka (sisådär lagom till julafton). Jag vill få njuta av hösten och till den hör inte snön till tycker jag! Snart ska vi ut och leka med Linn och barnen så jag har rotat fram vinterkläder, känns inte riktigt bra! Något som däremot känns ännu mindre bra är att min lilla bebis blev 11 månader igår! 11 månader!? Antar att tiden går fort när man har roligt, som dom brukar säga, men att det bara är en månad kvar till ettårsdagen ger mig en klump i magen.


Härlig utedag

Igår hade vi en härlig utedag med Linn och barnen. Även om vinterjackan åkte på så var det ruggigt skönt ute och solen lyste sådär som den bara kan göra på hösten. Barnen lekte och hade kul och vi njöt av det friska vädret! Det åktes cykelkärra, gungades, hoppades på stenar, sprangs, skojades och busades!


Glada busfrön!

Pyssla

Lillgumman är på dagis och jag och Leon har just käkat frukost. På en stund kommer nog Linn och Maya för lite pyssel. Robin åker snart mot jobbet för en ny arbetsvecka, känns pisstråkigt, särskilt när man vet att han bara har korthelg hemma till helgen. Men men, bara att se framemot nästa långledighet!

Promenad & varmchoklad

Ikväll for jag till Elina en stund för en härlig promenad och massa surr. Efter två timmar ute var vi, sista stunden stillasittande, var hyffsat frusna så vi gick in för varmchoklad och mackor! Gott! Jag kom hem strax före 23 och nu ska vi gå och lägga oss så vi orkar stiga upp med våra busfrön imorgon:)
Godnatt!

Matgrubbel

Jahapp, då var det dags att börja tänka på middagen, Vad ska vi äta? är den ständiga frågan var eviga dag. Känner mig rätt fantasilös men som tur är har vi gjort en matlista på olika alternativ så jag får väl blunda och peka. Kanske chili con carne skulle sitta fint?

Pysselsatt

Medan Tuva är på dagis en stund drar vi iväg på stan en sväng med Linn och Maya. Jag ska kolla lite papper och annat så jag kan hålla mig pysselsatt (hehe) resten av veckan!

ABC

Tavlan blev klar igår. Hade ju redan klippt ut alla bokstäver men var osäker på om jag gillade färgkombinationerna på vokalerna så det blev några ex av dom i olika färger innan jag blev nöjd! Gjorde även en liten klassiker, en äppeltavla, som jag tyckte passade bra ihop med bokstäverna. Har haft svårt att bestämma mig om jag gillar päron- och äppeltavlan eller inte men nu har den åkt från Tuvas vägg iallafall så jag tänkte att hon måste ju åtminstone få ett äpple på sitt rum;)


Alfabetstavlan.

Toppen dag!

Idag har varit en bra dag! Vaknade upp i Elinas soffa av av ett samtal från Bea som undrade om vi skulle sammanstråla till leklandet och det erbjudandet hoppade vi på. Så jag hoppade in i duschen, gjorde mig klar och gasade hem för att plocka upp familjen. Vi busade i några timmar och sen blev det hem för middag och lördagsmys i soffan med lillgumman och hennes godispåse:P Strax före 21 fick vi finbesök av Bea och Kim. Vi har tjattrat, sett film och ätit gott! Tack för en bra dag:)

Nu ska jag återgå till mitt nuvarande pysselprojekt, en alfabetstavla till Tuvas rum, mycket klippande vill jag lova!

Tandtroll

För några kvällar sen...

Jag: Tuva nu ska du borta tänderna.

Tuva: Neeeej! Jag vill ha tandtroll i munnen!

Jag: Men det går ju inte gumman.

Tuva: Dom får gräva i mina tänder!


Haha en väldigt trött tokunge som visste vilka argument mamma skulle använda om hon bara sagt Nej! :P

Nöjd sölgris!

Leon fick äta själv på riktigt för första gången idag. Varför första gången inte kommit tidigare vet jag inte, kan väl ha lite att göra med min klet- och sölskräck men jag jobbar på den och det kändes helt klart värt att skrubba både stolen, sonen och golvet efteråt när lillgubben hade the time of his life!:P

Sölgrisen:)


Svar

Fick en fråga om päron- & äppeltavlan. Det är inget tyg och inga kort utan jag har använt mig av färgat papper och dekorplast sen har jag klippt och klistrat. Känns kul att ha något eget som ingen annan har:)

Premiärer & pyssel

Ikväll har Linn varit här och sett säsongspremiären av Desperata och Cougar Town. Som jag har längtat! Och imorgon är det Greys! Hur som helst. Vi har tittat, pysslat och pratat, lika trevligt som alltid! Jag har lyckats knåpa ihop ytterligare en tavla (verkar vara det enda kreativa jag kan komma på), denna gång till Tuvas rum. Hon var ju inte sen på att kommentera Leons äppeltavlor så jag lovade henne något liknande. Kändes tråkigt att bara göra samma rakt av så jag utökade lite och det blev rätt bra ändå. Hoppas gumman blir glad imorgon när hon vaknar:)


Päron & äpplen.

Nyheter

Gick in på ikeas hemsida igår på dan och upptäckte att de fått in fler nyheter, och många fina sådana! Så det hamnade en hel del nya saker i inköpslistan inför nästa ej-ännu-datumbestämda-besök.



Det blev bl a mycket ljusstakar och ljus inför höstmyset!

Lilla Rudolf

Rudolf med röda mulen har varit Leons smeknamn de senaste dagarna sen han ramlade och skrapade näsan ute på stenplattorna. Tur i oturen så var det dagen efter fotograferingen, och så var det bara ett ytligt skrapsår men en röd skorpnäsa har han allt fått. Tuva hade öppnat ytterdörren, under de 10 sek jag var uppe och hämtade ett par byxor, så han hade bara gått ut och trott att han var lite mer skillad på att gå ner för trappsteg än han egentligen är. Som tur är har vi bara två sådana så fallet var inte speciellt högt men några små härliga skrap- och svidsår fick han allt, hoppas han drar lärdom av detta;)


I Norsjö, dagen efter.

På Morön

Sitter hemma på Morön och myser med mammsen framför Sommarpratarna. Första gången jag ser det, rätt intressant faktiskt. Dagen har varit väldigt lugn. Tuva har varit på dagis ett tag och då passade jag och Leon på med en vända på stan. Kom dock inte hem med nått jag hade tänkt, men två böcker till lillpajken blev det. Har varit på Rusta en tväris ikväll och köpt en list så dom kan komma upp på väggen inom kort.
Imorgon hoppas vi att vädret håller så vi kan gå ut i skogen tillsammans med Linn & co. Det är alltid uppskattat av barnen:)

Nu blir det en kvällsmacka och sen sängen.

Tavlor

Här kommer lite pyssel-& pillerbilder. Serietidningstavlorna gjorde jag för några dagar sen och äppeltavlorna till Leons rum hamnade just i ramarna. Inte direkt avancerade saker men ruskigt kul och lite mer eget iallafall:)


Enkelt, eget och kul!

Filmgalen

Tuva är rätt bra på att fastna för vissa filmer som hon då ska se om och om och om igen! Själv blir man rätt less men inte Tuva inte, trots att hon kan alla repliker och vet exakt vad som ska hända när. Och imorse var inget undantag. Hon kom dock inte ihåg vad filmen hette så hon tänkte efter en stund och sen sa hon "Jag vill se tuppen och den arga tanten!" och då visste jag precis vilken hon menade:P


Flykten från hönsgården.

Drakflygning

Idag har vi spenderat dagen i Norsjö. Robins lillasyster Emelie fyllde fjortis för några dagar sen så vi har grattat och käkat tårta! Barnen har busat och varit glada, och jag tror att Tuva har sprungit runt med en kaka i högsta hugg mest hela dagen! Hon har även vågat åka cross med sin far. Tuva är världens fegis när det gäller motordrivna fordon som lever om så vi blev båda lika chockade när hon sa att hon ville åka, strax efter att Leon hade gjort det:P Sen var barnen väldigt impade på pappa när han flög drake, och riktigt duktig var han också;)


Nu får ingen bli hysterisk. Dom åkte bara några meter i vääldigt låg fart.


Visst ser det härligt ut?

Rätt sjukt

Efter en rolig pysselkväll med Linn framför Idol ska det bli riktigt skönt att kasta sig i sängen. Jag kom å tänka på en sak ikväll. Jag och Linn brukar ju umgås rätt ofta på dagarna men förutom när vi var ut förra helgen så har vi aldrig umgåtts en kväll! Rätta mig om jag har fel Linn men jag kan då inte komma ihåg det. Rätt sjukt ändå när vi bara bor ca 200 m ifrån varandra!
Hur som helst. Mitt pyssel blev rätt misslyckat, inte alls som jag hade sett det framför mig så det åker nog i soporna imorgon. Men man kan ju inte lyckas jämt.

Sov sött!

Lugnt

Oj vad lugnt det blev här hemma. Efter en morgon fylld med bus och spring och dammsugande så blev det väldigt tyst och lugnt nu när Leon sover och Tuva sitter här bredvid och ser på Monsters Inc. Undra vad denna fredag har att erbjuda, hoppas på nått skoj iallafall. Robin jobbar ju till 22 ikväll men han sover där och börjar köra tidigt imorgonbitti i stället, vilket är mer än bra för jag gillar inte när han sitter och kör mitt i natten efter ett 17 timmars arbetspass! Jag får hur som helst sällskap av Linn ikväll så jag överlever;)

Just ja, glömde skriva om fotograferingen igår. Leon fick också vara med så det blev ett syskonkort och ett enskilt på var och en. Och det gick faktiskt över förväntan! Det svåraste var såklart syskonkortet, ju fler på samma bild desto svårare. Inte lätt att få båda att sitta still, titta framåt, se glada ut, inte flaxa med armarna och inte stoppa fingrarna i munnen men det blev bra ändå:)

Nu väntar en välbehövlig dusch innan vi ska ta tag i dagens bestyr (vad det nu kan vara)!