Stora lekparken

På förmiddan gick jag och barnen ut för att leka lite i det soliga vädret (som växlade till regn såsmåningom men det hindrade inte oss). Vi styrde mot den så kallade stora lekparken, ni vet den med klättereiffeltornet? Hur som helst, där gungade vi, lekte kiosk, letade stora pinnar, jagade rävar och skrattade åt rumpliknande träd!;) Tuva var glad och på topp hela tiden och hade nog gärna stannat där resten av dagen, men efter 1,5 timme var det dags att gå hem för lite mat i magen.

Just nu sitter Tuva och leker med alla sina miljoner djur i trappan och Leon försöker ta sig förbi trappstoppet (en golvliggande boxarsäck) och har faktiskt lyckats en gång! Inte bra! Annars kryper han och stapplar omvartannat, han har tagit tio sammanhängande steg både igår och idag!



En mysig förmiddag!

Troslisa

Har ju totalt glömt att skriva om hur duktig Tuva är! Vi hade ju bestämt att innan sommaren var över så skulle hon vara blöjfri (dagtid åtminstone) och vi är så glada och stolta över våran stortjej som slutligen har lyckats med det! Många gånger har man velat ge upp, snöra trosorna och sätta på en blöja istället MEN vi hade gett oss f*n på att det skulle gå, och skam den som ger sig! Kissandet lärde hos sig att kontrollera hyffsat fort men det var nummer 2 som var det stora problemet. Hon försökte hålla sig från att göra det men det resulterade i en massa småduttande i trosorna, vilket blev ganska påfrestande efter ett tag. Tvättmaskinen gick varm fullproppad med färgade trosor och jag trodde att jag skulle bli galen samtidigt som jag försökte hålla humöret uppe. Men bara från en dag till en annan så började även det hamna i toaletten, och nu har det inte hänt en olycka på snart två veckor!

"Nu blir du och pappa jätteglada på mig när jag har bajsat i toaletten!"
(det säger hon varje gång hon varit duktig)

I survived

Nu är jag safead. Nu har jag äntligen satt in den där gruvsamma spiralen, och jag överlevde! Nu håller jag tummarna för att den funkar lika bra för mig som för dom andra jag känner som har en (dvs. ingen mens, inga oväntade graviditeter och inga galna hormonrubbningar), det vore sweet!

Är SÅ trött, måste verkligen sova nu, eller rättare sagt fortsätta sova, för nu hoppar bokstäverna på skärmen och jag får knappt ihop en mening. Godnatt och sov gott (det kommer jag att göra!).

.

Idag har jag inget att skriva.
Idag vill jag inte skriva.
Idag ska vi bara mysa och rå om varandra här hemma.
Det behövs.
Säger inte mer.

CFH

Kvällen har spenderats ensam framför datorn, eller inte helt ensam, jag och Elina har sysslat med Cyber Friendship Hangout (som hon så fint namngav det), dvs. snackat på msn:P Vi har letat inredning och ordbajsat, de två sakerna kan vi, trooo mig! Haha nej nu ska jag sluta flamsa och sova istället! Imorgon bär det av till Norsjö för suring, alla Lindahl-syskonen med respektive ska dit så det blir nice!

Sleep well! I will!

Rensat

Idag känner jag mig ganska duktig för jag har fått rätt mycket gjort. När barnen sov efter lunch så tog jag tag i att rensa i tvättstugan! Och snacka om att det fanns skrot där! Vi har ju flyttat ner tvättmaskinen till sin ursprungliga plats för att sätta tillbaka badkaret uppe, och i samma veva göra om toaletten nere. Känns skönt att man kommit en  liten bit på vägen iallafall även om det är mycket kvar. Den här gången ska jag komma ihåg att ta före och efter bilder (är värdelös på att göra det!) så att ni som inte varit här får se hur toaletten har sett ut alldeles för länge!

Nu ska jag fortsätta mysa med barnen innan dom ska sova:)

Sagt av Tuva

Tuva: Mamma, jag såg ambulansen!

Jag: Gjorde du! Vart skulle den då?

Tuva: Den skulle fara och hämta skruvar så dom kunde laga någon!


För patientens skull får vi hoppas på högkvalitéskruvar!

Stolar och bord

Sitter här och slöar framför datorn. Letar inspiration i form av möbler, färger och detaljer. Går väl sisådär. Har iallafall hittat vilka matstolar jag skulle vilja ha (kanske ska önska sig när man fyller år?) och sen får det väl bli något billigt bord till som duger tills vidare. Känns som onödigt att lägga ut en massa pengar på ett nytt köksbord när vårat befintliga kök är för litet för ett fullstort, och vi ska ju förhoppningsvis inte bo här för alltid! Men en sak är säker, och det är att jag vill kräkas varje gång jag kommer in i köket och ser det fula bordet och dom fula stolarna som står där nu, uäk! Nä, köket skulle definitivt bli trivsammare med nya möbler. Punkt!

Pouring down

Vilket regn och rusk det är idag! En riktig sitta-inne-och-mysa-framför-en-film-dag. Barnen sover nu efter en förmiddag på Leos och jag myser här framför datorn i en av Robins stora tröjor! Han kommer ju föresten hem idag, som vi har längtat! Undra vad vi ska hitta på de närmaste 7 dagarna...någon som har några förslag? Vi har iallafall pratat om att påbörja renoveringen av nere-toan. Eller renovering och renovering, en lightvariant, ni vet målning, nya möbler och dyl. Kommer hur som helst att bli som natt och dag för den är riktigt vidrig i detta nu!

Nu ska jag leta lite recept på goda och enkla middagar, hade tänkt försöka vara lite mer organiserad denna månad (och därmed mer ekonomisk). Har ni några recept på lager så dela gärna med er:)


Svar till anonym

Fick en fråga om vart kubhyllorna kommer ifrån och dom har jag beställt från Bolagret. Jag beställde två set á 3 kuber eftersom vi skulle använda två stycken som sängbord (kändes roligare att ha dom i samma storlek). Vi valde dom mittersta till det och i Leons rum hänger den minsta och den största.


Sneakpeak från sovrummet
(bortse från dom extremt skrynkliga sängkläderna!).

Bus

Har just kommit ut från en välbehövlig dusch och sitter och surfar runt lite samtidigt som jag tittar på när min syster brutalt dödar en massa oskyldiga människor! Ja inte på riktigt såklart, hon spelar Prototype på 360, men hon ser lite smått besatt ut måste jag säga;)

Idag har jag och barnen hunnit med några saker iallafall. Vi inledde dagen med en förmiddagspromenad tillsammans med Sandra och Rasmus som kom hit för att gå anderstorp runt. Sen när barnen sov passade jag på att färdigställa sovrummet och det blev riktigt stor skillnad kan jag säga, det ska bli kul å se vad Robin säger när han kommer hem imorgon. När barnen vaknade gick vi några hus bort till Linn och Anders för att Tuva och Edwin skulle få leka en stund, och huxflux blev vi bjudna på middag (supersmarriga hemmarullade köttbullar!) så vi blev där ett tag:) Och imorgon ska vi på leklandet tillsammans, det lär nog uppskattas av busungarna!


Bus i lekparken :)

Slut hus?

Vad är det för fel?! Jag som har väntat hela helgen på att det ska bli en ny vecka så att det kan komma ut några nya hus (därav vårat hus) på hemnet åsså kommer det inte ut ett enda (alltså inget alls) på två dagar! Dålig stil hussäljare, dålig stil! Kom igen nu:-P

Bokat!

Äntligen är det bokat! Nu pratar jag tyvärr inte om någon resa till varmare breddgrader (i wish!), nej nu handlar det om en tid hos barnmorskan för att sätta in en hormonspiral. Dom gör inte det på sommaren, tror dom börjar någon gång i början på september egentligen men barnmorskan jag pratade med imorse var så snäll och fixade en tid till mig på måndag så jag slipper vänta ytterligare en månad (eller två med tanke på hur lång menscykel jag har!). Så nu kan jag snart sluta oroa mig över att bli gravid, det ska bli skönt! Men ni ska inte tro att jag oroar mig mindre för att sätta in en spiral bara för att jag har klarat av att föda två barn (varav en på 4,7kg) nej nej, jag gruvar mig!!


!

Home makeover

Jag tänkte överraska Robin med ett nytt sovrum när han kommer hem från jobbet på onsdag. Har tagit första steget idag och målat om fondväggen (var måttligt less på den lila färgen som jag målade när vi flyttade in). Jag tänker dock inte avslöja vad jag målat nu, det får ni se sen (hehe). Imorgon tänkte jag hänga tillbaka sängborden på väggen, borra upp serietidningshyllan och klädkrokarna som legat och samlat damm i snart ett halvår? och sen försöka piffa till med lite kuddar, filtar och krimskrams i någon fin färg.

Glömde säga igår att vi fixade lite på Leons rum så nu är det nästan färdigt. Vi borrade upp fönsterbrädan och två kubhyllor, och jag fick äntligen piffa till rummet med lite fina saker! Nu längtar jag bara tills jag och mammsen ska på ikea den 10 september så jag kan köpa det sista, i form av leksaksförvaring, mattor och förmodligen annat smått och gott! Jag lägger ut bilder när allt är på plats men ni kan få en liten sneakpeak nu iallafall.


Orange.

Sjuk liten tjej!

Gårdagens 30-årsfest var jättelyckad! God mat, trevligt folk, och trots att regnet också kom på besök så gjorde det inget, vi hade så mysigt ute i partytältet. Vi begav oss hemåt kring 21.30, då började barnen protestera. Tuva var kokhet när vi kom hem, febern hade hoppat på henne bara sådär! Lite alvedon och sen somnade hon iallafall men hon är fortfarande slö. Vi sitter och myser framför Råttatouille, Leon sover och Robin for mot jobbet för en stund sen. Nu vill Tuva mysa i min famn så jag ska slita mig härifrån. Good night!


Det tar på att vara sjuk!

A girls night out

Gårkvällen blev riktigt bra (i och för sig svårt att ha en dålig kväll med malin!). Vi höll till hos Malin där vi käkade middag, sminkade oss (läs: Malin sminkade oss), lyssnade på musik, skrattade, spelade spel och hux flux var klockan dax att åka buss in till stan (vi lyckades inte ragga någon skjuts). Väl framme begav vi oss till Olles men där blev det bara en drink innan vi gick vidare (lite för låg medelålder) till Mollys. Efter lite rumpskak var det gott med lite maxmat i magen och sen kom Robin och hämtade oss.

Nu sitter jag och väntar på att Robin ska bli klar så vi kan fara till mammpapp (där barnen är) och sen blir det 30-årskalas för hela slanten! Elin (brorsans) har nått strecket så det är henne vi firar ikväll!



Kan jag annat?

Fick ett ryck igår och målade Leons rum (igen!?, tänker ni kanske, gör kvinnan inte annat! Men till mitt försvar så hade jag ju två väggar kvar att ge nytt liv). Det blev en tredje vit vägg och sen en svart fondvägg. Blev riktigt fränt, sen ska jag självklart in med färg, orange blir det. Pysslade ihop två tavlor i förrgår som ska upp tillsammans med några kubhyllor, fönsterbräda osv.

Nu ska jag göra mig klar inför stan. Ska träffa Malin där vid 11 och sen ikväll blir det faktiskt utgång, ska bli kul!


Sliter mitt hår!

Idag är jag en sån där hemsk mamma. En mamma som räknar ner timmar och minuter till läggdags. Gud vad jag ser framemot lugn och ro för det har varit aningens kaotiskt här idag. Tålamodet flög sin kos på eftermiddan och nu är jag helt slutkörd! Tuva duschar (och leker med sina djur) och när hon är klar med det så ska vi bara mysa framför tvn innan det är dags att stoppa i säng kottarna. Känns viktigt att få avsluta den annars rätt påfrestande dagen med lite mys, då känns allt bättre! <3

En dag i ursviken

Idag var Tuvas första dag på Stubben och allt hade gått galant (hade iochförsig inte väntat mig annat). När jag lämnat henne imorse 8.45 begav jag och Leon oss till farmor Kerstin då lillbubben skulle stanna några timmar så jag kunde åka till Bea och hjälpa henne slita/spackla/slipa/måla tillsammans med Malin. Storebror vad snäll och hämtade Tuva på dagis så vi hann jobba på lite till! Vi hann tyvärr inte komma till att måla rummets blivande riktiga färger, bara grundmålningen fick plats på tidsschemat idag, men det är alltid kul att hjälpa till ändå, särskilt med mina fina tjejer:)

Nu sitter jag och letar inspiration till vårat framtida hus (som förhoppningsvis dyker upp snarast!), blev inte precis mindre eggad av dagens arbete!

Hus x3

Igår eftermiddag flydde jag fältet för en lugn och skön kväll med Malin. Vi gick en liten promenad, lagade middag, såg SATC 2 (äntligen har jag lyckats se den och jag blev då iallafall inte besviken!), käkade gott, pratade...ja en mysig Malin-och-Sofia-kväll helt enkelt! Blev hämtad strax före 10.30 imorse då det bar av till den första husvisningen för dagen (vi hann komma upp i 3!). Två av husen var, som jag tidigare nämnt, väldigt välrenoverade dock hade både fukt så det avskräcker ju en hel del. Ett skulle få sig en rejäl besiktning imorgonbitti och då skulle vi får veta vad som skulle behöva göras, hur det skulle göras, pris och men som skulle måsta stå för vad. Tror visserligen inte att det blir det huset hur som helst men det skadar ju inte att lyssna. Vi har även en planerad visning nästa vecka, hoppas att det kommer ut ännu fler hus i rätt område i veckan:P

Nu ska jag krypa ner under täcket och somna framför tvn. Imorgon väntar dagis, STORdagis till och med. Tuva ska nämligen flyttas över till Stubben (3-5år) som ligger i samma hus som hennes tidigare avdelning. Många av hennes kompisar har flyttat/flyttar över dit nu då det kommer en våg av småttingar till Myran. Hon är helnöjd och längtar massor, och hon är noga med att berätta att hon är en stortjej;)

Sleep tight!

Helgen i bilder

Kalas, bad och ridning är kortfattat vad helgen innehållit. Är så trött och tråkig att jag inte orkar skriva något, sängen lockar mer (trots lång sovmorgon), men bilder är ju inte fy skam!


Edwin och Astrid spexade och hoppade av sig shortsen/kjolen
och snabbt därefter rök det lilla Tuva hade att ta av sig, trosorna ;P



Badtrollen! Leon var helnöjd!


Storpruttan på favorit-Lucky!

Kalasdax

Då var det snart kalasdax igen. Storkusin Edwin fyllde ju hela 5 år i onsdags och då var vi såklart där och grattade men idag är det barnkalas så Tuva är bjuden dit kl 14. Så då blir det mer tårta och bullar, inte mig emot iallafall:P Just nu sover bustrollen och jag ska passa på att göra mig klar och slappa, eller så brukar det sluta med att jag fastnar framför skärmen tills någon av dom vaknar!

Ny regel?

Sitter och googlar på den nya regeln om bolån som det pratas så mycket om, men jag blir inte riktigt klok. Är det någon som vet exakt vad som gäller? Känns som att ingen är helt säker hur den kommer att bli, eller är det inte klart än? Elina sa iallafall att hon hade hört att om man har lånelöfte innan oktober så behöver man inte bry sig om det, så då har man ju iallafall 6 månader på sig att hitta ett hus, sen är det i princip kört. Jag menar hur många i vår ålder har råd att lägga 10% av husets värde i kontantinsats (eller hur det nu var)? Troligtvis inte så många.
Hur som helst, hustitten tidigare i veckan blir det inget av. Det var helt enkelt för trångt för att klara av oss fyra och alla behov därtill, så vi letar vidare. Ska och kolla på två andra hus till veckan (den lite dyrare och mer färdigställda varianten) men vi får se vart det leder, kolla kan man ju alltid!

Vore tacksam för svar angående frågan om ni har koll på det. Nu ska jag packa ihop lite saker och våldsgästa på Morön med barnen. Trevlig fredag!

Latsidan - vad är det?

Här går det undan kan jag lova! Leon är inte den som ligger på latsidan när det gäller att ta sig fram. Han började ju gå utmed möblerna för ca en månad sen och efter det har han bara blivit självsäkrare och självsäkrare för varje dag. För två veckor sen började han släppa taget och det tog inte länge förrän han stod relativt stadigt (mer eller mindre långa stunder), och för kanske en vecka sen gav han sig an den stora utmaningen: att gå utan stöd. Utveckligen har väl sett ut som följer: 1 steg - drutt, 1-2 steg - drutt, 2-3 steg - drutt (igår), 3-4 steg - drutt (idag) och ikväll innan läggdags (då jag lockade med vällingflaskan) hela 6 steg!! Shit, min lillkille, han har mer bråttom än syrran iallafall som var 10,5 månad när hon gick på allvar, för jag tror nog att han går innan det med tanke på att han bara blir 9 månader på lördag (läs: "bara". Huvva vad tiden går fort!)


Behöver jag tillägga att han blir mäkta nöjd när han lyckas gå några steg? :P

Hus titt!

Idag har jag (Leon) och mamma varit och tittat på ett hus. Jag vill ha det, det kändes nästintill perfekt för oss. Ska ringa till mäklaren imorgon och boka en privat visning till på torsdag då Robin är hemma, då får vi se vad han känner. Tänker tyvärr inte gå in på några mer detaljer så ni får hålla er ett tag. I know, I'm so kind! :P

Fånga ballongerna!

Imorse vaknade Leon tidigare än vanligt, "redan" 7.30, han brukar sova minst en timme längre (använde "hartassar" då jag vet att jag absolut inte ska klaga för båda barnen snittar 12 timmar per natt). Hur som helst så gick jag ner med han och efter ca 40 min kom lilltjoppan ner också. Efter frukosten fick jag syn på ett spel som Tuva fick i julklapp och som vi bara spelat en gång sen dess, Fånga ballongerna. Ett klassiskt lära-färg-spel som verkligen uppskattades idag! Första gången vi spelade det gick det inte speciellt bra. Hon kastade tärningen, tog fel färg och placerade pricken på fel ballong på brickan, men idag var det andra bullar, idag blev allt rätt. Vi spelade det gång efter gång och jag kämpade med att få in lite färger i skallen på henne. Hon kan ju vad alla färger heter men har inte riktigt kläm på vilken som heter vad, så nu får vi se hur många spelomgångar det tar innan dom börjar fastna.

Idag är jag extra glad och stolt över Tuva. För det första har det inte varit några kissolyckor idag och för det andra så verkar det som att hon har börjat säga till när hon känner att det är dags för ett toabesök (annars har vi fått fråga henne stup-i-kvarten men det har bara resulterat i en grinig tjej som tycker att mamma och pappa inte gör annat än tjatar). Vi får se om hon fortsätter i samma anda imorgon, och då är det dagis som gäller, nu är det slut på sommarlovet. Hon längtar då efter sina kompisar, och ikväll när jag skulle lägga henne sa hon att hon ville att Vera skulle komma hit och sova och att dom skulle leka i hennes rum. Hon har aldrig pratat om att ta hem kompisar förr så jag får väl prata med Veras mamma när jag träffar henne och bjuda hit dom. Veras lillebror Aron är ju bara 3 månader äldre än Leon så då kan dom passa på att busa dom också.

Nu ska jag plocka undan lite och invänta Elina som kommer hit efter jobbet, om ca 30 min. Ha en mysig kväll!


En söt och glad vinnare som hjälper förloraren att fylla klart brickan ;)

Finbesök

Har Therese på besök ikväll och vi har lyckats beta av två filmer, Precious och Percy Jackson & The Olympians: The lightning thief. Den förstnämnda berörde som fan kan jag säga (kanske är ensam som inte sett den tidigare men?) och den andra var bra. Nu ska vi sova så vi orkar med morgondagen:)

En ovanligt lång dag

Gårdagen var nog en av dom längsta på länge, eller det kändes så iallafall för vi höll igång hela dan. På förmiddan blev det lite kalasande för Elin ute i stugan och när vi skulle fara ville hon följa så självklart fick hon det. Då åkte vi till gokartbanan för att gasa lite. Robin körde två race och jag och Tuva ett (i en dubbel gokart). Elin tyckte det såg ut att gå lite för fort så hon passade på gasandet den gången. Sen drog vi vidare till leklandet och byggnaden näst intill ekade av tomhet - sköönt! Leon tränade hårt på att försöka ta några steg och lyckades faktiskt ta två i följd några gånger och han tyckte att bollhavet var skitkul!
På kvällen när barnen lagt sig hade vi tänkt se film men voddler laggade så mycket så vi spelade Wii istället, till Elins stora förtjusning:)


Kök och massa mer!

Syftet med dagens ikeatripp var att mammpapp skulle kolla kök (och jag ville såklart ha med ett finger i spelet) och dom hittade sitt potensiella ca 2 sekunder efter att vi klivit in genom portarna. Självklart fanns det mycket runt i kring köket som skulle spanas in och självklart även annat helt orelaterat till det (vilket jag och mamma stod för). Jag brukar alltid göra en ikealista när jag ska dit men denna gång var den väldigt kort, ynka 4 varor, men det berodde till största del på att det blev en spontanresa för min del och nog ska ni se att jag kom hem med fler än 4 varor! Robin tycker att jag är så bra på att köpa vad han anser "ovärda saker" som bara ligger och skräpar (många lämnar aldrig den blå kassen) men det är ju tjusningen med ikea, massa småprylar till billiga priser och då är det inte hela världen om lampan för 49:- eller ljusstakarna för 9:- inte blir lika snygga hemma som man tänkt sig, det kan man överleva rent ekonomiskt. Det konstigaste med att vara på ikea är att vagnen alltid är fullsmockad och man tycker att man plockat på sig SÅ mycket och ändå känns det som att man har tappat hälften av sakerna på vägen hem för då är det inte alls speciellt mycket i kassen?! Och varje gång jag varit där så vill jag tillbaka dagen efter för när man kommer hem inser man allt man glömt/inte tänkt på och har man köpt något som är riktigt praktiskt för en gångs skull så ångrar man att man inte köpte fler, och så blev fallet idag. Men jag och mammsen ska dit snart igen så jag får ta det då och hoppas på att sakerna som var slut idag finns då. Och då blir det både karl- och barnfritt, även om både pappa och Leon skötte sig exemplariskt idag:P

Tuva är kvar i stugan en natt till för vi kom hem så sent och hon var supertrött ganska tidigt pga överhoppad dagssömn som hon fortfarande behöver en skvätt av. Men Robin kommer hit inatt från jobbet och sen ska vi ut till stugan imorgon och fira Elin i efterskott så det passade som bra:)



Kan han vara den enda lyckliga killen på hela ikea?
Ni vet, tyger, lampor, småplotter, not a guy thing!

Borde sova...

Jag borde verkligen sova nu, eller för längesen egentligen med tanke på att det blir en tidig morgon imorgon. Ska nämliga upp till Haparanda med mammpapp och ikea står såklart på schemat, vad gör man annars där uppe? (no offense) Så det blir att ställa väckaren för bilen ska lämna gården senast 7.30, vilket innebär att jag kommer att måsta väcka Leon som oftast sover till 8.30-9.00. Eftersom Robin jobbar till sent imorgon kväll så har jag skjutsat ut Tuva till farmor Kerstins stuga i eftermiddag, där hon förövrigt verkligen älskar att vara. Så där får hon mysa, busa, hoppa studsmatta och fira faster Elin som fyller 9 år imorgon! Känns som att hon nyss var 3 år som när jag och Robin träffades, tiden går för jäkla fort alltså! Idag har jag och barnen varit på stan en sväng och inhandlat present så det blir att fira på lördag då Robin kommit hem från jobbet. Och kvällen har spenderats tillsammans med bästa Malin här hos mammpapp:)

Nu MÅSTE jag VERKLIGEN sova!

Brev till tomten

Igår när jag och Tuva var och tvärhandlade och gick förbi leksaksavdelningen sa hon: "Mamma, jag vill ha en prinsesshäst." Hon älskar verkligen att leka med smådjur och gubbar så jag var påväg att titta på en när jag kom på en sak, jag gjorde en deal med henne. "Vet du gumman, du kan få en prinsesshäst när du slutar med tutte." Och hon svarade snabbt: "Ja, jag ska sluta med tutte." "Vad bra", sa jag, "då får vi skicka alla dina tuttar till tomten imorgon och sen far vi och köper en prinsesshäst till dig." Hon var nöjd och glad så vi handlade klart och åkte hem. Väl hemma förklarade jag för henne att det innebär att alla tuttar försvinner och att hon inte kan sova med någon hädanefter, och att Leons tuttar är förbjudna (för att förhindra återfall!). Hon sa bara: "Ja då får jag bara sova med snutten och min prinsesshäst!"
Imorse när hon vaknade och kom ner för trappan så sa hon att hon hade lämnat alla till tomten (förmodligen för att jag hade gömt nattens tutte innan hon vaknade) och hon verkade inte bekymrad över det. Vi gjorde oss klara för dagen och jag plockade fram ett kuvert och skrev på det och sen fick hon stoppa i sina tuttar, en efter en. Alla utom en, som jag lovade att hon skulle få ha till vi kom in på stan, den skulle hon lämna när vi skulle betala för prinsesshästen. Innan vi gick till stan så "postade" vi brevet i våran brevlåda för att tomten skulle kunna hämta dom medan vi var borta;)
Väl inne i stan på Babyproffsen så kikade vi på en hel del olika prinsesshästar och hon velade länge till hon tillslut bestämde sig för en liten häst med en liten tillhörande docka på ryggen. Vi började gå mot kassan men på vägen dit fick hon syn på dom fina djuren som finns (ni vet dom där rejäla och rätt dyra djuren som ska hålla i en evighet och finns i alla arter, former och färger) och tvärstannade. "Dom här vill jag ha!" sa hon och ryckte åt sig två dinosaurier. Sen fick hon syn på en häst som såg ut som Lucky, så den ville hon också ha. Så hon fick välja mellan prinsesshästen och dom, och hon valde handlöst det senare alternativet. Hon har lekt med dom i princip hela dagen, haft några enstaka tutt-återfall (speciellt vid sömniga tillstånd) men annars har det gått förvånansvärt bra. Hon hade det lite tufft när hon skulle lägga sig för kvällen men det gick över rätt snabbt och jag blev något förvånad att hon varken ropade eller sprang upp en enda gång utan somnade direkt, det har inte hänt på ett bra tag kan jag säga! Så vi får hoppas att detta går vägen för vi kommer inte att vika oss, har man slutat så har man slutat.


Riktiga Svenssons

Den dåliga uppdateringen beror på en impulstripp med lånad husvagn till Lycksele. Vi for i lördags och kom hem ikväll. Orkar inte skriva nu för nu ska jag mysa med Robin sista kvällen innan verkligheten börjar om. Kommer kanske lite text och bilder om trippen imorgon:-)