Köp & återköp

Har gått med barnen in till stan en sväng idag i det härliga vädret, var dock lite irriterad för vissa gångvägar var inte så bra plogade! Jag skulle lämna tillbaka en baddräkt som vi köpte till Tuva igår och sen köpa utebyxorna som äntligen kommit in i hennes storlek. Hittade även en tröja åt mig själv, som blev väldigt billig då det var 10% plus att jag hade en 50kr-check!

Ikväll kommer Elina och roar mig, och ni vet väl vid det här laget hur dom kvällarna brukar se ut, ikväll blir det DOCK utan gottislisk för båda vi ska ta tag i våra sockerberoenden! Såå frukt och kvällsmacka står på schemat;)

Måndagslyx!

Ikväll har vi varit gäster i vårt eget hus. Sandra och Peter kom hit och bjöd oss på supergod västerbottenspaj och massa gottigheter. Det kallar jag lyx! Nu är dom påväg hem och jag har börjat sjunga på refrängen, trots att Tuva inte somnat än! Vi orkade inte ta striden ikväll så hon har fått vara vaken liite extra! Hon sa sett film i våran säng,försökt tigga godis av oss och faktiskt varit rätt så snäll. Såå det blir nog inte dagis imorgon, har en känsla av att hon inte kommer att vakna i vanlig tid, eller åtminstone inte vara pigg iallafall så det får bli en mysig hemmadag istället. Robin åker iväg och jobbar redan imorgon, eftersom det är påskvecka och röd dag på fredag så blir det så. På tal om påsk, undra vad man ska hitta på och vad man ska göra?

Nä nu måste vi göra som Leon och slå igen ögonlocken om vi ska orka med morgondagen! Nighty! Och tack igen för ikväll Sandra och Peter!

Lillvännen

Efter en gårdag och en natt med oroligt sovande så har lillvännen knoppat in rejält. Han somnade vid 14, just när vi skulle fara till badhuset, och han sover än! Alltså över 4,5 timme i sträck trots in- och utplockande i bilen, ner och upp ur vagnen, av- och påklädning, helt knäckt kille. Men det är bra han sover, det brukar ju hjälpa när man är sjuk.
Själv så är jag helt slut efter allt badande, idag var det jag som stod för det och Robin som observerade:P Snacka om att Tuva har blivit modig i vattnet, hon har stor respekt för det men hon vågar mycket, till skillnad från för någon månad sen då man knappt fick släppa henne. Sandra, Peter och Rasmus var också där med oss:)

Nu ska jag fortsätta mysa med stortjejen innan det är sängdax för henne.


Lillvännen

Det gulligaste

Det gulligaste någon gjort för mig i veckan stod Sandra för igår! När hon kom igår kväll hade hon med sig en bukett tulpaner! Tack sötis:)



Oroligt

Leon fortsatte ha rätt hög feber hela dagen igår och han har sovit minst sagt oroligt. Stackars liten. Och tänderna strular till hans mage rätt rejält, det är full fart på den fronten om man säger så. Nu ligger båda mina småskruttar här i sängen och myser framför Lilla Kycklingen, dom är så söta! Och bredvid dom ligger en trött pappa som var ut igår, med Elina som förövrigt ligger en våning ner och sussar i soffan;)

Undra vad dagen ska bjuda på? Vädret suger iallafall, precis som igår, så det blir väl inneaktiviteter idag också.



Morgonmys!

:)

Tack för ikväll Sandra! New Moon, lite gott och prat det är aldrig fel!:)
Nu väntar sängen. Goodnight folks!

Risgryn

I tisdags upptäckte jag att Leons första tand hade tittat fram, ganska exakt samma tid som Tuvas första gjorde, tror att hon också var ca 4,5 månad då. Imorse vaknade Leon redan kl 7, han som oftast brukar sova till minst 9, och han var gnälligare än vanligt. Inget dög. Efter ett tag kollade jag tempen på han, och klart han var gnälligt, han hade ju 38,6. Plus att jag upptäckte att risgryn nr 2 också är på g upp, man ser den liksom genom tandköttet så den är nog inte många dagar bort.

Snart ska Tuva och Robin på leklandet, det blir en två-dagars, och själv så ska jag på stan med Elina och någon timme:)



Storasyster & lillebror:)

"..jätte jätte kul.."

Dagen har varit fylld med fart och bus, ja mer än vanligt då, på leklandet! Tuva hade superkul och ikväll när vi la henne sa hon "Tuva hade jätte jätte kul på leklandet idag!", sötskrutt!

Nä nu väntar sängen, har slumrat till i soffan i över en timme nu så nu är det dags, ska bara slita med mig min andra hälft som även han har knoppat in! Sleep tight!

Barnbus!

Idag har jag och barnen spenderat för- och lite av eftermiddan hos Paue med barn. Först var vi ute en stund så storbarnen fick springa av sig lite och sen blev vi bjudna på lunch, lyx! Sen har vi tjattrat och Tuva och River har lekt, riktigt bra till och med! Leon var som nöjd hela tiden, han låg i Leahs babygym och dolade på, så dom har skött sig snyggt båda två idag:)
Ikväll kommer Robin hem, vilket vi alla ser framemot! Nu är han ledig en vecka:)

Lite bilder från idag på busbarnen..

Nöjda, busiga och glada barn!
Ja, min son är stor! Visst märks det att han bara är tre dagar äldre?!

Keep rolling!

Nu har Leon verkligen fått kläm på att rulla. Från mage till rygg har gått bra en tid men från rygg till mage har varit desto svårare. För snart en vecka sen fick han in den rätta tekniken och nu hinner man knappt lägga ner honom så ligger han på mage!


Rätt nöjd kille ;)

Syyyy

Idag är det dags att sy gardinkappor och kuddar av tygerna jag köpte på ikea. Väntar på mammsen som är hos hästen och sen ska saxen och symaskinen få jobba!

Undra vad man ska hitta på ikväll? Robin kom ju hem inatt så jag ska ringa och höra om han har några förslag!

Jag hoppas att ni vet...



...hur mycket JAG ÄLSKAR ER!

Statistik?

Vad är det som lockar läsare egentligen? Känns som att min besökarstatistik är lite som en berg- och dalbana just nu, ena dagen har hyfsat många kika in och den andra väldigt få. Inte för att det i huvudsak är andra jag skriver för,  nej det här är för att jag ska kunna gå tillbaka sen och kunna se hur barnen har utvecklats, det är själva huvudsyftet. Sen att folk läser och kommenterar är ju bara kul! Men kommentarerna regnar inte direkt in för tillfället:P

Här

Här fanns visst en av bilderna på gullrumporna! :)

Fotografering

Idag har jag varit och fotat barnen hos Fotograf Skellefteå på Nordanå. Erbjudandet om gratis BB-fotografering kvarstår och skulle tydligen göra det på obestämd tid. Så snart kommer Leon i tidningen, är ju bara 4 månader sen han föddes:P Trots att Tuva hade lite svårt att sitta stilla och Leon försökte käka upp fårskinnet (som inte kan ha smakat gott med tanke på grimaserna han gjorde) så blev det faktiskt en hel del bra bilder på dom tillsammans! Så inom några dagar får jag bilderna vi valde ut (ca 20 st) och kan välja ut vilka vi vill framkalla och köpa, inte billigt men fina kort på barnen har man ju glädje av resten av livet så det är det värt:)


Chockad!

Inatt har Leon chockat! Han somnade kring 22 snåret igår och då la jag han i vagnen, och där sov han tills det var dags för oss att gå upp å sova vid 01 och då tänkte jag att han skulle vakna och vilja äta, men icket. Han fortsatte sova i sin säng och vaknade inte förrän kl 06 imorse för att äta! Alltså INGET nattätande inatt! Gud så skönt, hoppas det kan fortsätta! Tuva var ganska snabb på att sluta med nattmålen men vi får väl se om det här bara var en engångsföreteelse eller inte:)

Idag får vi se vad som händer, Tuva är fortfarande sjuk men jag tycker att hostan låter bättre nu på morgonen än den har gjort de senaste dagarna, låter som att det börjar lossna lite mellan skällandet. Håller tummarna för att hon snart får bli frisk, hon är så less på all medicin som tvingas ner, men duktig det är hon även om det tar emot. Hoppas bara hon får i sig lite mat idag för hon har stenvägrat i flera dagar nu. Hon vill ha mackor lite då och då men dom försvinner det bara lite smör från och sen inget mer..


Lillbebis

Idag åkte jag och Leon (sjuktuva fick stanna hemma med pappa) med mammpapp och syster till Umeå för att skåda och snusa på den nyaste familjemedlemmen. Och visst var han söt! Och rätt lik sin storebror som bebis! Och det blev som jag befarade, min bebis försvann. Han blev större än jag redan tyckte att han var! Men nu när vi är hemma igen så blev han bebis igen, ingen liten sådan, men ändå min lilla bebis:)


Söta kusinkillar!

Bygger och fixar

Nu sover Tuva och det är dags för lite "Äntligen Hemma" här hemma. Robin skruva och fixar med tvbänken som snart ska hamna på sin rätta plats, dock så ska den inte stå där mer än max 10 dagar då vi ska få en ny hemskickad pga skador. Inga megastora skador, men skador som syns då vi ska ha lådor i dom mittersta gluggarna. Men den kommer absolut inte att hamna på skroten, nej nej! Den kommer att pryda Sandra och Peters hem så man kan ju kalla det tur i oturen:)

Nu ska jag se hur det går för min handy man;P Trevlig kväll!

Igen...

Imorse strax efter 8 åkte vi in på akuten igen med lillgumman. Hon lät precis som hon hade gjort på natten innan det första besöket så vi åkte in, de kollade samma saker som igår och konstaterade att det är krupp. Nu får hon alvedon varvat med ipren, nässpray och luftrörsvidgande medicin. Stackars liten, hoppas det går över SNART!

Ett litet besök...

Ett litet besök på akuten mitt i natten pga en skällhostande liten Tuva. Hon vaknade med feber och liknande krupphosta och lät lite tungandad så jag och Elina åkte raka rör in på akuten för att undersöka saken. Det var inte krupp utan "falsk krupp", hon har nått förkylningsvirus i kroppen och hostan låter liknande krupp men den sitter inte på lungorna. Så dom kollade syrevärdet, gav henne alvedon och lät henne inhalera så nu ligger hon i våran säng och sover, och förhoppningsvis får hon fortsätta göra det resten av natten. Håller tummarna för att det bara var en engångsföreteelse och att vi slipper åka in igen för doktorn sa att ibland kan de behöva komma in och inhalera någon natt i rad.

Nu ska jag umgås med våra gäster innan det är dags för sängen.

Ikea

Igår blev det en rolig tripp till ikea med Sandra. Det handlades bland annat tvbänk, rumsbord, tyger, filtar, ljus, tavlor, kojor, lampor! Var så trött igår och han bara fixa ihop litegrann så det blir mer ikväll, och i helgen ska jag invadera morön med tyger (syhjälp med gardinkappor och kuddfodral) så att allt kommer på plats:)

Vårkläder

Idag har jag inhandlat vårytterkläder till Tuva. Det blev en vind- och vattentät jacka och en söt mössa, tillhörande byxor ska också köpas men rätt storlek var slut för tillfället men skulle komma in snart. Leon behöver också nya ytterkläder snart men jag måste kika runt lite först. Har en känsla av att det kommer att bli många mössor i vår, jag är väldigt bra på att köpa det för det finns så många fina, och nu när barnen är två så blir det ju dubbelt så många:P


Fyndhäst!

Idag har jag, enligt mig själv, gjort världens fynd! Jag var ute på promenad med barnen på förmiddan, i det sköna men ruggigt blåsiga vädret, och gjorde lite ärenden. På väg hem gick jag förbi Myrorna och där gjorde jag mitt fynd. Hittade en gammal jättehäftig gunghäst som dessutom var kanonfräsch! För tillfället är en blågrå, helt okej färg, men den ska nog få en annan färg inom kort. Är supernöjd och prislappen löd: 75kr!!



Rävarbacken

Igår blev det ännu en härlig utedag, trots att solen inte riktigt ville titta fram som i förrgår. Men härligt var det som  sagt. Det blev hamburgergrillning, pulkåkning, fika, varmchoklad och en massa bus i snön. Alla barn var jättesnälla och glada, och efter några timmar ute for vi vidare för ett dopp eller två på Edda. Det var riktigt skönt att bada, har inte gjort det sen i somras. Tanken var att Leon också skulle få bada men han valde att sova i vagnen hela tiden så det får bli en annan gång. Behöver jag säga att man var härligt slut igår kväll? Vi var lata och lyxiga nog att beställa kinamat och efter den hade slinkigt ner i magen så var det dags för Robin att röra sig mot jobbet. Men ensam blev jag inte, för i samma veva kom Elina som planerat och spenderade kvällen med mig:)

Nu ska jag göra barnen i ordning så vi kan ge oss ut i +4 vädret!



Mysig utedag

Igår passade vi på att njuta av solen på Kerstin och Tomas baksida. Barnen busade, det grillades korv och, det var en bra dag! Tuva var nöjd och glad hela dagen och Leon sov nästa hela utevistelsen. Sen blev vi bjudna på lasagne och kom väl hem strax efter 21.
Idag saknar vi solen, temperaturen är ju kanon men vart är solen? Det är ju den som lockar en mest till att vilja gå ut men vi ska nog försöka trots att den "lyser" med sin frånvaro!



Sluta växa så fort!

Vad ska man hitta på idag? Känns som att man måste ut en sväng i grannvädret och suga åt sig lite solenergi och frisk luft. Tuva sover lunch nu iallafall och Robin sover fortfarande eftersom att han kom hem från jobbet typ 2-3 inatt. Leon ligger och roar sig i gymmet, nu har han riktigt bra kontroll på händerna, sakerna får inte hänga kvar många sekunder:) Tiden går så jäkla fort, snart käkar han vanlig mat och springer han runt här hemma! Om man bara kunde stanna tiden en stund, barnen växer upp så fort! Man får nästan lite magont när man tänker på att dom snart börjar skolan om dom fortsätter växa i den här takten! Men var ålder har ju sin speciella charm också, önskar bara att man fick njuta av var och en lite längre.


Testar att stå i kompisen Milos gåstol, vilket var riktigt populärt!

En trappa upp...

Nu har målandet gått en trappa upp, till den övre hallen. Slet bort det lösa från tapeterna igår och idag har jag hunnit måla taket och en tredjedel av väggarna. Får se om jag fortsätter ikväll, nu kommer iallafall syster snart och då ska Tuva hämtas från dagis och sen ska vi göra ett stopp i stan och sen vidare till morön där det bjuds på pizza ikväll;)

Stolt

Då var man stolt faster för andra gången i sitt liv! Igår kväll kom en ny stjärna, en liten kille på 3490g och 50cm. Gud vad jag längtar efter att få snusa på dig!

Grattis kära storebror! Och Elin! Och Edwin till din lillebror :)

Njuter

Sitter och njuter av lugnet här hemma. Båda barnen sover SAMTIDIGT, det brukar inte hända ofta på dagarna!

!

Pirrigt!

Karl Leon Lindahl

Då var lillkillen döpt, och han var SÅ snäll! Inte ett knyst i kyrkan, han verkade gilla att få huvudet blött:P Tuva var också jättesnäll för den delen, trodde hon skulle springa runt som en galning men icket, hon var snäll och skötsam hela dagen. Det var en bra dag med fint folk, dock fick en tredjedel stanna hemma med magsjuka, stackarna, och Leon fick många fina presenter som vi tackar för!