Hurra!

Ja må hon leva, ja må hon leva...Nä, det känns faktiskt inte som att jag fyller år idag eftersom att jag blev firad i söndags men jag har fått fina gratulationer idag också, tack tack!:)
Fick min efterlängtade mobil i söndags och jag är hur nöjd som helst! Den är toppen! Det är en Sony Ericsson C901, en kameratelefon med andra ord. Fick även den fina diskmedelspumpen från Cult Design av min kära vän Elina och sen har brorsan beställt efter ett Nintendo Wii som kommer så småningom:) Och idag på morgon fick jag en ny ögonbrynsskugga av systeryster som sov över här inatt!

Tack till alla, ni är bäst!


Oj, nu måste jag skynda mig å hämta trollungen från dagis och höra hur det har gått med fotograferingen idag!

Mobilbilder:)

Ikväll är det ombytta roller här hemma. JAG är vaken och var vaken under hela filmen och Robin somnade vid halvtid! Haha! Har just lagt över alla bilder och sparade saker från min mobil till datorn för man vet aldrig när den bestämmer sig för att gå i pension. Den har krånglat mycket den senaste tiden och den gör mig galen! Hur som helst så hittade jag en massa söta bilder, de flesta av dom på Tuvis såklart!:)

Här kommer några:
Góskit! Älskar dig!

Gårdagen,

Det blev ingen omplantering igår, det hann bli för sent och jag för lat men det ska göra snart istället, direkt mamma kommer hem från Lucky. Jag var dock förbi Blomsterlandet och köpte två krukor till sovrummet, ska bli så mysigt att äntligen få in lite växter där!
Var även en tväris in på Barnens Hus. Spjälsängsskyddet fanns såklart inte men jag fick med mig lite gratisgrejer i form av blöjor, salvor, olja osv. och det är ju aldrig fel.

Sen blev det gotteätande och idoltittande för hela slanten! Gick och la mig vid 23 då jag var helt slut och ögonlocken hängde tungt.
Nu sover Tuva så jag hade tänkt baka lite till "kalaset" imorgon, man måste ju ha nått att bjuda på!


40 dagar kvar,


Vecka 35,

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt.

Du har säkert känt av att barnet hickar ibland.

Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.

Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig.

Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

 

Källa: www.vardguiden.se


Ditt å datt,

Sitter vid datorn och tråkar. Vet inte varför man ska envisas att sitta här när man ändå inte har något att läsa eller kolla. Men men, Tuva är på dagis idag så jag ska väl försöka få nått gjort iallafall, kanske dammsuga övervåningen åtminstone. Ska föresten ta cykeln till Coop Bygg och kolla färg till köket sen också, är riktigt sugen på att måla!

Imorgon ska jag och Linn fara på Barnens Hus, det är typ "baby-dag", antagligen med lite rabatter åså, alltid kul att kika:) Ska kolla om ett nytt spjälsängsskydd också så jag kan ta och bädda lillsängen snart:)

Annars vet jag inte vad som händer i helgen. Ska till mammpapp imorgon och ta med mig alla blommor för omplantering så förhoppningsvis får man ut några nya av dom gamla så då behövs bara nya krukor;) Sen på söndag ska jag väl ha lite "kalas" i och med att jag fyller år på tisdag och då kan det vara svårare att samla ihop skaran.

Nä nu ska jag ta tag i dammsugaren och få lite gjort!

Långsova

Inatt jag har gjort en riktig långnatt. Robin tyckte att jag var värd en rejäl sovmorgon så han skickade mig till mammpapp för att jag skulle få sova ut ordentligt, och det har jag gjort! Vaknade strax före 12 och så länge har jag nog inte sovit på jag vet inte hur länge. Har just ätit lite och ska ta och göra mig klar och sen bär det hem igen:)

Igår var vi och badade på Eddahallen, det var riktigt mysigt och Tuva var nöjd. Hon var dock livrädd för fläktarna uppe i taket och vågade till en början inte gå själv utan skrek hysteriskt. Hehe jag fattar inte vad hon får för sig ibland men vi sa att dom inte var farliga och sen var det som att hon försökte intala det för sig själv varje gång vi gick under en: "Fläkten inte farlig". Sötpropp!

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, Robin åker ju till jobbet imorgonbitti så det är som sista dan idag. Men men nått blir det säkert, nu ska jag iallafall ta å göra mig klar.



44 dagar kvar,

Kiss & bajsöverraskning

Alldeles nyss lyckades jag slumra till nere i soffan och vaknade av en god doft i näsan. Kastade mig upp och fick se Tuva framför mig på golvet utan blöja och med lite klet i rumpan. Tänkte fasen också och kollade mig runt. Blöjan låg i ett hörn i vardagsrummet och den lilla korven mitt på den stora runda mattan. Jag antar att den har ramlat ur blöjan när hon slet av sig den för hon gillar inte att ha bajs i blöjan. Sen fick jag syn på pottan som också stod där bredvid mattan, då hade hon hämtat den från toan och kissat i den. Då var jag ju tvungen att berömma henne. Vi har börjat potträna lite smått då Tuva inte riktigt gillar blöjan längre (den åker av rätt ofta). Hon brukar vilja sitta på pottan på kvällen men det är inte så jätteofta det kommer nått men man får ha tålamod, har inte direkt räknat med att hon ska vara blöjfri innan tvåårsålder.

Nu ligger hon i sängen och ska sova men har klättrat ur den några gånger nu, vilket är första gången det händer sen hon fick storsängen för snart två veckor sen. Men nu har jag lovat att vi ska gå till lekparken efter hon har sovit så vi får se om det funkar;)

Tuvapottan.

Bowling

Idag har vi virrat runt en massa utan att veta vad vi ska göra. När vi dock bestämde oss för att fara å bada så läste vi att Eddahallen stänger 17 på söndagar och då var klockan redan efter 15 så det sket sig. Vi for ut som en cykel/skatetur och under den så kom vi på att vi skulle bowla. Tuva fick vara på mitt lag och prova rulla några klot och det var en riktig höjdare. Så nästa gång får hon och vara med på allvar med bommarna, för idag for de flesta kloten i rännan;)

Tuva sover sen 1,5 timme tillbaka och Robin står för tillfället i duschen. Jag har just startat den andra maskinen med tvätt och väntar på att karln ska bli klar så att vi kan mysa framför en film:)
Mysig kväll på er allihopa!

Byte & bus!

Har varit en snabbis och svettats på stan med Tuva. Har haft sån beslutsångest över storleken på vinterkläderna vi har köpt så jag kände att vi var tvugna att åka in och prova en större storlek på diverse saker. Det resulterade i att overallen, jackan och täckbyxorna blev bytta till en större då det inte skiljde så fruktansvärt mycket. Så nu kan jag lägga det åt sidan och bara invänta snön!

Nu är jag ensam hemma. Robin och Tuva har åkt till umeå med Roman och Liam för att leka av sig på leklandet. Tuva var något eggad och har pratat hela morgonen om hur hon ska klättra och åka rutschkana, sötrumpan:) Tror att papporna kommer att ha minst lika roligt som barnen, eller tror och tror, det är jag säkert på:P

Nu behöver jag lite lunch i magen innan det går för långt och jag börjar må illa istället.

La stada,

Idag blev det en sväng på stan med Elina och Milo medan Tuva var på dagis och rasade av sig. Tanken var att hitta lite höstkläder till barnen men jag blir så irriterad för det är inte mycket som faller mig i smaken just nu. Tycker att Lindex har sänkt ribban rejält! Har inte hittat nått fint där på evigheter och så var det även idag. Aja, skulle behöva ha med Tuva för att prova det lilla jag har sett, kanske blir en sväng till imorgon? Jag ska iallafall och klippa mig 9.15 och lillpruttan har dagis till 13.45 så kanske efter det då. Ska hur som helst bli riktigt skönt att klippa sig för det är verkligen på tiden. Färgningen tar jag sen då lillebror har anlänt, alltid kul att få fräscha till sig när man börjar återgå till sitt normala jag:)

Nu väntar Idol och sen ska jag nog glutta lite mer vid datorn, to get some inspiration! Känner att det fortfarande kliar i "göra-om-nerven"!

Dagen,

Efter en långnatt för både mig och Tuvas del så steg vi upp relativt pigga strax efter 8 snåret. Då var det frukostdax för lilla damen som hade dagis högt upp på schemat. Väl där så hann man knappt stjäla en puss och sen var hon som bortblåst! Dagis är uppenbarligen en riktig höjdare.
Själv så gick jag hem, gjorde mig klar och gick för att möta upp Linn och Edwin för en lite längre vandring. Vi hann in på coop bygg för att kolla färg (dock inte till mig denna gång), till Elgiganten för att klämma på några mobiler (då min fullständigt håller på att kajka ihop!) och till sist på coop för att handla lite mat. Sen blev jag bjuden på lunch innan jag hämtade Tuva och sen även middag! En riktig lyxdag! Tack så mycket Linn:)

Ikväll har jag inte gjort mycket mer än att se Idol och nu funderar jag på att mysa ner mig i sängen och se på tv tills jag slocknar, det kändes lockande.


I brist på andra bilder kommer några på vinterkläderna och lite smått och gott till lillebror:) 


Checklista!

Nu är alla vinterkläder inhandlade till Tuvis! Känns skönt att vara ute i god tid för en gångs skull, men trots att det bara är mitten på september så tycker jag redan att det börjar vara halvglest bland overaller och jackor på stan. Det blev en hel del att inhandla iår då vi bestämde oss för att köra med dubbel utstyrsel.

[x] Overall
[x] Jacka
[x] Täckbyxor
[x] Vinterskor
[x] Mössa
[x] Handskar

Nu fattar det bara ett par varma tjocksockar och möjligtvis ett nytt fleeceset. Lillebrors vinterkläder har legat på lager sen i sommar då jag fyndade en skitsöt fleeceoverall på rea;) Nä nu är vi bebissugna alla 3 så vi hoppas att dom sista drygt 7 veckorna går fort!

Tränar

Har varit hos barnmorskan idag på morgonen och allt är bara bra med mig och lillskorven. Magen växer som den ska, alla värden var bra osv, blev dock chockad över att jag inte gått upp nått sen sist, -0,5kg istället. Men det var ingen fara, har trots allt gått upp 8kg sammanlagt (v.33) och lär väl lägga på mig nått mer också innan det är dags.

Och nu har magen verkligen satt igång med träningen. Hade sammandragningar till och från hela dagen igår, och snacka om att den blir stenhård! Kände aldrig av det med Tuva men nu är det andra bullar:P

Har även blivit beviljad hel havandeskapspenning och det känns så skönt! Då vet man att man får in lite pengar nu när man inte klarar av att jobba längre.

Rekord!

Oj oj, rekord på kommentarfronten, vad kul!:) Då vet jag att det finns några tappra därute som läser trots allt. Är väldigt nöjd över Tuvas säng, gillade den såklart redan innan den blev vit men den var inte riktigt lika snygg som brun:P Ett auktionsfynd för 400kr som vi köpte förra sommaren.
Just det, grejerna som vi hade beställt kom igår så nu har Tuva en spis och massa mat på sitt rum. Satte även upp listen med s-krokarna ovanför spisen så nu hänger hennes små köksredskap där:)

Det blev inte en massa städande idag, bortsett från det dagliga diskandet och leksaksplockandet, men däremot så bar jag och syrran upp alla kartonger som fyllde skrubben nere upp på vinden. Det var på tiden!

Nu ska vi fixa lite fruktsallad, mums!

Någon?

Jag känner inte alls igen min "skrivarglöd" här i bloggen. Kan den kanske bero på för mycket egentid när Tuva är sina 15 timmar i veckan på dagis? Eller kanske bara för att jag har haft relativt mycket att skriva om på sistonde? Hur som helst så tror jag inte att det är speciellt många som läser, men det är en annan femma. Skulle dock vara kul att få en kommentar nångång då och då OM det nu är så att någon läser vill säga.

Jasi, vad ska man hitta på idag då? Lämnade Tuvis på dagis 8.45 och ska hämta henne igen 13.45 men det känns inte som att det finns något att göra här hemma, känns som att det mesta som jag kan göra på egen hand är gjort...eller ja, städa går ju alltid trots att jag gjorde det igår.

Från det ena till det andra. Storsängsovandet går iallafall galant för Tuva och hon är väldigt stolt över sin nya säng. Tror att hon sover betydligt mer bekvämligt nu då madrassen är den dubbla i tjocklek jämfört med den andra. Det har inte varit något springande alls fast jag vet inte om hon riktigt har fått kläm på hur hon ska ta sig ur den utan att göra sig illa i magen då sängen är rätt djup. Men det är ju bara skönt för oss:P

Nu känner jag att jag behöver något i magen trots att det inte finns så mycket plats kvar därinne, nä skämt å sido men jag börjar känna mig lite snurrig i skallen.


En liten sneakpeak

Magbilder,

Någon likhet?
v.32, bebis nr 2          v.32, Tuva

Fixar Frasse

Igår när Tuva var på dagis fick jag ett "fixa-saker-il". Jag lackade Tuvas nya docksäng och boklist (som jag grundat kvällen innan) och sen gav jag mig på fondväggen i vardagsrummet. Vi har bestämt oss för att skippa fondvägg där, känns som att man har det överallt, så den fick bli samma fina beigefärg som resten av rummet och det blev fint:) Nu är det bara listerna som ska upp och några tavlor osv men nu känns det trevligare att vara därinne då vi höll på att kräkas av den gamla fondväggen som satt där, och med lite färgklickar och spackel här och var så kändes det inte riktigt färdigt därinne.

Nu börjar det vara lite mysigare på Tuvas rum också. Vi fick ju upp fönsterbrädan i förrgår så nu står blommorna på plats + en söt liten lampa som jag köpte igår. Och idag har jag varit duktig och satt upp sänglampan, boklisten och lite småtavlor (stora bedrifter för att vara jag!), så nu är det lite mer ombonat. Hoppas att lillspisen och matgrejerna som jag beställt kommer idag så att jag får fixa lite mer, det känns så kul nu:) Tror att det kanske har att göra med att lillebror inte är allt för långt bort och att jag vill ha det mesta klart och fint när han kommer så vi bara kan njuta i början:)

Nä nu ska jag inte sitta här och slöa längre, ska byta sängkläder och städa lite medan Tuva sover, och kanske förbereda lunchen innan hon vaknar.

59,

Ett tiotal mindre, 59 dagar kvar tills lillebror är beräknad att komma ut till oss:) Han får gärna göra som sin storasyter och flytta ut en vecka tidigare, eller varför inte två, bara han är redo så är han mer än välkommen:)

Ikeatrippen gick kanon och Milo var snäll hela dagen. Självklart plockade vi på oss lite mer än tänkt men det måste man få göra när man är där;) På hemvägen insåg jag att av alla sjuttielva saker jag köpte så var endast två till mig, resten var till Tuva:P Men så är det när man har fixat och gjort om i hennes rum, då vill man uppdatera lite saker.
Idag ska vi hämta hem hennes storsäng som står redo i mammpapps garage. Dom kommande kvällarna lär bli en utmaning men det känns skönt att det är ca två månader kvar innan lillebror kommer och innan dess ska nog våran "stortjej" ha fått kläm på det:)

Kom på igårkväll att vi hade tid på Öron-näsa-halsmottagningen idag kl 9, så det var bara att ställa klockan och kliva upp. Vi skulle dit så dom fick kika i Tuvas öron (efter tre öroninflammationer i vår/sommar) och allt såg bra ut. Dom sa att efter 4-6 inflammationer på ett år så överväger dom att sätta in rör i öronen så vi får väl se och hoppas att hon slipper någon mer iår.

Nu ska jag fixa lite lunch innan lilla tjohalia vaknar och sen ska det skruvas upp fönsterbrädor så att blommorna få komma på plats:)


Pepp!

Nu har vi taggat inför ikea hela dagen så nu är det dags att sova och samla lite energi till imorgon. Har insett att det är mest grejer till tuvagumman men det är hon mer än värd, och några saker ska vi spara till hon fyller år också:)

Igår började uppfräschningen av Tuvas "nya" säng. Vi köpte ju en jättefin gammal utdragssäng till henne på auktion förra sommaren och nu är det dags att träna henne att sova i den innan lillebror kommer. Eftersom att den var brun så slipade jag den lite igår sen grundmålade kära pappa den två varv och idag började jag med lackfärgen som pappa har slutfört nu ikväll. För er som undrar så blir den vit (kanske inte så svårt att räkna ut?) och den blir jättefin! Bilder kommer senare när sängen är på plats (för just nu är den parkerad i mammpapps garage).

Nä nu väntar sängen så vi orkar upp och köra till happis tidigt imorgon.


Just ja, vecka 32 idag, exakt två månader kvar imorgon. Vi längtar efter dig.

Ikeatripp!

Nu är Tuvas rum också klart! Målade allt i förrgår och igår satt jag upp lister och ställde in de få möblerna hon har. Hon ska ju få sin storsäng snart (morfar Nille ska bara måla den vit) så att lillebror får överta hennes spjälis. Känner att det börjar vara dags att träna nu då hon lär springa upp och ner från den i början! Sen ska hon få ett nytt bord och stolar (har ikeas mammutpallar nu och dom är värdelösa, rent ut sagt, dom väger ingenting och tippar hela tiden!) Sen en ny gardin, lite saker på väggarna osv men det blir inte svårt att fixa då det blir en liten ikeatripp med Elina på lördag:) Ska bli skönt att få fara utan Robin för då kan jag kolla småsaker hur mycket jag vill, mohaha;P

Målar-il :)

I söndags kom Elina hit och hjälpte mig måla vardagsrummet. Det blev jättebra och med lite saker på plats. nya gardiner osv så blev det som ett helt nytt rum. Nu vill man sittar och mysa härinne, det känns mycket varmare och mysigare, nu fattas bara fondväggen, den nya tvbänken (som vi dregglar efter från Mio) och en byrå (eller liknande) men det är en helt annan femma;)

Idag har Tuva dagispremiär, hon har ju inte varit på dagis sen före sommaren och sen ställde ju vattkopporna till det  för henne när hon egentligen skulle ha börjat. Det gick då superbra att lämna henne, hon ville att jag skulle följa in men hon började då leka direkt och hon var inte sen på att haka på de andra barnen på fruktsamling så det var ett bra tillfälle att pussa henne hejdå och gå hem igen.
Sen jag lämnade henne har jag hunnit sälja en av Robins "gamla" skolböcker, (ingen som är i behov av en Rättskunskap & juridik-bok eller Historia A?) slitit lister, maskerat och börjat måla i Tuvas rum. Är snart dags för andra vändan på ena fondväggen så det ska bli spännade att se hur det börjar arta sig, men bättre än rosa blir det definitivt! Känns lite synd bara att jag inte kan måla den andra väggen samtidigt (vilket iofs är mitt eget fel då jag bestämt tvingade Robin att spackla vissa delar av den igår pga små ojämnheter) men när första väggen är torr ska jag sätta igång med slipandet och förhoppningsvis blir den målad ikväll:)