Magbilder

Dags för en uppdatering igen. Titta och jämför;)

             
v.18, bebis nr 2                     v.18, Tuva

En dag på Rovön

Idag har vädret minst sagt varit hett! Eftermiddagen spenderades på Rovön med familjen Stenberg-Nyqvist. Det är så grönt och fint där på sommaren, en perfekt plats en dag som denna! Barnen var helnöjda och kastade sten i vattnet i princip hela tiden:P

Nu ikväll har jag firat mamma lite på morsdag och passat på att träffa henne och systeryster en sista gång innan dom reser. Dom fuskisarna ska till Cypern imorgon, åh det som är så fint där!

Och Robin har åkt hela vägen till sitt nya jobb i Tärna! Känns lite ovant att ha han borta, det var ju ett tag sen han jobbade borta sist men det ska nog gå bra. Han var inte superpeppad på att fara ifrån oss men han kommer ju tillbaka inom 5-7 dagar.

Nu ska jag sova, för imorgon blir det cykeltur för mig och Tuva:) Om vädret tillåter blir det nog en sväng till Nordanå så att hon lillpruttan får prova mata ankorna för första gången.


Kärlek!

Idag efter jobbet fick jag en present av Robin. Blev väldigt snopen men öppnade glatt papperet och fick se ett helt underbart halsband. På det stod det "From here to eternity" och det värmde verkligen i hjärtat. När jag frågade vad jag hade gjort för att förtjäna det så svarade han bara: "För att jag älskar dig." Snacka om att tårarna var nära:)



Vårat andra underverk!

Vilken lättnad att ha fått se det lilla livet. Veta att det mår bra och att allt är som det ska, och vi pustade ut rejält när vi fick konstaterat att det "bara" är en därinne;) Beräknad födelse är den 5 november, vi hade räknat på 6e så vi var nära;) Sen kan jag även berätta att vi med största sannolikhet väntar en liten pojke:)



Pirripirri!

Om ca 1 timme får vi se våran andra skatt  för första gången (förhoppningsvis är det bara en trots att många försöker få oss att tro annat)!;) Jag håller på att sprängas av spänning!

Inskolning - sommarjobb

I fredags var det första inskolningsdagen på det nya jobbet,  sommarjobbet. Ska alltså vara på Hemtjänsten på Moröbacke å härja i sommar, det blir nog bra, lite ovant efter bara en dag men som med allt annat så kommer man väl in i det. Nog ska jag väl vänja mig vid att duscha av, byta stora blöjor och serva gammfolket, inte för att det  är så många som behöver just så mycket hjälp, men det enda jag tyckte var lite obehagligt första dagen var när man kom till någon som inte kunde göra något allssjälv, som bara låg som en mumie i sängen, usch det mår jag dåligt av att se.

Hur som helst så har jag andra inskolningsdagen imorgon, då ska jag jobba kväll. Sen jobbar jag även torsdag och fredag sen får vi se om jag känner mig redo för att jobba ensam, känns inte så efter bara en dag men kanske efter alla fyra. Vi får se, annars får jag nog några dagar till:)

Nu ska jag ringa telefonbanken och stoppa spärrningen på Robins bankkort, som jag spärrade imorse. Han tappade nämligen sin börs på discgolfbanan i Bergsbyn igår, vi var och letade men jag kan säga till er som inte har varit där att det är ett stort område att leta på! Helt otroligt att den redan har blivit hittad, men såklart otroligt skönt!:)


2 dagar till ul:)

Stackars Tuva!

Hon har det inte lätt våran lillgumma. Sedan hon hade öroninflammation för ca 3 veckor sen har hon hunnit få ögoninflammation, feber med tillhörande prickar, och sen i förrgår natt misstänkt krupphosta (skällande hosta). Så igår fick vi en akuttid på VC och där fick hon utskrivet hostdämpande medicin för det och då konstaterades även att öroninflammationen har kommit tillbaka så det blev en penicillinkur till!
Tycker så synd om henne, hon hinner bara på dagis nån dag och sen är det något nytt som har "hoppat på" henne, snacka om att hon är en som en svamp, men det är väl så det är första dagisåret så det är bara att stå ut. Känns bara så dumt att tvinga i henne en massa medicin när hon blir så ledsen, men vad gör man. Det är allt från ögonsalva och öronpenicillin till hostdämpande och alvedon, huvva! Tur att hon är duktig:)



Idag är det exakt en vecka kvar till ultraljudet och det pirras mer och mer i magen! Vill bara få veta att allt är bra med pyret så att man kan slappna av och riktigt njuta av graviditeten:)

Måste ju även säga stort grattis till Elin och Johan som äntligen fick sin lilla Melvin för några dagar sen!:)

Magbilder,

Här kommer den första offeciella magbilden på bebis nr 2, här i jämförelse med magen då jag väntade Tuva. Jag som tycker att jag känner mig mycket större snabbare nu men av bilderna att döma så vette fasen! Visseligen så svankade jag lite mer på bilden med Tuva men annars är det nog inte så stor skillnad, eller?:P

              
v.14, bebis nr 2                       v.14, Tuva

Dag 100,

Är inne på dag 100 idag, kändes nästan mycket, nog för att det är ett bra tag kvar:P Eller man kan ju alltid hoppas att det är mer än dag 100 men det återstår ju att se på ultraljudet om 16 dagar, som förövrigt är på Robins 22 årsdag:) Hugaligen så spännande!

Lillgumman har typ fått någon form av ögoninflammation, hon är geggig i ögonen hela tiden! Det är bara att tvätta å tvätta å  hoppas på att det ger med sig annars får vi ringa vc om ögondroppar.

Typiskt att det är sånt skitväder idag, jag som var sugen på att vara ute å mysa med familjen. Vi får väl hitta på nått annat:)

Tack!

Tack för alla gratulationer! Känns skönt att kunna prata om det offentligt nu, det känns så fånigt varje gång någon frågar om det inte är dags för en till och man svarar: "Haha! Ja vi får väl se," lite lagomt generad sådär:P Och nu behöver man inte oroa sig för att försäga sig heller.

Nä nu ska jag mysa med Tuvis en stund innan det är läggdags för henne:)

Mycket på gång!

Hej hej! Jodå jag lever men inte så ofta vid datorn dock. Känner inget som helst behov av det för tillfället och vad gäller bloggen så känns det inte som att jag har så mycket intressant att berätta för er. Eller jag skulle ju givetvis kunna babbla på i timmar om Tuva och hennes framsteg men jag har prioriterat annat, som tex. slöande/sovande i soffan och andra "aktiva" aktiviteter. Men jag måste faktiskt berätta att Tuva har gjort enorma framsteg vad gäller språket. Hon kan säga rätt många ord nu, bla. sitt eget namn, hon härmar det mesta man säger, hon sjunger sånger (oftast blinka lilla stjärna eller imse vimse spindel) och tränar på att räkna! Och vad gäller speeden så kan jag säga att den har inte saktat ner, tvärtom. Hon är överallt å klättrar å klänger, pust :P Men hon är ju även världens gosigaste och delar gärna ut både pussar och kramar :)

 

Tänkte passa på att chocka er alla och berätta att Tuva ska bli storasyster! :D Har länge velat fram och tillbaka om när jag ska gå ut med det offentligt men nu blev det, är visseligen bara i v.14 än men tiden går iallafall relativt fort, och om bara 21 dagar är det dags för ultraljud :) Vi håller tummarna för att pyret mår bra!

 

Nu fick ni något att bita i så nu ska jag se Äntligen Hemma vidare och efter det DH såklart! ;)