071126

Imorse var jag hos BM och allt var bara bra med både mig och lillskrutten därinne! Jag hoppas innerligt att kontrollen idag var den allra sista, har en tid till den 10/12, vilket betyder 6 dagar övertid som jag verkligen verkligen hoppas slippa! Men det är ju h*n därinne som bestämmer när det är dax så jag brukar har lite pepp-talk på kvällarna - hoppas att det hjälper! ;-)
Igårkväll gjorde jag, som vanligt, inte så mycket. Glodde på tv, såg Sagan Om Ringen, sen blev det inte mycket mer. Robin kom väl hem strax efter sex imorse, mycket att göra på jobbet, men nu är han ju ledig i en hel vecka så jag hoppas verkligen att det händer i veckan! Han ska få sova ett litet tag till sen ska vi nog in till stan en sväng och upp på Solbacken och börja handla julklappar.

8 dagar kvar,
-Sofia

071124

Igår blev det mys i Medle med mina småkusiner. Busade på med Astrid som blev så glad när jag kom, och snusade på lillan som ska heta Edit :-) Det var riktigt mysigt, och tänk, snart har jag en egen! :-)
Köpte mig en ny sportbag igår så idag SKA jag packa bb-väskan. Haha, har sagt det i över en vecka nu men det har aldrig blivit av, och med tanke på att jag har så svårt att bestämma vad jag ska ta med mig så är det nog bäst att börja nu!
Igårkväll var jag förbi och kikade på Malin och Krilles nya lägenhet, den var riktigt fin och det kommer att bli skönt för dom att bo i en tvåa! Vi bar över några saker från den gamla lägenheten sen for vi hem till mig och såg Idol och käkade gott :-) Och Robin hade kortpass igår så han var hemma vid 22 :-)

Nu måste jag stoppa mig nått i magen men jag skriver nog mer senare!
---
kl. 22.03,
Nu har jag packat bb-väskan! Eller det mesta som ska med iallafall. Vi måste lägga över alla bilder från digitalkameran till datorn så att den är redo för användning, sen måste jag köpa några småsaker som ska med, men annars så är den i stort sett ready to go! ;-) Har föresten hittat lite fler namn nu som jag gillar, måste bara "smaka" på dom lite och känna hur dom känns, åsså måste jag kolla med Robin vad han tycker :-P

10 dagar kvar,
-Sofia

071122

Idag har jag inte gjort mycket nytta. Har tvättat fyra tvättar, kokat bebisnapparna och flaskan, diskat och plockat undan lite, that's it! Sen har jag suttit på datorn resten av dan och försökt hitta fler namnförslag, speciellt pojknamn för det är så himla mycket svårare att komma på! Dom namnen vi har just nu är:
  • Nellie/Nelli
  • Lova
  • Mira
  • Engla
  • Wilton
  • Elton
  • Noel
Ni får mer än gärna ösa på med förslag, det uppskattas!

Imorgon har jag tänkt försöka pallra mig till Medle och träffa den nya lillkusinen en stund. Hon sov ju bara när jag var och hälsade på på BB så jag hoppas på att hon är vaken imorgon så att jag kan hålla i och gosa med henne :-) Annars kan jag ju alltid leka med söt-Astrid om hon är hemma från dagis!

Måste bara be om ursäkt till alla mina kära vänner. Jag vet att jag är skittråkig just nu, orkar inte hitta på nått osv. men det kommer att bli bättre sen. Just nu känner jag mig bara så grymt trött och osocial, vill bara att ni ska veta att det inte har något med er att göra!

12 dagar kvar,
-Sofia

071121

Idag har jag varit duktig och gjort egen risgrynsgröt, mums vad gott! Synd bara att det tar så himla lång tid att göra, nästan en timme, men ibland är det värt det! Måste snart börja rota i frysen och se vad den har att erbjuda, Robin far ju vid fem så innan dess måste vi ha ätit.

Igår kväll när jag skulle sova hade jag nån typ av sammandragningar, det tryckte och ilade där nere i nån minut sen slutade det. Vill att det ska hända mer, vill att allt ska starta nu!

-Sofia

071120

Idag har jag hunnit göra av med ganska mycket pengar men det var ju iallafall på saker som vi behövde. Har köpt en julgran, i plast såklart, julgransbollar och en stjärna, en luktfri blöjhink, gardiner och lite mat. Är sugen på att sätta upp och pynta granen redan nu men det kanske är lite tidigt? Fast det beror nog kanske mest på att jag vill ha något att pyssla på med när jag bara går hemma hela dagarna. Men i och för sig så skulle det kanske inte vara så tokigt att plocka fram och fixa med det lilla utbud av julsaker som jag har innan lillbebisen kommer, aja vi får se hur jag gör :-P Jag var förbi hos mammpapp vid lunch och hämtade Maxi-Cosin (bilbarnstolen) och en väska som jag ska packa alla bb-sakerna i, ska nog packa det imorgon så är det klart. Tror att Kerstin skulle komma och hälsa på imorgon på eftermiddan så då kan jag roa mig med att packa den och städa lite här hemma tills dess.
Det var riktigt skönt med en tidigkväll igår, ska göra en sån ikväll också. Ska bara se Desperate Housewives sen blir det sängen!

Höll nästan på att glömma! Påväg till Solbacken idag blev jag stoppad av polisen för blåskontroll! Första gången någonsin! Haha, även om man vet att man inte har druckit nått så blir man ändå lite nervös :-P Men det gick såklart bra som ni säkert förstår!

2 veckor kvar,
-Sofia

071119

Helgen har varit lugn och skön, som dom flesta andra eftersom att jag nästan inte orkar annat än att ligga och glo på tv i soffan. Igår fick vi iallafall klart barnrummet! Nu är det nytapetserat och det nya golvet ligger på plats! Men det blir inte barnrum direkt, vi kommer att använda det som datarum tills lillhjärtat har blivit lite större. Det var så skönt att få flytta databordet från sovrummet för det tog så himla stor plats, nu står det en liten söt barnsäng där istället :-)
Jag tror att jag håller på att bli sjuk. Har jätteont i halsen och är lite småsnorig hela tiden, känns inte kul plus att jag blir ännu mer hängig än jag redan är. Men jag hade så för typ två veckor sen också men då försvann det innan det hann bryta ut så man kan ju hoppas på samma tur den här gången.
Igår hade jag och Robin 2 år och 11 månader, tänk snart 3 år tillsammans! Vi firade inte direkt, det får bli om en månad, och tillsammans med våran lillbebbe :-) Älskar dig, och det vet du!<3
---
kl. 21.12,
Ikväll har jag tänkt göra en tidigkväll, ska faktiskt ta och lägga mig i sängen nu och lösa lite korsord. Har varit jättetrött hela dan så jag behöver göra en rejäl natt! Robins jobbarvecka startade ikväll så han kommer väl hem nångång inatt. Alltid lika tomt att somna utan honom...men det är underbart att han kommer hem efter varje arbetspass :-)
Godnatt!

16 dagar kvar,
-Sofia

071116

Idag hade jag ställt väckaren på 10 för jag tänkte att jag skulle komma mig upp i tid för en gångs skull, meen det gick ju som det gick. Fick mig upp ur sägen strax efter 12 så det enda jag har hunnit göra framtill nu är att duscha och äta. Idag blir det nog en sväng till Norsjö för att byta ena framlyktan på bilen, varken bra eller lagligt att köra med en trasig! Jag vet inte om vi blir där till imorgon eller om vi far hem redan ikväll, vi får se.
Igår var vi ju som sagt på ultraljud för att kolla hur bebisen egentligen ligger inne i magen och det blev ett glatt besked, huvudet var neråt! Och allt annat var bara bra med det lilla livet, hjärtat pickade på som det skulle, blodflödet var så perfekt som det bara kunde vara så det känns hur bra som helst! Nu vill vi bara att du ska komma ut till oss! :-)

Näe, nu ska jag höra med Robin när vi ska ta och fara för vi ska förbi på Barnens Hus en sväng innan och köpa dom sista nödvändigheterna innan det är dax.

19 dagar kvar,
-Sofia

071113

Igår var en superbra dag! Var hos BM på morgonen och allt såg bra ut och bebisens hjärtljud var fina och jämna. Hon skulle ju även fastställa hur bebisen ligger inne i magen och och var lika säker som förra gången på att det var ett litet huvud neråt men vi ska ändå få fara på ett extra ultraljud nu på torsdag bara för att vara på den säkra sidan, och det känns givetvis bara mysigt :-) Mitt blodvärde hade gått upp nu och var kanon bra, så nu har jag återgått till att bara äta en järntablett per dag.
Mitt på dan igår ringde dom från Försäkringskassan för att reda ut lite och fastställa min föräldrapenning. Jag blev lite nervös när dom ringde för jag har gruvat mig hela sommaren och varit rädd att jag inte ska få ut mer än grundbeloppet som ligger på fjuttiga 3500 kr efter skatt, men jag kan säga er att det där samtalet gjorde min dag, min vecka, mitt år! Jag kommer att få ut 10200 kr per månad, efter skatt, om jag tar ut fullt vill säga! Jag höll på att dö av en chock när han sa det! Nu kan jag äntligen slappna av eftersom att jag vet att vi kommer att klara oss gott och väl, plus att nu kan jag spara några dagar i veckan och dra ut på min ledighet eller spara dagar till senare vilket känns kanon! :-D

-Sofia

071111

Ikväll har jag fått en KUSIN! Två dagar efter beräknad födelse kom Emma och Patriks andra tös i väldans fart! Det gick så fort att Patrik inte ens hann dit. Han var ute i ladugården när det blev bråttom, så Emmas pappa fick skjutsa in henne och Patrik skyndade sig efter så fort han kunde men hon ville ut direkt så det blev morfar som fick vara med under förlossningen istället. Hehe, jasi så kan det gå, men allt hade då gått bra och alla mådde bra och det är ju huvudsaken! Ska ringa dom imorgon och höra om jag kan komma och hälsa på :-)

-Sofia

071110

Det blev inte mycket sömn från igår till idag. Lyckades väl somna kring halv fem snåret imorse och skulle upp före tio, så pigg var det sista jag var. Men det var värt att stiga upp för jag skulle ju till stan och fika med en skara mysiga människor! Det blev jag, Bea, Malin, Sanna, Jennie, Jenny och Julia som tog oss ett långfika på Wayne's, det var riktigt trevligt med tanke på att man inte träffa alla speciellt ofta nuförtiden. Sanna skulle visst komma till Skellefteå nästa helg också, så då ska hon en sväng till hamn och kika in hur både jag och Bea bor :-)
Efter fikat blev det en liten kortis på stan sen begav vi oss hemåt. Blev bjuden på tacos av Bea och Malin, mums, och sån god mat och trevligt sällskap säger man ju inte nej till! Sen började vi se en film, The Fan, men jag lyckades väl hålla ögonen öppna de första 10-15 minuterna, sen var jag borta. Har precis kommit hem nu, kände att jag behöver fortsätta sova och hämta lite krafter plus att jag vill se hela filmen från början. Men ni ska iallafall ha stort tack för idag och vad som än händer så vet ni att jag älskar er!

Ps. Tack för att jag får bytlåna vinterjacka med dig Bea, så att jag slipper frysa om magen, det är guld värt!

-Sofia

071108

Då var man i Umeå då. Jag och mammsen tog bussen hit igår och vi började med en liten tripp på stan. Idag är jag med min broder och Edwin, som båda två för tillfället ligger och sover på soffan bredvid :-P Edwin är sjuk, hade feber inatt och sov inte speciellt många timmar så han är helt utslagen stackarn. Det blir nog ganska lungt idag, iallafall tills Elin kommer hem från jobbet och mamma från kursdag nummer 1, för då ska jag och broder förbi på BabyProffsen och hämta ut mitt startpaket och sen kanske en sväng förbi BarnensHus. Sen får vi se om jag och Sanna skulle träffas en sväng, vi sågs tvärt på stan igår men det blev ganska hastigt. Känner mig förövrigt trött och slut, som vanligt, men det är väl så det ska vara. Fast jag skulle ju önska att mitt blodvärde var högre, får se om det har stigit nått till nästa kontroll på måndag, äter ju dubbel sats av järntabletterna nu.

Saknar dig Robin, längtar tills imorgon då jag kommer hem :-)
Älskar dig!

-Sofia


071105

Nu har Robin varit morgonpigg två dagar i rad, vad händer? Han försökte slita upp mig före kl. 10 imorse men jag orkade inte så han fick ge sig och ligga och mysa ett tag istället :-) Idag händer det inte speciellt mycket, Robin börjar ju på en ny arbetsvecka idag, han far väl vid 17-tiden. Själv så har jag ingen aning om vad jag ska göra ikväll, känner mig grymt trött och slut så det blir väl soffläge antar jag. Längtar till att få tillbaka lite kraft och energi, men allra mest längtar jag såklart efter våran lilla bebis :-) Har faktiskt tecknat TryggHansas Vänta Barn-försäkring idag, och det var i sista sekunden! Känns bra att veta att både jag, bebisen och Robin är försäkrade nu.
Imorgon kommer pappa, äntligen, och ska fortsätta med barnrummet. Han har hyrt en såndär "ångmaskin" för att lättare få lös alla lager tapet från väggarna, så nu borde det gå undan.
På onsdag ska jag följa mamma till Umeå. Hon har kursdagar torsdag och fredag så då ska vi bo hos storebror :-) Hon har tagit ledigt onsdan så att vi ska gå på stan i Umeå och bara mysa på, sen hade jag tänkt kolla med Sanna om hon är ledig på torsdan så att man kan umgås. Men hon kommer ju till Skellefteå nu helgen som kommer, så då blir det fika på lördan, hoppas att dom andra tjejerna kan då!

Näe, nu ska jag bädda sängen och städa undan lite här i sovrummet så att det ser snyggt ut. Älskar våran nya säng och alla nya detaljer härinne :-)

-Sofia

071104

Oj oj oj, vad vi shoppade loss på Ikea i onsdags! Vi handlade för nästan 13 000:- !!! Mycket pengar, men då fick vi himla mycket för dom pengarna också;

En ny säng,
en ny tvbänk,
ett nytt köksbord + stolar,
ett väggvitrinskåp,
nya bänkskivor till köket,
en ny diskho,
& en köksblandare.

Sen blev det hur mycket småsaker som helst. Massa lampor, prydnadskuddar, vinglas, gardinstänger, ljus, sängkläder både till oss och bebisen, gosedjur, tavlor, tvättkorg, skedar mm mm.

Igår var det Halloween, firade inte direkt men Robin var på fest här i hamn. En fest som slutade oväntat tidigt. Hämtade han kl. 00, för då skulle visst alla dra till stan och ut på krogen. Men det var skönt att han kom hem den tiden så jag klagar inte :-) Det blev ändå rätt så sent igår iallafall, men Robin var, hör och häpna, uppe strax efter 10 imorse! Själv så fick jag slita mig upp ur sängen! Ikväll har vi ätit gómiddag, lövbiff med ädelost, crisscuts (nå nya chipsliknande pommes) och en god sallad. Vi blev både mätta och belåtna, Robin somnade till och med i soffan, ska nog ta och väcka han snart.

Idag är det exakt 1 månad kvar tills lillhjärtat är beräknat, men h*n får givetvis mer än gärna ploppa ut tidigare ;-)

-Sofia