Nervous breakdown

Idag var det nära ett nervous breakdown vill jag lova. Jag insåg att vi inte fått någon barnomsorgsräkning så jag ringde imorse för att meddela detta och då sa han att den senast dokumenterade var i slutet på september men att han skulle föra detta vidare till expeditonen. Jag väntade nervöst på ett samtal som aldrig tycktes komma, efter tre timmar gav jag upp och ringde tillbaka till kundtjänst. Under dessa tre timmar hade jag dessutom insett att vi inte betalat för förra månaden heller (och jag kunde inte hitta någon obetalad räkning) och då utbröt den verkliga paniken. "Vi kommer att bli av med dagisplatsen!" "Hur gör vi då?" "Vi kommer att få dubbla räkningar med fet ränta!" "Hur ska vi då ha råd med alla julklappar?!" Jag var fullständigt panikslagen och undrade vad kvinnan på andra sidan luren skulle säga men det blev inte så illa som jag hade föreställt mig, tvärtom. Efter att jag förklarat för henne frågade hon hur gammal min dotter var och då kunde hon kunde hon lugna mig med att säga att barn mellan 3-5år som inte har mer än 15t/v ingår i något som kallas allmän förskola, och det är avgiftsfritt! Det förklarar varför vi inte fått de senaste två räkningarna, och ingen betalningspåminnelse heller för den delen. Tycker dock att det är märkligt att man inte fått information om detta någonstans, man kunde ju tycka att brev i postlådan vore på sin plats men icket. Såg visserligen i efterhand att det stod på kommunens hemsida men där hänger man ju inte direkt varje dag. Men hur som helst, dagisplatsen består och istället för dubbla avgifter + ränta så har vi sparat nästan 1600kr hittills på dessa två månader!

Tuva 3 år!

Efter ännu en kalasdag (13 dagar efter Leons 1-årsdag) är man lagom slut i kropp och knopp! Men det har varit en supermysig dag fylld med paket, tårta, spring, lek och bus, och Tuva är helnöjd och det är ju i slutändan det enda som räknas:) Hon har fått en massa toppenpresenter i form av pussel, lego, två spel, en synth, en bok, en docka med bil, sju my little pony's, fyra andra hästar, tre hundar och tre troll. Och imorse fick hon pippi-dockhuset med alla figurer av oss och en söt nattlampa att kramas med mörka nätter;)

Kort och gott en bra dag och en glad treårig tjej:)



3-årsdagen.

Laddat för kalas!

Ikväll har jag städat, slagit in paket, bakat hallongrottor, mazarinkaka och förberett tårtorna inför morgondagens kalasfirande av vår lilla stortjej. Tänk så fort 3 år kan gå! Jag minns att jag fortfarande var vaken vid den här tiden för tre år sen också, en kombination av rubbad dygnsrytm och hitta en skön sovställning som höggravid. Minns att jag var vaken till drygt 04 och efter hela två timmars sömn skulle allt sätta igång...och 13 timmar senare kom världens finaste flicka:) VI ÄLSKAR DIG!


Väntar på att öppnas :)

Plask!

Idag har jag varit på arbetsförmedlingen och fixat en ny handlingsplan, nu när jag är inskriven igen (jippie!). Som tur är kommer jag inte att behöva komma in på ett bra tag då jag fortfarande är föräldraledig till i mitten på januari då Leon börjar dagis, och då får vi se om det blir skola för min del eller att vikariera ett tag. Hur som helst, efter mötet åkte vi direkt till edda för en eftermiddag i plurret, och det var väldigt uppskattat av barnen. Leon hade världens största smile på läpparna under hela vistelsen och Tuva busade på som vanligt och tränade på att simma:) Det var ett bra tag sen vi var där sist men nu ska det inte dröja lika länge till nästa!

Nu blir det Biggest Loser-final!

Fredag

Idag har vi skjutsat lillgumman till farfar i Norsjö, hon ville så gärna fara dit och busa. Känns väldigt tomt här hemma utan våran virvelvind men hon kommer ju hem imorgon:) Leon sover sen 1,5 timme tillbaka och vi ska fortsätta idol-tittandet uppe i sängen. Imorgon väntar en heldag med bästa Elina. Vi inleder med en sväng på stan sen ett bebissnusarbesök hos Valeria och lilla Vilja för att slutligen göra oss klar för en partykväll:)

Mysig fredag på er!

3-årskontroll

Då var 3-årskontrollen avklarad och det gick som en dans. Hon fick kika på några bilder och skulle berätta vad hon såg, vad man kunde göra med sakerna osv. Sen skulle hon bara prata lite allmänt, hoppa och sparka på en boll:P Det är språket dom lägger störst vikt på vid den här kontrollen för att kunna hjälpa barn med svårigheter i så tidigt skede som möjligt, vilket är kanonbra! Tuva är ju en hejjare på att prata så vi var inte speciellt oroliga inför detta:)


Min fina tjej!

Första födelsedagen :-)

Då var en dag fylld med kalas avklarad! Det har varit många här och grattat och lika många fina presenter har lillgubben fått! Nu är man alldeles slut i skallen och det känns skönt att dagen börjar lida mot sitt slut även om det självklart har varit en rolig och mysig dag, men det känns att det har varit ett tjugotal personer här samtidigt under några timmar idag vill jag lova. Nu hör jag Leon från sitt rum, han slocknade kring 15 och har sovit som en stock sen dess. Nu blir det mat (iallafall för barnen, känner mig inte så hungrig efter allt fikande) sen blir det bara mys framtill sängdags. Och vid den tiden är det dags för Robin att bege sig mot jobbet igen. Gääsp, nu orkar jag inte skriva mer men jag vill tacka våra familjer för en mysig första födelsedag för Leon:)


Födelsedagsmorgon.


Kalaseftermiddag.

Snart 1 år!

Den här dagen för ett år sen var jag inne på den åttonde övertidsdagen med Leon i magen. Just den här kvällen kände jag att det var droppen, jag skulle inte gå över en dag till och jag bönade och bad om smärta! Som svar på mina böner började ju värkarbetet vid 08-tiden morgonen efter, och sex timmar senare kom fina lilla Leon till oss:)
Måste erkänna att det känns lite jobbigt att min lillkille redan ska fylla 1 år, kan inte förstå hur tiden kan gå så fort! Men för var dag som går bli han bara duktigare, goare, sötare, smartare, och hur fort tiden än går så kommer han alltid att vara mammas lillkille:)


Lilla Leon 6 månader :)

Fredagsmys

Tuva åkte till Skelleftehamn igår på dan för en mysdag och kväll med farmor. Jag och Leon gick ut på en pulkpromenad när hon for och sen blev det bus och mys på kvällen. Vi byggde bl a en koja i hans säng och det var mycket uppskattat:P



Haha, lite smått galen kille!

Baka?

Ikväll har vi varit på min kusin Edit's 3årskalas och kalasat tårta och annat gott! Tuva och Edit lekte superbra, tror aldrig dom har lekt så mycket med varandra förut. Dom var så glada och busiga och bråkade inte en enda gång! Kul:)
Nu sitter jag och slösurfar i soffan och funderar på att pallra mig till köket och slänga ihop en mazarinkaka till kalaset på söndag. Frågan är om jag orkar? Tror nog att jag måste orka om jag vill lyckas med min utmaning: "Inga köpeskakor på barnens kalas!" Brukar ofta vara lat och köpa, men hur kul är det? Eller det är väl inget fel men det känns inte lika kul att bjuda på så jag tänkte vara duktig iår. Har ju iallafall baka en äppelkaka som ligger i frysen och väntar:)

Jo, det blir bakning nu!

Men så oväntat!

Idag har jag hunnit med att måla Tuvas rum tre vändor med vitfärg, så imorgon väntar inköp av den röda fondfärgen. Tuva fick ju bestämma färg själv denna gång så det ska bli spännande att se hur slutresultatet blir! Nu ska jag se på tv med mami och syster, vi är på morön och våldsgästar ikväll!;)

Spak kille

Idag har lillbubben varit på 1årskontroll (känns som han nyss fick tremånaderssprutan!). Han var 77,5 cm lång och vägde 11 180g. Sprutan tog ont men det gick över direkt han fick kramas med mamma;) Han blev dock lite spak kring middagstid, gnällig och öm i kroppen, så det blev en alvedon innan kvällspromenaden som vi just har avslutat. Han somnade som väntat i vagnen och fortsatte sova här hemma också. Nu nattas Tuva som är nöjd och rosig om kinderna efter vårat pulkrace till affären.
Nu är jag hungrig (jag och Robin har inte hunnit med middagen än) så nu blir det pressmackor och Desperata!

Tungt avsked

Ikväll tog vi ett sista avsked av Australienresenärerna på flygplatsen. Det var tungt, bröt ihop efter. Ett år känns som en evighet även om jag vet att det går fort. Känns bara lite tomt just nu.


Njut nu, fina du!

Avskedsmiddag

Ikväll har vi varit på "avskedsmiddag" på Moröbacke. Malin och Krille påbörjar ju sin resa imorgon, ett år på andra sidan jordklotet är tanken! Är SÅ glad för deras skull men jag kan inte sticka under stolen med att det känns aningens jobbigt också.
Stort tack till lilla Kia som hade fixat det så mysigt och fint med både mat och efterrätt till ca 25 personer! Det var jättegott och trevligt!

9 dagar

Den här dagen hade vi laddat för i nio månader förra året, Leons beräknade födelse. Men längre skulle vi ju såklart få vänta, hela 9 dagar till! 9 dagar som kändes som 9 år, iallafall för mig! Detta betyder alltså att det bara är 9 dagar kvar tills våran lillgubbe fyller 1 år! Herregud, det känns helt overkligt. Reedan?!  Jag har iallafall en känsla av att dessa dagar kommer att gå en smula eller två fortare än för ett år sen! Vad tror ni?

Stormagen.

Golvvända nr 1

Nu har arbetet på toaletten tagit vid igen, Robin har just målat första golvvändan och vilken skillnad det blir! Vi valde en ljusare färg denna gång då det svarta golvet på uppetoan inte är speciellt praktiskt. Snyggt men inte pratiskt! Man ser vart enda litet hårstrå, var enda dammtuss, ja ni fattar.



Sneakpeak.

Härlig sovställning


Jo, man kan faktiskt somna såhär också!

Goodnight

Ikväll har jag sett ikapp desperata, cougar och the middle. Nu är jag trött och sägen väntar inom några sekunder. Imorgon kommer min fina mamma och hjälper mig med gardinerna till barnens rum:)

Goodnight.

Kväll

Vi har haft trevligt kvällsbesök av Bea och Thea en liten stund ikväll:) Nu ligger barnen i sina sängar och jag laddar inför kvällens desperata-avsnitt med förra veckans som jag ännu inte haft tid att se!

Promenix promenax

Denna dag har vi spenderat promenerandes med Linn, barnen och Linns mamma. De skulle på Jysk och köpa lite julklappar, sen blev det ett stopp på Sibylla för lunch som Linns söta mamma bjöd på, och tillsist en snabbis in på Coop innan vi styrde vagnarna hemåt igen. Nu sover Leon och jag och Tuva myser framför tvn till Wallice & Gromit - Varulvskaninens förbannelse. Hehe, hennes nya favoritfilm, dock inte alls så läskig som den låter;)

Besök

Vi inväntar trevligt besök av Sandra, Love och Wille (som det var år och dar sen vi träffade, och Linn, Edwin och Maya. Kommer bli en bra dag:)