20+,

Dagens stora fråga, känner jag mig ett år äldre? Haha inte ett dugg, känner mig fortfarande som 16 år. Kan inte fatta att fem år har sprungit förbi sen dess och hur mycket som har hunnit hända på dom åren! Jag har gått ut skolan, flyttat hemifrån och det största av allt, blivit mamma! Hade man trott det för fem år sen? Knappast! :)

Tack för alla grattishälsningar, ni är för söta kära vänner! Jag har haft en jättebra dag och en mysig kväll med uppvaktning :)

Blandade känslor,

Helgen har jag och Tuva spenderat i Skelleftehamn hos Elina, Krille och William :) Igår var vi även med Bea, Kim, Thea, Jonas och Maria hos sistnämnda. Vi spelade Buzz, snackade och såg film, en mysig kväll helt enkelt. Nu efter två borta-sovar-nätter så är det rätt skönt att vara hemma, trots att det har varit superkul. Tuva var då helt slut efter helgen och har varit grinig större delen av dan och somnade strax efter 20 ikväll! Jag har just sett klart Oskyldigt dömd som jag spelade in från i onsdags, rätt bra faktiskt, och nu hade jag faktiskt tänkt att gå och sova. Känner att jag behöver ladda batterierna lite extra, har väl inte direkt blivit supermycket sömn i helgen :P Robin gör ju sin sista natt för i veckan så imorgon är han äntligen ledig igen :) Vill att han ska byta jobb, det är alldeles för farligt! Han kunde ha dött igår om han inte hade varit så uppmärksam som han turligtvis var. Fy fan, får ont i magen bara att tänka på det! Det skär riktigt i hjärtat! Jävla slarv i gruvan som kan orsaka Robin och hans arbetskamrat LIVET! Blir så förbannad!

Just det, det blev superfint med golvet i Tuvas rum och jag hade tänkt försöka börja måla imorgon :) Hoppas på att vi hinner klart hennes rum och kontoret i veckan, innan ikealördag ni vet ;)



En bild från i somras på en liten tjej som blev 10 månader igår(!)
och en mamma som blir 21 år imorgon - tiden går fort!

En liten seger,

Inatt har Elina och William sovit med oss, myspys! Tuva hade lite problem att somna igår, satt med henne i över 1,5 timme i soffan innan hon tillslut slog igen ögonen. Jag gick upp med henne och just när jag skulle lägga ner henne slog hon upp dom igen! Det var då jag kände att nu är det dags, dags att försöka vänja henne att somna själv i sin egen säng. Visst, det är supermysigt att gosa i soffan med välling tills hon somnar men det kommer ju inte att hålla i längden, det blir bara jobbigare för henne och för oss. Så igår provade jag alltså med någon slags variant av 5-minutersmetoden. För er som inte vet vad den innebär så är det iallafall att man stoppar om dom, säger godnatt och sedan lämnar rummet (inte populärt vill jag lova). Det är den enkla biten, sen ska man försöka stå ut med deras förtvivlande gråt i 5 minuter innan man åter igen går in till dom, stoppar om dom, säger godnatt, lämnar rummet osv osv, get the picture? Rätt jobbigt kan jag lova, skär liksom i mammahjärtat att höra dom så ledsna. Tuva blev, som ni säkert har listat ut, helt förstörd, men jag stod ut och upprepade ritualen tre gånger, och för varje gång jag lämnade rummet blev det bara värre och värre, lillstackarn hade väl hoppats på att mamma skulle plocka upp och trösta henne men hur mycket jag än ville det så var jag tvungen att fullfölja metoden för barn är så smarta och ger man med sig för fort så har dom ju vunnit och då blir framtida metodförsök omöjliga! Hur som helst, efter tre gånger och en helt förstörd liten tjej så beslutade jag mig för att stoppa om och pussa henne en sista gång (utan att säga något) och sen satt jag mig på golvet bredvid hennes säng. Hon fick hålla min hand en stund och jag hyschade (?) bara lite tills hon hade lugnat ner sig helt och då somnade hon ganska direkt, slutkörd som hon var. Det kändes faktiskt som en liten seger och efter några gånger kommer hon att inse att det inte är någon fara och att mamma är hemma men bara i ett annat rum :)

Oj det blev mycket text, någon som orkade med allt? Nu är iallafall gullpappa här och lägger golv för fulla muggar, Elina och William sover i soffan och Tuva i vagnen ;) Sen när klanen vaknar ska vi ta oss en liten promenad till någon lekpark så att barnen får rasa av sig lite :)

Tapetslit,

Pappa var här och jobbade på ända till 22.40 igår. Det var ju meningen att han skulle spackla väggarna men han insåg att det både skulle gå fortare och lättare att riva ner dom tapeterna som var kvar (jag och Robin hade ju rivit lite innan). Så han rev och slet i flera timmar igår och efter det spacklade han det lilla som behövdes, tack sötpappa :)

Idag ska jag och Tuva in till stan och träffa Malin (som då kommer att vara nyfriserad), Bea och lilla Thea :) Det ska bli så mysigt, men jag ska försöka hålla mig från att köpa nått, måste ju spara till Ikea ;) Och efter stan kommer Elina och William hit och våldsgästar ;)

Ska passa på att göra mig klar medan Tuva sover. Tjing!

Grön, grön eller grön?

Sitter och bläddrar i färgbroschyrer och har världens fetaste beslutsångest! Till Tuvas rum har jag bestämt färg men det är kontoret och vardagsrummet som är problemet. Jag vet iallafall att jag vill ha en grön vägg i vardagsrummet, men det finns ju fasen en miljon olika nyanser! Tror att jag lutar mest åt det olivgröna hållet, vilket utesluter en hel del grönfärger, men vem har sagt att det bara finns en olivgrön? Suck.
Idag kommer iallafall världens bästa pappa hit och spacklar Tuvas rum så att jag förhoppningsvis kan börja måla redan imorgon. Och på fredag kommer han tillbaka för att lägga nytt golv därinne :) Men innan han kommer så ska jag och Tuva & Linn och Edwin fara till Sandra och Love. Barnen är så söta med varandra och det är så kul nu när dom börjar vara intresserade av varann. I början när dom bara var drygt 2 månader så var det inte så mycket action som ni kanske förstår :P

Nu ska jag grubbla vidare och göra mig klar.

Kramas!



Våran lilla gullegris! Hon är så himla gó nu för hon har börjat kramas på ett medvetet sätt.
Hon kramas när hon blir glad att se en, när hon är myssjuk och/eller när man frågar om man får en kram :D

Utmanad,

Jag blev utmanad av Jenny så då måste jag ju ta mig an den utmaningen :P Varning för lite halvtråkiga svar dock!

5 saker i min frys
Fralla
Laxfiléer
Köttbullar
Blåbär
Trollerimix (isglass)

5 saker i min garderob
Jeans
Linnen
Koftor
Klänningar
Underkläder

5 saker i min väska
Blöjor
Tvättlappar
Barnmat
Börs
Nycklar (Jag delar väska med Tuva som ni kanske märker)

5 saker i badrumskåpet
Ansiktsprodukter
Hudkräm
Smink
Tops
Parfym

5 saker i min bil
Bilbarnstol
Skivor
Doftgran
Papper (vid otur)
Reservdunk

Sådär ja, och nu för att föra utmaningen vidare så utmanar jag Malin Berglund och Lillasyster ;)

"...storhetsvansinne!"

Nu har vi äntligen flyttat in i sovrummet igen, efter the makeover. Vi är så himla nöjda båda två, det blev super och ännu bättre blir det om två veckor (Ikea ni vet ;) ) Robin har även slitit tapeterna i Tuvas rum, så imorgon ska han spackla och slipa och efter det ska jag börja måla! Nu ska vi intensivköra, jag har som mål att Tuvas rum, kontoret och kanske vardagsrummet ska vara klara tills ikeatrippen. Robins kommentar om detta: "Du har ju storhetsvansinne!" Haha jag höll på att dööö av skratt! Men det ska vi klara, plus att mammpapp ska komma hit till veckan/nästa helg och hjälpa till :)

Nu ska jag kolla lite färgprovet till Tuvas rum :) Åsså blir det lite ikeande såklart ;P

Mitt hjärta,

Världens sötaste och underbaraste lilla tjej! :)


Fy fan!

Sitter och ser dokumentären Plastikdrömmar - tonåringars snabba väg till skönhet på tv3, och jag säger bara fy fan! Det är rent ut sagt vidrigt att se på när dom klipper och skär i en människa, eller i de här fallet, ett barn! Skär bort stora skinn- och fettbitar från kroppen och lägger på ett bord bredvid! Usch! Hoppas att den 17-åriga tjejen som fick vara med under operationen ändrar sig och skippar att själv lägga sig där! Det återstår att se.

Blääääää, mår riktigt illa nu!

Myys!

Denna dag kunde inte ha börjat bättre, och inte mer oväntat heller för den delen :P För det första fick jag sova lite extra länge och sen vaknar jag av att mina två älsklingar kommer med frukost på sängen! Det är kärlek det :)
Annars har vi inte gjort så mycket idag, bara haft det mysigt tillsammans. Imorgon däremot ska vi sätta igång med lite lägenhetsarbete igen, nu har vi ju vilat oss några dar så nu är det nya tag som gäller! Men det betyder självklart inte att det inte finns tid för lite familjemys :)

Godnatt.

Yes!

Då var man 2000 ikeakronor rikare! ;) Det var just en kille här och köpte våran gamla säng så nu finns det både plats och pengar för en ny ;)

Stigslunch,

Igårkväll/natt hade jag besök av tokig vän vid namn Elina. Vi surrade, tryckte gott och klickade nästan sönder Ikeas hemsida (för ovanlighetens skull). Det blev seeent, ingen av oss kunde somna så vi knoppade inte in förrän nästan halv 4, så gissa om jag är trött idag med en liten tjej som som vanligt var pigg och glad 07.12? Ooyes! Men efter lite morgonmys och bus och en dusch så hann klockan bli drygt 11 och det var dags att bege sig mot Stigs för lunchmys med Elin, Jenny, Lollo och lilla söta Felicia. God kycklingsallad och ännu godare tjejer :) Tack det var trevligt och måste såklart göras om!

Ikväll är jag och Tuvis hos mammpapp, brorsan, Elin och Edwin har också varit här. Nu är jag tröttare än tröttast så nu blir det godnatt för min del.
Sleep tight.

En färgklick,

Igårkväll målade jag första vändan på fondväggen och ikväll blir den klar! Detta betyder alltså fjärde målningskvällen irad, och jag kan lova er att det har inte blivit många timmars sömn för mig (målat inpå småtimmarna + pigg Tuva kl.07 = trött Sofia!). Men det är det värt :)

Tror att jag och Tuva ska ta oss en prommis när hon vaknar, klarar inte en dag utan att vara ute, det är så sköönt! Och senare kommer Elina hit och gör oss sällskap :)

Tjingtjong.


Hjälp!?

"Idag börjar experimentet som ska visa hur världen skapades. Kritiker talar om domedagsmaskin som kan utplåna jorden."

Jag brukar inte tro på sånt här för fem öre men den här gånger fick jag fan ont i magen! Vilka sjuka och övernyfikna dårar! Klart att det skulle vara häftigt att veta hur världen skapades men att sätta hela jorden på spel känns lite riskabelt. Nog för att kritiker är och alltid kommer att vara extremt kritiska men ändå. Måste följa händelsen på tv 09.30.

Måste bara säga till min stora och lilla familj, och mina nära och kära, att jag älskar er!

Vitare,

Första vitvändan klar, nästa står på tur imorgon. Kanske hinner fondväggen också om Tuva är snäll :-P Mamma var här ikväll och tog hand om lillgumman så att jag kunde måla i lugn och ro, thanks! :)

Godnatt.

Imorgon!

Näe...sovrummet blev inte färdigt idag heller. Har planerat att måla det i flera dagar nu men det har alltid varit nånting som har kommit ivägen, för det mesta mer spackling och slipning, men IMORGON ska det ske! Robin har spacklat det absolut sista ikväll så det är bara för mig att tuta och köra imorgon, antingen när Tuva sover eller så kanske jag ska försöka hitta någon som vill se efter henne ett tag, det går ju som liite fortare för mig då. Robin börjar ju sin jobbarvecka imorgon och jag har lovat mig själv att vara så effektiv som möjligt så att vi får det klart härhemma nångång. Prio 1 är iallafall att få klart sovrummet innan vi far på Ikea i slutet av månaden, och det ska nog inte vara några problem. Har iallafall målat taket idag, så ett steg på vägen är jag ju trots allt :)

Nu ska jag sova, Tuvas "väckare" lär ju ringa om ganska exakt sju timmar och det skulle vara skönt att hinna sova mer än fem, som jag har gjort nu den senaste veckan. Jag har bara mig själv att skylla såklart, men man vill ju vara uppe sent ibland också. Brukar bli bättre när Robin jobbar, då kommer jag mig i säng mycket tidigare så jag får ladda mina batterier nu till veckan ;)

Godnatt.


Utmanad!

Utmaning.


Fem saker som fanns på din Att-göra lista idag?

1. Fara på Färg & Tapet och köpa mer färg.
2. Åka till Piteå på 90-års kalas.
3. Komma på något kreativt att äta till middag.
4. Måla klart vända nr 1 i sovrummet.
5. Komma mig i säng i hyffsad tid (good luck!)

Vad gjorde du för 10 år sedan?

Få se nu, jag var snart 11 år fyllda och gick i 5an på Getbergsskolan. Var bästa kompis med Frida Wiklund och vi var som galna i Backstreet Boys, lyssnade jämt på deras skivor och samlade på deras kort (ni vet "Spice Girls-kort" fast med Backstreet Boys på istället, hehe). Tränade och spelade fotboll på fritiden och vintertid blev det självklart mycket snowboardåkande! Hann med en och annan pallning och tjuvplingning också, och som Malin skrev så var vi rätt seriösa och kamoflerade oss ;P

Ställen du bott på?

Är född och uppvuxen på Morön där jag bodde dom första 18 åren av mitt liv, sen träffade jag Robin och med han har jag hunnit flytta tre gånger nu på tre år. Först bodde vi i en tvåa i IRNA-huset i Skelleftehamn, lägenheten var okej men jag gillade inte riktigt läget och området. Eftersom att Robin producerar musik så har han ju endel grejer, som tar plats(!), så vi började leta efter något större och fick napp på en trea vid Tempo (också Skelleftehamn för ni som inte vet). Nu fick Robin äntligen ett eget rum att utöva sin hobby i, men bara en månad efter vi hade flyttat in så fick vi ett plus på stickan, vi väntade alltså Tuva :) Givetvis fick vi inga nya planer direkt på att flytta till nått ännu större men vi insåg ju att det skulle bli lite trångt framöver, dvs. när Tuva skulle få ett eget rum = ingen studio för Robin. Men nu 1,5 år senare är vi just inflyttade på Kvistgatan på Anderstorp, i en supermysig radhusfemma som vi stormtrivs i :)
Bor alltså på mitt fjärde ställe, inte mycket att hänga upp i granen i jämförelse med Malin ;P

Fem saker du skulle vilja göra om du var biljonär?

1. Kakla och klinkra våra badrum.
2. Gå till frissan en gång i månaden.
3. Åka utomlands med familjen två gånger per år.
4. Köpa allt som mina nära och kära behöver.
5. Byta ut min garderob regelbundet.

Och för att föra utmaningen vidare nominerar jag härmed Elina Stenberg och Sandra Lindahl ;)

Sollefteå?

Nu har vi äntligen ett hemnummer. Robin beställde hem nått nytt som ingen av oss hade hört talas om, det är ip-telefoni som fungerar som ett kontantkort. Man fyller alltså på hemtelefonen med minuter, häftigt va? Då är det lättare att hålla koll på hur mycket man har ringt för, och det tillkommer inga avgifter och man får ringa för hur mycket/lite man vill (till ett bra minutpris såklart). Har dock ringt dit och bytt nummer idag, för det vi fick var väldigt konstigt och vi insåg tillslut att dom hade gjort lite fel och gett oss riktnumret till Sollefteå (0620) istället för Skellefteå, men nu har vi ett vanligt 0910-nummer :)

Jag undrar vad som händer här idag...hoppas iallafall på att spackelvändan som Robin strök på för ett tag sen är den sista så att jag får börja måla i sovrummet! Vill komma igång på riktigt nu så att det blir klart nångång :)

Idag håller vi alla tummar och tår för Sandra! Good luck!


Några bilder från veckan som gått:

1. Mmm, husmans med smör!
2. Va? Nä det är inte jag som har grisat ner mamma...
(Tuva fick äta morgongröten själv) ;)
3. Testar rörligheten i nyoverallen :P

Dagens snabbresumé,

Imorse blev det en tidig morgon, eller egentligen inte tidigare än vanligt eftersom att Tuva nu gillar att vakna kl.07.00, men det som var speciellt idag var att vi skulle gå in till stan strax efter 09 dvs. då vi egentligen brukar mysa och slumra till ett tag i soffan ;P Detta lilla äventyr hade lilla söt-Elin bjudit oss på, hehe, nä men hon var så gullig och erbjöd sig att följa mig till handikappomsorgen för att hämta en intresseanmälan om personlig assistent-jobb och presentera mig för hon som har hand om det. Tack för det vännen och den mysiga morgonpromenaden :)
Efter det lilla besöket blev det en stansväng som resulterade i bla en vinteroverall till Tuvis. Kände att jag ville vara ute i god tid så att inte allt är slut ni vet, som det vanligtvis brukar bli för mig, men nu handlade det ju om lillgumman och det är en sak om jag fryser häcken av mig en vinter men det ska inte hon behöva göra! Köpte iallafall en på Lindex i strl 80, dyr som fan tyckte jag att den var men den skulle tydligen vara suuuper, bara det bästa till Tuva. När vi kom hem igen så provade jag och Robin den på henne och vi höll på att garva ihjäl oss! Lillstackarn kunde inte sitta upp för att den var så stel och såg ut som en strandad val när hon försökte krypa fram över golvet! Tyckte även att modellen var väldigt konstig, rätt tajt upptill och lååånga ben, tror fan inte att det hade rymts en tjockare tröja under den vilket känns som ett måste i detta kallhål. Detta resulterade i ännu en promenad till stan. Mitt huvud höll på att sprängas av tanken på vilket storlek jag skulle köpa, 80? 86? 80? 86? men kom tillslut fram till att, visst 80 är lagom nu, lite för stort men lagom, men tänk då i februari-mars, det är fasen 5-6 månader dit och vi vet ju alla vid det här laget att barn växer! Och efter att ha kollat Tuvas längdkurva så insåg jag att hon vid den tiden kommer att vara ca 83-84cm lång (om hon fortsätter följa kurvan) och då säger det sig ju självt att hon måste ha 86 även om den är liiite mer för stor just nu men jag har inte så god lust att köpa en ny om någon månad trots att jag köpte köpte en lite billigare och mer mobil från Åhléns istället, endast och endast 549kr!!
Nog om overallsnack nu. Ikväll har Malin och Krille varit här och hållit oss sällskap - alltid lika mysigt :) Det blev prat, mys, film och gott!

Sa jag snabbresumé? Ja det var tänkt så iallafall..
Nu väntar sängen, godnatt.


Teneriffabilder (mååånga!)

En eggad Elina utanför Skellefteå flygplats ;)
Tidsfördriv på Arlanda (väldigt goda kladdkakor!)
Planet som tog oss till Teneriffa.
Uppe i luften (huvva!)
Framme (Elina framför busstransfern till hotellet)
Glashissen upptill våran våning.
Lite utsikt från balkongen.
Poolen.
Två blekfisar (dag 1).
Lustiga växter :P
Våran kära balkong...där det gick ner en grogg eller två (eller tre, fyra, fem, ja ni fattar) ;)
En vanlig kväll, och självklart vansinnigt rolig!
Klunk, klunk, klunk!
Några groggar senare...
...haha ja ni ser ju! ;)
En alltid lika glad Elina på båtfärd...
...och jag efter den 3 timmar långa resan på havet (sjösjuk dom sista 2 timmarna och 50 minuterna)
Vacker natur,
mysig strand.
En snygging i solen,
och en inte riktigt lika snygg :P
Dricks till dom söta städtanterna efter en veckas hårdstädning!
Tidigt på hem-åkar-morgonen...
...längtandesefter våran familjer :)

Nu har ni fått en snabbresumé av våran Teneriffatripp, hoppas att den föll er i smaken ;)

Skönare sömn?

Jag har fortfarande inte lyckats komma ihåg att ta hem kamerakabeln från mammpapp, trots att jag har varit där två gånger (tankspridd!). Men jag lovar att utlandsbilderna kommer snaaaart!

Idag har vi varit och köpt nya madrasser till sängen, och självklart så skulle det vara motordrivna sådana (Robin var bestämd!). Jäääääkulskt skönt men en aning dyrare, men vi hittade iallafall ett par till rätt bra pris. Nu måste vi baaara vänta i en vecka på att dom ska komma...hatar att vänta när man köpt något nytt, då vill man ju använda sakerna direkt. Det blev lite annat inhandlat också och sen så har vi varit på banken och skrivit på dom sista papperna, så nu har vi "betalat" för lägenheten, lånet har med andra ord förts över till säljarna.

Nä nu vill Robin att jag ska slita mig, för nu har han kommit hem igen :)