Färdigunnat!

Nu har jag nog unnat mig klart för den här månaden. Var på stan med barnen och syster idag och handlade en hel del saker den här gången också men då gjorde jag ju några kap också! Två basic linnen till bra pris, en snygg liten axelbandsväska med nitar, ett armband, pyssel till hemmagjorda ringar (som min kära syster hjälpt mig med) och slutligen ett par nya skor! Har länge suktat efter ett par vita converse (med hög kant) men tvekat varje gång jag kollat på prislappen. Men idag hittade jag dom perfekta kopiorna för 299:- och därmed 400:- billigare än orignalet :)


Häst-stopp

Förra helgen spenderades i farmor Kerstin och Tomas stuga i Risböle och Tuva älskar att vara där, lika mycket som vi gör. Det är så lugnt och fridfullt, precis vad man behöver i den annars stressiga och fullspäckade vardagen, en break. Och stugan blev inte mindre populär nu när dom skaffat en studsmatta, den får inte vila många hundradelar då våran hoppgroda är där! På lördan for vi en sväng på lilla varuhuset i Lövånger och på vägen dit gjorde vi ett stopp på Tuvas begäran:

Ska hon bli en hästtjej måntro?

Glada kor & en mindre glad tjej

Det blev en rätt handelsrik stanrunda igår. Jag hittade mig två bh:ar, ett linne, ett par cykelbyxor, ett par jeansshorts, två krukor...ja, det var nog det.

Idag har vi varit en sväng på koutsläpp i Frostkåge men det blev ingen lång visit. Vi hann se korna springa ut iallafall, eller ja försökte se bland allt folk för det var sjukt många där! Men det var inte pga av folkmassan vi for hem och inte det halvdåliga vädret, nej, en liten snorunge var den bidragande orsaken! En snorunge vid namn Tuva. Hon var inte rolig så som straff för det så satte vi oss i bilen och åkte hem. Behöver jag tillägga att hon blev ännu argare? Nu sover hon iallafall (och som ytterligare straff fick hon somna utan tutte) så nu hoppas vi på en gladare unge på en timme eller så.

Känns som en söndag idag, en trist och regnig dag. Tror jag ska fara och handla så jag kan baka nått gott. Det var längesen och det kan vara kul att bjuda på nått hembakat nångång också. Imorgon kommer Kerstin och gänget och firar Robin så en till tårta ska också göras.


Bilder

Sitter och kollar på en massa bilder från när Tuva var mindre, vilken sockertopp! Eller det är hon ju fortfarande men det är så svårt att förstå hur lite hon såg ut på bara ett år sen, det hinner hända så galet mycket! Ska ta och gå igenom alla bilder snart någon dag och framkalla alla fina kort på barnen. Ska fasen kolla om ett fotoalbum imorgon när jag ska på stan med mammsen!
Hittade även en hel del bilder på henne där jag nästan hoppade till och trodde det var Leon. De flesta tycker inte att de är så särskilt lik varann, och det kan jag väl hålla med om på ögonbiten iallafall, men jag har alltid tyckt att näsorna och munnarna är snar lika, och de har väldigt lika minspel också. Vi får väl se om ett år eller två, då kanske man kan avgöra bättre;)

Charmtrollet (juni 2008)

Premiär hos tandläkaren & finbesök

Det gick hur bra som helst idag, jag som trodde att Tuva skulle vara jätteskeptisk men icket! Hon hade gärna pillat på allt och tryckt på alla knappar om hon hade fått. Hon satt iallafall snällt och fint i stolen nästan hela tiden, sen satte springet i benen igång (arv från sin far) och då fick hon mutas med "vad-duktig-du-var-lådan". Alla tänder var på plats och allt såg bra ut och efter en lång stund av beslutsångest, "ska jag välja hästen, apan, båten, ringen eller klistermärket?" (arv från sin mor) så beslutade hon sig för hästen och vi kunde gå hem igen.


Spännande!

Väl hemma kom vårat finbesök som bestod av min kära och saknade vän Sanna, och hennes hund Isa (till Tuvas stora förtjusning). Det var SÅ KUL att träffa henne och prata för det var så längesen nu! Jag och Sanna umgicks 24/7 från dagen vi träffades på Kanal i sjuan till vi gick ut trean på Balder och hon flyttade till Umeå, och det är så härligt att det känns precis som förr även om vi inte har träffats på år och dar! En vän för livet helt enkelt!


Bus och mys.

Vad hände?

Våran lillkille börjar vara stor, och utvecklas och lär sig nya saker var dag. Nu sitter han relativt stadigt utan stöd och idag satte han sig upp själv!! Vad hände?! Här går det undan, inte får man ha en bebis länge till! Och tand nr 3 och 4 tittade fram före helgen så det barkar iväg!
Och lillgumman växer så det knakar hon också! Hon är så duktig på att prata och låter som en liten vuxen ibland med sina härliga uttryck! Imorgon är det tandläkarpremiär för hennes del så jag återkommer med resultatet av skeptiska Bertas besök på Folktandvården;)

Nu ska vi klä oss och möta Elina som gästar oss ikväll! Ha en mysig kväll för det ska vi ha!


Stora killen!

Värt!

Tack vare regnet tappade jag suget att gå in till stan och köpa bikinidelarna som jag lagt av till idag. Hade mina tankar på att ta bussen men det kändes för jobbigt och latit så jag övervägde helt enkelt att skita i att köpa dom och hoppas att de fanns kvar på fredag. Men som tur var gick jag in på stadium.se och fick då se att dom har 20% rabatt på alla badkläder på webshoppen! Och dessutom är det helt konstnadsfritt att beställa om man väljer att hämta ut paketet i butik! Så nu slipper jag inte bara gå i regnet utan jag sparar 60:- på kuppen också;P

Ja må han leva!

Idag blir Robin ett år äldre och det firades med tårta på sängen innan det tyvärr var dags för honom att åka till jobbet. Lite "skönsång" och tårta idag sen får vi fira han ordentligare till helgen när han kommer hem. Tuva uppskattade tårta på morgonen, konstigt nog:P Och Leon blev lite lätt upprörd när vi andra satt å mumsade så han fick smaka lite till hans stora förtjusning:)


Mums!

Inte klaga!

Vilken värme vi har haft idag! Nästan så man har klagat (men det får man ju inte göra)! Spenderade tre timmar av förmiddagen i frisörstolen på Attityd, och Linnea gjorde ett bra jobb som alltid! Nu är jag blondare och redo för sommaren!

Imorgon åker vi ut till stugan i Risböle för sjösättning av båt, njutning av lugn, hoppande på studsmatta och grillning. Det blir nog dundermysigt tror jag!

Inte piggelin!

Nu snackar vi inte glass! Leon vaknade 05.20 imorse, eller då gav jag upp rättare sagt. Han har sovit som en kratta inatt, som om det inte räckte med core-passet igår så har jag burit på min son halva natten! Hoppas att den kommande natten blir bättre, då han får sova i sin egen säng. Nu har han legat och trängts med mig och syrran så jag hoppas att det beror på det.

Det var iallafall riktigt skönt att träna igår. Känslan att ta ut sig rejält, kämpa för att orka. Det blir definitift mer träning framöver för jag ska komma i form och dessutom behöver man faktiskt lite ensamtid ibland, tid att vara bara Sofia:)

Utevistelse i all ära!

Helgen har bestått av utevistelser i det härliga vädret, gårdagen var ju som en sommardröm, hur skönt som helst! Vi var ute till ända till 21.30. Först en massa lekparksbus och sen en lång promenad/cykeltur på okänd och lugn mark;) Tuva hade mycket spring i benen och utforskade skogen och Leon fick prova åka cykel för första gången och det gillade han! Det blev en ganska sen kväll för barnen men dom var nöjda och glada, dock sov Leon inte så bra inatt. Hoppas verkligen inte att det är öronen som spökar igen då han har varit gnällig i några dagar nu, men han har visserligen haft feber och framtänderna har börjat spricka fram nu så det borde kanske bero på det. Tur det finnsalvedon! Vi fick även en soffgäst sent igår, Elina som var lite lagom på lyset kom och våldsgästade;)

Nu sitter jag här i min ensamhet, med två sovande barn och en stark och duktig sambo som är påväg till jobbet! Vi hoppas på ett hemmajobb väldigt snart! Något som vet av nått?


Här skulle det ha varit några fina bilder från gårdagens promenad
men just idag vägrar datorn ta emot min mobil så det sket sig!
Kanske en annan dag då!

Halvårs dagen

Idag är Leon 6 månader gammal, halvvägs till ett år! Hur gick det till? Känner att jag skriver om att tiden går så fort hela tiden men den gör verkligen det, och det är nu när man har barn som man verkligen inser det, dom är bevisen! Leon är världens goaste och gladaste kille och han älskar verkligen sin storasyster. Tuva behöver i princip bara titta på honom så skiner han upp som en sol, och det finns inget mysigare än när dom skrattar med varandra, inget gör en så glad som det.

Storkillen

Snart kryper han!

Leon kröp tydligen sina två första krypsteg imorse (såklart när jag har sovmorgon!)! Han har bestämt sig för att skippa hasandet och gå direkt inpå krypandet;) Känns inte som att det är långt borta att han kryper runt och jagar Tuva här hemma, han ägnar verkligen all vaken tid på golvet till att träna och analyserar storasyster när hon demonstrerar hur det ska gå till:P

Vi har haft finfrämmen i form av Elina och William sedan igår. Det blev lekparksbus, lördagsgott och chill framför tvn, alltid lika trevligt:)

Stoppa tiden!

Kände att det var dags att lägga upp lite bilder på storkillen, det händer mycket från dag till dag nuförtiden! Man inser att dom inte är pluttisar längre när dom börjar äta vanlig mat, springer runt i gå-stolen, hoppar i hoppgungan, tumlar runt och försöker krypa iväg! STOPPA TIDEN NÅGON!

Solstråle!

Happy with Lucky!

Det känns som Tuva kommer att bli en "häst-tjej". Hon älskar verkligen att vara i Medle och hjälpa mormor med Lucky, hon pratar om honom jämt. Ibland när man är ute kan hon säga: "Oj mamma, det luktar Lucky här!" Haha sötnosen! Vi var där idag och hon fick ge hö, mata han med morötter och slutligen rida! Hon hade garanterat suttit uppe på hans rygg fortfarande om hon hade fått, hon ville verkligen inte hoppa ner och ännu mindre åka hem. Tur att han finns nära till hands och att Tuva har en mormor som låter henne vara med och hjälpa till så mycket, det uppskattar hon väldigt mycket!


Helnöjd tjej!

Leos lekland

Idag blev det äntligen leklandet för Tuva. Som hon har tjatat och längtat, i veckor! Och vilken modig tjej hon var idag! Hon klättrade upp och åkte tigerrutschkanan alldeles själv, hon ville dessutom åka både den stora uppblåsta rutschkanan och den snurriga tigerrutschkanan om och om igen, dock fick hon inte åka dessa själv, kändes lite för farligt. Men tidigare har hon inte vågat närma sig någon av dessa så vi blev som chockade:P Hon var helnöjd och glad men efter 3 timmar började det ta emot. Vi åkte hem så barnen fick sova och under tiden passade vi på att fixa lite saker här hemma, bl a hänga upp sängborden och tvn i sovrummet.

Robin är påväg till jobbet, barnen ligger och jag sitter med syster och ser wipe out. Blir ingen senkväll ikväll, är skittrött!